Marysia R. Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Jesteśmy już po wizycie zainteresowanej rodziny u Nas:lol: Przyjechała cała rodzina - rodzice, dwoje dzieci (dziewczynki w wieku 7 i 10 lat) i na dodatek jeszcze dziadek. Byli zachwyceniu urodą Moli;) Wypytali mnie dosłownie o wszystko poczynając od kąpania psa a na rodzajach posłanek kończąc. Nie mieli wcześniej psów (Pan miał jako młody człowiek). Państwo przeszli już wizytę pa ponieważ starali się o adopcję innego psa. Chodziło o psiaka bardzo przestraszonego, po przejściach i podjęto decyzję, że nie jest to dobry dom dla niego. Ja natomiast rozmawiałam z osobą, która przeprowadzała wizytę, potwierdziła ona, że dom jest jak najbardziej w porządku tylko dla mniej "niepewnego" psa. Ja odniosłam podobne wrażenie. Rodzice rozsądni i świadomi, również tego, że początkowo będą musieli hamować córki w nadmiernym okazywaniu miłości:) Dziewczynki widać, że miały mało kontaktu z psami ale pod czujnym okiem rodziców wszystkiego się nauczą. Moli była początkowo mocno niepewna, nie wiedziała dlaczego nagle pojawiło się w jej otoczeniu tyle obcych ludzi. Jednak szybko się przekonała, przychodziła do wszystkich na głaskanie, w ogrodzie przewróciła się na plecy i pozwoliła się wygłaskać do woli:) Najważniejsza informacja jest taka, że rodzina jest na 100% zdecydowana:multi: Zastanawiali się nad zabraniem Moli już dzisiaj ale mieli zapowiedzianą wizytę koleżanek córek i wspólnie stwierdziliśmy, że nie będzie to korzystne dla suni. Jesteśmy umówieni tak, że ja przywiozę im Moli, prawdopodobnie w czwartek lub piątek żeby przez pierwsze dni Moli nie musiała zostawać sama w domu (będzie zostawała z reguły ok 5h, czasem troszkę więcej) Pan weźmie prawdopodobnie dodatkowo dzień urlopu. Umówiliśmy się również tak, że ja w tym tygodniu zaszczepię i zaczipuję Moli a rodzina zwróci mi za to pieniądze. A Pani powiedziała, że zauroczyło ją to zdjęcie: [url]http://imageshack.us/a/img692/7918/bff9.jpg[/url] :lol: Uff,to by chyba było na tyle. Gdybym pominęła jakieś ważne informacje to pytajcie:) Quote
mestudio Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 Wiesz co Marysiu, ja Ci przywiozę Pannę Fąfel, i parę innych zasiedziałych u mnie bo to jest już przesada żeby psy tak szybko wydawać. Jestem zła, zazdrosna i w ogóle uważam,że zupełnie nieudaczna wobec zaistniałych faktów. Zwyczajnie jestem obrażona :placz: Quote
Marysia R. Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Mestudio ja naprawdę nie wiem z czego to wynika... Już nawet sama zaczęłam robić rachunek sumienia czy przypadkiem nie wydaję psów zbyt łatwo ale wydaje mi się, że zarówno Gapcia jak i Incia znalazły bardzo dobre domy i ten dom dla Moli też wydaje mi się dobry:roll: Quote
mestudio Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 Ale czemu mi tak się nie udaje? Kokota cztery miesiące zalega, Fąfel 3 lata, Sańka rok, Kruszynka miała mieć domek, a pani się teraz nie odzywa, a reszta to już nawet nie warto ogłaszać. Jestem zazdrosna i tyle :-). Quote
pikola Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Tez jestem zazdrosna.Tak bardzo zakochalam sie w tych oczkach:loveu: [url]http://imageshack.us/a/img692/7918/bff9.jpg[/url] Marysiu pieniazki wczoraj doszly i dzis mialy byc przelane na konto dla Moli. Quote
pikola Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Marysiu jesli tfu,tfu by cos bylo nie tak oddadza Tobie Moli? Bedziesz miala kontakt? Bardzo sie ciesze:multi:,naprawde ,tylko cos mnie tak w sercu zakulo.. Quote
Marysia R. Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 (edited) Pikola dziękuję za pieniądze, potwierdzę kiedy dotrą:) Prawdopodobnie Moli nie będzie potrzebowała pieniążków bo Państwo zobowiązali się zwrócić wszystkie koszty. Ale na razie poczekam jeszcze chwilkę, najwyżej potem ustalimy gdzie je przekazać. Oczywiście gdyby było coś nie tak Moli wróci do mnie, ale miejmy nadzieję, że nie wróci;) Państwo podpiszą umowę i będę miała z nimi kontakt:) [B]ps[/B] Co do koszyczka Nutusiu to nie wiem czy go nie szkoda dla moich szkodników. Myślę żeby został u Ciebie, może pojedzie z którąś z "Twoich" panienek do DS:) Edited September 14, 2013 by Marysia O. Quote
pikola Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Ok.Tak zrobimy. To kamien z serca.:lol: Quote
Nutusia Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Marycha - ja też się obrażam ;) :) A na poważnie, bardzo, bardzo się cieszę!!!!! Quote
mestudio Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 [quote name='Nutusia']Marycha - ja też się obrażam ;) :) A na poważnie, bardzo, bardzo się cieszę!!!!![/QUOTE] Chociaż jedna kobita rozumie moje położenie :-) Quote
Nutusia Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Hihihiiii... u mnie na razie tylko przybywa ;) Wczoraj nietypowo - mikro kociczka dobiła do naszej arki :) Quote
Marysia R. Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Dobrze, że chociaż pikola się na mnie nie obraziła;) A historię kici już znam od JOCHANNALIND, odbierała ode mnie dzisiaj kupiony fant i przybliżyła mi dzieje tego zwierzaczka;) Który podobno sypia na Twojej poduszce Nutusiu:lol: Quote
Nutusia Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Na poduszce, na pier(w)siach, na kolankach - przytulak z niej ogromniasty (w przeciwieństwie do postury :)) W poniedziałek jadę z nią do lecznicy - może się umówimy, jeśli Ci pasuje wpaść z Moli? Mogę Cię zgarnąć po drodze? Jadę na 18-ta ;) Quote
pikola Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 A ja tak cichutko poprosze o fotke Moli.Bardzo,bardzo prosze..:loveu: Choc jedna..Nie wiadomo kiedy teraz Ja zobaczymy.. Marysiu ja to tylko zla na niemca jestem za to ze Moli nie mogla byc moja:shake: Quote
Marysia R. Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Specjalnie dla pikoli Moli na swoim ulubionym dywaniku pod stołem:) [IMG]http://imageshack.us/a/img197/3152/qts9.jpg[/IMG] Quote
Marysia R. Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Miałam kolejny telefon w sprawie Moli, Pani kilka dni temu straciła psa pod kolami samochodu. Nie dopytywałam o szczegóły, Pani z trudem o tym mówiła. Trzeba by było dokładnie "prześwietlić ale powiedziałam Pani o Kokocie i podałam numer do mestudio. Quote
Nutusia Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 [quote name='Marysia O.']Z miłą chęcią się przyłączę:)[/QUOTE] Fajnie, fajnie! :) Podjedziemy do Ciebie przed 18tą. Zadzwonię jak będziemy wyjeżdżać z domu. Słodziak z tego Molaka wielki - to spojrzenie.... Quote
pikola Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 [quote name='Marysia O.']Specjalnie dla pikoli Moli na swoim ulubionym dywaniku pod stołem:) [IMG]http://imageshack.us/a/img197/3152/qts9.jpg[/IMG][/QUOTE] Nic nie widze:shake: Quote
Marysia R. Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 [quote name='Nutusia']Fajnie, fajnie! [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Podjedziemy do Ciebie przed 18tą. Zadzwonię jak będziemy wyjeżdżać z domu. Słodziak z tego Molaka wielki - to spojrzenie....[/QUOTE] Super, będę czekać na telefon:) [quote name='pikola']Nic nie widze:shake:[/QUOTE] To dziwne, nie wiem czemu:hmmmm: Wkleję w formie linku: [URL]http://imageshack.us/a/img197/3152/qts9.jpg[/URL] Quote
pikola Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Nie odnaleziono serwera.Takie info dostaje jak klikne.. Quote
Marysia R. Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 A teraz?:comp26: [IMG]http://i.ebayimg.com/00/s/NTIzWDcwMA==/z/PhcAAOxyWiRSNfbc/$T2eC16VHJGoFFvM0Mh,TBSNfbby!q!~~48_20.JPG[/IMG] Quote
Recommended Posts