Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[IMG]https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/p480x480/525891_3559929607087_2131042080_n.jpg[/IMG]

Szaman to stary,nieufny On-ek,ktory podobno cale swoje zycie przezyl pilnujac pustej posesji.Sporadycznie mial kontakt z "wlascicielem",ktory raz na jakis czas przywozil jedzenie.Potem teren zostal sprzedany miastu,ogrodzenie rozebrano ,a na gruzach swojego jedynego domu zostal pies.Przeczytalam o Nim ponad rok temu na FB,wchodzilam co kilka dni i czytalam zalosne skomlenia:jaki biedny piesek?co z Nim bedzie?niech ktos Go wezmie.No to wzielam.Chyba z glupoty,ze zlosci na to,ze nic sie nie dzieje,ze nikt nic nie robi,bo kazdy ma jakies "ale"...psa,kota,meza,dziecko,male mieszkanie,chora watrobe albo pryszcze.
Pomyslalam,ze skoro i tak bez glebokiego namyslu i liczenia na palcach nie umiem powiedziec,ile u mnie jest psow,to co to za roznica.Dla mnie-zadna,bo mialam mu tylko zaoferowac miejsce i opieke,karme i ewent szczepienia mialy b yc sponsorowane przez dobrych ludzi,m.in.zalozycielke watku.
Roznica dla mnie zadna,ale dla Szamana-ogromna.Grozilo Mu schronisko o niezbyt dobrej slawie i najprawdopodobniej uspienie.

No a potem to juz bylo ,jak zwykle,temat przycichl,ludzie sobie poszli gdzie indziej,przestano przysylac karme,a o Szamana juz nikt nie pytal.Co znaczy jedno psie zycie w zalewie psiego nieszczescia?
Szaman siedzi u mnie od roku,jest nieufny,lekliwy,nigdy nie dal sie dotknac...od niedawna wita mnie rano przy wejsciu do boksu ,czeka az naleje mu wody ,obwachuje moja dlon i bierze z reki jedzenie.W Jego wypadku ,to i tak wielki sukces.
Jest w kiepskim stanie,mlodosci mu nie kupie,ale chcialabym zrobic podstawowe badania,podejrzewam,ze moze miec cukrzyce.Chce tez sprawdzic,czy kulawizna w tylnej lapie,to kwestia chorych,starych kosci,czy nie kryje sie za tym cos gorszego.

Edited by Szamanka
post pod postem
Posted (edited)

[B][SIZE=3]Rozliczenie:[/SIZE][/B]
Baster i L -10 zl
MDK8-60 zl
Anna C.-karma Bosch Senior,12,5 kg
Marta72-20 zl
Katarzyna Ewa G.-70zl
Gusiaczek-20 zl
Teresa118-50zl
agat21-20 zl
ewa gonzales-10zl
Malgosia Tarn Gory-20 zl
cancer43-30zl
bazarek ksiazkowy Bric a brac-97,25 zl
Agusia P -25zl
Sharka-30 zl
[SIZE=3][COLOR=#008000][SIZE=4][B]Deklaracje stale:
[/B][/SIZE][/COLOR]
Gosia 121-10 zl przez 3 m-e
Cancer43-10zl przez 6 m-y
Radek-10 zl

[B]Wydatki:[/B]
karma Brit senior 15kg+15kg-dwupak-163,90 zl
tabletki na odrobaczenie Aniprazol-24 zl
tabletki na odrobaczenie Aniprazol-42 zl

200 zl-badania wet-rtg stawow biodrowych,lapy,morfologia,biochemia,antybiotyk ,steryd,Imizol,tabletki przeciwbolowe na 2 tyg-dziekuje serdecznie[B] Skarpecie Owczarkow

[/B]Dzieki "zamieszaniu",jakie zrobiliscie wokol Szamana znalazla sie rodzina[B] Pani Justyny W[/B],ktora obejmuje go[U][B] [COLOR=#008000]wirtualna adopcja[/COLOR][/B].[/U]Szamcio co miesiac bedzie otrzymywa [/SIZE][B][COLOR=#008000][SIZE=3][U]w[/U][/SIZE][SIZE=3][U]orek[/U][/SIZE][/COLOR][/B][SIZE=3][B][COLOR=#008000][U] karmy dla seniorow [/U][/COLOR][/B],mozemy tez liczyc na ewent pomoc w kwestii kosztow weterynaryjnych,miejmy nadzieje,ze nie bedzie takiej potrzeby.:lol:

20 zl-szczepienie p-o wsciekliznie
[/SIZE]

Edited by yumanji
Posted

Szacun for You:):):) Niestety finansowo u mnie gleba, ale zostaję tu, reklamować dzwońca będę, jak trzeba :) A pies kochany, wierny, miał szczęście wreszcie... trafił na Ciebie:)

Posted

[quote name='Marycha35']Szacun for You:):):) Niestety finansowo u mnie gleba, ale zostaję tu, reklamować dzwońca będę, jak trzeba :) A pies kochany, wierny, miał szczęście wreszcie... trafił na Ciebie:)[/QUOTE]

Reklamuj,prosze,bo ja nie mam za duzo czasu na siedzenie przed kompem,a to b potrzebne.

Posted

[quote name='teresaa118']Czy nikt nie zaoferowal pare groszy stalych wplat do tej pory?[/QUOTE]

Dopiero teraz zalozylam watek.On mial w ub roku wydarzenie na fb,czasem sie przypominalam i zebralam o karme,ale efekty...mierne

Posted (edited)

Zapisuję szamanowy wątek :)
Na wątku SKARPETY OWCZARKOWEJ przegłosowaliśmy migiem udzielenie chłopakowi wsparcia :happy1:
[B]Yumanji[/B], decyduj na co chciałabyś je przeznaczyć: na karmę (ok. 150 zł) czy na badania (ok. 200 zł) ?
Procedury już znasz :)

Edited by DONnka
Posted (edited)

Skarpetka pomogła! I jasna sprawka, że trzeba reklamować:) Jakowyś bazarek trza by sklecić pewnie też... Czekam z niecierpliwością na zaproszonych:)

Edited by Marycha35
Posted

[quote name='Ania II']Porozsyłałam info o Szamanie, odzew imponujacy - nikt nie zaoferował pomocy.[/QUOTE]

No wiesz...nie jest poparzony,ma cztery lapy,nikt nie chcial go zarabac siekiera..nuda

Posted

Cudny cudny postokroc :iloveyou::iloveyou::modla::modla:ciociu jak dobrze , ze wzielas , ze się zaopiekowalas :modla::modla::bye:poproszę o num konta , wplace choć dyszeczke narazie , pozdrawiam stokorc , zrob cioteczko więcej zdjateczek , z radoscia będziemy ogladac , trzymam kciuki mocno za zdroweczko przecudnego Szamana !

Posted

[quote name='Marycha35']Huraaa, dziękóweczka, zaczyna się desant Przyjaciół:):):)[/QUOTE]
do klubu Przyjaciół chętnie się zapiszę, ale póki co tylko wirtualnie - na głowie mam Wolwika, na którego coraz trudniej uzbierać opłatę za hotel, młody piękny, a chętnych na niego nie ma :watpliwy: