Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moi Drodzy ślicznie Wam dziękuję za wpłaty dla Kasji :)

* Beta1 - 50 zł

* Shilomaniak - 35 zł

* Dorcia2 pażdziernik - 20 zł

* Mdk8 wrzesień - 10zł (wkładam do koperty)

* Głuchy pies wrzesień i pażdziernik 20zł ( wrześniową wkładam do koperty)

* Anetaks4 - 10zł

* Agnieszka103- 10zł

Gorące buziaczki dla wszystkich  :)

12.10.2014 wpłaciłam za pobyt Kasji u Hałabajówki 185 zł . Na dzień dzisiejszy dotarły pażdziernikowe deklaracje w kwocie 135 zł . 50 zł w takim razie biorę z koperty Kasji .   Czyli mamy zapłacone do 11 listopada :) Nie dotarła do mnie informacja czy Kaj wpłaciła swoja pażdziernikową deklarację do Hałabajówki ( tak jak obiecała)

Posted

Witam moja deklaracja na Kasję i Stiviego wpływa regularnie każdego 10 dnia miesiąca od momentu zadeklarowania .Na Stiviego od
02-11-2013 i na Kasję od 10-04-2014 . Jeżeli będzie wygodniej to pieniądze mogę przelewać bezpośrednio Mortes na twoje konto razem z deklaracją na Fejfolka.

Czy te brakujące 50 zl za listopad to są wpłaty , ktore bezpośrednio wplywaja do Halabajówki ?  Z wpisu Cioteczki Anetaks4 wynika,że wpłaca bezpośrednio, a może już nie? Czy ktos zrezygnował z wpłat? Kasja chyba miała już komplet deklaracji?

Posted

Czy te brakujące 50 zl za listopad to są wpłaty , ktore bezpośrednio wplywaja do Halabajówki ?  Z wpisu Cioteczki Anetaks4 wynika,że wpłaca bezpośrednio, a może już nie? Czy ktos zrezygnował z wpłat? Kasja chyba miała już komplet deklaracji?

Ciociu Shilomaniak , Te 50 zł to jest kwota za osoby ( deklarowiczki) która na dzień 11 danego miesiąca ( w tym wypadku pazdziernika) jeszcze do mnie nie dotarła . Ciocie te wpłacaja poprostu póżniej tzn kilka dni po tym jak płacę za Kasje . Wtedy ja te pieniądze wkładam do koperty Kasji ( patrz : rozliczenie na początku wątku) . Zwróć tez uwagę Ciociu że przy każdej osobie ( deklarowiczce ) jest wpisany miesiąc . Czyli Ty Kasiu wpłacasz akurat na czas , czyli Twoja pażdziernikowa wpłata już jest u Hałabajówki bo ja teraz( 11X ) płaciłam właśnie za pażdziernik a uścislająć od 11.10 do 11.11 ale np.Ciocia MDK8 płaci odrobinę póżniej i dlatego najpierw pożyczam ze skarbonki tą kwotę jaką zadeklarowała ( gdy jest już czas płacenia za Kasję ) a potem jak MDK wpłaci to ja wkładam te pieniążki do koperty Kasji .Jak widzisz przy niektórych miesiącach u MDK jest napisane w nawiasie ( do koperty) znaczy to że najpierw założyłam za Ciocię a potem oddałam ... :)  Nie  wiem czy to jasno wytłumaczyłam ???? :(  Jakby co to dzwoń Kasiu do mnie to może jakoś jaśniej mi sie uda przez tel ? :(

Z wpłat do mnie zrezygnowała Ciocia Kaj i  swoja deklarację ( 25 zł) wpłaca bezpośrednio do Hałabajówki . Ale niestety tego na pewno nie wiem :(  Tam więc juz nie płacimy 210 zł ale 185 zł miesięcznie . ( zakładając że jednak deklaracja Kaj dla Kasji wpływa do Hałabajówki ) 

• Upvote 1
Posted

Moja październikowa deklaracja poleciała wczoraj. Przepraszam, ale moja deklaracja będzie wpływać krótko po 10 tym, tak mam wypłatę.

Nie ma sprawy :) W takim razie najpierw pożyczymy z kopertki , zapłacimy  Hałabajówce a potem oddamy do koperty Kasji :)

Posted

Moi Kochani wczoraj wróciłam z wielkiej wyprawy ;) Byłam odwiedzic psiaki u Hałabajówki ... Niestety Kasja w ogóle nie miała humoru na odwiedziny :( Hałabajówka wyprowadziła Kasję z domku dla staruszków ale Kasja nie chciała do mnie podejśc i poszła sobie na taki duży trawiasty wybieg . Stąd mam tylko dwa kiepskie zdjęcia :( 

DSCF4231.jpg

DSCF4230.jpg

Kasja ogólnie czuje się dobrze . Ale ciągle nawracaja problemy z uszkami . Hałabajówka musi jeżdzić do weta z Kasją i wycinaja jej włoski z uszków żeby ograniczyć troszkę te stany zapalne ... Bidulka z tymi uchami ...

Posted

"...Kasja nie chciała do mnie podejśc i poszła sobie na taki duży trawiasty wybieg..."

Jeśli ją bolą te uszyny to się nie dziwie, że nie ma ochoty na mizianka. Dobrze, że ma ochotę na spacerki :)

• 2 weeks later...
Posted

Pięknie Wam Kochani dziękuję za regularne wpłaty dla staruszki Kasji :) Przyszedł czas na rozliczenie i przelew do Hałabajówki . Dotarły następujące wpłaty : 

* Głuchypies - 10 zł : )

* Anetaks4 - 10 zł : )

* Beta1 - 50 zł : )

* Schilomaniak - 35 zł : )

* Agnieszka103 - 10 zl : )

* Mdk8 - pazdziernik - 10 zł : )

* Dorcia2 - listopad - 20 zł : )

* Yucca - 10 zł : )

Gorące uściski dla wszystkich  :calus: 

Niestety nie wiem czy Ciocia Kaj wywiązuje się ze swojej deklaracji dla Kasji ale skoro Hałabajówka nie miała nic przeciw temu to myslę że jest wszystko w porządku i deklaracje od Kaj docieraja . 

Zebraliśmy z tym miesiącu 155 zł deklaracji z czego deklarację Cioci MDK8 pazdziernikową oddaję do koperty. Czyli mamy 145 zł na listopad ( tzn do 11 grudnia) . Skoro płacimy teraz ( bez Kaj) 185 zł  to muszę się zapożyczyć w skarbonce na 40 zł .  Za chwileczkę zatem wysyłam przelew do Hałabajówki dla Kasji na kwotę 185 zł . Mamy uregulowane płatności do 11 grudnia 2014r

Posted

Z powodu choroby zaniedbałam przelewy dla Kasji-uzupełniam i przesyłam 60 pln.

A to zdrówka życzę i zerknęłam dziś na chwilkę na konto i już pieniazki sa :)  Wpiszę w rozliczenie przy kolejnym rozliczeniu ...:) Dziękuję :)