BosiaB_86 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 As to piękny wyżeł niemiecki. :loveu: Do schroniska trafił w piątek (18.05) wieczorem, został przywieziony przez jednego z wolontariuszy - błąkał sie po Miasteczku Śląskim. Być może komuś zaginął ale jego stan wskazuje na to, że jednak błąkał sie przez dłuższy czas i raczej nikt go nie szukał :-( Obecnie przebywa w azylu dla bezpańskich zwierząt Cichy Kąt w Tarnowskich Górach. As wygląda na jakieś 5-6 lat. Jest na prawdę uroczym psem...pieszczoch z niego niesamowity - podchodzi do człowieka i nadstawia pychol do głaskania albo wciska łepetynkę między nogi człowieka i chce, żeby go miziać a jak sie ktoś odsunie to idzie za nim i znowu robi to samo Co jeszcze wiemy o Asie?! Między innymi to, że jest przyzwyczajony do jazdy samochodem i lubi to...bez problemu wsiada do auta i w czasie jazdy zachowuje sie bardzo grzecznie Poza tym to typowy pies "kanapowy" w sensie takim, że na pewno był trzymany w domu gdyż raczej nie śpi w budzie tylko w wiklinowym koszyku z kocem, który mu wstawiono do kojca w azylu No i jeszcze warto wspomnieć, że As pięknie chodzi na smyczy - sama sprawdziłam Jeśli chodzi o jego zdrowie sytuacja wygląda tak: ma jakieś nieciekawie wyglądające narośle na brzuchu oprócz tego ma problem z tylną prawą łapką - trochę na nią utyka jak dłużej pochodzi no i nie może jej zgiąć tak normalnie w stawie kolanowym (w przeciwieństwie do lewej łapy) No i do tego jest na prawdę jest chudy Na poniższych fotkach tego nie widać, wydaje sie, że wygląda całkiem normalnie ale na żywo wygląda na prawdę kiepsko...wystają mu żebra i kości miednicy Szukałam wśród swoich fotek takiej na której było by widać jak bardzo As jest chudy ale niestety wszystkie są podobne... As jeszcze nie był na "przeglądzie u weta więc poczekamy i zobaczymy co On na to wszystko powie?! Jak tylko będziemy mieć jakieś fachowe wieści na temat stanu zdrowia Asa - po wizycie u weta - od razu damy znać. Miejmy nadzieję, że wet nie wykryje niczego nowego poza tym co już wiemy i że diagnoza odnośnie obecnych dolegliwości nie będzie przytłaczająca?! A oto nasz przystojny As :loveu: : Czyż nie jest uroczy?! :razz: W związku z tym, że As jest dopiero kilka dni w schronisku, nie może zostać już teraz oddany do adopcji - musi odczekać przepisowe 2 tygodnie... Ale później będziemy mu szukać ciepłego, kochającego domku na który zasługuje. Mam nadzieje, że pomożecie Dogomaniacy?! :razz: As ma także swój wątek na forum wyżłów: http://www.wyzly.pl//modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=910 Quote
Azyl_Cichy_Kąt Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 As przebywa dopiero trzeci dzień w schronisku. Bardzo prawdopodobne, że jest to czyjś pies, który po prostu się zgubił i ktoś może go szukać. Do 1 czerwca trwa kwarantanna Asa i nie ma możliwości jego adopcji ! Jest to jednocześnie czas dla byłego właściciela na odnalezienie psa. Po tym czasie As będzie mógł być wydany do adopcji. Przedtem jednak zostanie wykastrowany. Quote
San_(jagodowa:) Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [LEFT]Na wszelki wypadek pokazujemy się;) [/LEFT] Quote
Macho Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 As hopamy :) niech Cie ktos zobaczy....piekny jest :) Quote
BosiaB_86 Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 matusz5 napisał(a):powiadomcie tanitkę ! Wujaszku poczekamy jeszcze troche, po kwarantannie zaczniemy działać już tak na dobre :razz: Quote
Rybc!a Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Tak, koniecznie powiadomcie Tanitkę- ona jest wspaniałą mamą od wyżłów, powinna go też wkleić na wyżły.forall, można też o to poprosić Tamiczka. To piękny pies! Cudowny, przewspaniały- fantastyczny! Na pewno znajdzie domek, mimo swojego niezbyt młodego wieku! Quote
BosiaB_86 Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Rybc!a napisał(a):Tak, koniecznie powiadomcie Tanitkę- ona jest wspaniałą mamą od wyżłów, powinna go też wkleić na wyżły.forall, można też o to poprosić Tamiczka. Tak jak już mówiłam wujaszkowi Matuszowi, poczekamy aż minie okres kwarantanny a potem zaczniemy działać już tak w 100% Zrobimy WSZYSTKO, żeby As szybko znalazł odpowiedni dom :lol: :razz: Rybc!a napisał(a): To piękny pies! Cudowny, przewspaniały- fantastyczny! Na pewno znajdzie domek, mimo swojego niezbyt młodego wieku! Owszem Cioteczko As to na prawdę przeuroczy psiak. :loveu: A jeśli chodzi o jego wiek, to powiem tak: szczeniakiem ani podrostkiem faktycznie nie jest, ale staruszkiem też nie!! I do tego kondycję ma świetną, gdyby nie ta łapka to można by powiedzieć idealną :loveu: Quote
Matusz Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 As nie spadaj w dół, pokaz się na samej górze !! Quote
Macho Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 pokazuj sie As :) a ja mysle ze mozna chyba zaczac go oglaszac...jesli komus bedzie na nim zalezalo to poczeka do konca kwarantanny i juz :) Quote
San_(jagodowa:) Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 [LEFT]Tylko tak na wszelki wypadek;) [/LEFT] Quote
BosiaB_86 Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 A ja też myśle, że można poogłaszać...Macho ma racje - jak komuś zleży to poczeka :p A na takiego psiaka jak As warto poczekać :razz: Na forum wyżłów Tanitka już sama od siebie wzięła sie za ogłoszenia... :calus: Quote
BosiaB_86 Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 As sie przypomina... :laola: Tak na wszelki wypadek ;) Quote
San_(jagodowa:) Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 [LEFT]Tak sobie właśnie przechodziłam niedaleko,mówię wpadnę,co mi szkodzi? Wyłącznie na wszelki wypadek;) [/LEFT] Quote
dzodzo Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 a czemu As jest w dziale:w nowym domku?skoro dopiero go szuka??????chyba ze ja czegos nie doczytalam.... Quote
BosiaB_86 Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: faktycznie :hmmmm: ktoś nam tu namieszał :roll: Quote
Matusz Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 a może cioteczka się przez przypadek pomyliła ?? Quote
Macho Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 a moze? ;) a kazdemu sie zdarzy ;) w kazdym razie prosimy o poprawke bo tu to raczej domku nie znajdzie ;) Quote
BosiaB_86 Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: jakbym sie pomyliła "przez przypadek" to byśmy to już wcześniej zauważyli :roll: :hmmmm: i jak to odkręcić?! :roll: Quote
Recommended Posts