Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jotpeg, o kurcze, co się stało kocinkowi? Mam nadzieję, że już lepiej?
Jasne, dziękuję :) Zrobisz wtedy, kiedy będziesz miała czas, nie spieszy się. I tak jestem bardzo wdzięczna za chęć pomocy!
No i skleciłam malutki bazarek na miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=171158
Bo niestety, ale nie mam kompletnie nic w skarbonce kotów. Już dawno tak nie było. Zawsze to jakieś filcowe zamówienia były i tak od jednego do drugiego się żyło. Mam nadzieję, że przed świętami ruszy znowu sprzedaż bo tylko z tego utrzymuję bezdomniaki oraz tymczasy.

ano właśnie, czyli fundusze pilnie potrzebne  :(

filcaki cudne, jak zwykle!

o Panu Kocie piszę (post 2155 - o kryzysie) na wątku naszego pieska Norka:

http://www.dogomania.com/forum/topic/10993-norek-ju%C5%BC-w-nowym-domu-w-krakowie-d/page-108

Posted

Zapasu jedzenia mamy na co najmniej kilka dni, więc jakoś to będzie :)

A ja dzisiaj zrobiłam takie oto domki:
103_1184.jpg
Oczywiście rezydenci, Stef i Mania musieli sprawdzić czy aby wszystko dobrze zostało zrobione ;)
Jutro staną w dwóch miejscach. No i może w końcu porobię jakieś zdjęcia bezdomniaczkom przy okazji.

Posted

Jeśli by ktoś mógł i chciał nam pomóc:
http://www.psyczykoty.pl/glosuj/1
to proszę o głosy na mojego Szarusia(podpis pod zdjęciem:Stworzę krainę mlekiem i pyszną karmą płynącą!-Szaruś)
Wystarczy kliknąć "daj głos", podać mail i potwierdzić głos klikając w link, który przychodzi na maila :)
To nic nie kosztuje i trwa minutkę a my dzięki temu możemy wygrać jedzonko :)

Posted

Jeśli by ktoś mógł i chciał nam pomóc:
http://www.psyczykoty.pl/glosuj/1
to proszę o głosy na mojego Szarusia(podpis pod zdjęciem:Stworzę krainę mlekiem i pyszną karmą płynącą!-Szaruś)
Wystarczy kliknąć "daj głos", podać mail i potwierdzić głos klikając w link, który przychodzi na maila :)
To nic nie kosztuje i trwa minutkę a my dzięki temu możemy wygrać jedzonko :)

zagłosowane!  :)

Posted

Dziękuję za głosy, jesteście wielkie :)

agat, póki co nie. Na dniach pewnie będziemy u weta na kontroli, zobaczymy czy aby nie zwiększyć luminalu. Bo jednak Polcia rośnie, przybiera na wadze.
No i będąc na zjeździe w Olsztynie (chyba stronę wcześniej pisałam, że poszłam tam na tech. wet.)zapytam naszej wetki, z którą mamy zajęcia co ona o tym sądzi i czy jest gdzieś lecznica w Olsztynie do której warto by pojechać i zdiagnozować małą.
A poza tym to się masujemy intensywnie, Polcia "biega" jak szalona po domu :) Nie da jej się na dłużej w jednym pokoju zatrzymać bo cały czas chce być w ruchu.

Posted

Mała część naszego stadka:

Rico
103_1214.jpg
Brzydzio
103_1220.jpg
Ojuś
103_1218.jpg
Duszek
103_1234.jpg
Gryzia (ostatnio sterylizowana)
103_1233.jpg
Syjamka
103_1235.jpg
bezimienny kot z działek
103_1245.jpg103_1248.jpg

A tak w jednym ogródku mieszkają koty, w "garażu" bez przedniej ściany. Ale to wystarcza aby nie padało na nie ani aż tak nie wiało. Domki są w głębi pomieszczenia postawione oraz ustawione bokiem aby bezpośrednio nie wiało.
103_1228.jpg103_1229.jpg

• Upvote 1
Posted

jejku, jak ta Polcia walczy!! dzielne jesteście obie! :)
aż się człowiekowi głupio robi, bo nieraz narzeka, a pełnosprawny jest...

