Bjuta Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Na smyczy nie pójdzie, ale jakby mu ktoś zapewnił michę, cichy kącik i wyjście do ogrodzonego ogrodu, to byłby najszczęśliwszym psem na świecie! Quote
Mysia_ Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 mój kochany skarb... Czy jeszcze mu się uda? Quote
Bjuta Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Kurczę, to nie jest pies na towarzystwo do Władkowej budy, prawda? Quote
Mysia_ Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 to staruszek, a wiesz jakie założenie ma hotelik... Zreszta Mongołek jest krótkowłosy i całe żcyie jest na pawilonie, czyli zimą centralne ogrzewanie w boksie... Quote
Mysia_ Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 potrzebny6 mu człowiek o anielskiej cierpliwoci i niesamowitym spokojem ducha, któremu nie będzie przeszkadzać jego strach i wiek... ;( Quote
maarit Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dobrze że u Redisia wstawiłaś link bo nie mogłam trafić sporo opcji mi nie działa... Quote
maarit Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Mongoł a co z tobą bedzie ??? Cioteczki co robimy? w jakiej on jest kondycji (jak na jego wiek)? Quote
Mysia_ Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 w kondycji nienajgorszej... Jednak bardzo biedniutki jest :( Quote
maarit Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Biedniutki to jest kazdy psiak bez domu :( No ale dobrze że chociaż ze zdrówkiem nie ma problemów... bo nie ma, prawda? Quote
Mysia_ Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 poki co nic złego nie zauważyłam... Quote
maarit Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Moze jakieś ogłoszennia zdążę zrobić... Jakiś krótki tekścik znajdę? TEn z 1postu może być? Quote
Bjuta Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Coś takiego mam - [/FONT] [FONT=Times New Roman]Mongo/Mongoł (poz.627)[/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT] [/FONT][FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]MONGO w boskie mieszka od 20 stycznia 2000 r., [/FONT] [/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman]do schroniska trafił razem z siedmioma innymi psiakami z meliny. [/FONT] [/FONT]Dziś w schronisku został tylko on. Mongo bardzo lubi towarzystwo ludzi, [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman]ale woli zachowywać pewien dystans (to nie jest pies, który pcha się na kanapę).[/FONT] [/FONT]Po 9 latach w schronisku - wypycha nos przez kraty jak tylko zobaczy człowieka [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman]- sam widok mu wystarcza, od wyciągniętej ręki do głaskania woli się uchylić i położyć obok.[/FONT] [/FONT]Wiemy świetnie, że Mongo bardzo tęskni do kontaktu z ludźmi! [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman]Po prostu jest bardzo nieśmiały. [/FONT] [/FONT][FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman]Niestety nie nadaje się do mieszkania w bloku - nie bardzo potrafi chodzić na smyczy, boi się jej.[/FONT] [/FONT]W schronisku wyprowadzany jest na spacery bez smyczy [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman]- zachowuje się wtedy bez zarzutu i sam się pilnuje, by się nie zgubić.[/FONT] [/FONT]Idealny byłby dla niego dom z ogrodem. Mongo ma jakieś 11 lat. [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman]Jeszcze troszeczkę życia przed nim! Oby nie upłynęło za kratami...[/FONT] [FONT=Times New Roman] Filmik z MONGO w roli głównej: KLIKNIJ FILMIK[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman]Więcej informacji o Mongołku - KLIKNIJ [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT] Quote
maarit Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 To jak się jurtro wyrobię to cos poklikam... To taki ładny, bystry psiak - czemu jest ciągle sam... a może tak już po prostu przywykł i dlatego się nie wyrywa... :( Quote
Bjuta Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Wiesz, nie chodzi na smyczy - to jest naprawdę duży problem. Quote
maarit Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Niewiele mogłam dodać... Bo sporo już jest... Ode mnie tylko: e-gratka.info adopcjapsa.pl nasipupile.pl Quote
maarit Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 I cóż mogę dodać skoro nic nie mogę dla niego zrobić :( Quote
Bjuta Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 No to ruszmy ze zbiórką... O mateńko, ja już nie mam nic... DEKLARACJE STAŁE... 5 - Bjuta Quote
maarit Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Z bólem bo coraz więcej tego ale dla Mongołka10 zł Quote
Bjuta Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 He, he! To mamy już 15 :loveu: Może to trochę potrwać, ale się rusza! Czy ktoś jeszcze chce dołożyć grosik dla psa z 10 letnim stażem i zerową szansą adopcji?? DEKLARACJE STAŁE... 5 - Bjuta 10 - Gonia13 czyli 15 :lol: Quote
Mysia_ Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 przepraszam, ale tak jak pisałam nie dam już rady pomóc finansowo :( chociaż i Rediś i Mongołek to takie "moje" psiaki... Quote
maarit Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Spoko Mysia - Ty je odwiedzasz... ;) Mozesz podrzucić mi link do Gabi - starowinki - nie mogę jej znaleźć... Quote
Recommended Posts