psiulka Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 [quote name='Nelsi']Nona jakie fajne fotki :cool3: Na potokami oczywiście... Czika jak zwykle cudna :loveu: Ty bys sobie jakąś fotke z Cziką zrobiła. P.S. Pięknie tu :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Dzięki :loveu: Czekam na Waszą galeryję, kiedy ona w końcu powstanie.... :mad: A sama sobie niestety nie zrobie zdjęcia, a z resztą i tak źle na nich wychodzę. :cool3: Quote
Nelsi Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Ja Ci zdjęcie zrobię :eviltong: A "moja" galeria już niebawem :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Illusion Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='psiulka']Jak już Kamila napisała - Sony 18-200mm f/3.5-6.3 ;) Dzięki ;). Teraz będę wszystkich męczyć, bo robię rozeznanie w obiektywach etc. :lol: (mam już nawet kilka na oku :cool3:). A co masz jeszcze poza tym obiektywem i body? Quote
psiulka Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 [quote name='Nelsi']Ja Ci zdjęcie zrobię :eviltong: A "moja" galeria już niebawem :loveu: :loveu: :loveu: No dobra, może dam się namówić. To wrzuć mi tu linka do galerii jak już będzie. :razz: [quote name='Malina.']Dzięki ;). Teraz będę wszystkich męczyć, bo robię rozeznanie w obiektywach etc. :lol: (mam już nawet kilka na oku :cool3:). A co masz jeszcze poza tym obiektywem i body? Zauważyłam. :evil_lol: Hmmm... Mam karte 2GB Extreme III, filtr UV Hama, teraz będe niedługo torbę kupowała i za jakiś czas Raynoxa. :razz: A z obiektywów też mi się kilka podoba, ale nie mam sponsorów. :shake: Oprócz tego mam jeszcze......plany. Tylko co z nich będzie? :eviltong: Quote
Nelsi Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Dzisiaj Ci fotke na spacerze zrobię :multi: Będzie cudnaaaa :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Illusion Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='psiulka']Zauważyłam. :evil_lol: Hmmm... Mam karte 2GB Extreme III, filtr UV Hama, teraz będe niedługo torbę kupowała i za jakiś czas Raynoxa. :razz: A z obiektywów też mi się kilka podoba, ale nie mam sponsorów. :shake: Oprócz tego mam jeszcze......plany. Tylko co z nich będzie? :eviltong: A nie masz lampy błyskowej? Ja zastanawiam się właśnie, czy gdyby już udało kupić się lustro, to czy ją kupować :hmmmm:. No i nie wiem jaki obiektyw byłby dobry do zdjęć w ruchu :niewiem:. Tośka niby nie jest jakoś specjalnie ruchliwa, ale może za jakiś czas pojawiłoby się żywsze stworzonko, więc przydałby się taki obiektyw, poza tym jakbym wybierała się na jakieś zawody, chociażby agility, to pewnie zabierałabym ze sobą aparat. Quote
psiulka Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 [quote name='Malina.']A nie masz lampy błyskowej? Ja zastanawiam się właśnie, czy gdyby już udało kupić się lustro, to czy ją kupować :hmmmm:. No i nie wiem jaki obiektyw byłby dobry do zdjęć w ruchu :niewiem:. Tośka niby nie jest jakoś specjalnie ruchliwa, ale może za jakiś czas pojawiłoby się żywsze stworzonko, więc przydałby się taki obiektyw, poza tym jakbym wybierała się na jakieś zawody, chociażby agility, to pewnie zabierałabym ze sobą aparat. Nie mam, bo w sumie bardzo rzadko jej używam, a tak, to ta Sony'owa jest wystarczająca jak narazie. Do zdjęć w ruchu najlepiej jasny obiektyw np. f/2.8 lub f/1.4 (im mniejsza liczba tym lepiej), ale takie niestety są droższe, bo sama mam na taki ochotę. :eviltong: No i w sklepie najlepiej sprawdź pracę AF. ;) Quote
Illusion Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Czyli f/1.8 powinien być dobry? A kupowanie filtrów jest konieczne? Czy są może filtry, które powinno się kupić (ale niekoniecznie) i takie, które są po to, żeby jakoś polepszyć jakość fotografii? Może pytania trochę dziwne, ale ja jestem laikiem, dopiero się dokształcam w kierunku fotografii :cool3:. Quote
