jotpeg Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 jotpeg, o kurcze, co się stało kocinkowi? Mam nadzieję, że już lepiej? Jasne, dziękuję :) Zrobisz wtedy, kiedy będziesz miała czas, nie spieszy się. I tak jestem bardzo wdzięczna za chęć pomocy! No i skleciłam malutki bazarek na miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=171158 Bo niestety, ale nie mam kompletnie nic w skarbonce kotów. Już dawno tak nie było. Zawsze to jakieś filcowe zamówienia były i tak od jednego do drugiego się żyło. Mam nadzieję, że przed świętami ruszy znowu sprzedaż bo tylko z tego utrzymuję bezdomniaki oraz tymczasy. ano właśnie, czyli fundusze pilnie potrzebne :( filcaki cudne, jak zwykle! o Panu Kocie piszę (post 2155 - o kryzysie) na wątku naszego pieska Norka: http://www.dogomania.com/forum/topic/10993-norek-ju%C5%BC-w-nowym-domu-w-krakowie-d/page-108 Quote
tucha Posted October 14, 2015 Author Posted October 14, 2015 Zapasu jedzenia mamy na co najmniej kilka dni, więc jakoś to będzie :) A ja dzisiaj zrobiłam takie oto domki: Oczywiście rezydenci, Stef i Mania musieli sprawdzić czy aby wszystko dobrze zostało zrobione ;) Jutro staną w dwóch miejscach. No i może w końcu porobię jakieś zdjęcia bezdomniaczkom przy okazji. Quote
tucha Posted October 16, 2015 Author Posted October 16, 2015 Zaglądam do kociaczków Zaglądaj częściej, kociaki lubią jak ktoś przychodzi do nich w odwiedziny :) Quote
jotpeg Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 bardzo fajne te domki dla kotów, solidne! :) Quote
tucha Posted October 19, 2015 Author Posted October 19, 2015 Jeśli by ktoś mógł i chciał nam pomóc:http://www.psyczykoty.pl/glosuj/1 to proszę o głosy na mojego Szarusia(podpis pod zdjęciem:Stworzę krainę mlekiem i pyszną karmą płynącą!-Szaruś) Wystarczy kliknąć "daj głos", podać mail i potwierdzić głos klikając w link, który przychodzi na maila :) To nic nie kosztuje i trwa minutkę a my dzięki temu możemy wygrać jedzonko :) Quote
jotpeg Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Jeśli by ktoś mógł i chciał nam pomóc:http://www.psyczykoty.pl/glosuj/1 to proszę o głosy na mojego Szarusia(podpis pod zdjęciem:Stworzę krainę mlekiem i pyszną karmą płynącą!-Szaruś) Wystarczy kliknąć "daj głos", podać mail i potwierdzić głos klikając w link, który przychodzi na maila :) To nic nie kosztuje i trwa minutkę a my dzięki temu możemy wygrać jedzonko :) zagłosowane! :) Quote
agat21 Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Zagłosowane. Czy coś więcej o niepełnosprawnej bidusi? Quote
tucha Posted October 20, 2015 Author Posted October 20, 2015 Dziękuję za głosy, jesteście wielkie :) agat, póki co nie. Na dniach pewnie będziemy u weta na kontroli, zobaczymy czy aby nie zwiększyć luminalu. Bo jednak Polcia rośnie, przybiera na wadze. No i będąc na zjeździe w Olsztynie (chyba stronę wcześniej pisałam, że poszłam tam na tech. wet.)zapytam naszej wetki, z którą mamy zajęcia co ona o tym sądzi i czy jest gdzieś lecznica w Olsztynie do której warto by pojechać i zdiagnozować małą. A poza tym to się masujemy intensywnie, Polcia "biega" jak szalona po domu :) Nie da jej się na dłużej w jednym pokoju zatrzymać bo cały czas chce być w ruchu. Quote
tucha Posted October 21, 2015 Author Posted October 21, 2015 Jako że trafiło mi się dość duże filcowe zamówienie, mogłam zamówić parę puszek: http://postimg.org/image/c36tf08jt/ W sumie wzięłam 30 puszek za 53.70zł Na 10dni jedzenia jest... Quote
tucha Posted October 22, 2015 Author Posted October 22, 2015 Mała część naszego stadka: Rico Brzydzio Ojuś Duszek Gryzia (ostatnio sterylizowana) Syjamka bezimienny kot z działek A tak w jednym ogródku mieszkają koty, w "garażu" bez przedniej ściany. Ale to wystarcza aby nie padało na nie ani aż tak nie wiało. Domki są w głębi pomieszczenia postawione oraz ustawione bokiem aby bezpośrednio nie wiało. 1 Quote
jotpeg Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 no, jest tego trochę, jak to tylko mała część stada.... Oczywiście, najbardziej podoba mi się :) Brzydzio (tak zmrużył oczko, czy coś nieteges?) dobrze, że mają choć takie schronienie przed deszczem i wiatrem. No i te solidne budki :) zrobiłam bazarek: http://www.dogomania.com/forum/topic/333688-sie-robi-ciuchy-higiena-i-kosmetyki-kt-na-kocie-biedy-do-10/ Quote
tucha Posted October 25, 2015 Author Posted October 25, 2015 jotpeg, jesteś wielka! Dzisiaj mam trochę Polci: A tutaj filmik. To akurat jest lepszy dzień Polci, czasami bywa gorzej niestety...https://www.youtube.com/watch?v=MurjFCZQK5U Quote
jotpeg Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 jejku, jak ta Polcia walczy!! dzielne jesteście obie! :) aż się człowiekowi głupio robi, bo nieraz narzeka, a pełnosprawny jest... Quote
Maruda666 Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Zagłosowałam ( ale się naszukałam :) ). Śliczna Polcia, buźkę ma zupełnie jak Kumpel, który kiedyś był u mnie. Quote
tucha Posted October 25, 2015 Author Posted October 25, 2015 jejku, jak ta Polcia walczy!! dzielne jesteście obie! :) aż się człowiekowi głupio robi, bo nieraz narzeka, a pełnosprawny jest...Oj tak, narzekamy na coś a przecież czasem wystarczy trochę chęci aby to zrobić. A taka Polcia chciałaby np. podbiec, podskoczyć czy pogonić za którymś z rezydentów... Tylko niestety na tą chwilę (a może i w ogóle? :( ) nie jest to możliwe. Ale Pola się nie poddaje, mimo przeciwności losu jest bardzo pogodna :) Musiałam zamówić suchą karmę, bo dzisiaj doszłam do dna w pojemniku... Na gwałt leciałam do Lidla coby taniej nieco kupić choćby 2kg bo na rano nie byłoby już nic :( Zamówiłam 20kg pitti w zooplusie bo na nic droższego niestety póki co nas nie stać. Kiedyś ładnie ją wcinały, więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Niechże już szybciej dają tą karmę z miasta... Paragon wstawię jak przyjdzie paczka. Edit. Paragon: http://postimg.org/image/l10q3ufrd/ Saszetki także są dla bezdomniaków. Planuję na dniach jeszcze złapać kota z działek do kastracji/sterylizacji. Żeby weselej było to Stef, rezydent, chyba się zaziębił bo kicha okropnie. W ruch poszedł już betaglukan. Mam tylko nadzieję, że nie przejdzie to w coś gorszego ani nie przeniesie się choćby na taką Polcię. Załamać się przyjdzie. Quote
jotpeg Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 jak się czuje Stef? z bazarku uzbierało się 86 zł - głównie dzięki cegiełkom :) poproszę o nr konta. Quote
tucha Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 jak się czuje Stef? z bazarku uzbierało się 86 zł - głównie dzięki cegiełkom :) poproszę o nr konta. Miałam już pisać, że wyślę wieczorkiem jak dorwę się do komputera bo na telefonie ciężko cokolwiek zrobić. Ale widzę, że już sobie poradziłaś :) Dzięki wielkie za wsparcie! Stef bez zmian, ani lepiej ani gorzej. Chyba bez antybiotyku się nie obejdzie. Quote
jotpeg Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 przelew poszedł :) pozdrawiam, szczególnie Stefa. Quote
tucha Posted October 31, 2015 Author Posted October 31, 2015 przelew poszedł :) pozdrawiam, szczególnie Stefa.Dam znać tutaj i na bazarku jak pieniądze dojdą :) Polcia jest pod opieką Kociętnika, więc leki i nieco jedzonka dostajemy właśnie stamtąd: Wczoraj znalazłam na swoim parapecie 12 saszetek. Z tego co udało mi się dowiedzieć, to jedzonko zostawia pani mieszkająca ulicę obok :) Miesiąc temu w taki sam sposób dała nam 3 paczki kitekat. No i jeszcze troszkę zdjęć bezdomniaczków Syjamka, Duszek, Gryzia i Szara Brzydzio A tutaj rezydenci, Stef smarkacz I Mania jednooczka Quote
tucha Posted October 31, 2015 Author Posted October 31, 2015 No i trójka naszych przystojniaków, czyli Mruś, Krzywek i Ojuś. Zwani także czarną mafią ;) Quote
jotpeg Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Jakie piękne koty!!! Co jeden to lepszy! Oczywiście czarne są super, ta święta trójca i Brzydzio :) Stef - rozczulający różowy nosek i Mania jednooczka śliczna pingwinka :) aż dziw, że nikt na syjamkę nie połakomił się. piękne futra przed zimą!! :) Quote
tucha Posted November 1, 2015 Author Posted November 1, 2015 Z syjamką tą ze zdjęcia to jest tak, że to straszny dzikus. Ona nijak nie nadaje się do domu, do człowieka jako kot domowy. Kiedy była u mnie po sterylce bardzo się męczyła. Jej jest dobrze tak jak jest, czyli pełna micha w piwnicy, ciepłe koce na półce do spania i towarzystwo czarnuchów. Choć wylewnych uczuć nie ma między nimi to jednak widać, że lubi przebywać w ich towarzystwie. Quote
tucha Posted November 2, 2015 Author Posted November 2, 2015 Melduję, że dostałam przelew od jotpeg na kwotę 100zł. Dziękuję! Quote
Recommended Posts