agutka Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 co fu? co fu? szura nie widziałaś z psimi zębami :cool3: musiałam je wstawić ;) Maja- nie mój facio trzymał i szarpał ;) a tu macie moją strzałeczkę ;) [IMG]http://img196.imageshack.us/img196/5412/fqks.jpg[/IMG] Sagat dostał jakiegoś bzika, zaczął biegać jak pokręcony w kółko - chyba brak dłuższych spacerów wprowadziło go w jakieś frustracje ;) zobaczcie jakie gały miał z podniety [IMG]http://img850.imageshack.us/img850/3349/1ot2.jpg[/IMG] [IMG]http://img51.imageshack.us/img51/4861/90za.jpg[/IMG] Quote
Majkowska Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 jaka fajna na tym zdjęciu napakowana wyszła. A Sagata pierwszy raz w takiej mało poważnej odsłonie widzę. Quote
Pani Profesor Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 haha, Sagat jak szczylek :loveu: a Leda faktycznie koksik :crazyeye: uwielbiam świnki :loveu: Quote
kropi124 Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Na tym pierwszym zdjęciu gdzie widac ich razem to Ledka jak by z fitnesu wyleciała :D Napakowana jak nic. Quote
Onomato-Peja Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Szczęściara jesteś, dwa przepiękne psy. ;) Zazwyczaj jeden z dwóch bywa brzydki. :P Quote
Pani Profesor Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 czyli mój następny będzie ładny? :diabloti: Quote
Onomato-Peja Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 [quote name='Pani Profesor']czyli mój następny będzie ładny? :diabloti:[/QUOTE] Musi być, no bez przesady. :D Quote
agutka Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 PP- no chyba na głowę upadłaś sugerując że Patryczek jest brzydki:mad: jak możesz? :angryy: piękny sznupek Majkowska- Sagat to pobił wszelkie granice swej głupoty :evil_lol: nie wiem może ktoś mu czegoś dosypał bo takiego go nieznam:eviltong: Kropi- no wyjątkowo podoba mi się właśnie ta fotka ;) Onomato -jakoś nigdy nie sądziłam że mam ładne psy ;) Sagat to pies o ciekawym wyglądzie -nic więcej, z resztą te jego oczy to porażka :crazyeye: no a Leda ni to bull ni terier ;) Quote
Majkowska Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 A co Sagat na łapinie przedniej ma? Nabił się gdzieś czy to taka plamka? Ładne psy są kwestią gustu ;) To jaki kto typ lubi. Mnie sie np zawsze szare wilkowate podobały, właśnie im bardziej bury tym lepszy. A bulle - milość nr 1 bezdyskusyjna :) I Leda jest bardziej bullowata niż niektóre pieski których wlasciciele by byli gotowi do mordu gdyby im powiedzieć że nie wyglądają na rasę ;) Quote
Oscar Patric Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 mi wczoraj Oscar dostał głupawki i biegał w koło za swoim ogonem:diabloti:,a nigdy tak nie robił Quote
agutka Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 majkowska - ta plamka to efekty jego nerwowości, kiedyś jak pracowałam długo i nas nie było wylizywał dwie łapy wzdłuż (do mięsa) teraz mu to przeszło tylko ten kawałeczek molestuje jak nie jest pod moim okiem, zanim Ledy nie było to prawie nic nie miał. Chyba z zazdrości i nerwów znowu mu wróciło :/ (był badany na grzyba- czysto) unikatowy diament- wiesz to chyba pogoda na łby im pada ;) Quote
kropi124 Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Pogoa pogoda ;) Barko też furii dostaje;;) Quote
agutka Posted December 20, 2013 Author Posted December 20, 2013 dziś moje dwa pasożyty dostały po wielkiej kości wołowej także radość przeogromna ;) gdy Leda obgryzała kostuchę zaczęła nagle biegać i szorować ryjem o wszystkie rzeczy, klatkę ,krzesła , kanapę... wrzasnęłam na nią i przyszła do mnie abym sprawdziła co ją tak zaczęło okrutnie swędzieć. Na ryju dwie czerwone gulajki :? patrzę na ciele też guzki jak po komarze no więc długo się nie zastanawiałam co to- alergia pokarmowa :shake: tylko po czym.... kury nie dostaje zastanawiam się czy to nie przez wołowinę ale gdy była na suchym czasem wpadała puszeczka Carno z wołem i baranem i nie było żadnych powikłań :/ chyba że ktoś gdzieś podrzucił żebraczce kąska i teraz wyszło. No ręce opadają bo nigdy dobrze nie może być z tym psem.... co miesiąc wizyta u weta czasem co tydzień i zawsze z jakimś gów...:angryy: Quote