psiulka Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 [quote name='Malina.']Czyli f/1.8 powinien być dobry? A kupowanie filtrów jest konieczne? Czy są może filtry, które powinno się kupić (ale niekoniecznie) i takie, które są po to, żeby jakoś polepszyć jakość fotografii? Może pytania trochę dziwne, ale ja jestem laikiem, dopiero się dokształcam w kierunku fotografii :cool3:. W zupełności f/1.8 wystarczy. :razz: Co do filtrów to ja się nie znam za dobrze. Niektórzy filtry kupują, niektórzy nie i jakoś żyją. Wiem, że filtr polaryzacyjny może jakoś ulepszać zdjęcie, ale jak już pisałam, za dobrze się na tym nie znam. Ja swój kupiłam głównie po to, żeby zabezpieczyć obiektyw przed brudem, kurzem i lizaniem go przez psy schroniskowe, bo potem trudno się go czyści. :diabloti: Quote
Illusion Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 No to dzięki wielkie za informacje, jak będę miała jeszcze jakieś pytania to możesz spodziewać się, że zadam je właśnie Tobie :evil_lol:. Quote
BBeta Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 psiulka napisał(a):(Ten obiektyw jest za krótki...... :mad:) A może chodzić Ci się po prostu nie chce :mad: Quote
psiulka Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 [quote name='Malina.']No to dzięki wielkie za informacje, jak będę miała jeszcze jakieś pytania to możesz spodziewać się, że zadam je właśnie Tobie :evil_lol:. Nie ma sprawy. :cool3: [quote name='BBeta']A może chodzić Ci się po prostu nie chce :mad: Powiedziała ta, co ma 70-300mm i ma spokój :diabloti: Quote
BBeta Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='psiulka']Powiedziała ta, co ma 70-300mm i ma spokój :diabloti: Ostatnio prawie cały czas mam podpiętą osiemdziesiatke piątke i nie narzekam :cool1: Quote
psiulka Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Jakbym miała jakieś jasne szkło, to też bym nie narzekała. :evil_lol: Sesja bardzo mini agilitowania ze starego Ixusa: Quote
psiulka Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 A tak wogóle to dzisiaj składałam zamówienie w Krakvecie i nie zamówiłam żadnej obroży!! :multi: Może zaczyna mi przechodzić :cool3: Quote
Kaya93 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 http://lh5.ggpht.com/psiulka/SLMgLrC3JxI/AAAAAAAAGMw/3NBrDUiNjO0/16.JPG?imgmax=512 Haha to zdjęcie jest genialne:cool2::loveu::loveu: Czika ślicznaa jak zawsze:loveu::loveu::loveu::buzi: Quote
psiulka Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 [quote name='Kaya93']Haha to zdjęcie jest genialne:cool2::loveu::loveu: Czika ślicznaa jak zawsze:loveu::loveu::loveu::buzi: Nie cytujemy zdjęć. :nono: Dziękuję. :) Musisz ją w końcu poznać. :cool3: Quote
Kaya93 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 No masz racje :oops: sorki zaraz edytuje;) No a Czike musze poznać, kiedyś sie do Was wybiore:loveu::loveu: Quote
Illusion Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Te zdjęcia są nowe, tylko robione starym aparatem, czy stare robione starym aparatem? Czika jakaś taka chudsza na nich wyszła :cool3:. Quote
psiulka Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 [quote name='Kaya93']No masz racje :oops: sorki zaraz edytuje;) No a Czike musze poznać, kiedyś sie do Was wybiore:loveu::loveu: No to zapraszam, jak już będzie po remoncie. :loveu: [quote name='Malina.']Te zdjęcia są nowe, tylko robione starym aparatem, czy stare robione starym aparatem? Czika jakaś taka chudsza na nich wyszła :cool3:. Nowe, robione starym złomem, nie aparatem. :evil_lol: Cieszę się, że tam jeszcze obiektyw się trzyma, bo kiedyś spadł mi na ziemię i się przekrzywił i nie chciał wsunąć. Teraz trzeszczy i nie łapie dobrze ostrości. :diabloti: [quote name='Cavy']Witamy weekendowo :p Witamy w galerii!! :multi: Quote
C&B Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Też Mam W Domu Czikę :) Tylko Ona Nie Jest Taka Skoczna :) Quote
Recommended Posts