agutka Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Witamy wszystkich maniaków czworonożnych przyjacieli ;) Chciałabym przedstawić moją psicę Ledę jak i jej towarzysza Sagata. Leda została w styczniu tego roku przygarnięta ze schroniska w Gdyni, jak to większość bid w schroniskach była bardzo zaniedbaną suczką w typie bullteriera. Na codzień od samego początku nie sprawiała problemów- zostawała grzecznie sama w domku,nauczona czystości lecz ogromny problem jest na spacerach. Oceniany jej wiek na 2-3 lata z kontaktami między psimi nie najlepiej się układa- jest zbyt histeryczna i nachalna co prowadzi do sprzeczek. Sagat również przygarnięty ze schroniska jako szczeniak lecz ponad 8 lat temu ;) Piesek jest mieszańcem czego nie wiem.... wielu uważa że ma coś z wilczaka. Charakter typowy ma wilczaka- terytorialny, nieufny i bardzo bojaźliwy. p.s. jeżeli piesek w typie bulka nie powinien być w tym dziale to bardzo proszę o przeniesienie ;) Quote
kropi124 Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Jesteśmy pierwsi :loveu: piękne psy :) Quote
kropi124 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Czekamy na więcej fotek :) A się zapytam... Twoja bulterierka była wyborem przypadkowym czy szukaliście takiego psa:lol: ??? Bo mój trafił do mnie bez przemyślenia i przygotowania na kolejnego psa:roll: Quote
agutka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 zabierałam się do kupna szczeniaka, ale w tym okresie specjalnie nie było bulków. Szukając natknęłam się na bulka w naszym schronisku właściwie ok 5 km od domu :) mój mąż nie chciał dorosłego psa bo do bojowych miał dystans ;) namówiłam go na odwiedziny a później zawładnęła naszymi sercami mimo swojej nieokrzesanej natury ;) wilk był bez przemyślenia po prostu pojechaliśmy do schronu i tam siedział malutki przestraszony lisek ;) Quote
kropi124 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 To psiaki zyskały wspaniały dom. U mnie było tak że jak szczeniaka w domu nie chciałam ze względu na brak czasu. Ale pies szybko się zadomowił. U mnie są 2 bulki. Pies i sunia. Psa znam osobiście bo to pies kumpla, o imieniu MAŁY:lol: Ale jest prze kochany. Zero dosłownie zero agresji, z psami się wszystkimi chce bawić. Do ludzi jedna wielka ciapa miłości:loveu: Ogólnie marze o takim bulku w swoim domku. Może kiedyś uda mi się mieć takiego. Na razie jest głupiutki weimarek w domku trzeba się nim zadowolić:diabloti: Quote
agutka Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 nie znam charakterów weimarów więc się nie wypowiem ;) ale są piękne.... bulki to bulki mimo że inteligencją bardzo nie zaskakują ale są kochane i mega śmieszne ale również bardzo uparte. Moja była nieagresywna do psów ale niestety na jednym spotkaniu była dość ostro pogryziona i mimo resocjalizacji było tylko gorzej :/ no cóż psów nie musi kochać ważne jest dla mnie że ludzi lubi a przede wszystkim dzieci za które da się pokroić ;) Quote
kropi124 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 To wspaniale... Ale chociaż z nich dobry stróż:cool3: A karmicie ją Barfem ? Bo te u mnie w mieście właśnie są tak karmione, niby lepiej, ale wiadomo że drożej:oops: Quote
agutka Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 niestety jej organizm nie chce przestawić się na barfa :/ 2 tygodnie walczyłam i z półsurowym i surowym tylko wymioty biegunka i bąki. długi czas gotowałam jej jagnięcine z ryżem i warzywami na przemian z rybą, ze względu na wysyp grzyba jest teraz tylko na suchym i suplementach. Z Sagatem jest o wiele mniej problemów zjada wszystko gotowane, suche i surowe ;) Co do bulków u Was to jest jeszcze Nadir piękny kawaler ;) Mały to bulek adoptowany? Bo chyba go widziałam na innym forum:razz: Quote
agutka Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 [IMG]http://images62.fotosik.pl/76/353fa943b2d3903agen.jpg[/IMG][IMG]http://images42.fotosik.pl/922/093bccb272e7dc43gen.jpg[/IMG][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/6678/11z.JPG[/IMG][IMG]http://images35.fotosik.pl/1926/84e45df2fc9171ffgen.jpg[/IMG] Quote
kropi124 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 świetne foteczki:loveu: Bardzo ładnie ze sobą wyglądają. I wilczek taki "rasowy wilk":multi: Quote
agutka Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 na wilka były nawet obstawienia z czym mieszany jest ;) czasem stanie jak onek czasem jak husky ale z charakteru to wilczak :) 8 lat temu husky i onki to popularne rasy ale nie wilczaki więc tu jest problem ... Quote
