Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem:loveu:, i bardzo sie ciesze,
że jesteście tutaj razem z Akitką.:loveu:
I myslicie o pomocy, choć [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR] to kundel.
A to pewnie przekreśliło go w oczach
wiekszości akitowców.

Wracając do tematu.
Wydaje mi sie jednak,
ze cała sprawa moze nie byc taka prosta
jak początkowo się wydawało.
Bo zobacz, myslelismy, ze [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR] potrzebuje
tylko dobrego domu i mądrego opiekuna,
ale chyba z tymi łapami to coś poważniejszego:p

Ciekawe jak Chłopak znosi te upały:shake:

Posted

No właśnie, to przykre....Albo porządna Akita, albo wcale....Ale takie cosik....Eh, strasznie to smutne:placz: I jeszcze te jego nogi....:shake:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

Dziekuję wszystkim za pamięć i przepraszam, że dopiero dzis odpisuję. Cały czas odbieram pojedyncze telefony w sprawie naszego akity, ale nic z nich nie wynika. Mimo szystko wierze,ze w końcu przyniosą one planowany efekt.
Masumi był wczoraj u lekarza i zgłosiłyśmy sprawę do pani dyrektor, mamy obiecane i badanie ortopedyczne i prześwietlenie w kierunku dysplazji.
W tym momencie wróciła po przerwie wolontariuszka, która wcześniej zajmowała się Masumim i ja nawet nie bylam z nim na spacerze (ale oczywiście Masumi miał swój spacer).
W sobotę zobaczymy co wyszło z obietnic.
Znosi upały leżąc i sapiąc, jak większość psów ;) Na pewno widac było,że uważal, że skoro są obie jego opiekunki należą mu się dwa spacery :cool1:

I w sumie ma chłopak rację, należą mu sie minimum dwa spacery dziennie, jak wszystkim psom,
Masumi, wielki, piękny miś z chorymi łapami nadal szuka domu .

Posted

Co do telefonów, to może na razie tak lepiej,:shake:
najpierw trezba wyjasnić te wszystkie dolegliwości.
Dlatego wstrzymalam się z opłatą [URL="http://ale.gratka.wp.pl/kategoria/akita.html?sesja_gratka=f8d4f8bb8cae554156d4336fe4cf42e1"][COLOR=red][B]gratki[/B][/COLOR][/URL],
podniosę, od razu jak już cos bedzie wiadomo,
ale [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=205528870"][COLOR=red][B]allegro[/B][/COLOR] [/URL]przedłuzyłam.
Sobota już za dwa dni.

No chyba żeby się trafił ktoś,
kto zapewni [COLOR=blue][B]Masumiemu[/B][/COLOR] dobrą opiekę wet:cool3:
Może być, bo cuda się zdarzają:p

Nie rozumiem,
to Ty Kasiu nie mozesz już zajmować sie Chłopakiem?
Tam u Was limit na wolontariuszy i spacery - po jednym?:shake:
Czy nie mogą zostac dwie opiekunki i więcej spacerów?
[COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR] chyba dobrze myśli?:loveu:
Tak się nie da?

A ten [COLOR=blue][B]Masumiowy[/B][/COLOR] kojec to na którą strone swiata?
Oj, zeby nie na południe:shake:

Posted

No i mamy kolejną wyczekaną sobotę.

Już czekam na te soboty tak jak [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR].:shake:

[B]Kasiu[/B], będziesz dziś u [COLOR=blue][B]Masumiego[/B][/COLOR]?
Jeśli tak, to wyściskaj Chłopaka ode mnie.

I pisz wszystko najszybciej jak będziesz mogła.
Z wielką niecierpliwością czekam na wiadomości.
Co tam u niego?

Posted

U misia nadal bez zmian. Nie byłam wczoraj na Paluchu, ale Masumi miał swój spacer. Niestety badania nadal nie zrobione, a wczoraj nie bylo pani dyrektor i nie wiemy na kiedy są planowane.

Co do podwojnych spacerow dla naszego akity, to sek w tym, że i tak zawsze za mało psów wychodzi na spacer, kilkunastu wolontariuszy a psów 1600. Choć pewnie gdybyśmy przychodziły w inne dni i tak dostałby te dwa spacery, ale gdy to ta sama sobota :niewiem:

Posted

[quote name='Bromba-Kasia']U misia nadal bez zmian. Nie byłam wczoraj na Paluchu, ale Masumi miał swój spacer. Niestety badania nadal nie zrobione, a wczoraj nie bylo pani dyrektor i nie wiemy na kiedy są planowane.

Co do podwojnych spacerow dla naszego akity, to sek w tym, że i tak zawsze za mało psów wychodzi na spacer, kilkunastu wolontariuszy a psów 1600. Choć pewnie gdybyśmy przychodziły w inne dni i tak dostałby te dwa spacery, ale gdy to ta sama sobota :niewiem:[/quote]

Niedobrze! Bardzo niedobrze!:shake: :p
To nie powinno sie tak slimaczyć.:p
Nam, bo my tylko czekamy - slimaczy się podwójnie.:p
To może sama zadzwonię w sprawie tych badań
do dyrektorki Palucha? Co myslisz?

Kasiu, bez urazy, czy jeszcze
w ogóle chcesz zajmować się [COLOR=blue][B]Masumim[/B][/COLOR]?:roll:
Bo mam dziwne wrażenie, że jakoś mniej Ci zależy?
Czy akurat teraz po prostu masz mniej czasu?

Czy znasz tę nową/starą opiekunke [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR]?
Jaka Ona?
Czy wie, ze szukasz domu dla [COLOR=blue][B]Masumiego[/B][/COLOR]?

