Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']tak jak pisałam wcześniej - karmę intestinala i najlepiej byłoby zbadać kupę[/QUOTE]

okey...........

Posted

Tak się zastanawiam czy ta biegunka nie trwa tak długo, bo ona się [B]po każdym[/B] kupkaniu porządnie wylizuje.Może tak być?

Posted

[quote name='WATACHA']Tak się zastanawiam czy ta biegunka nie trwa tak długo, bo ona się [B]po każdym[/B] kupkaniu porządnie wylizuje.Może tak być?[/QUOTE]

nie sądzę - szczypie ją pupka od długotrwałej biegunki - podrażnione ma już wszystko, ale to raczej nie powinno być powodem biegunki - to jest skutkiem

U weta Waszego można kupić trochę intestinala? Bo nie wiem czy zamawiać od razu duży worek czy weźmiesz najpierw trochę żeby zobaczyć czy będzie jadła (chociaż uważam, że jak nie dasz jej wyboru to zje ;))

Posted

[quote name='malawaszka']nie sądzę - szczypie ją pupka od długotrwałej biegunki - podrażnione ma już wszystko, ale to raczej nie powinno być powodem biegunki - to jest skutkiem

U weta Waszego można kupić trochę intestinala? Bo nie wiem czy zamawiać od razu duży worek czy weźmiesz najpierw trochę żeby zobaczyć czy będzie jadła (chociaż uważam, że jak nie dasz jej wyboru to zje ;))[/QUOTE]

Jutro pójdę i zapytam czy ma.Od wczoraj ma b. dobry apetyt to może zje.A co z tym charczeniem?To jest taki odgłos jakby się zakrztusiła np przy piciu wody.

Posted

[quote name='malawaszka']mogą być robale :shock: może być od serca[/QUOTE]

Co Ty z tymi robalami, obsesje masz :lol:?

A mi wpadł do głowy ten chłoniak jelitowy, jednym z objawów jest właśnie kaszel :roll:

Posted

[quote name='WATACHA']Tak, uciekinierkę złapałam w trzcinach.Stara wariatka, klapki na oczy, zatyczki w uszy i do przodu.mentor zeżarł gówno na dzień dobry, a Leoś na do widzenia.Mentor ział kupą do dziś , a Leoś wypaćkał całą brodę[/QUOTE]

Było wrzucic zjadaczy do wody to by sie troszku wypłukali i brode i paszczę bleh.

Posted

[quote name='Saththa']Było wrzucic zjadaczy do wody to by sie troszku wypłukali i brode i paszczę bleh.[/QUOTE]

Jeden poleciał, drugi koczował w drugim końcu zatoczki.
Dziś rano zrobiła kupę "wąż". Bez dreptania 10 minutowego, od razu

Posted

[quote name='WATACHA']Co Ty z tymi robalami, obsesje masz :lol:?

A mi wpadł do głowy ten chłoniak jelitowy, jednym z objawów jest właśnie kaszel :roll:[/QUOTE]

no kurcze chyba najpierw się wyklucza najprostsze i najpowszechniejsze przyczyny kaszlu i biegunki, a nie od razu chłoniak - mam obsesję bo wiem co w psach może siedzieć po pobycie w syfiastych schroniskach, a ona z pałacu nie przyjechała

Posted

[quote name='malawaszka']no kurcze chyba najpierw się wyklucza najprostsze i najpowszechniejsze przyczyny kaszlu i biegunki, a nie od razu chłoniak - mam obsesję bo wiem co w psach może siedzieć po pobycie w syfiastych schroniskach, a ona z pałacu nie przyjechała[/QUOTE]

Wiem i mam nadzieję, że tak jest.Z drugiej strony jakby jakieś takie g..no w niej siedziało to by nie czuła się lepiej chyba nie ;)?

Posted

[quote name='WATACHA']Wiem i mam nadzieję, że tak jest.Z drugiej strony jakby jakieś takie g..no w niej siedziało to by nie czuła się lepiej chyba nie ;)?[/QUOTE]

Moze czuc sie lepie pomimo zycia wewnetrznego-dobrze je,ma ludzia. Wiele psow ma bogate zycie wewnetrzne i maja sie niezle.

Posted

[quote name='WATACHA']Wiem i mam nadzieję, że tak jest.Z drugiej strony jakby jakieś takie g..no w niej siedziało to by nie czuła się lepiej chyba nie ;)?[/QUOTE]

g..no w postaci chłoniaka jakby siedziało to pewnie nie czułaby się lepiej, a przy robalach samopoczucie może być lepsze bo warunki jej się poprawiły,

Posted

[quote name='wilczy zew']Moze czuc sie lepie pomimo zycia wewnetrznego-dobrze je,ma ludzia. Wiele psow ma bogate zycie wewnetrzne i maja sie niezle.[/QUOTE]

Nie pisałam o robalach.

Posted

Zrobię, chociaż wtedy przy badaniach pytałam o robale to mi pani wet powiedziała, że nie ma, bo by było coś tam podwyższone.Zjadła royala :), można zamawiać.A może coś jej dać na odbudowę jelit, jakieś probiotyki ?

Posted

[quote name='WATACHA']Zrobię, chociaż wtedy przy badaniach pytałam o robale to mi pani wet powiedziała, że nie ma, bo by było coś tam podwyższone.[/QUOTE]
Hm??
Co ona dostała od wetki na srakulca?

Posted

[quote name='zerduszko']Hm??
Co ona dostała od wetki na srakulca?[/QUOTE]

Co hmmmmmmmmm?Moim zdaniem nie da się 100% stwierdzić przez badanie krwi , że robali nie ma, ja tylko powtarzam po wet, ale zdanie mam inne.Ona dostała antybiotyk , na wątrobę, przeciwzapalny i do wody węglan wapnia.
Po badaniach wet mi powiedziała, że ma stan zapalny i dostała wyżej wymienione rzeczy.Ja myślałam, że chodzi o to , że prawdopodobnie ma zapalenie w jelitach i to na to.
Parę dni temu też rozmawiałam ze swoją szefową i ona np stwierdziła, że antybiotyk mógł pogłębić biegunkę.I że jak dostała grzyba to pewnie jest uczulona.No , ale co człowiek to opinia.Ja się jeszcze nie spotkałam z tak długotrwałym okresem biegunkowym i jestem zdezorientowana.

Posted

to że dzisiaj znowu ma biegunke to w sumie żadna niespodzianka jak dałas jej royala - bo to znowu zmiana karmy a i royal jest tłusty... brokat wystarczy ze kilka smaczkow zje a już ma luźniej ;)

Posted

[quote name='ania0112']to że dzisiaj znowu ma biegunke to w sumie żadna niespodzianka jak dałas jej royala - bo to znowu zmiana karmy a i royal jest tłusty... brokat wystarczy ze kilka smaczkow zje a już ma luźniej ;)[/QUOTE]

Nie, przed karmą już miała z powrotem.