Obama Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Patent z legowiskiem zniszczonym w klatce, znamy. Tez przezylismy, Moj kundel przed układaniem sie do snu, spanie "gniazduje". Chodzi w kolo, drapie lapami i nosem...Siada,kladzie sie,wstaje, przewedruje 3 kroki w kolo i ponownie powtarza cały rytuał. I tak kilka razy. Za czasów klatkowania i pozniej, kupowalam sliczne spania, niestety wszystkie ginely tak samo. Najbardziej szkoda mi bylo pieknego legowiska z TK MAXX, które kupiłam w okazyjnej cenie za 200zł :diabloti: Przezylo 3 dni. Ostatecznie moj tato, niczym Adam SLodowy, obszył materialem brezentowym grubą, złozoną kołdrę. Ów materiał zakupił w hurtownii tekstylii pod Zywcem, material jest w desen moro. Aby Obus mial jak sobie moscic gniazdko, ma na legowisku ulozone kocyki, ktore sa mieciutkie i podatne na jego kombinacje. Taka konfiguracja szczesliwie trwa juz ok 2 lat.:p Quote
agutka Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 tak,tak te kręcenie się w kółko milion razy pomogło w zepsuciu pięknego materacyku ;) ja żadnych posłań nie kupuje bo mi się to nie opłaca ;) Latem jak z ogrodu do domu wlatują z brudnymi łapami itp, wilk to już w ogóle brudas , nie wiem co on robi ale po miesiącu wali jego posłanie więc szmaty z lumpexu i szyjemy:eviltong: Mam w domu taki materiał o którym pisałaś tylko że nie typowy brezentowy a taki jakby mocny nie przemakalny i to jest myśl ;) Quote
Pani Profesor Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 a ja mam kupne, ale z promocji :eviltong: i - odpukać- nic się z nim nie stało do tej pory, a piorę non stop... Quote
Pani Profesor Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 unikatowydiament jak zawsze na straży, codziennie uszanowanko w każdym z wąteczków :cool3: Quote
agutka Posted February 16, 2014 Author Posted February 16, 2014 unikatowy - doberek, doberek :) PP- tak to prawda diamencik zawsze o wszystkich pamięta :) Mieliśmy spotkać się z dziewczyna i jej bulinka która mieszka aż w Kutnie , niestety rano pogoda wskazywała na to że bez sensu aby tyle jechali żeby zmoknać i zmarznać :( ok 12 słońce na złość zaczęło grzać więc psy ubrać i w plener ;) (teraz leje ) Oczywiście mamusia musiała z szalejaca Leda wybrać drogę gdzie był lód ... moje dziecko szpagatami tez próbowało dzielnie iść. Standardowo Sagat gdzieś w plenerze a Leda mimo że na szelkach (kojarzy z WP) w miarę grzecznie szła, głębiej puściłam wariatkę i rewelacyjnie się słuchała, trochę ćwiczeń , trochę odwołań -rewelka. Pytanie czy gdyby psa zobaczyła byłaby tak łatwo odwoływalna:diabloti: Sagat po lasach śmiga jak Walduś więc jedna fotkę sobie zgapie od Majkowskiej serii : gdzie jest pies? [IMG]http://oi60.tinypic.com/35na8vs.jpg[/IMG] [IMG]http://oi61.tinypic.com/2w3e4i8.jpg[/IMG] moja gęś wyścigowa :evil_lol: [IMG]http://oi62.tinypic.com/333bs6q.jpg[/IMG] [IMG]http://oi59.tinypic.com/f1z6mt.jpg[/IMG] [IMG]http://oi57.tinypic.com/em1w8.jpg[/IMG] [IMG]http://oi57.tinypic.com/21y54g.jpg[/IMG] Quote
Pani Profesor Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 znalazłam Sagata na horyzoncie :D [url]http://oi57.tinypic.com/em1w8.jpg[/url] - ale bym wytarmosiła :loveu: Quote
gops Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 Ale masz fajną smycz ! Pamiętasz jaka to firma ? Leda mięśniak :loveu: Quote
agutka Posted February 16, 2014 Author Posted February 16, 2014 [quote name='gops']Ale masz fajną smycz ! Pamiętasz jaka to firma ? Leda mięśniak :loveu:[/QUOTE] jaki tam mięśniak... chuda szkapa nic nie tyje ani nie rozrasta się... nie pamiętam :( smycz kupiłam na wystawie w Gdyni ale jest za gruba i nie poręczna w dodatku gdy pies ciagnie ;) Quote
agutka Posted February 16, 2014 Author Posted February 16, 2014 [quote name='Pani Profesor']znalazłam Sagata na horyzoncie :D [URL]http://oi57.tinypic.com/em1w8.jpg[/URL] - ale bym wytarmosiła :loveu:[/QUOTE] weź ten debil właśnie tak ze mna spaceruje ... Quote
Pani Profesor Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 a do czego Ty mu jesteś na spacerach potrzebna niby :diabloti: Quote
Obama Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Dobrze Leda wygląda:loveu: Sagat trochę jak w swoim naturalnym środowisku, bo wygląda jak pomniejszona wersja wilka:diabloti: Quote
Pani Profesor Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 czy ja wiem, czy taka pomniejszona? :diabloti: Quote
qmu Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 brudny prosiaczek :loveu: [url]http://oi57.tinypic.com/21y54g.jpg[/url] Quote
agutka Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 [quote name='Pani Profesor']a do czego Ty mu jesteś na spacerach potrzebna niby :diabloti:[/QUOTE] ja do czego? do przeszkadzania :diabloti: Obama- dzięki ale jak dla mnie ma stanowczo za mało mięśnia ma na tyle pracy siłowej której miała przez 7 miesięcy (do października) Sagat jest bardzo małym psem jak na wilkowatego,jest może wielkości Waldka?? może mniejszy.. qmu- efekt końcowy i tak był najlepszy bo to dopiero był poczatek spaceru gdzie na drodze był w dodatku super lód ;) Quote