Oj tak, narzekamy na coś a przecież czasem wystarczy trochę chęci aby to zrobić. A taka Polcia chciałaby np. podbiec, podskoczyć czy pogonić za którymś z rezydentów... Tylko niestety na tą chwilę (a może i w ogóle? :( ) nie jest to możliwe. Ale Pola się nie poddaje, mimo przeciwności losu jest bardzo pogodna :)

Musiałam zamówić suchą karmę, bo dzisiaj doszłam do dna w pojemniku... Na gwałt leciałam do Lidla coby taniej nieco kupić choćby 2kg bo na rano nie byłoby już nic :(
Zamówiłam 20kg pitti w zooplusie bo na nic droższego niestety póki co nas nie stać. Kiedyś ładnie ją wcinały, więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Niechże już szybciej dają tą karmę z miasta...
Paragon wstawię jak przyjdzie paczka.
Edit. Paragon: http://postimg.org/image/l10q3ufrd/
Saszetki także są dla bezdomniaków. Planuję na dniach jeszcze złapać kota z działek do kastracji/sterylizacji.
Żeby weselej było to Stef, rezydent, chyba się zaziębił bo kicha okropnie. W ruch poszedł już betaglukan. Mam tylko nadzieję, że nie przejdzie to w coś gorszego ani nie przeniesie się choćby na taką Polcię. Załamać się przyjdzie.
Posted

jak się czuje Stef?
z bazarku uzbierało się 86 zł - głównie dzięki cegiełkom :) poproszę o nr konta.

Miałam już pisać, że wyślę wieczorkiem jak dorwę się do komputera bo na telefonie ciężko cokolwiek zrobić. Ale widzę, że już sobie poradziłaś :)
Dzięki wielkie za wsparcie!

Stef bez zmian, ani lepiej ani gorzej. Chyba bez antybiotyku się nie obejdzie.
Posted

przelew poszedł :) pozdrawiam, szczególnie Stefa.

Dam znać tutaj i na bazarku jak pieniądze dojdą :)

Polcia jest pod opieką Kociętnika, więc leki i nieco jedzonka dostajemy właśnie stamtąd:
20151027_144133.jpg

Wczoraj znalazłam na swoim parapecie 12 saszetek. Z tego co udało mi się dowiedzieć, to jedzonko zostawia pani mieszkająca ulicę obok :) Miesiąc temu w taki sam sposób dała nam 3 paczki kitekat.

No i jeszcze troszkę zdjęć bezdomniaczków
Syjamka, Duszek, Gryzia i Szara
20151031_064132.jpg

Brzydzio
20151031_070808.jpg

A tutaj rezydenci, Stef smarkacz
20151029_113742.jpg

I Mania jednooczka
20151030_103858.jpg
Posted

Jakie piękne koty!!! Co jeden to lepszy! Oczywiście czarne są super, ta święta trójca i Brzydzio :)

Stef - rozczulający różowy nosek i Mania jednooczka śliczna pingwinka :)

aż dziw, że nikt na syjamkę nie połakomił się.

piękne futra przed zimą!!   :)

Posted

Z syjamką tą ze zdjęcia to jest tak, że to straszny dzikus. Ona nijak nie nadaje się do domu, do człowieka jako kot domowy. Kiedy była u mnie po sterylce bardzo się męczyła. Jej jest dobrze tak jak jest, czyli pełna micha w piwnicy, ciepłe koce na półce do spania i towarzystwo czarnuchów. Choć wylewnych uczuć nie ma między nimi to jednak widać, że lubi przebywać w ich towarzystwie.