Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agutka']ja zakręciłam się koło rull bull od tego rudzielca- hodowczyni zachwalała mini i odradzała mi standarda jeżeli chodzi o aktywność i sporty ;)
bardzo się czaiłam na dzieciaczki po tym skojarzeniu co na fb udostępniłam ale rozum poszedł górą , decyzja osunięta na rok czasu ze względu na Ledę. Nie chcę aby mały piesek przejął złe nawyki.[/QUOTE]
Teraz miniuty zaczynają wreszcie wyglądac jak mini standardy, a nie jakieś szczury.
Jest kilka świetnych hodowli, a same psy są temperamentne, zdrowe i bardzo ładne.:loveu:

Posted

moim ideałem jest taki mini (skopiowane ze stronki hodowli)
[IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/t1.0-9/p526x395/1979630_540416539410050_2031579209_n.jpg?oh=1f81d49562e650c9d0943e12330e67af&oe=539FDAC3&__gda__=1403783674_e2fe4af0511dd5c7764459571273df5a[/IMG]

ma wszystko czego oczekuję od bulla jeśli chodzi o wygląd, na bullbazarku był Kafel do adopcji -standard, piękny i atletyczny po prostu miodzo lecz nie nadawał się do psów i troszkę miał problemów z agresją do nowej pańci.
Tak jak piszesz Obama teraz są ładne i nie szczurowate bulki, pamiętami jak były mini z oczami wielkimi i wąskim ryjku ;)

Posted

Madziu pewnie jesteś na standardowym białym i pręgusach co? ;) ale jest wiele jeszcze kolorków :eviltong:

PP- no weź przy takim nie miej kosmatych myśli:diabloti: właśnie po nim chce szczeniaka ;)

Posted

a dokładnie nie znam tego gatunku na tyle żeby się wypowiadać jakie są do swojego pobratyńca ale pewnie wiele zależy od wychowania.
mniejsze to zawsze bardziej zadziorne :diabloti:

Posted

Mój wymarzony bull :loveu::

[IMG]http://2.bp.blogspot.com/-QKutAtqcX6c/T3Rpq5AYJnI/AAAAAAAAALo/H1tcc4ZSkeE/s320/bulterier_red_nose.jpg[/IMG]

A to kolor jaki mi się śni,żeby mieć :D

[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/7687/psiaki009.jpg[/IMG]

ale nigdy pewnie nie bd mieć ,bo skończę z dyszką astów w mieszkaniu :diabloti:

Posted

[quote name='agutka']Madziu pewnie jesteś na standardowym białym i pręgusach co? ;) ale jest wiele jeszcze kolorków :eviltong:
[/QUOTE]

Biały to chyba najbardziej ;) Gdzieś kiedyś jakiś pręgus rzucił mi się w oczy, ale to wszystko ;)
Kurczę, muszę w Opolu, jak jakiś będzie, oblookać w jakich kolorach te bullowate występują :)

Posted

Moj ideał mini bulla
[IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1485092_579080822168304_1165988092_n.jpg[/IMG]

:loveu:

Posted

Robo- bulki red noski nie bardzo do mnie przemawiają ... te nosy ;) trikolory są też mile widziane ale mój tż twierdzi takie umaszczenia to kundle:roll: - tak wiem klepie głupoty ;)

Gops -hmmm rozmawiałyśmy już na ten temat.... na takiego nigdy mnie nie będzie stać stac :-( ale ja widziałam czysto czarnego bez najmniejszej pręgi:eviltong: kosztował 10 tysięcy funtów ;)

Madzia no looknij co tam się u was buja , a właśnie w twoim landzie są bullteriery zakazane?

Dziś po toalecie Ledy (kąpiel ,uszy, pazury) w uchu znalazłam kawałek patyka... zadziwia mnie ten pies z dnia na dzień

Posted

[quote name='agutka']

Gops -hmmm rozmawiałyśmy już na ten temat.... na takiego nigdy mnie nie będzie stać stac :-( ale ja widziałam czysto czarnego bez najmniejszej pręgi:eviltong: kosztował 10 tysięcy funtów ;)

ń[/QUOTE]
Warto się zorientować po hodowlach czy ktoś np. nie oddał i nie mają podrostka , ten młodziak którego widziałam miał 7msc jak go wzięli , normalnie hodowlany psiak , ma dwa jajka, nie ma przodozgryzu , jest ze świetnego miotu a nie kosztował nawet połowy sumy ze względu na wiek (nie wiem dokładnie ile, nie chciałam az tak wypytywać ) .
Myślałam czy by go nie poznać z moim ale jest to raczej zbyt ryzykowne i odpuszcze mimo że bardzo bym chciała poznać tą rase bliżej .

Posted

wiesz bulek jest dość młody i może Claytek by go zaakceprował:razz: wiesz one się kochać od razu nie muszą ale z czasem może by się tolerowały.
Kaganiec na ryja i może było by fajnie na takim spacerze.
Moja jest debilka ale staram się przy każdej okazji brać ją do psów ;)

Posted

[B]Agaa[/B] właśnie ten red mnie urzekł w ch :loveu:

[B]Goops[/B] przebiłaś mnie :diabloti:

Zmieniam upodobania "kolorowe" na takie jak Twoje :loveu:

Ale i tak ,nigdy nie będę mieć bulla :watpliwy:

Posted

[quote name='agutka']
Madzia no looknij co tam się u was buja , a właśnie w twoim landzie są bullteriery zakazane?
[/QUOTE]

Nawet nie wiem, bo nigdy się nie interesowałam :shake: Amstafy widuję, akitę widuję, więc może bullteriery też się gdzieś szwendają, ale nie na mojej wsi :D Nawet nie pamiętam czy były na wystawie w Dortmundzie :hmmmm: Muszę przejrzeć zdjęcia ;)
Nie oszukujmy się, to są psy z bardzo specyficzną urodą i trzeba być miłośnikiem rasy, żeby sobie takiego psa sprawić ;)

Posted

Robo- nigdy nie mów nigdy :diabloti:

Madziu -to prawda bulki muszą do kogoś trafić przede wszystkim z urodą, ale gdy mojemu tż mówiłam kiedyś o tej rasie to słyszałam fuuu w dodatku on bulowatych się zawsze bał. A teraz innej rasy nie widzi już z nami w dodatku ta rasa wygrywa swoją głupotą i motaniem się:D

Posted

no właśnie ta głupkowatość mnie urzeka w bullkach :loveu: z wyglądu też są wspaniałe i akurat jestem zwolenniczką jajowatego łba ;) tak samo innych bullowatych, uśmiechy staffików, no litości :placz: chyba się muszę rozglądać za kolejnym psem :diabloti:

Posted

[quote name='Obama']i z pitbullem!!! notorycznie słyszę,że mój bulterier to jednak pitbull:diabloti:[/QUOTE]

oooo tak pit bull to najczęstsze określenie mojego psa... no po za mordercą ;)

Posted

[quote name='Obama']i z pitbullem!!! notorycznie słyszę,że mój bulterier to jednak pitbull:diabloti:[/QUOTE]

ja ostatnio uslyszalam ze moja astka to labradorek hehehehe sie usmialam jak nic

mi sie buliki podobaja, ale nie wiem czy bym chciala miac takiego bumeranga w dmu :) ast to ast :)