Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Całkiem przypadkowo dowiedziałam się o bardzo zagłodzonych i zaniedbanych 3 ONkach w jednym z zakładów usługowych w Chrzanowie, z czego PODOBNO:
- 1 pies to znajda, bardzo chudy, nie dostaje nic do jedzenia
- suka w ciazy lub wlasnie urodzila
- nie maja schronienia, w deszcze przebywaly w zamknietym kojcu bez bud

Nie wiem na ile te informacje sa prawdziwe, niemniej jednak kojarze ten zaklad i widzialam tam kiedys sparalizowanego psa bez schronienia.
Ten pies podobno umarl.

Posted

Kolejne wyroki jakie zapadly na zlozone doniesienie do prokuratury to: sprawa Olka prokurator odmowil wszczecia dochodzenia z uwagi ze czyn nie zawiera znamion czynu zabronionego. Na powyzsze Fundacja zlozyla zazalenie ktore zakonczylo sie wyrokiem 5 miesiecy w zawieszeniu na dwa lata. Sad kierowal sie trudna sytuacja materialna wielodzietnej rodziny. Osoba ta zostala rowniez ukarana grzywna za brak szczepienia przeciwko wsciekliznie w odrebnym postepowaniu. Oczywiscie nie jestesmy z wyroku zadowoleni jednak biorac pod uwage postanowienie prokuratora o odmowie wszczecia postepowania, sad byl odmiennego zdania i orzekl winna.
Sprawa Saby z Trzebini zakonczyla sie wyrokiem 2 tys. zl. grzywny dla opiekuna. Winien zarzucanego mu czynu.
W dalszym ciagu oczekujemy na zakonczenie sprawy przeciwko wlascicielowi Misi, w ktorej prokurator wnioskuje warunkowe umorzenie na okres proby jednego roku oraz 300 zl. na cele spoleczne. Fundacja wniosla sprzeciw.
Ula nawiazujac do Twojego powyzszego postu, prosze o podanie miejsca pobytu zwierzat na PW.

Posted

W "Przełomie" napisali, że Fundacja uratowała z zalewanego krakowskiego schroniska 7 psów. Czy oni potrafią napisać choć jeden rzetelny artykuł?

Posted

Jaki pan taki kram, nie tylko oni nie potrafia napisac jednego rzetelnego artykulu, zobacz kilka stron wstecz, co wypisuje p. Balicka w gazecie krakowskiej, a te artykuly w krakowskiej o szczeniakach z lisiej nory, tak samo nierzetelne. I dziwic sie pozniej ze wrod ludzi tyle jadu, jak sami pismacy do tego doprowadzaja.

Posted

hanek napisał(a):
W "Przełomie" napisali, że Fundacja uratowała z zalewanego krakowskiego schroniska 7 psów. Czy oni potrafią napisać choć jeden rzetelny artykuł?

:crazyeye:
:angryy:

Napisałam wyraźnie chyba w 3 mailach jak sprawa wygląda i dodatkowo pani Solakowa zadzwoniła, aby potwierdzić informacje!
Nie dostałam niczego do zatwierdzenia.

Za to były już 2 telefony w stylu: "nie wstyd wam pomagać zwierzętom, jak tyle ludzi przeżywa tragedie" i 1 o chęci pomocy. Pani z Trzebini przywiezie coś w sobotę do Ady-jeje.

Posted

Dla scislosci do mnie nikt z Przelomu nie dzwonil. :shake:
Mamy juz rolup, na akcje do kwestowania.
Dostalam wiadomosc: jutro o gdzinie 8,30 w programie pytanie na sniadanieTVP 2 beda mowic o zwierzetach i powodzi.

Posted

:laola: Mamy powod do radosci, jutro a wlasciwie juz dzis do siedziby Fundacji przyjedzie przyszla panna mloda ktora w sobote wychodzi za maz i pragnie w dniu swojego slubu na przyjeciu weselnym, wystawic skarbonke Fundacji.

Posted

Tak juz bylysmy na slubie naszej dogomaniaczki w Katowicach. Ula mam nadzieje ze ta laurke jeszcze masz jako wzor. Oprocz kwesty byly tez dwa sluby na ktorych zbierali karme dla zwierzat zamiast kwiatow.

Posted

Pod koniec wczorajszej akcji, podszedl do nas syn Burmistrza Krzeszowic zapraszajac nas na dni Krzeszowic 19 i 20 czwrwca. Dzis pan Burmistrz zadzwonil z pytaniem o potwierdzenie naszego przyjazdu. Moim zdaniem choc beda to cztery weekendy pod rzad to jednak nie mozemy odmowic, bo tam jestesmy zaproszeni, zas w pozostalych miastach to mysmy zracali sie z wnioskiem o zezwolenie. Oplata placowa w Chrzanowie wyjasniona.

Posted

Wielkie podziękowania należą się osobom, które brały udział w kwestowaniu na dniach Chrzanowa :multi::multi::multi::multi:czyli: Kasiek, Darkowi, Kamili, Hanek, Mroowie, Gosi W, jej chłopakowi Sebastianowi H., Borysowi P., Malgos wraz z mężem i córką Asią, Sybilli, Ulaa z Megi, Natalii_jade. Mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo i liczę na tak liczny udział w kolejnych imprezach :lol:.

Posted

Ciekawostka :) To, co uznawaliśmy za "mix ONka" jest w rzeczywistości rasą - normalnie hodowaną na świecie w dodatku jako rzadka! (rodowody USA AKC oraz lokalne narodowe) i nazywa się Owczarek Wschodnioeuropejski, były używane m.in. przez KGB.
Info http://www.puppyfinder.com/breed_details.php?id=505
Fotki http://www.uniteddogs.com/en/dogs/463/east-european-shepherd/
Nie ma pojęcia dlaczego FCI nie chce uznać ich jako rasę, zapewne dlatego, że FCI jest org.europejską ;)
A już wielka szkoda, że polskiemu ZK się nie chce utworzyć klubu rasy, chętnych i okazów napewno by nie brakło.
Zatem Hanek, masz rasowego Berysia :)