Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 18.05.2017 o 14:35, Ellig napisał:

Dzień dobry,
Sylwia, napisz prosze na watku Klubu WB, jakiej dokładnie pomocy potrzebujesz , klub może Ci przyznać 200-25% na lecznie kotów, chyba ,że poprosisz sbd i Ona zawnioskuje o pomoc dla Twoich podopiecznych w większej kwocie, poniewż płaciła skladki i ma do tego prawo.
Dużo zdrowia dla wszystkich!

dziękuję :) napisałam

Posted
21 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Jak wizyta dla Onifar? :)

nie było, nie znalazłam nikogo

sama nie mogłam - daleko, a ja trochę chora i zaabsorbowana zwierzakami na maxa\ a Pan nieprzyjemnie zniecierpliwiony

a wizyta szcz. w tym przypadku niezbędna - poprzedni kot został ukradziony..

Posted

nie wiem, skad Pan sie spodziewal, ze ja jestem jakas organizacja, mam iles domwo tymczasowych, wolontariuszy itd.. i w 5 minut wszytsko jstem w stanie zalatwic albo oddac kociaka na slowo honoru przyslowiowe..

najgorzej, że Rafael się bardzo poważnie rozchorował znienacka- jeden z braciszków-archaniołkow z lasu pod Warka

cala noc dzisiaj nie spalam 18582553_1526858460667114_49771514041578

gorączka 40stopni, katar, ból brzuszka, krew az z noska i z oczka

slabiutki

cala noc pod tlenem byl, a rano do weta

jutro lecimy znow, i juz robimy badania - profil rozszrerzony

trzymajcie kciuki, PROSZE

Posted

Pomoc z Klubu WB dla kotów na leczenie  w wysokości 200 zł, została przyznana, prosimy o podanie numeru konta do wplaty na pw do mnie.
Oraz po otrzymaniu powyższej kwoty, wstawienie potwierdzenia i rozliczenia na wątku Klubu, oraz o wklejenie w pierwszym poście tego wątku  banerka. Życzymy dużo zdrowia ! :)

20afa11e377818af.jpg

• Upvote 1
Posted

Bardzo pięknie dziękuję w imieniu kotów pod moją opieką

dzisiaj z Rafaelem 5 godz.,u weta, trzymajcie kciuki

18581849_1527768213909472_69622378283975

silnsy stan zapalny watroby, usg u dr Marcinskiego,

na dzien dzisiejszy 361,13 - nagle, nieplanowane, czyli jak u mnie zazwyczaj :( miałam zacząć test i szczepienia, a tu.. taka \atrakcja\ strasznie, znow noce nieprzespane i nerwy.. itd itp/

Posted

noo, straszne to :(

ale walczymy..

za to Amber vel Oponka już bez kaftanika, tyle, że w niekomfortowej sytuacji, bo sama w pokoju - i dla niej niefajnie, i dla mnie

spróbuję jej zdjęcia zrobić, jej i Rodezjanowi, który po zabiegu usunięcia kła i ogólnie zrobienia paszczy, czyje się dużo lepiej i wypięknial :)

i może by się dało ogłoszenia im zrobic? byłabym wdzięczna

fajnie są oboje, tylko amber musi być jedynaczką, a Rodezjan wychodzącym kotem

Posted

Rodezjan

kocurek po zrobieniu paszczy, usunięciu złamanego kła - zdecydowanie wypiękniał
jest super kotem
i w mojej ocenie, adopcyjny - zsocjalizowany z psami, kotami, kozami. może niekoniecznie się zaprzyjaźni, ale spokojnie sobie funkcjonuje w stadzie
to kot wychodzący - więc tylko bezpieczna okolica i troskliwy właściciel
nie polecam do dzieci - ma charakterek i potrafi palnąć łapką

jesteśmy po zabiegu, ale potrzebne jeszcze testy na fip/felv i szczepienia, a wcześniej powtórzenie odrobaczanie.

18673217_1532500780102882_75699411087899

18698047_1532500800102880_67162959996985

Posted

Dostałam dzisiaj zapytania:

O Figaro:
"Dzień dobry, czy kot może zamieszkać z dziećmi? W jakim jest wieku? Ma jakieś szczególne wymagania?
Pozdrawiam,
Blanka"

Oraz o Marcelka od jakiegoś pana:
"W jakim wieku jest marcel i czy może być z innym kotem?"

Odesłałam do sylwija, może się odezwą.
Zdjęcie Amber dodaję już do ogłoszeń :)

Posted

dziękuję , kochana :) ładnie piszesz :)

a taka niespodzianka jest, że Amber nie jest już zamknięta w pokoju sama.. pokój otwarty, koty wchodzą i wychodzą, Amber ostrożnie wychodzi

nie rzuca się na nikogo, choć jest trochę spięta

Posted

Mam nadzieję, że coś ruszy z adopcjami, bo katastrofa :(.

Cieszę się, że Amber powoli przyzwyczaja się do kociego towarzystwa.

A co to za kózki masz? Też jakieś adopcyjniaki?

Posted
2 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Mam nadzieję, że coś ruszy z adopcjami, bo katastrofa :(.

Cieszę się, że Amber powoli przyzwyczaja się do kociego towarzystwa.

