Masza4 Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Trzy miesiące do kliniki wet. w Lublinie trafił roczny, biało-rudy, rozbrykany husky. Okazało się, że jego właściciel został zatrzymany przez policję i poprosił klinikę, by przetrzymała psa. Max siedział w boksie, z każdym dniem robił się coraz spokojniejszy, coraz bardziej smutny. Ale tylko za kratami, na spacerze zachowywał się jak żywioł! Okazało się, że sprawa zatrzymanego mężczyzny jest 'grubsza' i wyraził on zgodę na oddanie psa do adopcji. Max jest superanckim psiakiem, bardzo potrzebującym kontaktu z człowiekiem i długich spacerów. On bardzo cierpi zamknięty w ciasnym boksie, sam, bo rzadko któryś z pracowników ma dla niego więcej czasu. Dlatego pilnie szukamy domu! Max jest młody, więc jeszcze do ułożenia. U swojego właściciela prawdopodobnie również nie był zbyt dobrze traktowany. Gdy przyszedł do kliniki, miał wplątaną w sierść kolczatkę, a żebra można było na nim liczyć. Nie wspomnę już, że rzucał się na wszystko co nadaje się do jedzenia... na razie nie mam możliwości wstawienia zdjęć, ale zrobię to niebawem. Dom dla Maxa poszukiwany! Quote
Bura Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Może jakaś fotka? I zgłoście go na Bezdomne Szpice!!! Quote
dzodzo Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 w piątek adoptowano rudo-bialego husky ktoremu wystawilam allegro.Mam maila do Pani ktora się spoźnila i sprzatnięto jej "mojego" sprzed nosa... nic o niej nie wiem , to bylo tylko zapytanie z allegro-ale napisala, ze gdyby ludzie go jednak oddali to zebym dala jej znac. Napisalm do niej jeszce później maila z pytanie czy moze jakis inny husky by ja interesowal ale nic juz nie odpisala.:-o nie jestem pewna czy warto ale mozna sprobowac podeslac jej tego kiedy ten "mój" byl na allegro mial naprawde duze zainteresowanie, wiec jakby co moge i tego wystawic. ja jestem fanką dobermanów a ostatnio 2 husky wyadoptowałam , nie wiem jak to sie dzieje:))))) Quote
Masza4 Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 Myślę, że podsunięcie tej pani wiadomości o Maxie to dobry pomysł. Najwyżej nie skorzysta. Jeśli mogłabyś wystawić mu allegro to byłoby super :oops: Ja niestety nie mam konta... Quote
dzodzo Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 oczywiscie, ze moge wystawic tylko beda potzrebne fotki-bez tego ani rusz-, wiec jak juz będziesz miec zdjęcia, daj znac i wystawimy chlopaka. Quote
Masza4 Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 okej, jasne. na razie problem w tym, że nie mam kabla do aparatu, został u znajomej. poproszę ją o przywiezienie. Quote
Masza4 Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 :angryy: Miałam ful zdjęć w aparacie a tu nagle pozostało 2! Nich to szlag! Dorobię w takim razie, a teraz...poznajcie smutnego Maxia :loveu: Quote
Neigh Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Nie potrzebne allegro. Właśnie jedzie do mnie właścielka Husky, którą znalazłam w niedzielę. Mam kolejkę 2 chętnych, gdyby się nie znalazł jej właściciel. Skontaktuj się ze mną proszę na mail - [email protected]. Niewykluczone, że psa też będą chcieli. Do boju, wyciągamy go z klatki:-) Quote
dzodzo Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 alez on piekny!!!to wstrzymuje sie z allegro, do momentu wiadomosci czy nowy domek wypalił Quote
Neigh Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Chcą:-). Wysłałam Maszy 3 propozycje do rozważenia. Wszystkie niestety w moich okolicach czyli pod Wawą, ale transport też pewnie dałoby się zorganizować. Za jeden dom ręczę głową:-). Do obejrzenia i przed i po i w trakcie adopcji:-). Ddrugi też wygląda baaaaaaaardzo przyzwoicie i w mojej okolicy, więc mogę w razie co naloty robić:cool3: Czekam na info, jak i gdzie i co i jak i kiedy..........Do roboty, każdego dnia szkoda. Ja oferuję każdą pomoc. Quote
Agnieszka i Ogiś Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Max! Mowy domek już pachnie! Niuchaj tym ślicznym brązowym nochalkiem!!! Quote
dzodzo Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 a czy Państwo chcieliby np.husky szaro-bialego też?bo mam wystawiona taka sliczną sunię ze schronu na allegro:oops: tez chcialaby domek Quote
mar.gajko Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Maszeńko, proszę, niech weci go wykastrują. Bo będzie "pędzenie" małych. Quote
Neigh Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Bardzo nieładnie podejrzewać każdego o chęć rozmnażania.........nie wszyscy ludzie to taborety. Ale oczywiście wykastrować można, zawsze to bezpieczniej..........nie zwieje np. za suczką. - to tytułem jednej wypowiedzi, A odpowiedz na drugą...........masć nie została określona........to normalni ludzie:-). Quote
Masza4 Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Rozważania nt. domku trwają. Jutro przedstawię propozycje wetom :cool3: Quote
Masza4 Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 Max został zaadoptowany! Weci znaleźli mu dom w podlubelskiej miejscowości. Ludzie wydają się ok, Max będzie miał na pewno dużo ruchu i zabawy! Będzie mieszkał trochę w domu, a trochę na podwórku, w kojcu. Mam nadzieję, że szybko się zaklimatyzuje. Dziękuję Wszystkim, którzy chcieli nam pomóc! Quote
Recommended Posts