Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie chciałam nic pisać na forum, ale...
Biankę dzisiaj wyciągnęłam ze schroniska ;)

Znalazłam jej nowy, dobry dom w Giżycku. Ludzie są świetni, po 50, mają 18 letnią córkę. Kilka dni temu zmarła im identyczna suczka.
Nie potrafią żyć bez psa. Będę do nich dzwonić by zapytać jak poszła podróż. W schronisku nie było żadnych komplikacji.

Pojechałam tam, wyrywając tatę z pracy, by pokazać boks w którym przebywa Bianka. Nie mogłam z nimi zostać i rozejrzeć się po boksach.
Ale co najważniejsze, kolejny pies stamtąd wyszedł, a to mnie bardzo,bardzo cieszy!

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi: Wiedziałam, że w końcu kiedyś ten pysio kogoś zauroczy:multi::multi::multi::multi:
Bianeczko dużo szczęścia w nowym domku!:loveu:

Posted

Najnowsze info z nowego domu:
Bianka jest bardzo przestraszona, załatwia się w domu, jednak nowej rodzinie nic nie przeszkadza, poradzą sobie z tym-zapewniali mnie.
Sunia zjadła wczoraj porcję kurczaka, rzuciła się na niego tak, jakby nigdy nie widziała jedzenia. Jest wychudzona.

Cała rodzina jest zadowolona, w szczególności pani mama, chodzą za nią krok w krok i patrzą, czy czegoś nie potrzebuje.
Oj, trafiła ta nasza Bianka (teraz już Sara) jak pączek w masło !

Posted

Rybc!a napisał(a):
Najnowsze info z nowego domu:
Bianka jest bardzo przestraszona, załatwia się w domu, jednak nowej rodzinie nic nie przeszkadza, poradzą sobie z tym-zapewniali mnie.
Sunia zjadła wczoraj porcję kurczaka, rzuciła się na niego tak, jakby nigdy nie widziała jedzenia. Jest wychudzona.

Cała rodzina jest zadowolona, w szczególności pani mama, chodzą za nią krok w krok i patrzą, czy czegoś nie potrzebuje.
Oj, trafiła ta nasza Bianka (teraz już Sara) jak pączek w masło !

Wszystko fajnie, tylko niech bardzo ale to bardzo uważają na spacerach. Na przykładzie Niki - Aszki mogę powiedzieć, że ma nieprzewidziane reakcje (gwałtowne szarpnięcia, odskoki, zwroty albo nagle kładzie się i nie chce iść dalej). Może się przestraszyć różnych rzeczy (np.: na widok butelki leżącej na trawie Nika wykonała rekordowy skok w bok i dopiero po chwili dała się przekonać, że to nie jest zagrożenie).
Rybc!a uczul tych ludzi, żeby bardzo uważali. Boję się, żeby Bianka nie uciekła tak jak Figa albo Nika - Aszka, która cudem odnalazła się po dwóch dniach.

Posted

Uczuliłam ich na to bardzo, wiedzą o wszystkich zagrożeniach, problemach, jakie mieliśmy z Figą- a to przecież jej siostra.
Mówili, że jak się bardzo mocno pokocha, to nic nie jest przeszkodą, by psa wychować, jak należy. To naprawdę porządni, odpowiedzialni ludzie, wierzę w to, że już niedługo Bianka będzie szczęśliwym, radosnym psem.

Jestem z nimi w stałym kontakcie, rozmawiam z ich 18 letnią córką Natalią, załapałam z nią wspólny język, to naprawdę mądra dziewczyna.

Bianka-Sara powoli poznaje wszystko, co spotyka na swojej drodze.

Posted

Uczuliłam ich na to bardzo, wiedzą o wszystkich zagrożeniach, problemach, jakie mieliśmy z Figą- a to przecież jej siostra.
Mówili, że jak się bardzo mocno pokocha, to nic nie jest przeszkodą, by psa wychować, jak należy. To naprawdę porządni, odpowiedzialni ludzie, wierzę w to, że już niedługo Bianka będzie szczęśliwym, radosnym psem.

Jestem z nimi w stałym kontakcie, rozmawiam z ich 18 letnią córką Natalią, załapałam z nią wspólny język, to naprawdę mądra dziewczyna.

Bianka-Sara powoli poznaje wszystko, co spotyka na swojej drodze.

Posted

[quote name='Gonitwa']Cieszę się ,że kolejne psie nieszczęście już w nowym domu!
Wiesz, z tej adopcji cieszę się podwójnie, bo nie rokowałam jej szans na adopcję.
A to zmarła sunia Państwa z Giżycka, prawda, że śliczna?

Posted

Pierwsze dni psiaków wyrwanych ze schroniska są przeważnie trudne. Nowi właściciele muszą wykazać się cierpliwością i zrozumieniem a to napewno zaowocuje już nie długo . Bianeczko bądż szczęśliwa:multi: :multi:

Posted

Bianka to mądra sunia... Ale Figa nadal się nie odnalazła... Myślę, że już się nie znajdzie... Oby tylko Bianka nie podzieliła jej losu i nie uciekła....

Posted

Gonitwa napisał(a):
Bianka to mądra sunia... Ale Figa nadal się nie odnalazła... Myślę, że już się nie znajdzie... Oby tylko Bianka nie podzieliła jej losu i nie uciekła....

Nie kracz kobieto, nie kracz!

A ja oficjalnie dostałam zaproszenie do Giżycka ;)

Posted

Ale ja kombinuję jak tu do Gajki pojechać tak żeby sie nie zgubić po drodze.. Autobusem- dojedziemy bez przesiadek ale jest drożej niż pociągiem, a pociągiem trzeba się przesiadać- jeszcze nie dojedziemy tam gdzie potrzeba i będzie numer....

• 2 weeks later...
Posted

Moja ciocia z Giżycka przypadkiem natchnęła się na pana od Bianki-Sary.
Jest nią zachwycony, powiedział, że dozgonnie będzie mi wdzięczny.