Pani Profesor Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 [quote name='agutka']ja słyszałam że te kupowanie baz danych jest karalne :mad: dzwoni do nas jakaś firma bio-met czy jakoś podobnie jeden soboty od 8 do 13 dzwonili 6 razy!!! zjebałąm na czym świat stoi a babka do mnie że w jej zapisie jest że jeszcze nikt nie dzwonił:angryy: wiązanka poszła taka że nikt z tej firmy na razie nie dzwoni ;)[/QUOTE] w doopie, nie w zapisie - ja pracowałam całe liceum w telemarketingu (wtedy to była super kasa, a zajęcie byle jakie, nie przeszkadzało mi to wydzwanianie) i też nieraz wybrałam ten sam numer kilka razy, też się tłumaczyłam, że 'komputer źle wybrał', a naszą bazą danych była książka telefoniczna sprzed 5 lat...makabra, teraz za nic w świecie bym się tej pracy nie podjęła ;) Quote
agutka Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 ha, ha baty niemiłosierne musiałaś dostawać przez tą słuchawkę :diabloti: Quote
Pani Profesor Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 a myślisz mnie to obchodziło? :diabloti: mieliśmy bardzo luźną ekipę, bardzo luźnego szefa i bardzo wszystko w doopie - niczym się nie przejmowaliśmy, bo kasa była dobra praktycznie za nic, a wydzwanianie - jak to wydzwanianie - szybko weszło w krew i przestało się nudzić, gadało się już jak automat po pewnym czasie ;) Quote
agutka Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 ja nie lubię jak ktoś głos na mnie podnosi ;) bym nawtykała przez słuchawkę i tyle :p ja miałam dwa upomnienia w pracy bo klienci skargę na mnie składali dość często ale ja sobie nie pozwoliłam.... kasjer to znaczy byle gówno ie człowiek? :diabloti: Quote
Pani Profesor Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 ostatnio czytałam artykuł, że kasjerom się najbardziej dostaje, szczególnie za rzeczy totalnie niezwiązane z ich pracą - np. towar za drogi, albo coś nie tak ometkowane, blabla. trzeba mieć duuuużo cierpliwości, znajoma pisała, że babeczka się z nią raz chciała targować :diabloti: w hipermarkecie :diabloti: Quote
Baski_Kropka Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Ludzie kupując drogą markową bieliznę też chcą się targować jak przekupki. I fakt. Ochrzan potrafimy dostać za wszystko, że materiał tego fasonu nie ten co trzeba, że kolor nie ten, że fason mógł by być inny a najlepiej to żeby wszystko było za darmo :P Quote
Pani Profesor Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 ja jestem [I]zawsze [/I]miła dla obsługi sklepowej, wszędzie, nieraz widzę, że o 20 babkom wyłażą oczy i na pewno ostatnie czego chcą, to moje chamstwo. zawsze dzień dobry, uśmieszek i generalnie zlewam wszystkie niedociągnięcia, bo np. w Lidlu podobno wykorzystują ludzi do granic - kiedyś myślałam, że babki 'na złość' przewalają rzeczy przez kasę tak szybko, że nie zdążysz zapakować (ani przerzucić do wózka), później znajoma powiedziała mi, że mają odejmowane z pensji, jeżeli nie wbijają iluś tam produktów na minutę podczas kasowania...:roll: ...tylko jednej baby na mięsnym w moim osiedlowym markecie NIE ZNIOSĘ :diabloti: zawsze jest podła i niemiła, o każdej porze dnia i nocy, więc też się nie chrzanię :diabloti: Quote
Alicja Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 mnie naj wqrdwiali jak dzwonili do mamy , ze wygrała nagrodę i dalej nawijka ....więc ja z radosnym :diabloti: głosem do pani że qrdewnie się ciesze , że mama niewychodząca i bardzo się ucieszy jak dostarczą prezent do domu ....nawet nie chcieli bym podyktowała adres ....nie wiem dlaczego :diabloti: Ja mam koleżankę w pracy , jest ze świadków Jehowy , ja zdiagnozowana ;) ateistka i trzecia , nasza salowa , bardzo wierząca katoliczka i wiecie co ...miedzy nami nigdy nie było sporów , bo wiara jest poza nasza znajomością Quote
Pani Profesor Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 no i to jest super :cool3: ja też mam znajomych z różnej bajki, aczkolwiek nie wyobrażam sobie mieć bogobojnego tż-ta, to by nie zdało egzaminu za cholerę... Quote
