Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Otrzymalam dzisiaj PW okolo 9.00 o sytuacji ktora zdarzyla sie na naszym terenie. Jedna z "milosniczek zwierzat" wyslala sygnal do miejscowosci oddalonej od Chrzanowa 50 km. Zostal potracony pies i to wszystko, po kilku telefonach ciagle nie moglam sie dowiedziec gdzie dokladnie. Powiadomilam lecznice podajc w przyblizeniu miejsce lezacego potraconego psa i okazalo sie ze w miejscach ktore wskazalam nie ma zadnego psa. O godzinie 14,15 dotarla do mnie informacja gdzie dokladnie gdzie lezal potracony pies. Pojechalam juz sam sprawdzic bo lecznica nie chciala po raz kolejny jechac na interwencje tlumaczac ze po 5 godzinach malo prawdopodobne zeby pies tam nadal lezal. I to okazalo sie faktem, psa nie bylo. :shake: Osoba ktora nazywa siebie milosnikiem zwierzat, nie miala czasu sie zatrzymac bo spieszyla sie na zajecia, a druga byla w pracy i nie znalazly nawet kilku minut zeby sie sontaktowac i wskazac dokladne miejsce potacenia, a pies byc moze konal w cierpieniach. :angryy::angryy::angryy:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byc moze wcale jej nie potrzebowai, bo nie byl potracony tylko sobie smacznie spal na trawie, takie info otrzymalam dzisiaj. Osoba jadaca smochodem widziala lezacego psa na poboczu na trawie, nie wiedzac nawet czy pies jest potracony (bo sie nie zatrzymala) za to zabrala cala mase czasu osobom ktore mogly by naprawde pomoc zwierzakowi w potrzebie. :angryy::angryy::angryy:

Posted

alez dokladnie tak to wyglada. U nas tez milośnicy zwierząt w nocy (np. o 3 ) dzwonią, bo lezy pies potrącony.....Widzą z okna.....Kierowca jedzie...na miejscu zastaje ciemny powiewający na wietrze worek na śmieci. Miłośnicy od siedmiu boleści..

Posted

Mam pytanie: czy nie mozna umiescic na stronie fundacji informacji o schronisku w Jastrzebiu Zdroju. Fundacja chce pomagac. Ludzie rowniez. Pieniadze sa potrzebne. Nikt z Jastrzebia nie wspomoze Fundacji , jesli na jej stronie nie bedzie ani slowa o wspolpracy. I w Chrzanowie i u nas jest wiele potrzebujacych psow. U nas sa chetni do pomocy ale rezygnuja po wejsciu na strone internetowa.

Posted

monika55, miałaś przesłać psiaki do adopcji żeby m mogła umieścić na stronie - nie zrobiłaś tego. Umieściłam kilka psów, ale jak ktoś pytał w komentarzu o jednego z nich to nikt od Was nie odpowiedział, mimo, że prosiłam o to na wątku.
Na głównej jest info: Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom jest organizacją pożytku publicznego (KRS: 0000293995) powołaną w celu obrony i poprawy warunków bytowania zwierząt krzywdzonych oraz bezdomnych. Cele te realizowane są przez organizowanie adopcji, sterylizacji, a także – w przypadkach szczególnych – interwencje. W szerszej skali nasza aktywność uwzględnia prowadzenie akcji uświadamiających, a także zbiórki (funduszy, karmy, akcesoriów). Fundacja działa w Chrzanowie i okolicach oraz przy schronisku dla bezdomnych zwierząt w Jastrzębiu Zdroju.
Jeszcze dodam nowe osoby do spisu w Zarządzie, ale od tego nie przybędzie chętnych do pomocy.

Posted

Pogrubione oraz wyeksponowane, dane uaktualnione.

Monika55 - napiszcie jeszcze proszę jakie można wspomóc schronisko, dam info na podstronę "Jak pomóc".

Posted

Moze na radosc jeszcze za wczesnie ale pierwszy artykul o doplatach do strylek w Przelomie juz sie ukazal. :loveu:
Stówa za sterylizację
Od przyszłego roku każdy mieszkaniec gminy Babice, który będzie chciał wysterylizować psa lub kota, może liczyć na zwrot połowy kosztów zabiegu. Zapłaci za to gmina.
Hanek warto by ten artykul zamiescic na stronie z pytaniem ktora gmnia nastepna? Z pochwala dla gminy Babice.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Moze na radosc jeszcze za wczesnie ale pierwszy artykul o doplatach do strylek w Przelomie juz sie ukazal. :loveu:
Stówa za sterylizację
Od przyszłego roku każdy mieszkaniec gminy Babice, który będzie chciał wysterylizować psa lub kota, może liczyć na zwrot połowy kosztów zabiegu. Zapłaci za to gmina.
Hanek warto by ten artykul zamiescic na stronie z pytaniem ktora gmnia nastepna? Z pochwala dla gminy Babice.

Wow!!!
GRATULACJE!!!!!!!!!!:multi::multi::multi:

Posted

Petycje poszly zbyt pozno, bo cierpimy na chorobe brak czasu, moze byly by juz w tym roku. Oprocz tego bylysmy raz z hanek w starostwie na zaproszenie radnych, miedzy innymi byli radni z Babic. Bardzo ich zainteresowal temat a mowilysmy wlasnie o kastracjach, i cyfry poszly w ruch. Ile szczeniat w roku moze splodzic jedna suka, ile w miocie moze byc suczek, x iles tam itd. Mysle ze to zaowocowalo, bo wlasnie gmina Babice zamierza wprowadzic doplaty do sterylek. A ja ciagle mowie ze powinnismy chodzic na spotkania z radnymi zeby posypac im cyframi przychodzodzacych na swiat szczeniat i kociat. Ja zmieniam profesje i postaram sie wciagnac Beate i malgos na uczeszczanie na sesje z radnymi. Kto moze wkleic caly artykul moge wyslac skana. Jest bardzo ciekawy, podaja rowniez ile w tym roku placa za wylapane zwierze i koszt w schronisku w Cieszynie.

Posted

Ada-jeje napisał(a):

No proszę :multi:
I to nawet nie Chrzanów pierwszy czy Trzebinia- ale Babice, gmina wiejska :crazyeye:
Można prosić o wstawienie artykułu?

Posted

Malgos ja nie umiem, chetnie wysle Ci skana, jak dasz rade to bardzo prosze wstaw, juz prosilam tez hanek zeby na stronie umiescicila przyda sie, moze ktorys z radnych zagladnie i tez podchwyci.
W chrzanowie, na chwile obecna mamy sterylki dla bezdomnych szczeniakow. ( tez nie wszystkich) ale to juz zawsze cos. W ubieglmy roku bylo piec, a w tym 10, czyli idziemy w gore.

Posted

ja przeczytalam, u mnie wszystko gra i buczy. Tak Palki zabraklo i siegaja po rozum do glowy teraz tylko wystarczy spotkania z radnymi i mysle ze za sladami Babic pojda nastepne gminy. Ale i nam przybedzie problemu jako Fundacji, bo tak ja jest napisane w artykule, niektorych napewno nawet na ta kwote nie bedzie stac, i jestem zdania ze dla tych ludzi ktorzy maja bardzo niskie renta a zechca skorzystac z programu sterylizacji powinnismy znalezc kase na doplate do calosci.

Posted

Pałki niby zabrakło, ale jego interes hyclowo-hotelowy kwitnie. Przecież psy i tak trafiają do niego, podobno chwalił się, że jeszcze dobrze wyszedł finansowo na likwidacji schroniska, no i nie może go teraz powiatowy kontrolować.

Posted

Wiem o tym ze Paly interes kwitnie, i dlatego od dluzszego czasu bronie sie od zajmowania sie zbieraniem i adopcjami pojedynczych zwierzakow. Mnie to tez boli, ale wtedy brakuje mi czasu zeby ratowac setki zwierzat a nie tylko jednego. Zaczelam juz zbierac nowe dowody na OL. Pierwsze odpowiedzi sa juz u nas, czyli kolejne dowody, a to kolejna sprawa do prokuratury. Nie jest prawda do konca ze powiatowy go nie moze kontrolowac, ale rowniez nie znajduje czasu zeby sie z nim skontaktowac.

Posted

Ja też mam nadzieję, że założone przez nas sprawy o znęcanie zaowocują w jakiś sposób. A żeby ukrócić działalność olkuskiego schroniska/hotelu trzeba by było kilku naprawdę łebskich osób, które zajmą się jedynie tym problemem i poświęcą mu cały swój wolny czas.

Posted

Hanek takie ogniska jak w OL jest juz kilka na dogo i ja je obserwuje, jedno juz doniesienie zostalo zlozone do prokuratury, w drugim i trzecim przypadku sa zbierane dowody, ja chce na to poswieicic swoj czas, i ratowac tysiace zwierzat bo dopiero teraz to sa jeszcze wieksze umieralnie, w tych pseudo hotelach zabija sie psy lopata w leb i do ziemi. To nie sa wieksze sprawy jak te ktore do tej pory prowadzimy, przeciez dokladnie znasz jakie pytania zadajemy gminom. Hoteli przybywa jak grzybow po deszczu, na dolnym slasku wszystko wskazuje na to ze bedzie pierwszy wyrok skazujacy prezydenta i burmistrza. A jak bedzie jeden to i poleca nastepne. Ja czytam ten watek od poczatku.
http://www.dogomania.pl/threads/178904-Polskie-prawo-czy-bezprawie-Dobrocin-czarna-plama-na-mapie-Polski.Organizacje-pomocy/page117

Posted

[B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#ff0000]ZAPRASZAM w imieniu Murzynka-czyli "Pieska z Meliny" na bazarek cioci Mroowy[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/I][/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/184909-MAGICZNY-ŚWIAT-RÓŻNOŚCI-na-quot-Pieska-z-Meliny-quot-do-18.05"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1849...-quot-do-18.05[/COLOR][/URL]

Posted

Po raz pierwszy od istnienia Fundacji, odbyla sie dzis akcja kwestowania w centrum handlowym "Piotr i Pawel" w Chrzanowie.
DZIEKUJEMY KWESTUJACYM: Ani, Kasi i drugiej Kasi, Natali i Darkowi. Podziekowania naleza sie tez kierownictwu centrum handlowego " Piotr i Pawel" Zebralismy na kilka sterylek w ciagu 4 godzin. :bigcool:Naszym celem jest regularne przeprowadzanie takich akcji.

Posted

Jutro ciąg dalszy kwestowania :) a wszystko zaczęło się od małej Minnie dzięki, której Kasiek do nas dołączyła i zainicjowała całą akcję!!! Kochani super, że tak nam się to udało, nawet nie wiem jak wyrazić swoją radość :loveu::loveu::loveu: