Mondo Cane Jelenia Góra Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Luna to piękna sunia o niesamowitych oczach. Cudowna mieszanka owczarka niemieckiego i huskiego. Nie jest już młoda –ma osiem lat. Trzy miesiące temu wyrzucona została z auta. Kolejna „ofiara” wakacyjnych porzuceń. Od tego czasu sypiała w krzakach, była wygłodniała, a jej stan z dnia na dzień się drastycznie pogarszał. Po otrzymaniu zgłoszenia postanowiliśmy od razu interweniować. Sunia jest łagodna, choć troszkę nieufna i przestraszona (najprawdopodobniej była bita). Nie przejawia jednak żadnych oznak agresji. Póki co udało się umieścić ją w DT. Luna ma silny stan zapalny uszu, który powoduje zachwiania równowagi :( Rozpoczęliśmy już antybiotykoterapię. W dalszych planach konieczna będzie narkoza i czyszczenie uszu… To czego najbardziej potrzebujemy to: - wsparcia kosztów leczenia. Będziemy wdzięczni za każdą złotówkę, która pomoże Lunie wrócić do zdrowia! - kochającego domku stałego Kontakt w sprawie adopcji: Tel. 506 642 680 [email protected] nasz ogólny wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236240-Fundacja-na-Rzecz-Ochrony-Praw-Zwierząt-Mondo-Cane-sekcja-Jelenia-Góra?p=20020849#post20020849 Patrzcie jaka piękna jest Luna Quote
Mondo Cane Jelenia Góra Posted August 23, 2013 Author Posted August 23, 2013 Luna czeka i tak ładnie prosi... Quote
Gusiaczek Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Śliczna jest i ma piękne, pasujące do niej imię :) Quote
Gosiapk Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Jaka delikatna i wdzięczna, jak lekko bierze jedzenie z ręki! Quote
nanetta Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Wiem, ze nie na temat, ale ja juz kilka mies szukam kota.. ale mam dla niego bardzo okreslone warunki - moze jakis sie zmiesci.. cos zawezi.. Ok Jeleniej.. Powyzej 6 lat Koniecznie 'popsuty' - bez ucha/ogona.. podpalony.. Nie chory zakaznie - do dwupaku.. Bez chorob ZAKAZNYCH i przewleklych (bez np padaczki - moge miec wyjazd na 2 dni) Oczywiscie kazda wizytacja jest mile widziana Quote
Rubik Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Dziękuję za odwiedzanie sunieczki :) Jeleniogórskie Mondo Cane, to fantastyczna grupa młodych osób, którym naprawdę warto pomóc, poprzez wsparcie "ich" psiaków, oczywiście :) Jest ich całe cztery osoby, ale dwoją się i troją, reagują na każde zgłoszenie, choć nie zawsze są w stanie pomóc. A tych zgłoszeń, jak wszędzie, jest nie mało... Jelenia Góra to wciąż niestety pustynia jeśli chodzi o działania prozwierzęce. Znalazłam dzięki dogo kilka 'światełek" :) ale to wciąż kropla w morzu potrzeb... Quote
Gosiapk Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 nanetta napisał(a):Wiem, ze nie na temat, ale ja juz kilka mies szukam kota.. ale mam dla niego bardzo okreslone warunki - moze jakis sie zmiesci.. cos zawezi.. Ok Jeleniej.. Powyzej 6 lat Koniecznie 'popsuty' - bez ucha/ogona.. podpalony.. Nie chory zakaznie - do dwupaku.. Bez chorob ZAKAZNYCH i przewleklych (bez np padaczki - moge miec wyjazd na 2 dni) Oczywiscie kazda wizytacja jest mile widziana Przekazałam Twoją prośbę do osoby, która się takimi kotami zajmuje. Obecnie ma 2 niewidome, ale młode. Ma także starsze po urazach. Rzadko bywa na dogo, więc nie wiem kiedy się do Ciebie odezwie. :) Quote
Rubik Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 nanetta napisał(a):Wiem, ze nie na temat, ale ja juz kilka mies szukam kota.. ale mam dla niego bardzo okreslone warunki - moze jakis sie zmiesci.. cos zawezi.. Ok Jeleniej.. Powyzej 6 lat Koniecznie 'popsuty' - bez ucha/ogona.. podpalony.. Nie chory zakaznie - do dwupaku.. Bez chorob ZAKAZNYCH i przewleklych (bez np padaczki - moge miec wyjazd na 2 dni) Oczywiscie kazda wizytacja jest mile widziana Też posłałam dalej Quote
Nadziejka Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Ciociu Rubik dziekuje za zaproszenie:bye:przecudna sunia i te oczy niezwykle:buzi::iloveyou:trzymam mocno mocno kciuki! Wysle choć pare zlociszkow , ale dopiero koncem miesiąca kochani. Quote