kropi124 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Ale z wilczaka to on ma sporo... Jeśli chodzi o pyszczek. Nie znam się na wilczakach ale widziałam tylko te o umaszczeniach bardziej wilczastych. Ale i tak jest niesamowity... :loveu: Quote
agutka Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 dzięki wielkie, widze też że jesteś pierwszą i jedyną fanką mojego duetu ;) Quote
kropi124 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 spokojnie:) Ja jak Braremu robiłam galerię to też długo czekaliśmy. Kilka osób weszło i do tej pory nic. Ja opisuje swojego psa bo może kiedyś się znajdzie osoba co będzie zachwycona z moejego weimarka:roll: Wklej link na dole u siebie i pisz więcej na forum :) Podziwiaj galerię innych a może ktoś się dołączy;) Quote
agutka Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 ach nic na siłę ;) jest tu wiele przydatnych tematów dla nas jak i galerii pięknych psów :) Quote
kropi124 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 No oczywiście:cool3: Kurcze, ale tak szczerze jak was tutaj oglądam to bardziej chcę mieć bulka:loveu: ciekawe czy dała bym sobie rade:roll: Quote
agutka Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 jeżeli jesteś konsekwentna jak" nie to nie " to nie widzę żadnego problemu ;) moja suka jest problemowa i tak szczerze nie wiem jak sobie poradzić z jej dzikim zachowaniem na smyczy i ogólnie na dworze. Jest 9 miesiąc i stwierdzam że czas na behawiorystę ;) Jak dla mnie to najlepiej iść na szkolenie jak będzie mądry trener to najpierw Ciebie nauczy postępować bo 99% to wina właściciela za złe zachowanie nie psa (tu nie chodzi tylko o agresję). U bulków ruch i jeszcze raz ruch + konsekwencja bo same w sobie to psy niesamowite i bardzo kochają swoich domowników, a to co potrafią wyczyniać przy swoich wygłupach .... tylko się śmiać :evil_lol: Gdybym mogła to namawiałabym wszystkich do bullowatych:diabloti: Quote
kropi124 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 heh :shake: ja nie mogę mieć psa.... U mnie jest coś takiego że jak pies się mnie raz posłucha to jest suuper ale jak nie posłucha to zlewam na to. U Kropki często tak było że jak ciągła do kotów to nie miałam nawet ochoty ją korygować czy poprawiać żeby tak nie robiła. Teraz u Barego jest to samo. Ja sama w sobie jestem mało konsekwentna Quote
agutka Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 hhmm takie postępowanie jest uciążliwe w przyszłości ;) trzeba być zawziętym bo pies ma słuchać się ciebie a nie swoich kaprysów:) Quote
kropi124 Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='agutka']hhmm takie postępowanie jest uciążliwe w przyszłości ;) trzeba być zawziętym bo pies ma słuchać się ciebie a nie swoich kaprysów:)[/QUOTE] Dlatego też staram się uczęstrzać jak najczęściej na szkolenia z psem. Quote
emirna Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Witamy się :) wilczaków 8 lat temu było mało w PL, ale były (NAJSTARSZY MIOT MA 10 CZY 11 LAT), wiec całkiem możliwe, że Twoja pociecha jest taka mieszanką. :loveu: mi przypomina bardzo wilczaka starszego typu, jest uroczy i będziemy do Was zaglądać :multi: Quote
agutka Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 oj to miło chciałabym nawiązać kontakt z osobą która obcuje z tego typu psem :) u mnie w mieście jest osoba posiadająca wilczaka ale jest mało kontaktowa :eviltong: teraz stary się zmienił ale jak był młodszy i zobaczyłam fotki wilczaków zamarłam .... jest na pewno mniejszy i mniej puchaty ale ryjek ma to coś ;) Quote
makot'a Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 My tez się witamy w wilczastej galerii :) Sagat faktycznie wygląda, jakby miał coś z wilczaka starszego typu - bo kilkanaście lat temu wiele wilczaków, które nie nadawały się do dalszej hodowli trafiało do prywatnych właścicieli i niewykluczone, że były rozmnażane, więc może to jakiś krewny? ;) Jaki ma charakter? :) Quote
agutka Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 [QUOTE=makot'a;21427109]My tez się witamy w wilczastej galerii :) Sagat faktycznie wygląda, jakby miał coś z wilczaka starszego typu - bo kilkanaście lat temu wiele wilczaków, które nie nadawały się do dalszej hodowli trafiało do prywatnych właścicieli i niewykluczone, że były rozmnażane, więc może to jakiś krewny? ;) Jaki ma charakter? :)[/QUOTE] przede wszystkim jest bardzo bojaźliwy, zachowuje się tak jakby wciry dostawał :roll: terytorialny , czasem posłucha czasem spojrzy i sobie dalej coś wącha, bardzo łowczy - w lasach to jego najszczęśliwszy dzień ;) nie wiem czy to u wilkowatych normalne ale potrafi sam do siebie wyć. Ogólnie to przytulak ale nie zbyt częste i długotrwałe te przytulanki Quote
Recommended Posts