Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Roczna kochana pręgowana kicia pilnie szuka DT!!!

Chłop przyniósł do uśpienia, bo zmarła żona i kotki chyba nigdy nie lubił... (bo psa sobie zostawił)...
Kotem podobno nie ma kto się zająć...

Dziewczynka jest młoda, zdrowa, wypieszczona - więc nie została uśpiona, ale nie ma gdzie być Siedzi od 2 dni w zwykłym ciasnym kontenerku i strasznie drapie i płacze. Kiedy weźmie się ją na ręce, od razu mruczy i pompuje łapkami, ociera się główką o twarz i jest zachwycona każdym przejawem zainteresowania. Jest taka kochana...
A do tego śliczna niewielka, ale krępa, taka ubita kuleczka, ma dziewczęcą główkę i słodkie malutkie uszka, ogonek nie wydaje się tak długi jak u większości kotów.

Może mieć darmową sterylkę jeśli znajdzie się DT.

Ja nie dam rady jej wziąć przy szczeniakach i braku zamykanego pomieszczenia

Czy miałaby jakąkolwiek szansę? Ona jest taka biedna w tym kontenerku, nawet nie ma jak się załatwić
W ostateczności wyląduje w schronisku, gdzie ze swoim "dachowym" wyglądem zostanie na wieki wieków i jej kochany charakterek zmarnuje się...

Proszę, popytajcie czy ktoś nie mógłby wziąć tej słodkiej kici choćby do łazienki...

Posted

Czekamy na odp. w sprawie pomocy z UM. Beda sie starac zeby ktos nam pomogl w kopaniu, i jeszcze sprobuje dzwonic do lesnictwa. Jestesmy umowione ze strazakami na godzine 11,30 beda kopac.

Posted

Witam.
Wiem, że w schroniskach jest wiele wspaniałych psiaków czekających na przygarnięcie, jednak tym razem postanowiłem zaopiekować się rasowym czworonogiem, jako raczej doświadczony opiekun wybrałem "doga argentyńskiego". Tak tak, wiem i rozumiem wszystkie "ale" dotyczące rasy, nie musi to być szczeniak wystawowy, musi natomiast posiadać udokumentowany rodowód abym miał pewność m.in. co do jego psychiki.
I tu zaczyna się problem w tym, że szczenie kosztuje od 2000pln w górę, jak odłożyć taką kasę? przyjmę każdą pomoc, każdą wskazówkę co do sposobu zdobycia pieniędzy. Proszę nie krytykować i nie nazywać mnie oszustem bo sprawę stawiam jasno, chcesz pomóc to pomóż nie chcesz to przynajmniej nie krytykuj pomysłu.
Dziękuję za każdą okazaną złotówkę, za każdą formę możliwości dorobienia

04 1090 1665 0000 0001 1352 6226
Bank Zachodni WBK odz. Chrzanów

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-zbieram-na-psa-W0QQAdIdZ195833326

Posted

Ja w takim wypadku radzę odkładać co miesiąc tylko tyle ile będzie kosztowało później utrzymanie psa.
Dla doga to spokojnie średnio 300 zł /mieś licząc karmę, szczepienia, odrobaczanie, zabezpieczenie p/ kleszczom, szampon, uprzęże, legowisko no i najprawdopodobniej szkolenie ( rasa do łatwych nie nalezy). I to wszystko zakładając że pies będzie okazem zdrowia.
Po roku takiego odkładania mamy juz na super rasowca albo przekonujemy się namacalnie ,że nas niestety na utrzymanie takiego psa nie stać.

Posted

Od przyszłego tygodnia będę mogła wziąć jakiegoś psa do kojca na DT.
Myślałam o 2:
-Mika, czeka już tak długo i Hanek mówiła, że sunia ma szansę na sterylkę.
-pies z rozwalonej budy od psychopatów (tych od Plamki, pisałam parę stron wcześniej). Widziałam jak dzieci (a raczej te zdegenerowane potwory) w niego rzucają kamieniami i szturchają kijem. Pies jest młody, spokojny, bardzo wysoki ale chudy. Mogłabym zorganizować interwencję i chyba też obecność weta, ale nie mogę tej interwencji przeprowadzić. Jeśli nie ma kto pomóc, to wezmę Mikę.
Chyba że wiecie o czymś pilniejszym?

Posted

Trzeba sprawdzic ONka, na ul. Zurawiej o ile dobrze zapamietalam nazwe ulicy, to jest pierwsza ulica w lewo jak sie jedzie do zakladow miesnych. Podobno wila i auto ful wypas a pies z tylu domu bardzo zaniedbany, a skoro juz sam wet mnie o tym powiadomil to znaczy sie prawda.

Posted

Ula ja liczylam na to ze na pierwsze kilka dni wezmiesz biala sunie jak ja zlapiemy, a pozniej przewieziemy do nowego DS. i pomyslimy ktory nastepny najpilniejszy w kolejce., skoro Kasia ma wolna sobote to moze juz w sobote bedziemy lapac biala.

Posted

Myślałam raczej o psach, które nauczone są do przebywania na łańcuchu, albo oswojonych i nieskorych do ucieczek - ponieważ ogrodzenie kojca, po długiej zimie i dziesiątkach psów usiłujących je sforsować, pozostawia wiele do życzenia
Nie mam niestety siatki do naprawienia tego.

Posted

Jade_Natalia napisał(a):
W Zagórzu, do jednego z domów przybłąkał się pręgowany Bokser. Dziwnie się porusza, ma jakieś problemy ze wstawaniem i cały czas leży. Bardzo łagodny.

A czy to nie przypadkiem psiak, który koczował koło przystanku?