agutka Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 osoby które znam/ znałam z różnych religii nigdy nie mieszała się z nami czyli wasza to diabły nasza religia anioły ;) a nawet często wymienialiśmy się co mamy innego a coo takiego samego w naszej religii. kasjer to najbardziej podły zawód :( ludzie o wysokim statusie gardzą takimi "odpadami" Kiedyś przyszedł wielki panicz,wypasionym autem coś przyfurczał do kumpeli ona mu coś odbiła... słowo do słowa a on do niej że mogła się uczyć a nie być półgłówkiem a laska fioletowa na gębie : skończyłam w zeszłym roku studia tylko dzięki takim krawaciarzom jak pan nie mogę dostać pracy w zawodzie... koleś chyba nigdy już do nas nie przyjechał ;) byłam dziś pierwszy raz na rowerze z Ledą :) trochę nie ogarniała że nie wbiega się pod koła ale kilka ocierek szybko ją zdyscyplinowało, słowo dawaj,dawaj znała gdy WP cisnęła więc do przodu nieźle szło :) Jest dość pojętnym psem co ładnie pokazała, lecz niestety dalej kręcą ją rowerzyści i kijkowce :roll: musi przyspieszyć do nich bliżej podbiec i ciśnie dalej. Biegała 30 min zaczęła się kłaść gdy schodziłam z roweru mój pies zaczynał znowu przysieszać tak więc hop na rower i do przodu . Quote
Pani Profesor Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 [quote name='agutka']osoby które znam/ znałam z różnych religii nigdy nie mieszała się z nami czyli wasza to diabły nasza religia anioły ;) a nawet często wymienialiśmy się co mamy innego a coo takiego samego w naszej religii. [B]kasjer to najbardziej podły zawód :( ludzie o wysokim statusie gardzą takimi "odpadami" [/B] Kiedyś przyszedł wielki panicz,wypasionym autem coś przyfurczał do kumpeli ona mu coś odbiła... słowo do słowa a on do niej że mogła się uczyć a nie być półgłówkiem a laska fioletowa na gębie : skończyłam w zeszłym roku studia tylko dzięki takim krawaciarzom jak pan nie mogę dostać pracy w zawodzie... koleś chyba nigdy już do nas nie przyjechał ;) byłam dziś pierwszy raz na rowerze z Ledą :) trochę nie ogarniała że nie wbiega się pod koła ale kilka ocierek szybko ją zdyscyplinowało, słowo dawaj,dawaj znała gdy WP cisnęła więc do przodu nieźle szło :) Jest dość pojętnym psem co ładnie pokazała, lecz niestety dalej kręcą ją rowerzyści i kijkowce :roll: musi przyspieszyć do nich bliżej podbiec i ciśnie dalej. Biegała 30 min zaczęła się kłaść gdy schodziłam z roweru mój pies zaczynał znowu przysieszać tak więc hop na rower i do przodu .[/QUOTE] jak ktokolwiek gardzi pracą innych ludzi,to nie ma wysokiego statusu, tylko jest bucem ;) a Leda przy rowerze... chcę to zobaczyć :D może się jednak wybierzemy do 3miasta, cały czas namawiam TŻ-ta na jakieś plany i póki co - nie wiadomo :( Quote
agutka Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 wiesz nie odważę się w tłumy z nią wjechać ale w lasku przy średnim natężeniu ;) nagram filmik jak mi się uda ale za kilka dni bo jutro pewnie chodzić nie będzie mogła:diabloti: Quote
Majkowska Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 [quote name='Pani Profesor']a żeby szły za mną na ulicy,to mi się nie zdarzyło - mam tylko odwiedzaczy co jakiś czas i to baaardzo rzadko. raz miałam za to wizytę mormonów :cool3: i o ile jehowych poznam przez wizjer w mig (nawiedzone uśmiechy, zawsze jakieś papierki w rękach), tak tu się nabrałam i otworzyłam :cool3:[/QUOTE] Mi swojego czasu przychodziły do kiosku i staaaaały i pytały co z moim życiem nie tak, czy jestem szczęśliwa itd. Czekały jak wyjdę z pracy, aż się zastanawiałam czy nie wezwać policji. I to dwie eleganckie kobiety w wieku ok 70 lat... Moja ciotka zawsze jak dzwonili "wygrała pani wycieczkę" mówiła "ahhh wiem , dziękuję,właśnie z niej wróciłam!!" Tak samo wmawiała że pokaz garnków juz był itd :evil_lol: Ja ogólnie kasjerów rozumiem , choć też mam jedną babę w Tesco której nie trawię a mam do niej szczęście. Kobieta jest zwyczajnie złośliwa,wbija po kilka razy to samo i lubi zrobić nr że kiedy ja mam już wszystko wypakowane na listwę ona nagle wywiesza karteczkę "kasa nieczynna".... Jak byłam prawie w 8 mcu ciąży to poszłam do tesco na zakupy dla dziecka i kupiłam trochę ponad miarę, ale dzielnie wypakowałam wszystko na taśmę , pani mnie skasowała, daję jej karte, a ona mi oznajmia że ojejku terminal od rana jej nie działa:angryy: Pierwszy raz wtedy wogóle kogoś w sklepie zwyzywałam, normalnie nie mam zwyczaju... Leda przy rowerze?! O matko, życzę wam prostych dróg bez ludzi i psów ! A ja myślałam że to ja jestem szalona bo podpinam Waldka :P:P Quote
