Gusiaczek Posted December 7, 2016 Posted December 7, 2016 18 godzin temu, sylwija napisał: a nie mam w ogóle opcji ustawien sygnatury, jak wejde w [edytuj profil] :( Sylwio, bo to jest w ustawieniach, po lewej stronie ;) Quote
sylwija Posted December 7, 2016 Author Posted December 7, 2016 5 godzin temu, Gusiaczek napisał: Sylwio, bo to jest w ustawieniach, po lewej stronie ;) no właśnie kiedyś tak miałam, a teraz nie mam edit: znalazłam :) Quote
sylwija Posted December 7, 2016 Author Posted December 7, 2016 byłam dzisiaj z Hana u neurologa nie jest dobrze=nie podoba mu się :( czekamy na wyniki na toksoplazmoze, od dzisiaj steryd - probijemy unikac kolejnego ataku Quote
Gusiaczek Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 O 8.12.2016 o 00:32, sylwija napisał: byłam dzisiaj z Hana u neurologa nie jest dobrze=nie podoba mu się :( czekamy na wyniki na toksoplazmoze, od dzisiaj steryd - probijemy unikac kolejnego ataku Oj, to kiepsko :( Przytulam i oby ataków już nie było! Quote
sylwija Posted December 9, 2016 Author Posted December 9, 2016 wariuje z niepokoju wyniki beda dopiero w poniedzialek z Hana raz lepiej, raz gorzej ale czasem to nie moze nawet chodzic :( Quote
Gusiaczek Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 10 godzin temu, sylwija napisał: wariuje z niepokoju wyniki beda dopiero w poniedzialek z Hana raz lepiej, raz gorzej ale czasem to nie moze nawet chodzic :( Sylwio, tak mi przykro .... i czekanie nie do zniesienia :( Przytulam Quote
sylwija Posted December 11, 2016 Author Posted December 11, 2016 kociaki podostawały puszek, żwirku, zabaweczki, a Hana suplement brainactive - podawany właśnie przy problemach neurologicznych napisałam wczoraj na fb i tutaj sie powtórzę: mało ostatnio pisałam, bo i czasu brak, i trochę choruję niestety wyniki Hany pod kątem toksoplazmozy dopiero w poniedziałek będą Hana raz czuje się lepiej, raz gorzej. Raz podskakuje aż i bryka, a czasem całkiem nie może się utrzymać na łapkach poza tym jest słodziutka i kochaniutka, i chce - ma wolę walki z kolei Yoszko, on ma zdiagnozowaną dental resoption i 15-16 lat, też się gorzej poczuł, została pobrana krew, bo najpewniej będzie konieczny zabieg. Yoszko miał już dużo zębów usuniętych i generalnie jest pod kontrolą stomatologiczną. Teraz jednak coś mu się stało - nie da rady dokładnie obejrzeć paszczy, ślinił się bardzo i to z krwią, i coś jakby pykało mu w szczęce, jednego dnia wcale nie jadł, ale teraz mokrą karmę już wcina. poza tym Ayla mała znienacka się totalnie zasmarkała, rano było dobrze, a wieczorem, już ropa, świsty w drogach oddechowych w międzyczasie Gabriel i Rafael zostali wykastrowani, w najbliższym czasie konieczne sterylki Mony z Sielanki i Onifar z Warki poza tym kociaki czekają na szczepienie. Nie wiem, jak to się stało, ale jestem w posiadaniu 11 kociaków, + jeszcze Yumi i Abigail z tamtego roku.. Shirka i Mrunia cały czas na pronefrze i alu-cap Yunior z kims się pobił i miał ropień, aż ropa tryskała, wiec też na antybiotyku Klara wciaz w kolnierzu, ogon goi sie bardzo powoli, a cwaniara co jakiś czas i tak zdejmuje opatrunek reszta kotów w miarę stabilnie, ale