Majkowska Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Szczerze to nie wiem, wypadałoby się zapyytać choćby właścicieli jagterrierów którzy głównie szczycą się tym że ich psy wyszarpują lisy z nory i zagryzają, bo od tych głównie o kontakci lis-pies słyszę. Quote
*Magda* Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Bry ;) U mnie nadal deszcz :placz: A jak tam szczurzyca dzisiaj?? Quote
agutka Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 Majka weź mi takich rzeczy nie mów...:roll: chore zagrywki z takimi sportami... na fejsie raz zdjęcie obiegło starcia dzika i DA jakie to wszystko było dumne :roll: Madziu u mnie chmurki i słoneczko na przemian ;) mam nadzieje że w końcu tak zostanie:mad: a szczurzyczka? chyba wspaniale.. biega , wspina się tak więc chyba już tak nie boli . Opuchlizna prawie zeszła leków już nie podajemy a mój Piotrek konstruuje fajny wybieg dla wariatek ;) Quote
*Magda* Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 To jak zrobi wybieg, to się pochwal :) Tak sobie myślę, że jak zabraknie Lumpka, to chyba nabędę szczurki, a nie kolejnego kota :p Quote
agutka Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 na moje to szczurki lepsze od kotka ;) mimo że miałam kota a nawet dwa to według mnie szczurek przyjemniejszy Quote
*Magda* Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Ja już kiedyś miałam szczury :loveu: Ogólnie, to ja uwielbiam gryzonie :) A że teraz, przy kocie jest to nie wykonalne, to poczekam aż nie będzie kota ;) Quote
Majkowska Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='agutka']Majka weź mi takich rzeczy nie mów...:roll: chore zagrywki z takimi sportami... na fejsie raz zdjęcie obiegło starcia dzika i DA jakie to wszystko było dumne :roll: [/QUOTE] Ja już trochę przywykłam do widoków myśliwskich bo jakby nie było trochę tam w kręgu jestem. Nawet już to że myśliwy zatrzelił psa bo kiepsko pracował w polu mnie nie dziwi:roll:I to nie są często prymitywni ludzie tylko np czołowi szkoleniowcy czy reprezentanci kół łowieckich czy jakichś tam innych ichniejszych związków. Pamiętam jak podszedł do mnie starszy pan , przedstawił się jako prezes czegośtam łowieckiego ( potem się dowiedziałam że to jakaś szycha) i zaczął się zachwycać jakie mam piękne pointery (trzymałam wtedy na smyczy kilka, bo jeszcze był wujek Waldka i matka) ale jak usłyszał że psy nie są w rękach myśliwych to spojrzał na mnie z obrzydzeniem. Oczywiście ja wypadłam najbardziej obrzydliwie, bo przedstawiłam mojego pieska jako psa domowego z którym poza polem robię jeszcze inne rzeczy :loveu: Potem mi powiedział co on z tymi kochanymi pieskami by zrobił, bo on jak miał takie bezużyteczne psy to zastrzelił ;) Zreszta to nie jeden przypadek... Kiedyś gość mi opowiadał o jakimś terrierze (już nie wiem czy to jag czy fox) i też mówi że wlazł borsukowi do nory, pani tam cała rodzina była, pani kotłowało się , krew , sierść, wkońcu z samcem się tak złapał że go zagryzł ale tamten jeszcze mu przed śmiercią podgryzł gardło bodajże.. więc się pytam pana " ojej no i co z tym pieskiem?" a pan mi na to dumnie opowiedział że no przecież się wykrwawił tam na miejscu jeszcze długo żyjąc, trzepało nim i wił się ale już nie było sensu go do domu nawet brać - zostawił go tam. Ale jakie dorodne borsuki wcześniej upolował, dzielna psina!! Quote
agutka Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 Ja miałam wujka myśliwego więc też się nasłuchałam:shake: tylko że on miał psy do końca swojego żywota, (fox i dwa jamniory) Jak dla mnie to powinny być wprowadzone jakieś nowe przepisy bo myśliwi mają za dużą samowolkę Madzia wiem że miałaś gryzonia bo kiedyś pisałąś:cool3: kot to raczej przeszkodą nie jest na gryzaka bo znając życie to szczur ustawi kota do pionu:diabloti: Quote
*Magda* Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Ja mam takiego przyszywanego wujka myśliwego ;) Na szczęście, oszczędził mi krwawych historii :) Za to moi bracia, bardzo chętnie jeździli z nim "na nagonkę" :roll: Kiedyś miał wyżlicę, która z nim polowała :) Jak Aza odeszła, to sprawili sobie jamnika szorstkowłosego. Żeby było śmiesznie, Atos nie nadawał się na polowania, bo na odgłos strzału, dostawał ataku padaczki :roll: [quote name='agutka'] Madzia wiem że miałaś gryzonia bo kiedyś pisałąś:cool3: kot to raczej przeszkodą nie jest na gryzaka bo znając życie to szczur ustawi kota do pionu:diabloti:[/QUOTE] Nie ryzykowałabym życia szczurków przy Lumpku :shake: On nawet próbował kiedyś w PL świnkę morską upolować :mad::( Quote