agutka Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 no wiadomo trafią się wredne kasjerki... ale ludzie w naszym społeczeństwie gną pałę na całego swoją bezczelnością ,,,, nie wspomnę o tępych uwagach czy niby reklamacjach ;) Majka Leda raczej nigdy nie będzie typowo wycieczkowym psem ;) Chcę jej zbić jakoś nadmiar energii bo to mi ułatwia pracę i kontakt z nią , nie puszczam jej praktycznie wcale tylko dlatego że jej odwołanie jest jakie jest a nie chciałbym aby jakiegoś pieska uszkodziła lub przestraszyła jakiegoś spacerującego ;) łazić też mi się nie chce godzinami żeby pieska zmęczyć bo bardziej to ja się męczę niż ona a filozofii na rowerze niema gdzie znam drogę, jak jakiś człowiek czy rowerzysta nas minie to i dobrze bo to powinno też troszkę uspokoić białasa. Quote
Pani Profesor Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 a ciągnięcie opony jej nie wykończy? dużo bullarzy przecież takie sporty urządza w ramach wyżycia się pieska ;) Majkowska, ja w Teskaczu trafiam zawsze miłe babeczki, choć jestem tam rzadziej, ale w moim Kauflandzie jedna z mięsnego - niszczy :diabloti: Quote
Alicja Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 przy Ozzym rower odpada , bo po 1. kondycha upada , po 2. ściąga mnie z roweru , nawet stacjonarnego Quote
Obama Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 A jak o kasjerach/sprzedawcach mowa to ja zawsze staram się był miła i pomocna.A mam to po tatusiu, który na przykład 8 marca poleciał do osiedlowego Tesco po zakupy i każdej kasjerce kupił tulipana:loveu: Taki typ :loveu: Quote
agutka Posted April 26, 2014 Author Posted April 26, 2014 opona odpada bo za bardzo rozochociłam ją na ciągnięcie ;) a na rowerze leci na prawie lużnej smyczy . Alicja- ja sobie nawet nie wyobrażam Ozzulca już przy rowerku Obama - to tatuś piękny gest wykonał, laski były chyba wszystkie jego co ;) na dzien kobiet czasem tam kupił ktoś czekoladkę czy obdarował cukiereczkiem ale to byli stali klienci i ci co zawsze są mili ;) Quote
Pani Profesor Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 a ja na dzień kobiet dostałam od tż-ta HAMBURGERA :diabloti: Quote
gops Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Rower to jest świetna sprawa i powiem szczerze gdybym wiedziała że tak świetnie nam będzie szło rowerowanie to zaczelibyśmy już rok temu a nie dopiero teraz . Jedynym problemem jest to żeby odpowiednio wbić się w godzine kiedy jest najmniej ludzi z psami , ja niestety przy każdym mijaniu psa musze się zatrzymywać bo nie mam pojęcia co mojemu do łba strzeli . Widzę że Leda jak Clayek woli biegać z przodu roweru :lol: Quote
agutka Posted April 26, 2014 Author Posted April 26, 2014 hhmm jakoś mnie to nie zdziwiło bo mój przyniósł mi ulubione danie z makaronem :-D ja wolę taki podarek niżścięty tulipan który zaraz uschnie ;) a tak z innej beczki: miał ktoś z Was problem z katarem w nocy? to taki okropny gęsty a rano wykaszlę go , wychrumkam i spokój :/ strasznie mnie męczy w nocy i budzi Quote
Pani Profesor Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 [quote name='agutka'][B]wychrumkam [/B][/QUOTE] :grin: i teraz nie wiem, czy to Ty masz katar, czy Ledzia :grin: Quote
Baski_Kropka Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Może masz za suche powietrze w pokoju i sie nos tak broni? Może sobie zrób lekki uchył/mikroszczeline w oknie na noc. Lepiej jak w mieszkaniu chłodniej w nocy niż za ciepło i duszno... Ja bym chciała, żeby Dex chętnie biegał przy rowerze, ale on nie przepada... :P Strasznie go za nos wodzą zapachy i wiecznie chce coś niuchać i sikać... a ja nie mam jakoś siły, żeby go uczyć przy rowerze biegać :/ :P Quote
agutka Posted April 26, 2014 Author Posted April 26, 2014 nie sucho nie mam ... zastanawiam się nad jakimiś alergiami:roll: wkurza mnie to bo spać po nocach nie mogę ;) Ledzi z przodu ciśnie i mi to pasuje , Sagat też fajnie biegał z przodu potem już bez smyczy leciał. Baski Sagat też zauroczony zapachami był ale podstawowa zasada: najpierw psa porządnie wysiurać i skaciać ;) a potem musisz poduczyć psa że rower to bieg a nie wąchanie kwiatków , jak załapie to szybo przestanie zajmować się niuszeniem zapachów ;) Quote
kropi124 Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Leda na rowerze?!:crazyeye: WOW... To nowość.... No jak tutaj wcześniej pisali życzyć tylko samych najlepszych dróg:cool3: Hymm... jak sobie przypominam moje początki z psem na rowerze to zapachy to były minimum co 5m. Ale jest już znakomicie. Chodź wiadomo że na samym początku trzeba psirowi przypomnieć co nieco. Quote
Recommended Posts