Posted

Iwonko, nadal chcę i będę zajmowac sie Masumim. Mam odrobinę mniej czasu, bo mam na tymczasie chorą suńkę, którą jutro operujemy i z którą nałaziłam się w ciągu ostatnich dwóch tygodni po lekarzach.

W sprawie Masumiego miałam w tym tygodniu jeden telefon, "z internetu", Pani nie potrafiła wskazać skąd konkretnie

Jutro na pewno nie pojadę na Paluch, postaram się w niedzielę, jesli tylko moja Zulka będzie się w miarę czuła,

Przepraszam za te dwa tygodnie niepełnych relacji

W sprawie badan na pewno można zadzwonić, tylko, wiadomo, trzeba miło, bo tam wszyscy chcą dobrze. Ale jutro dowiem się, czy nic się nie ruszyło i dam znać

Dziewczynę, która wyprowadza Masumiego na spacery znam, Masumi ją bardzo lubi. I na pewno ma jedna zaletę, której ja nie mam, wiecej biega :lol: , a nasz miś mimo chorych łap kocha biegać, nawet na smyczy

Posted

Ufff... dobrze, ze jesteś.
Szkoda Twojej tymczaśnej Zulki,
mam nadzieję, że jutro wszystko pójdzie dobrze.

W sumie nie jest ważne skąd dzwoniła,
tylko jakie ma zamiary.
Ja cały czas przedłużam [COLOR=blue][B]Masumiemu[/B][/COLOR] Allegro,
(teraz jego aukcja tu
[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=207937696"][B][COLOR=navy]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=207937696[/COLOR][/B][/URL][COLOR=navy])[/COLOR]
ale dawno nie zaglądałam na gratkę.
Zobaczę czy nie spadł za bardzo.
Świadomie nie wyróżniałam,
bo czekałam na wyjasnienie dolegliwości.
Popatrzę też, jak z innymi aukcjami.

Będę czekała na jutrzejsze widomości,
czy coś sie wyjasni.
[COLOR=black]Znalazłam na stronie takie telefony:[/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]022/846 02 36 lub 022/868 06 34[/FONT].[/COLOR]
Kasiu,
przyslij mi na PW info pod jaki numer
i kiedy najlepiej tam zadzwonić.

Ale jutro [COLOR=blue][B]Masumi[/B][/COLOR] wychodzi na spacer?
Ale jak uda Ci sie wyrwac do Chłopaka w niedzielę,
to obowiązkowo wyściskaj go ode mnie.

Jeśli lubi biegać, to może nie dysplazja.
Fajnie, że zrobiło się chłodniej.

Posted

[quote name='cavallo']Chyba mi serce pęknie....:-([/quote]

Prosze o pilny kontakt osobę, która aktualnie zajmuje się Masumim.
Moja znajoma, która również adoptowała samca akitę z palucha chce pomoc. Sprawa do omowienia na priva albo telefon.
Prosze o pilny kontak.

Posted

Izis, nie było mnie,
ale juz własnie napisałam do Kasi i maila i SMS-a,
żeby PILNIE sie z Tobą skontaktowała.
Podałam Twój numer.
Powinna zadzwonić.:roll:

Dziś sobota - dzień [COLOR=blue][B]Masumowych[/B][/COLOR] spacerków.:cool3:

Posted

[CENTER][SIZE=4][COLOR=red][B]ważny :offtopic: [/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=5][COLOR=#0000ff][B]:multi: :multi: Uwaga DGM-aniacy!:multi: :multi: [/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=5][COLOR=#0000ff][B]W tym miesiącu głosujemy na Maję![/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

[LEFT][COLOR=red][COLOR=darkgreen][B]Jesli ktoś głosował w poprzednim miesiącu:[/B] [/COLOR][/COLOR][COLOR=red][COLOR=darkgreen]to już tylko logowanie i głosowanie! [/COLOR][/COLOR][/LEFT]

[COLOR=red][B]A głosujemy tutaj: [/B][/COLOR][URL="http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=4582"][COLOR=red]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=4582[/COLOR][/URL]

[LEFT][COLOR=darkgreen][B]Jeśli nie, to instrukcja głosowania tutaj:[/B] [/COLOR][COLOR=darkgreen][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73781"][COLOR=darkgreen]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73781[/COLOR][/URL][/COLOR][/LEFT]

[B][COLOR=red]POMOCY! Potrzeba duuużo głosów![/COLOR][/B]
[CENTER]:offtopic:[/CENTER]

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Izis, nie było mnie,
ale juz własnie napisałam do Kasi i maila i SMS-a,
żeby PILNIE sie z Tobą skontaktowała.
Podałam Twój numer.
Powinna zadzwonić.:roll: [/quote]

Tak. Dzieki. :-)

Posted

Juz rozmawiałam z Izis, dzięki za przekontaktowanie :lol:

Byłam u Masumiego. Byliśmy na bardzo długim spacerku, nawet biegałam, choć ja nie lubię ;) Chłopak w dobrej formie. Nie dość, że nie ma upałow to dostał nową klatkę, tak ze cztery, pięc razy większą niz poprzednia. Dla zaintaresownych odwiedzinami to zielona klatka numer 33. Zapomniałam aparatu, nadrobię w przyszłym tygodniu.

Niestety z diagnozą nadal krucho, rozmawiałam juz chyba z kim mogłam, są szanse, że w przyszłym tygodniu będzie coś wiadomo.
Przy okazji dowiedziałam się od doktora, że schronisko nie udziela wolontariuszom informacji o stanie zdrowia psów :shake: Serio. Można jedynie iść do Pani Dyrektor i mieć nadzieję, że ujawni te super tajne informacje :cool1:
A, te same informacje są oczywiście udzielane chętnym do adopcji. Ciekawe, czy również telefonicznie :diabloti: ?