nanetta Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Rubik napisał(a):Też posłałam dalej Rubik napisał(a):Też posłałam dalej Szukam i szukam - a nie chce mlodziakow bo na takie sie amatorzy znajda. Kot (najlepiej pan kot, bo dziewczynke juz mam) najlepiej jakby byl bury - ale to nie warunek. Ponad 6 lat. Nie musi byc nakolankowy - byle nie zwiewal na moj widok.. Oferuje domek niewychodzacy.. Karmie purina wildem i z mokrych animoda bozita sheba miamor a[FONT=Verdana]pplaws tunczyk z puszki wolowina/ryby/watrobka Weta mam - tzn nr- bo bylam odwiedzic w Kowarach, zeby sie wszystkiego dowiedziec.. Jak masz strone i nr do Jeleniej bym poprosila.. A..i nowy domownik ma nowy pokoj :) - bedzie odseparowany ze mna w salonie.. Nie wiem co jeszcze.. A..nie dysponuje autem, ale sie do transportu doloze Z Jeleniej rzut beretem - sama moge przywiezc.. Mieszkanie tez moje - wiec nie ma problemow z zamieszkaniem zwierzakow w wynajetym - akt prawny na wizycie pokaze.. Swoja Mala leczylam we Wroclawiu na Wejherowskiej (boczna Legnickiej) Nie wiem co jeszcze?[/FONT] Quote
nanetta Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 A.. i Lunie umieszcze min 25 ogloszen :) na dolnoslaskie - wrocław? Quote
Gosiapk Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 nanetta napisał(a):Szukam i szukam - a nie chce mlodziakow bo na takie sie amatorzy znajda. Kot (najlepiej pan kot, bo dziewczynke juz mam) najlepiej jakby byl bury - ale to nie warunek. Ponad 6 lat. Nie musi byc nakolankowy - byle nie zwiewal na moj widok.. Oferuje domek niewychodzacy.. Karmie purina wildem i z mokrych animoda bozita sheba miamor a[FONT=Verdana]pplaws tunczyk z puszki wolowina/ryby/watrobka Weta mam - tzn nr- bo bylam odwiedzic w Kowarach, zeby sie wszystkiego dowiedziec.. Jak masz strone i nr do Jeleniej bym poprosila.. A..i nowy domownik ma nowy pokoj :) - bedzie odseparowany ze mna w salonie.. Nie wiem co jeszcze.. A..nie dysponuje autem, ale sie do transportu doloze Z Jeleniej rzut beretem - sama moge przywiezc.. Mieszkanie tez moje - wiec nie ma problemow z zamieszkaniem zwierzakow w wynajetym - akt prawny na wizycie pokaze.. Swoja Mala leczylam we Wroclawiu na Wejherowskiej (boczna Legnickiej) Nie wiem co jeszcze?[/FONT] A młodszy, ale bez oczu? Taki kociak sobie nie poradzi na wolości. Quote
Rubik Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 nanetta napisał(a):A.. i Lunie umieszcze min 25 ogloszen :) na dolnoslaskie - wrocław? Super! Będziemy wdzięczni za wszelką pomoc :) Już wiem, ze w Jeleniej pod opieką Mondo nie ma teraz takiej kociej "bidy" . Ale widzę, że Gosiapk ma. Quote
nanetta Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Gosiapk napisał(a):A młodszy, ale bez oczu? Taki kociak sobie nie poradzi na wolości. Tylko ja moge wyjechac na 2-3 dni - moze byc brzydki na swoj sposob, ale musi sobie dac rade. I na maluchy jest wziecie.. a starego przypalonego slepego, brzydkiego ma swoj sposob bez ogona/lapki kto wezmie? Nie moge wziac wszystkich, a chce najbardziej potrzebujacego.. Quote
anett Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 zapisuję Lunę, mogę pomóc w ogłoszeniach za kilka dni, jak trochę się uporam ze swoimi Czy można liczyć na więcej zdjęć? Quote
Gosiapk Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 nanetta napisał(a):Tylko ja moge wyjechac na 2-3 dni - moze byc brzydki na swoj sposob, ale musi sobie dac rade. I na maluchy jest wziecie.. a starego przypalonego slepego, brzydkiego ma swoj sposob bez ogona/lapki kto wezmie? Nie moge wziac wszystkich, a chce najbardziej potrzebujacego.. To zrozumiałe i wspaniałe, że tak postanowiłaś. Ja mogę w tym momencie zaproponować kociaka bez oczu (oczy usunięte z powodu wrzodów) albo kociaka z urwaną łapką. W tej chwili dorosłych biedaczków nie ma... ale niestety na pewno będą. Quote
Aerian Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 (edited) Jakie fajne zwierzę. Szkoda że nie mogę przygarnąć takiej piękności. Mam już 3 psy, a w bloku to nie jest mile widziane, a nie chcę się narażać sąsiadom, ponieważ i tak już nadużywam ich wyrozumiałości. Życzę Lunie żeby znalazła właścicieli, którzy zajmą się nią jak należy. Pozdrawiam. Edited November 5, 2013 by Aerian Quote
Rubik Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 anett napisał(a):zapisuję Lunę, mogę pomóc w ogłoszeniach za kilka dni, jak trochę się uporam ze swoimi Czy można liczyć na więcej zdjęć? Baaardzo dziękuję w imieniu Luny :) Na zdjęcia właśnie czekam, powinny dotrzeć lada moment, to na pewno je zamieszczę :) Quote
Recommended Posts