Majkowska Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Ej, Waldek miał to samo! :crazyeye: Też mu dawałam wołowe i cielęce i też jeździl po ziemi i miał gulki jak pokrzywkę. Nie dam sobie ręki uciąć że tylko bez żadnej kury, ale generalnie taką miałam obserwację. Quote
agutka Posted December 20, 2013 Author Posted December 20, 2013 no właśnie i weź tu zgaduj :roll: teraz na barfie weź tu nie dostań baranka bo i tak często bywa to co mam podać?/ wołowe mięcho zawsze dla odmiany lub w przypadku braku barana a kulki jagnięcej/ baraniej nie kupie gdyż za kilo liczą sobie 40 zł jeszcze wieprzowe zostało ale na dłuższą metkę za tłuste ;;; Quote
Majkowska Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Ja raz tylko wplotłam wieprzowe. U mnie podejrzenie jeszcze było podsnięte przebiałkowania, bo dostawal dodatkowo jeszcze karmę wysokoenerg. Nie wiem na ile to trafne, ale w tym momencie właśnie barfa rzuciłam... Quote
phase Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 [quote name='agutka'] Sagat dostał jakiegoś bzika, zaczął biegać jak pokręcony w kółko - chyba brak dłuższych spacerów wprowadziło go w jakieś frustracje ;) zobaczcie jakie gały miał z podniety [/QUOTE] Pozazdroscil Ledzikowi i poczul mlodosc :cool3::evil_lol: Quote
Onomato-Peja Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Nie podawaj wieprzowiny! Absolutnie. Nie chodzi o to czy tłuste czy nie tłuste, kopiuję post z innego forum: [QUOTE][B][COLOR=red]Choroba Aujeszkyego - wścieklizna rzekoma jest śmiertelna![/COLOR] Oczywiście nie każde mięso/podroby itp. jest zakażone tym wirusem lepiej jednak dmuchać na zimne!!! Nawet obróbka termiczna nie zawsze zabije wirusa! Pewność daje gotowanie wieprzowiny w temperaturze powyżej 100 stopni. Dla ludzi choroba nie jest groźna.[/B][/QUOTE] Quote
agutka Posted December 20, 2013 Author Posted December 20, 2013 phase- chyba tak ;) :diabloti: Majka- żeby psa przebiałkować to nie tak łatwo ;) a tak w ogóle to nie wiem skąd to twierdzenie skoro pies to mięsożerca :roll: przykładowo tygrys robi sobie przerwę i zajada gotowany ryż z warzywami... bez sensu ;) po przebiałkowaniu sierść ponoć się brzydka robi taka nastroszona i matowa a druga sprawa raz w tygodniu mamy tylko warzywa i ryż bez mięsa żeby żołądek odpoczął od tłuszczu i białka Quote
agutka Posted December 20, 2013 Author Posted December 20, 2013 onomato- tak wiem o tej wściekliźnie, wiele zwierzaków jest na wieprzowym i jakoś cisza że pies padł od tego. Quote
Onomato-Peja Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 To ja w ciemnogrodzie żyję. :lol: Ja się nie spotkałam z psem, który by żarł wieprzowinę. :) Ale przyznam, że nie każdego o to pytam. Quote
agutka Posted December 21, 2013 Author Posted December 21, 2013 bo nie każdy też powie ;) na mięsnym robiłam to wiem ilu ludzi przychodzi po wieprza dla psa ;) mało tego jak wołowego nie było to pani hodowca chartów brało kilka kilo w zamian. a druga istotna sprawa to psy właścicielki ubojni i sklepu żyją więc puki co o wirus się nie martwię ;) Quote
Pani Profesor Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 bo ta choroba nie jest groźna dla człowieka, a nie bada się świńskiego mięsa pod tym kątem - bo i po co, dla psów? za drogo :roll: także właśnie tam gdzieś w temacie barfa pisałam, że nie widzi mi się surowa wieprzowina dla psa. cześć tak w ogóle :D Quote
agutka Posted December 22, 2013 Author Posted December 22, 2013 helloł Pani Profesor ;) coś ostatnio nikogo tu niema ;) ja rozumiem że robota przed świętami ale bez przesady :eviltong: a tu dla zapracowanych ;) Wesołych Świąt :lol: [IMG]http://img59.imageshack.us/img59/7681/n7lb.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts