Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie za ciekawie .... no, ale nic nie poradzim, poza tym, że z Siwym już mamy pomysł na bazarek i, co najważniejsze, książki

Zniszczenia dokonywane przez Pychotka budzą grozę :(

Rozmawiałam ze znajomą z fundacji KŚ i ona potwierdza, że małe koty to potwory w większości przypadków. Sama sie przyznała, że nie pała miłością do małych kotów, a właśnie jej się takowy trafił i niestety też z charakterkiem. 

Kotek Pychotek już po zabiegu, koszt 12 zł.

Posted

Dzień świra i noc świra w pełnej krasie. Osobiście kupię jedną normalną noc i jeden normalny dzień. Czy ktoś gdzieś sprzedaje takie cuda?

Wczoraj godz. 10 - ze spaceru nr 2 wracają do domu Fiźka, Gacek i Roza. Zostają na 2 godziny same bo my jedziemy z Jordim do lecznicy. Godz. 12 wchodzę do domu i widzę ogromną kałużę ciągnącą się na drewnianych deskach jakiś metr. Przy okazji zaszczane są klocki Serduszka i jej wielka malowanka podłogowa,  pozostawiła zabawki  na czas wyjścia. 

Gacek siedzi na kanapie jakieś 3 metry ode mnie. Serduszko chce pannę pogłaskać i wie, że trzeba do niej podejść małymi kroczkami powolutku więc idzie spokojnie, skrada się dosłownie. Przy kanapie powoli wyciąga rączkę, a Gacek nagle atakuje jak kobra i gryzie małą w rękę. Ciężko mi było wytłumaczyć małej to zachowanie, szczególnie, że ona wie jak należy Gacka traktować i nigdy go nie napastuje ani nie robi niczego co Gacka mogłoby przestraszyć, za to cieszy się kiedy Gacek pozwoli się dotknąć zamiast zwiać.

Godzina 3 w nocy, budzi mnie dziwny odgłos koło łóżka. Roza postanowiła się wypróżnić najpierw na nasze łóżko na kołdrę, a chwilę później na podłogę przy łóżku..............................Działalność nocną dwóch kocich znajd pominę - mam jednak nadzieję, że powoli zbliżamy się do normalności przykręcając zawór z dopływem psiaków.

Nie wiem jak wyadoptować Gacka, komu? Jak? Skoro atakuje osoby, które bardzo dobrze zna to ja nie mam pomysłu co z tą zgagą zrobić? 

Posted

Bardzo capnęła Serduszko ?

Mała udawała, że wcale - myślała, że coś źle zrobiła i zaprzeczała absolutnie, ale na rączce miała czerwone ślady po zębach. Całą sytuację widziałam na własne oczy i byłam zadziwiona zachowaniem Gacka.

W każdym razie nic się nie stało fizycznie, ale niestety sprawdzają się moje obawy co do zaskakujących i nieprzewidywalnych zachowań Gacka. Taki ma wydumany świat ten pies, tak go traktowano źle kiedyś i może nigdy się tego nie naprawi.

• 2 weeks later...
Posted

Gusiaczku, bardzo dziękujemy za trud bazarkowy!!!

Co do Poli to chwilowo nikt nie oddzwania choć minęły w weekend dwa tygodnie wyjazdowe. Także spokojnie czekamy na jakąś informację.

U nas szara rzeczywistość. Wstaję w nocy - Pola i Beti mają nalane na werandzie, nad ranem nalane i narobione w pokoju w domu, z rana tymczasowicz kocur daje nura w telefon TZ-a, cały wyświetlacz dotykowy popękany w drobny mak bo spadł na podłogę. Wieczorem tymczasowicz kocur daje nura na blat kuchenny i zwala talerz, z którego nic nie zostaje i jest kupa sprzątania bo szkła rozprysły się jak szalone. Włączam odkurzacz - nie działa, trzeba kupić nowy. Trzy lata odkurzania kilka razy dziennie zrobiły swoje. Coś jeszcze się zadziało w tę upojną niedzielę, ale już nie ogarniam. 

Spadł śnieg.

Czekamy na cuda.

W zeszłym tygodniu mieliśmy bardzo przykre wydarzenie rodzinne i musieliśmy wyjechać - właściwie to ja powinnam zniknąć na minimum tydzień aby wspomóc pewną osobę tylko jak to zrobić? Jak wyjechać aby wspomóc skoro ma się takie stado? W końcu upakowaliśmy jakoś psy i obróciliśmy w ciągu 24 godzin. Tak być nie powinno i nie może. To jest zły rok, tragiczny.

Posted

Witamy się.

Zakupiliśmy worek karmy Josera - 125,50 zł.

Kupiliśmy 4 puszki dla dwóch znajd kocich - koszt 9,99 - jedna puszka na jeden dzień. Doliczam co któryś zakup puszki, a chrupki kocurki jedzą z wora naszych prywatnych kotów.

Ostatnio zakupiony ryż to jakaś porażka, zawsze kupujemy najtańszy, ale ten jest jakiś dziwny i w ogóle nie pęcznieje po ugotowaniu. Nie wiem czy powinniśmy zacząć kupować ryż droższy? Nie mam pojęcia o co w tej partii ryżu chodzi, co to za sort.

W sprawie Poli nadal Państwo się nie odzywają więc już tracę nadzieję. 

Posted

Chwilę temu oddzwoniłam na obcy numer, który drugi raz do mnie dzwonił i się rozłączał zaraz. Numer okazał się być telefonem męża Pani, która wspólnie z owym mężem gorliwie deklarowała zabranie Poli po powrocie z wczasów. Otóż skoro już się dodzwoniłam bo chciałam wiedzieć kto do mnie wydzwania, to przy okazji zostałam poinformowana, że dwa dni temu Państwo wynaleźli sobie innego pieska w typie sznaucera. Gratuluję poczucia obowiązku w kwestii poinformowania mnie o tym choćby mailowo. 

Taki los, takie przeznaczenie.

Posted

Jakoś przy okazji sprawdzania płatności na koncie prywatnym zerknęłam do histroii listopadowej i znalazłam na koncie 100 zł od Pani Małgosi Sz., przepraszam, że dwa tygodnie po terminie, ale w zeszłym tygodniu w ogóle nie zaglądałam na to konto z racji rozjazdów i przykrych obowiązków. Jest to konto prywatne, a nie psiejskie czarodziejskie więc sie tłumaczę z przeoczenia i kajam.

Serdecznie dziękuję Pani Małgosi, Gusiaczku jeśli możesz to przekaż podziękowania, a ja lecę uzupełnić rozliczenie.

Posted

śliczne zdjęcia, jak zwykle zresztą.

Już się nawet nie dziwię nieodpowiedzialności ludzi, tyle tego teraz jest dookoła, że człowiek przestaje się dziwić, a raczej tkwi w wiecznym stuporze :(

Posted

nie miałam pojęcia, że Gosia zasiliła Wasze Ogoniaste konto ....

Ona taka jest: prawa daje, lewa nie widzi ....

przekażę podziękowania z ogromną przyjemnością :)

zdjęcia, jak zwykle, cudne, ale co poza zdjęciami .... tylko  Ty wiesz....

Buziole dobranockowe

Posted

Śliczne te kocie :)

A jaką suchą karmę jedzą? a puszki jakiej firmy?

Nie mogę napisać bo jedzą nasze kocury dość drogą karmę, która powoduje, że to co trawią nie ma tego okrutnego zapachu,  a psy nie interesują się kuwetami :). Także burżujstwo w pełnej krasie.

A co do puszek to różnie bywa, staramy się kupować internetowo Butcher's dla kotów, a ostatnio miały Rafi z Doliny Noteci i bardzo im smakowały. 

Gusiaczku - jeszcze raz serdecznie dziękujemy Pani Małgosi.

Posted

TZ nakupował wczoraj ryżu i mam w domu 25 kg ryżu w trzech odmianach.......................oszalał facet. Te zakupy w ramach eksperymentu czy jest różnica między tym co ostatnio kupiliśmy.

Posted

TZ nakupował wczoraj ryżu i mam w domu 25 kg ryżu w trzech odmianach.......................oszalał facet. Te zakupy w ramach eksperymentu czy jest różnica między tym co ostatnio kupiliśmy.

Jakie te odmiany?

Basmati jest pyszny :)

• Upvote 1