Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to ja się dziś za sprzątanko wzięłam ale abstrakcję takową mam codziennie :/ babka obsika całą podłogę i kapciami rozetrze bo mop za daleko... to masełko się wdepcze i rozniesie to okruchy z blatu machnie pa podłogę :loveu: masakra...

Posted

[quote name='agutka']to ja się dziś za sprzątanko wzięłam ale abstrakcję takową mam codziennie :/ babka obsika całą podłogę i kapciami rozetrze bo mop za daleko... to masełko się wdepcze i rozniesie to okruchy z blatu machnie pa podłogę :loveu: masakra...[/QUOTE]

okruchy z blatu to ja zrzucam :diabloti: bo przecież "zaraz i tak będę odkurzać", a że te 'zaraz' lubi potrwać dobę, to inna sprawa...

Posted

[quote name='Pani Profesor']chyba u Ciebie :evil_lol:

u mnie elegancko póki co![/QUOTE]

Odpukać, przejaśnia się :p

[quote name='Pani Profesor']okruchy z blatu to ja zrzucam :diabloti: bo przecież "zaraz i tak będę odkurzać", a że te 'zaraz' lubi potrwać dobę, to inna sprawa...[/QUOTE]

Ja zrzucam tylko jak wiem, że zaraz będę odkurzać ;) A tak, to elegancko, ściereczką na rączkę i do śmieci :eviltong:

Posted

o nie blat jest u mnie zaraz czyszczony ale pewnie dlatego że jak widzę podłogę zasyfioną to zaraz staram się nie dopuszczać do tego grzechu:diabloti: ale za to kurze u mnie w pokoju:mad: 3 cm? no nienawidzę mycia garów i sprzątaniu kurzu ;)

Posted

[quote name='agutka']o nie blat jest u mnie zaraz czyszczony ale pewnie dlatego że jak widzę podłogę zasyfioną to zaraz staram się nie dopuszczać do tego grzechu:diabloti: ale za to kurze u mnie w pokoju:mad: 3 cm? no nienawidzę mycia garów i sprzątaniu kurzu ;)[/QUOTE]

ja nienawidzę myć podłogi mopem... nienawidzę po prostu, wszystko, tylko nie to :placz:
i NIE PRASUJĘ :angryy:

Posted

[quote name='Pani Profesor']ja nienawidzę myć podłogi mopem... nienawidzę po prostu, wszystko, tylko nie to :placz:
i NIE PRASUJĘ :angryy:[/QUOTE]

Ja nie prasowałam prawie nic, bo nie lubiłam, zanim się dziecię pojawiło :evil_lol:
Ale teraz nawet lubię prasować :)

Posted

[quote name='agutka']o nie blat jest u mnie zaraz czyszczony ale pewnie dlatego że jak widzę podłogę zasyfioną to zaraz staram się nie dopuszczać do tego grzechu:diabloti: ale za to kurze u mnie w pokoju:mad: 3 cm? no nienawidzę mycia garów i sprzątaniu kurzu ;)[/QUOTE]

też nienawidzę, ale jeszcze bardziej nienawidzę bałaganu - więc jakos wpadłam w rytm i podłogę myję codziennie. W dużym pokoju mam ciemniejsze panele i o dziwo nie widac na nich plam. Za to korytarz (podłoga jasna - kolor sosna) każdy odcisk łapy Kany pozostaje. Kurze jakoś idą w miarę szybko - pronto i heja. Po 13 latach małżeństwa nauczyłam się, że im mniej szpargałów na meblach, tym prościej z czystością (więc już nie zwożę różnorodnych pamiątek i nie dostawiam zdjęć)

Posted

niestety masełko, cukier i okruszki + babki siki na podłodze to codzienność u mnie:roll: a jak mówię e się brudasem zrobiła to twierdzi żebym się wyprowadziła...

Posted

[quote name='Majkowska']nie cierpię okruchów na blacie i masełka!!!:angryy:[/QUOTE]

kiedyś Cię zaproszę po tym, jak tż zrobi obiad :cool3:
mamy zasadę, że kiedy jedno gotuje,to drugie sprząta i zmywa - dlatego właśnie wolę stać przy garach pół dnia, niż czyścić to, co mój masterchef wytworzy na powierzchniach blatów i podłodze :cool3:

Posted

[quote name='Pani Profesor']kiedyś Cię zaproszę po tym, jak tż zrobi obiad :cool3:
mamy zasadę, że kiedy jedno gotuje,to drugie sprząta i zmywa - dlatego właśnie wolę stać przy garach pół dnia, niż czyścić to, co mój masterchef wytworzy na powierzchniach blatów i podłodze :cool3:[/QUOTE]

skąd ja to znam, moj Tz nie gotuje, ale ostatnio stwierdził że zrobi swojski podpiwek :) Tu garnek, tam sito, tu kawę zostawił, a jeszcze gaz wstawił na full i dzięki Bogu,że byłam w pobliżu, bo drożdźe na full gazie nawet ciężko sobie wyobrazić. W każdym razie to ja już wolę do kuchni go nie wpuszczać :) Zresztą mój syn i mój Tz mają taki zwyczaj (doprowadza mnie to do szału), że zostawiają w lodówce resztki np. pasty rybnej (dosłownie łyżeczkę w wielkiej misce), ale mówią że nie umyli, bo jeszcze coś jest. I tak ze wszystkim....Obiadu nie dojedzą, bo niby potem dokończą ( w końcu wieczorem ja wyrzucam resztki z talerza i po nich myję wrrr)

Posted

A ja powiem tak - ja lubię mieć czysto. Jestem w stanie posprzątać całą zasyfoną harcówkę, dom, no wszystko. Z wyjątkiem mojego pokoju - tam toleruję bałagan, naprawdę :p

Posted

ja lubię mieć czysto, ale nie lubię sprzątać :eviltong:

właśnie zamiotłam podłogę i nie mogę uwierzyć, że rano to było odkurzane i pucowane na mokro.. po prostu tragedia, klepisko w murzyńskiej chacie :roll:

Posted

ja ogarnęłam pięknie wszystko i oczywiście ktoś sobie drzwi otworzył i pieski pięknie poleciały z błota i kałuży po czystej podłodze chyba ze cztery razy:loveu: tak więc syf i malaria na nowo:roll:

raport z dnia ;)

Ledzin zabawiła się na spacerze w jamnika -nornika, wbiegła mi na lince w dość głęboką norę (lisią,borsuczą? ) były w sumie dwie nory obok i do jednej dobierał się Sagat. Nie wiem czy było tam jakieś zwierzątko czy po prost biała słyszała Sagata ale strasznie zaczęła się nakręcać :roll: Nie byłam zachwycona ale później zaczęłam się sama do siebie śmiać jak z dzi ury wystawała tylko biała dupka ;) Jaki kolor przybrała to nie muszę już Wam pisać :evil_lol: Rozmawiałyśmy o Ledy małej wylewności do ludzi lecz w lesie napotkaliśmy naszego fana i zaczął titać a ta pierwszy raz zaczęła się cieszyć jak głupia, skakała po gościu a ten chyba był bardziej w niebo wzięty :loveu:

Byłyśmy także na kontroli Jagusi(szczurki) wszystko pięknie wygląda szwy same się rozpuszczą także za 14 dni tylko kontrolnie bo łapka jeszcze bezwładna

Posted

To ja do listy jeszcze dodaję kubki z zaschniętymi fusami z kawy:loveu:

Uważajcie z norami - teraz są młode, nie daj boże żeby wsadziła głowę do nory w której śpi mamusia z maluszkami...

Posted

Znowu zadbał?! :roll:

Na naszym osiedlu są też młode warchlaczki :D TŻ ostatnio wybiegł z krzaków blady, bo zobaczył małą pręgowaną świnkę, ale oznajmił mi to jak już odeszliśmy, bo bał się że zawrócę :D

Posted

Mi kiedyś na działce na wsi jak byliśmy suka poszła w pole , znalazłam ją w norze ... tak dużej że bez problemu tak się wcisnęła i tylko widziałam jej końcówke ogona .
Dopiero jak ją jakoś wyciagnęłam zaczęłam sie rozglądać wkoło , a tam pełno piór , jakis dziub , ptasie szpony , chyba lis zabił jakiegos większego ptaka i zjadł .
Doszłam do wniosku że to stara i już nie zamieszkała nora bo te resztki wygladały na dośc stare , ale jak przypadkiem szliśmy tamtędy ze spaceru postanowiłam tam podejść zajrzeć i leżały obok nory świeże nóżki sarnie sztuk 3 brrr takie max tygodniowe także jednak nore ktoś sobie zamieszkuje od czasu do czasu .
Nie chce wiedzieć co zamieszkuje tą nore... nie wiem czy lis jest w stanie zabić sarne ? chyba nie .

Posted

[quote name='Majkowska']To ja do listy jeszcze dodaję kubki z zaschniętymi fusami z kawy:loveu:

Uważajcie z norami - teraz są młode, nie daj boże żeby wsadziła głowę do nory w której śpi mamusia z maluszkami...[/QUOTE]

o tak kubeczki tez kocham:loveu::angryy:

wiem,wiem nie byłam tym faktem zachwycona , nora wyglądała jak wykopana dziura łopatą i na dnie jama

PP- tek Patryk to as, spodobało mu sie polowanie

Gops mnie się wydaje że lisy potrafia zaatakować sarnę lub jakieś borsukowate bo u nas często spotykałam sarnie szczątki w zeszłym roku

Posted

Podejrzewam że ttb w starciu z lisem mógłby jakoś względnie się wybronić, choć dostać kłapa z zaskoczenia we wpakowany pysk do dziury bezpiecznie nie jest. Niestety znam takich co psa w ten sposób stracili :(

Właściwie chyba lisowi wystarczy że sarna jest słabsza, albo młoda. Skoro lis potrafi z kurnika wynieść indyka to może i sarnę też.

Posted

a co z takim psem który miał starcie z lisem czy jakimś innym drapieżnikiem? jest niby szczepiony ale będzie musiał chyba przejść jakaś obserwacje co? zawsze mnie to zastanawiało ale nigdy nie pytałam weta o to