Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam!Zastanawiam się czy ludzie nie mają wyobraźni, odpowiedzialności i empatii???Przecież pies to nie zabawka tylko obowiązek na co najmniej 20 lat???Jak tak można!!!Takie postępowanie woła o pomstę do nieba!!Taki piękny pies!!!Piesku powodzenia w szukaniu dobrego domu!

Posted

Z Dino jest ciezka sprawa.W schronisku od roku.Radzi sobie dobrze na wybiegu z innymi psami,jest niekonfliktowy.Ale przez ten rok Dino ani razu nie zamerdal ogonem,ani razu nie okazal entuzjazmu,ze nas widzi,ani razu nie wykazal zadnych pozytywnych emocji.Zapadka jakas w nim sie zamkneła.Nie potrafie przewidziec,czy Dino w domu sie zmieni.Juz przestalam miec nadzieje,ze ten pies kiedykolwiek do kogokolwiek sie ucieszy.Poczatkowo schudl,obecnie wyglada,jak w chwili przybycia do schroniska-to jedno pozytywne,co mozna o nim powiedziec.Jego wybieg jest najcześciej odwiedzanym przez wolontariuszy i opiekunow psow,miedzy innymi z tego powodu,ze mieszka na nim weteran schroniska-Mars.Wszystkie dostaja fioła,gdy wchodzi czlowiek a Dino uprzejmie wezmie smakolyk,podejdzie i to wszystko.Nawet przypadkiem nie mozna go poglaskac-ucieka.

Posted

Mój schroniskowiec (ponad 3 lata boksie, zupełnie zrezygnowany, maksymalnie wystraszony) przez kilka dni (już w domu) nie reagował na dotyk i pieszczoty, nie okazywał radości, nie machał ogonem. Gdzieś po tygodniu zaczął nieśmiało domagać się głaskania. Teraz jest największym pieszczochem na świecie, ma uśmiechnięty pychol, a ogonem robi takie wiatraki, że głowa mała. Dino też będzie. Tylko musi znaleźć się człowiek, dla którego przypomni sobie o tym wszystkim.

Posted

[quote name='Gabryjella']Właśnie dajcie mu dom, zrobię wszystko tylko niech on idzie do domu [SIZE=1][COLOR=yellow](no prawie wszystko)[/COLOR][/SIZE][/quote]

A ja rzucę [SIZE=1][COLOR=#ffff00]ograniczę [SIZE=2][COLOR=#000000]palenie. Dinku, biegniemy - musisz zrzucić trochę kg. A i mnie się przyda.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='agata51']A ja rzucę [SIZE=1][COLOR=#ffff00]ograniczę [SIZE=2][COLOR=#000000]palenie. [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/quote]
po co sie katowac,trzeba wziac Dino-po prostu :cool3:

U Dino bez zmian.Moze jutro przezyc maly szok,bo sprobuje go wziac na smycz i zabrac do czesania i kapieli.Zobaczymy,jak sie to uda.Zdam relacje.

Posted

Dinku, musisz być dzielny, bo jak cię brązowa dopadnie, to przepadłeś. Ciesz się, źe strzyżenie odpada. Chociaż z nią nigdy nie wiadomo. Jestem z tobą, pieseczku.

Nie mogę wziąć Dina, brązowa. Gdybyś wiedziała, ile psa przypada na metr kw mojego mieszkania!