Obama Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Czasem myślę,że genów się nie przeskoczy, może to właśnie o to chodzi jeśli twierdzisz,że siłowy trening był? Może taka jej uroda?:loveu: Quote
agutka Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 nie było problemów gdy była na suchym, była pięknie zbudowana ale i było trochę tłuszczu, barf najpierw pozbył się tłuszczu a potem masa zaczęła być mizerna :( ona i tak niema budowy typowo bulkowej doskonale o tym wiem ale gdyby udka nieco się rozrosły byłoby fajnie ;) Quote
Oscar Patric Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 a jak może byś jej dawała karmę bardziej kaloryczną,dla psów pracujących,a z nią ćwiczyć wp? Quote
agutka Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 diamencik- ja z karm zrezygnowałam na wzglad grzyba ;) od miesica jest dodatkowo w malutkiej ilości na acanie z rybka i w zeszłym tygodniu grzyb powrócił :( pewnie się mylę że to od karmy a zeżarcia czegoś uczulajcego bo acana niema nic z kurczakiem jak i kukurydza ;) Quote
Oscar Patric Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 aha,to kiepsko,Oscar chodzi w kagańcu i teraz nic z dworu mi nie zjada Quote
Majkowska Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [quote name='agutka'] Sagat jest bardzo małym psem jak na wilkowatego,jest może wielkości Waldka?? może mniejszy..[/QUOTE] Nie żartuj że Sagat jest od Walda mniejszy?!:crazyeye: Wald wcale nie jest dużym psem. Quote
Pani Profesor Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [quote name='agutka']diamencik- ja z karm zrezygnowałam na wzglad grzyba ;) od miesica jest dodatkowo w malutkiej ilości na acanie z rybka i w zeszłym tygodniu grzyb powrócił :( pewnie się mylę że to od karmy a zeżarcia czegoś uczulajcego bo acana niema nic z kurczakiem jak i kukurydza ;)[/QUOTE] tak w 100% to nie wiesz, co tam jest :shake: ja akurat się dowiedziałam ze szczegółami od wetki, jak to wygląda i poza karmą weterynaryjną NIE MA pewności, że czegoś tam nie dodali, tłuszcz drobiowy niby nie uczula, ale są psy, które nawet w małej ilości 'wyłapią' jakiś alergen i kiszka. acana to dobra karma, ale nie warto jej dawać jako super-anty-alergicznej. zainwestuj w tę karmę vet-concept, którą ja miałam, jeśli chcesz świni podawać suche co jakiś czas, albo jako nagrodę. z neta da się ściągnąć, ale popytaj wetów, bo mi moja wetka przywiozła - wór 12 czy 13kg to wydatek 220zł :roll: ale to w końcu nie będzie jej główne źródło żarła, więc na długo starczy. ja miałam wersję konina + pasternak i tam NIE MA żadnych dodatków, bo to jest jako produkt weterynaryjny i koniec, nie można obejść obwarowań. acana tak naprawdę może coś dodawać, nie mówię, że dodaje, ale MOŻE, bo to tylko sklepowy produkt dla zwierząt (choć dobrej jakości) Quote
Pani Profesor Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 aaa, zapachu nie ma prawie wcale (taki 'sklep zoologiczny' ewentualnie) + kupy jak na acanie :cool3: są też wersje bez zbóż, ja miałam akurat taką z małą zawartością białka, bo przebiałczenie u Patryka objawia się sraczką, strupami i podwójnym drapaniem... Quote
agutka Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 pp wszystko pięknie ale Leda wiele miesięcy była na arionie na przemian z ander grande i była zdrowa :roll: po zastrzyku sterydowym a było to w maju cały długi problem trzymał do grudnia ... na szkoleniu dostawała kaszankę i parówki ponoć tylko dla alergików :( a że Leda po ok miesicu ma odczyny alergii to zakładam że na spotkaniu jej zaszkodziło, jestem wściekła bo oczy ,uszy zawalone i śmierdzace no i ten biedny ryjek cały ciemniejszy. W piatek kupiłam jej purine z łososiem bo acany nie dostałam i z ręka na sercu każdemu odmawiam , kupsko z trocinami w dodatku luźne , brzuch wywalony i hektolitry wody... przeczekam jeszcze 2-3 tygodnie na barfie i acanie dodatkowo leki a jak nie to zaczne szukać karm o których mówiłaś- dziękuję :) Majkowska - no wiem że Walduś to nieduży piesio ;) Sagat jakoś podobnie wzrostem , ja osobiście byłam przekonana że Wald to kawał wielkiego byka :p Quote
Majkowska Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Purina jest jakaś syfna, z tego co widzę trawi to 1/100 psów... To samo u nas było z Boschem - zawsze się zachwycałam, karmiłam Amciora przez lata , a potem przeszłam na Waldka i klęska. W dodatku jak się wczytalam to wcale nie tak fajnie jak myślałam:roll: Wald jest jednym z mniejszych pointerów. Choć rozbudowanym i z wiekiem przestał być Panem Szczudełko , ale i tak są psy od niego duuuużo większe. Quote
Recommended Posts