agutka Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 to mu się pies trafił :diabloti: no to faktycznie Lumpek niedobry ;) Quote
Majkowska Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Dużo psów się nie nadaje, dlatego np myśliwi mają kilka psów ;) Ja mam trochę znajomych myśliwych ale są to fajni ludzie, którzy nie czerpią dzikiej satysfakcji z zabijania. Właściwie to logiczne, bo gdyby nie byli ok to bym ich nie znała nawet:evil_lol: Quote
agutka Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 jak dla mnie to leśniczy i myśliwy powinni miecz szacunek do natury a nie strzelanie z kuszy i dawanie zagryzać psom Quote
ewaal1982 Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Leśniczy a myśliwy to niekoniecznie to samo ;) Myśliwych nie trawię. Nie czaję zabijania dla zabawy. O tym jaki mają szacunek do zwierząt widać. Co chwilę się pojawiają, a to filmy, a to zdjęcia. O zabijaniu psów nie wspomnę.I jestem może ta zła i wsadzam wszystkich do jednego worka, ale co tak właśnie mam - nie rozumiem jak czyjąś pasją może być zabijanie żywego stworzenia. Leśniczy natomiast nie musi chodzić i strzelać. Odstrzelić chore czy zagrażające zwierzę - rozumiem. Urządzania polowań nie rozumiem. Szczurzycy zdrowia życzę :) Uważaj na te nory, właśnie przez kontakt z chorobami, nie tylko z wścieklizną. Lisy wszak psowate, więc mogą różne cuda przenosić. Quote
agutka Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 Już teraz jestem ostrożna przy każdym wykopalisku a nie powiem jest ich bardzo dużo w naszych lasach ;) Ja z moich wiadomości wiem że ponad połowa polskich leśniczych bawi się w łowiectwo ;) Quote
ewaal1982 Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 No pewnie tak, ale niekoniecznie leśniczy musi być myśliwym :) Ja akurat miałam szczęście poznać paru nie bawiących się w łowiectwo:) Quote
Obama Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Takie powwwważne tematy przy niedzieli, a tu pada...takie miałam plany spacerowe dla siebie i psa. Takie plany bujania się po stolicy...a tu paskudna pogoda.:placz: Quote
agutka Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 u mnie leśniczy jak zobaczy psa bez smyczy w lesie to zaraz grozi odstrzałem ;) Obama ja od trzech dni zabieram się na rower a tu na przemian deszcz i słońce:shake: czekam aż przyjdzie słoneczko Ledzia zacznie się szybciej męczyć i będzie mi łatwiej spacerować po centrum i bulwarach ;) Quote
*Magda* Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Doberek :) Jeśli pogoda idzie ode mnie do Was, to nie spodziewajcie się szybkiej poprawy :shake: Quote
Pani Profesor Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 chyba wykrakałyście, bo i do mnie przylazło... jak na złość,bo cholera jasna mam dziś spotkanie ze szkoleniowcem, liczyłam na niedzielny wysyp jorasków na spacerowych terenach, żeby było na czym ćwiczyć, a tu kropi i wichura urywająca łeb... mieszkam w takim zagłębieniu-zagłębienia, Kraków ogólnie jest w niecce, a na moim osiedlu spada dodatkowo gwałtownie w dół i jak duje halny, to naprawdę urywa łby i drzewa - mam nadzieję, że psiarze jednak wylazą z okazji niedzieli :diabloti: Quote
agutka Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 jesooo Madzia ty nie strasz ;) my mamy fronty - zimne z Norwegii ponoć więc twoje niemieckie mi nie straszne:diabloti: PP-n przecież to tak zawse jest że masz psa zaprezentować od najgorszej strony a tu brak okazji:biggrina: Quote
*Magda* Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 U mnie pada już tydzień i kolejny tydzień deszczu przede mną :placz: Quote
agutka Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 Madziu u mnie od 3 maja leje i grzeje słońce na przemian ale cóż damy radę :placz: Quote
Ty$ka Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Temat mój ulubiony, o myśliwych :loveu: Szkoda, że mnie ominął ;p U mnie dzisiaj w kratkę - raz deszcze, raz słońce. ;) Quote
Recommended Posts