A co to za kózki masz? Też jakieś adopcyjniaki?

produkt uboczny - przy wytwarzaniu mleka i mięsa

one już na dożycie, byle szczęśliwie, tylko myślałam o jednej, a raptem mam cztery i muszę jakiś domek im zrobić

na jedną miałam miejsce.. i pomyślałam, że dam radę

Posted

nie taka katastrofa, Mona i Mia mają się nieźle :) choć absorbujące są bardzo

a wydaje mi się, że ludzie często rezygnują przeze mnie - dostaję sms - 'czy mogę jutro po kota przyjechać' odpowiadam - 'nie'

wymagam procedury, nie zawsze mam czas odebrać, staram się oddzwaniać, odpisywać, ale ne zawsze moge od razu.

a ludzie są niecierpliwi

• 3 weeks later...
Posted

Hehehe, jak tak to przeze mnie też koty i spy tracą domy, bo nie oddaję byle komu :D

Co tam u Was, sylwija? Któryś z kotów ma szanse na dom?
Ogłoszenia wciąż odnawiam.

Jak zdrówko?

Posted
Dnia 19.06.2017 o 12:18, Tyś(ka) napisał:

Hehehe, jak tak to przeze mnie też koty i spy tracą domy, bo nie oddaję byle komu :D

Co tam u Was, sylwija? Któryś z kotów ma szanse na dom?
Ogłoszenia wciąż odnawiam.

Jak zdrówko?

średnio z kotami, ale i tak muszę akcję przeprowadzić z testami i szczepieniami, nie wiem w ogóle, skąd wziąć na to..

Pani od Amber się już nie odezwała - wizyta pa - dom moja twierdza..

w pierwszym rzędzie muszę testy zrobić Shirce, Tarikowi i Rafaelowi

potem będę chciała tym, co najbardziej adopcyjne, czyli Sana i Salvadore, Abmber, Gabriel, Onifar

tak naprawdę, to najpilniej dom właśnie Amber by się przydał, ale ludzie oczekują, że będzie po testach i zaszczepiona.Ona do człowieka jest super bardzo, wyobraźcie sobie, że przełamuje swoją agresję do kotów i pakuje mi się do łózka, w którym przecież zawsze pełno kotów, zaczęła też schodzić na dół i wychodzić na taras. Strasznie potrzebuje kontaktu z człowiekiem, rozmowy, przytulania. tak aż się garnie. Ale zdecydowanie na jedynaczkę bym ja polecała, w ogóle bez innych zwierząt. No nie przepada, daje radę u mnie, ale na siłę nie ma co. Postaram się jej zrobić nowe zdjęcia, bo ślicznie wygląda, tylko na razie jak próbuję, to natychmiast biegnie do mnie i się mizia

No i super byłoby, jakby Sana i Salvadore razem znaleźli dom, i też jakoś w miarę szybko, bo się 'starzeją' ;) a one są właśnie i śmiałe do ludzi, psów, kotów, kóz ;), i na kolana się pakują, szczególnie Sana

natomiast Rodezjan - to jednak starszy kocurek i charakterny, nie dla każdego, a Marcel to sama nie wiem, bo pieszczoch, ale jak była znajoma, wszedł jej na kolana i.. ugryzł..dość boleśnie

właśnie z kotami jest większa trudność, Mona i Mia, które razem poszły do adopcji, tak się dają we znaki Krystianowi, że ktoś inny by dawno już się poddał..

wydaje mi się, ze trudność z tymi zwierzakami, głównie kotami, u mnie na dt polega na dość specyficznych warunkach, ja nie jestem zbyt towarzyska, zwierzaków jest dużo - tymczasy uczą się funkcjonować w tym stadzie, radzą sobie, nawet są zadowolone, szcz. że z reguły mają jednak lepiej niż wcześniej. Bardzo fajny kontakt ja - zwierzak, a zmiana zawsze jest trudna, pies łatwiej się przestawi, koty mają chyba delikatniejszą psychikę

wiadomo, że to po prostu wymaga pracy i cierpliwości od potencjalnego DS, ale większość ludzi oczkuje szybkich efektów albo wręcz w ogóle nie chce trudności żadnych,  oczekuje, że zwierzak będzie tak wdzięczny, że powinien zachowywać się idealnie..noo

a moje zdrowie kiepsko, nie wiem, co z praca będzie i w ogóle środkami do życia..

a jeszcze mam te kozy, nie ma chętnych, żeby wesprzeć budowę szopy dla nich :( myślałam, czy nie założyć wątku osobnego na dogo, ale nie wiem.. czy w ogóle ktoś zajrzy..

Posted

takie na szybko, z dzisiaj

Amber vel Oponka :)

19260771_1562126960473597_70745881801374

19399875_1562128510473442_49195485495514

19399354_1562128507140109_63629212640350

19510436_1562128587140101_25063191093812

18740616_1562128767140083_55224389188106

edit:

zapomniałam o Valerie napisać - która przecież całkiem awaryjnie do mnie trafiła - było zagrożenie życia, podejrzenie ciąży.

Valerie jest w ogóle niekłopotliwa, miła, delikatna, dobrze zsocjalizowana, jest taką spokojną i sympatyczną koteńką

• Upvote 1