sauatka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 jaki śliczny! kciukam za najcudowniejszy domek. Quote
Ulaa Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Całkiem przypadkowo dowiedziałam się o bardzo zagłodzonych i zaniedbanych 3 ONkach w jednym z zakładów usługowych w Chrzanowie, z czego PODOBNO: - 1 pies to znajda, bardzo chudy, nie dostaje nic do jedzenia - suka w ciazy lub wlasnie urodzila - nie maja schronienia, w deszcze przebywaly w zamknietym kojcu bez bud Nie wiem na ile te informacje sa prawdziwe, niemniej jednak kojarze ten zaklad i widzialam tam kiedys sparalizowanego psa bez schronienia. Ten pies podobno umarl. Quote
Ada-jeje Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Kolejne wyroki jakie zapadly na zlozone doniesienie do prokuratury to: sprawa Olka prokurator odmowil wszczecia dochodzenia z uwagi ze czyn nie zawiera znamion czynu zabronionego. Na powyzsze Fundacja zlozyla zazalenie ktore zakonczylo sie wyrokiem 5 miesiecy w zawieszeniu na dwa lata. Sad kierowal sie trudna sytuacja materialna wielodzietnej rodziny. Osoba ta zostala rowniez ukarana grzywna za brak szczepienia przeciwko wsciekliznie w odrebnym postepowaniu. Oczywiscie nie jestesmy z wyroku zadowoleni jednak biorac pod uwage postanowienie prokuratora o odmowie wszczecia postepowania, sad byl odmiennego zdania i orzekl winna. Sprawa Saby z Trzebini zakonczyla sie wyrokiem 2 tys. zl. grzywny dla opiekuna. Winien zarzucanego mu czynu. W dalszym ciagu oczekujemy na zakonczenie sprawy przeciwko wlascicielowi Misi, w ktorej prokurator wnioskuje warunkowe umorzenie na okres proby jednego roku oraz 300 zl. na cele spoleczne. Fundacja wniosla sprzeciw. Ula nawiazujac do Twojego powyzszego postu, prosze o podanie miejsca pobytu zwierzat na PW. Quote
hanek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 W "Przełomie" napisali, że Fundacja uratowała z zalewanego krakowskiego schroniska 7 psów. Czy oni potrafią napisać choć jeden rzetelny artykuł? Quote
Ada-jeje Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Jaki pan taki kram, nie tylko oni nie potrafia napisac jednego rzetelnego artykulu, zobacz kilka stron wstecz, co wypisuje p. Balicka w gazecie krakowskiej, a te artykuly w krakowskiej o szczeniakach z lisiej nory, tak samo nierzetelne. I dziwic sie pozniej ze wrod ludzi tyle jadu, jak sami pismacy do tego doprowadzaja. Quote
Ulaa Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 hanek napisał(a):W "Przełomie" napisali, że Fundacja uratowała z zalewanego krakowskiego schroniska 7 psów. Czy oni potrafią napisać choć jeden rzetelny artykuł? :crazyeye: :angryy: Napisałam wyraźnie chyba w 3 mailach jak sprawa wygląda i dodatkowo pani Solakowa zadzwoniła, aby potwierdzić informacje! Nie dostałam niczego do zatwierdzenia. Za to były już 2 telefony w stylu: "nie wstyd wam pomagać zwierzętom, jak tyle ludzi przeżywa tragedie" i 1 o chęci pomocy. Pani z Trzebini przywiezie coś w sobotę do Ady-jeje. Quote
Ada-jeje Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Dla scislosci do mnie nikt z Przelomu nie dzwonil. :shake: Mamy juz rolup, na akcje do kwestowania. Dostalam wiadomosc: jutro o gdzinie 8,30 w programie pytanie na sniadanieTVP 2 beda mowic o zwierzetach i powodzi. Quote
Ada-jeje Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Kolejna tragedia, prosze rozsylajcie dalej: http://www.dogomania.pl/threads/186429-Po%C5%82amane-psie-dziecko-wyci%C4%85gni%C4%99te-ze-stawu.-TRAGEDIA! Quote
Ada-jeje Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 :laola: Mamy powod do radosci, jutro a wlasciwie juz dzis do siedziby Fundacji przyjedzie przyszla panna mloda ktora w sobote wychodzi za maz i pragnie w dniu swojego slubu na przyjeciu weselnym, wystawic skarbonke Fundacji. Quote