podaje f-Lysinie, bo wirus kociego kataru wciąż krąży no i Figaro wprowadził się na całego, nie zamierza domu opuszczać, urzęduje w kocim pokoju lub sypialni psy nieźle się trzymają, Fioleczka dostaje karmę wskazana przy chorobach nerek i wątroby u Soni atak padaczki, odpukać, się nie powtórzył Piątecka słabo widzi, cyklosporyna non-stop podawana no a Runa .. ta to kradnie ciasteczka ;) koszty są spore, mówiąc delikatnie, gdyby ktoś zechciał pomóc RUNA.Fundacja Hospicjum dla Kotów Bezdomnych nr konta: 09 10600076 0000330000827904 PayPal: [email protected] zwierzaki chętnie też przyjmą dary rzeczowe można też pomóc biorąc udział w bazarku, na który serdecznie zapraszam - https://www.facebook.com/groups/199018557172248/ jutro nowe fanty wrzucę - dziękuje za podarowanie Anna Artel i Cassi_ z dogo - na razie to niespodzianka, jutro będzie można zobaczyć dziękuję wszystkim, którzy do nas zaglądają i nas wspierają :) 40 zwierzaków, wszystkie po przejściach lub specjalnej troski - dokładnie 42 zwierzaki czekają na pomoc - 36 kotów (w tym 11 maluchów) i 6 psów jestem tylko ja - moja pensja niezmienna od 10 lat i zwierzaki - skrzywdzone, porzucone, specjalnej troski jest ciężko, jest trudno samemu.. ps. Mia tak się umościła na suszarce, co nie powieszę, to Mi się tam wyleguje:) Quote
sylwija Posted December 12, 2016 Author Posted December 12, 2016 i co nam zrobiłaś?? Yoszko miał pobraną i zbadaną krew - ma ponad 15 lat, więc to ważne, i dzisiaj sedację, bo coś się niepokojącego w paszczy działo. Okazało się, że utkwiło mu, wbiło wręcz głęboko jakieś sztuczne twarde tworzywo, - z tyłu szczęki. Po usunięciu krew się polała, Yoszko będzie teraz jeszcze na zastrzykach Mona i Onifar - sterylizacja, mam nadzieję, że mi przebaczą, bo zachwycone nie były, mimo twarzowych kubraczków Cała trójka dochodzi do siebie w ciepełku i spokoju a ja proszę o wsparcie dla nich i reszty towarzystwa.. Ostatnio też Gabriel i Rafael zostali wykastrowani, no i Figaro, który zamiast się obrazić, na całego się wprowadził :) Małe czekają na szczepienia.. Quote
sylwija Posted December 12, 2016 Author Posted December 12, 2016 3 godziny temu, Gusiaczek napisał: Mia suszareczkowa dziewczynka ;) walka o miejscówkę :) 1 Quote
sylwija Posted December 12, 2016 Author Posted December 12, 2016 Hana nie ma toksoplazmozy dostaje cały czas encorton 1/4 tabletki (100tki) i jest.. no różnie to bardzo bystre stworzenie, kochane. i bardzo biedniusie a Mona właśnie zdjęła sobie kaftanik.. ale udało mi się ubrać ją z powrotem, Ja walczę z nudnościami, ona z kubraczkiem - ciekawe, komu lepiej noc minie.. Quote
Gusiaczek Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 Mam nadzieję, że nocka w miarę spokojna była? Zdrówka Sylwio i Ogonkom życzę z całego serca :) Quote
sylwija Posted December 13, 2016 Author Posted December 13, 2016 heh, rano Mona już była tylko w połowie ubrana :D ale przynajmniej grzecznie pozwala sobie założyć z powrotem ten kaftanik. ma chyba do mnie dużo zaufania :) Onifar to w ogóle jakby nigdy nic, wczoraj to głownie leżała, ale i tak na łóżku, a dzisiaj swobodnie się zachowuje Yoszko się dużo lepiej czuje usunięciu tego ciała obcego, ładnie je i chyba ma lepszy nastrój 1 Quote
Gusiaczek Posted December 20, 2016 Posted December 20, 2016 Co słychać, jak Wasze zdrówko? Pozdrawiam :) Quote
sylwija Posted December 20, 2016 Author Posted December 20, 2016 jest źle u małej Ayli wyszedł FELV - białaczka, natychmiast jest izolowana, płacze bardzo sama Hana bpryka sie z neurologicznymi schrzeniami bardzo Aron - wielka gula na szyi.. reszta kicha, prycha, Yoszko się ślini, a juz miał zabieg - okazało się = usunięcie ciał obcych wbitych w szczękę :( napiszę więcej, jak tylko chiwle będę miała Quote
Gusiaczek Posted December 21, 2016 Posted December 21, 2016 O matulu :( siła złego na jednego :( Quote
sylwija Posted December 30, 2016 Author Posted December 30, 2016 Hana dzisiaj na konsultacje - kontrole u neurologa trzymajcie kciuki, proszę ja wciąż myślę o nadrobieniu zaległości wątkowych, pamiętam, czasu brak. ale znajdę, ciężko samej z tym wszystkim Quote
Gusiaczek Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 7 godzin temu, sylwija napisał: Hana dzisiaj na konsultacje - kontrole u neurologa trzymajcie kciuki, proszę ja wciąż myślę o nadrobieniu zaległości wątkowych, pamiętam, czasu brak. ale znajdę, ciężko samej z tym wszystkim Z nadzieją, na dobre wieści czekam kciuki trzymając za Hanę <3 Quote
Tyśka) Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 I ja kciukuję za Twoich podopiecznych. Quote
sylwija Posted January 1, 2017 Author Posted January 1, 2017 byłam w piątek u dr Olkowskiego z Haną - całkiem ok było, dobrze Hana zniosła podróż, badanie, energiczna, w sobotę rano wyskoczyła z pokoju, pozwiedzać i jednak za dużo emocji, bo po południu dostała ataku. plan jest taki - na koniec stycznia rezonans z kontrastem i pobranie płynu mózgowo-rdzeniowego. terz mogę jej do 1g dziennie encortonu Ayla za to w dobrej formie, liczę, że testy na FelV tym razem wyjdzie ujemnie- jeszcze Tydzień do powtórki Yoszko chudnie, choć wyniki ma dobre Klara za t po nie rusza ogonka - tego, co z niego zostało mam nadzieję, na pomoc przy ogłoszeniach kociaków, ktoś obiecał, o ile pamiętam ;) koszty koszmarne, weta i karmy, tyle dobrego, że dr Olkowski za piątkowa konsultacje nie policzył sama convenia dla Yoszka: ostatni zakup karmy dla kociaków 249 koty za listopad: rezonans Hany wizyta i badania u neurologa Hany (poprzednia, obecna bez kosztów) Klara - walka ponad półroczna zakończona amputacją, to tylko faktura za październik, kiedy już zabieg był Quote
sylwija Posted January 2, 2017 Author Posted January 2, 2017 Hana to ma apetyt ;) sami widzicie, wykarmienie takich żarłoków, to niebagatelna sprawa a ona ma dopiero 2 mce.. (chyba) Quote
Gusiaczek Posted January 3, 2017 Posted January 3, 2017 Serdeczności noworoczne dla Ciebie Sylwio i Podopiecznych, udanych adopcji - oby jak najwięcej! :) Quote
sylwija Posted January 4, 2017 Author Posted January 4, 2017 Shirka chora :( tzn. ona ma przewlekłą chorobę nerek, ale teraz znów coś się w pyszczku dzieje - ma nawracające plazmocytarne zapalenie dziąseł :( wczoraj jej dałam podskórnie kroplówkę, dzisiaj do weta proszę o kciuki Quote
Recommended Posts