IKA & SONIA Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Świetnie, ludzie zaczynaja w końcu myśleć o zwierzakach :):):) Quote
Ulaa Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Już było kiedyś coś podobnego, pamiętam że podziękowania robiłam. Jak miło ze strony panny młodej :) Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dla tych ludzi! PS. Kotki z zalanej kociarni AFN potrzebują pomocy, jeden utonął :( http://www.dogomania.pl/threads/186956-Krak%C3%B3w-PILNE-Pomocy-kociarnia-pod-wod%C4%85-JEDEN-KOT-NIE-%C5%BBYJE-%28 Quote
Ada-jeje Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Tak juz bylysmy na slubie naszej dogomaniaczki w Katowicach. Ula mam nadzieje ze ta laurke jeszcze masz jako wzor. Oprocz kwesty byly tez dwa sluby na ktorych zbierali karme dla zwierzat zamiast kwiatow. Quote
kasiek_ona Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 bardzo miło z ich strony, oby więcej ludzi dobrej woli :) A tymczasem zapraszam na bazarek poswięcony naszym podopiecznym http://www.dogomania.pl/threads/187033-UWAGA!!!-Przyszło-lato-więc-czas-na-nowe-ubrania!!!-Bazarek-do-23.06.-do-godz.-20.00?p=14823527#post14823527 Quote
Ulaa Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Czy ktoś robił fotki podczas Dni Chrzanowa? Quote
Ada-jeje Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Pod koniec wczorajszej akcji, podszedl do nas syn Burmistrza Krzeszowic zapraszajac nas na dni Krzeszowic 19 i 20 czwrwca. Dzis pan Burmistrz zadzwonil z pytaniem o potwierdzenie naszego przyjazdu. Moim zdaniem choc beda to cztery weekendy pod rzad to jednak nie mozemy odmowic, bo tam jestesmy zaproszeni, zas w pozostalych miastach to mysmy zracali sie z wnioskiem o zezwolenie. Oplata placowa w Chrzanowie wyjasniona. Quote
IKA & SONIA Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wielkie podziękowania należą się osobom, które brały udział w kwestowaniu na dniach Chrzanowa :multi::multi::multi::multi:czyli: Kasiek, Darkowi, Kamili, Hanek, Mroowie, Gosi W, jej chłopakowi Sebastianowi H., Borysowi P., Malgos wraz z mężem i córką Asią, Sybilli, Ulaa z Megi, Natalii_jade. Mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo i liczę na tak liczny udział w kolejnych imprezach :lol:. Quote
hanek Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Malgos, IKA&SONIA - prześlijcie mi kilka fotek, to dam na stronę z podziękowaniami, oki? Quote
Ada-jeje Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Hanek prosze tez przeniesc psa Dingo z Luszowic do DS, zamieszkal w Balinie. Quote
Mroowa Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 ZAPRASZAM na kolejna edycję Magicznego Świata Różności-dla podopiecznych Fundacji. Mozna tam nabyć między innymi:) KRAJALNICĘ DO CHLEBA:) http://www.dogomania.pl/threads/187131-MAGICZNY-ŚWIAT-RÓŻNOŚCI-vol.2-na-zwierzęce-potrzeby-do-25.06-22-00 ZAPRASZAM!!!!!!! Quote
Ulaa Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Domek czeka na małą sunię, do 6 mc. Jeśli macie jakieś propozycje, proszę o linki lub foty na maila [email protected] prześlę domkowi. Quote
Ada-jeje Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Juz Ci Ula przesylam, mialam to zrobic wczoraj :wallbash: Quote
Ulaa Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Ciekawostka :) To, co uznawaliśmy za "mix ONka" jest w rzeczywistości rasą - normalnie hodowaną na świecie w dodatku jako rzadka! (rodowody USA AKC oraz lokalne narodowe) i nazywa się Owczarek Wschodnioeuropejski, były używane m.in. przez KGB. Info http://www.puppyfinder.com/breed_details.php?id=505 Fotki http://www.uniteddogs.com/en/dogs/463/east-european-shepherd/ Nie ma pojęcia dlaczego FCI nie chce uznać ich jako rasę, zapewne dlatego, że FCI jest org.europejską ;) A już wielka szkoda, że polskiemu ZK się nie chce utworzyć klubu rasy, chętnych i okazów napewno by nie brakło. Zatem Hanek, masz rasowego Berysia :) Quote
Recommended Posts