Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Luna to piękna sunia o niesamowitych oczach. Cudowna mieszanka owczarka niemieckiego i huskiego. Nie jest już młoda –ma osiem lat. Trzy miesiące temu wyrzucona została z auta. Kolejna „ofiara” wakacyjnych porzuceń. Od tego czasu sypiała w krzakach, była wygłodniała, a jej stan z dnia na dzień się drastycznie pogarszał. Po otrzymaniu zgłoszenia postanowiliśmy od razu interweniować.
Sunia jest łagodna, choć troszkę nieufna i przestraszona (najprawdopodobniej była bita). Nie przejawia jednak żadnych oznak agresji.

Póki co udało się umieścić ją w DT.

Luna ma silny stan zapalny uszu, który powoduje zachwiania równowagi :( Rozpoczęliśmy już antybiotykoterapię. W dalszych planach konieczna będzie narkoza i czyszczenie uszu…

To czego najbardziej potrzebujemy to:
- wsparcia kosztów leczenia. Będziemy wdzięczni za każdą złotówkę, która pomoże Lunie wrócić do zdrowia!
- kochającego domku stałego

Kontakt w sprawie adopcji:
Tel. 506 642 680
[email protected]

nasz ogólny wątek na dogo:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/236240-Fundacja-na-Rzecz-Ochrony-Praw-Zwierząt-Mondo-Cane-sekcja-Jelenia-Góra?p=20020849#post20020849

Patrzcie jaka piękna jest Luna

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem, ze nie na temat, ale ja juz kilka mies szukam kota.. ale mam dla niego bardzo okreslone warunki - moze jakis sie zmiesci.. cos zawezi..
Ok Jeleniej..
Powyzej 6 lat
Koniecznie 'popsuty' - bez ucha/ogona.. podpalony..
Nie chory zakaznie - do dwupaku..
Bez chorob ZAKAZNYCH i przewleklych (bez np padaczki - moge miec wyjazd na 2 dni)

Oczywiscie kazda wizytacja jest mile widziana

Posted

Dziękuję za odwiedzanie sunieczki :)

Jeleniogórskie Mondo Cane, to fantastyczna grupa młodych osób, którym naprawdę warto pomóc, poprzez wsparcie "ich" psiaków, oczywiście :) Jest ich całe cztery osoby, ale dwoją się i troją, reagują na każde zgłoszenie, choć nie zawsze są w stanie pomóc. A tych zgłoszeń, jak wszędzie, jest nie mało... Jelenia Góra to wciąż niestety pustynia jeśli chodzi o działania prozwierzęce. Znalazłam dzięki dogo kilka 'światełek" :) ale to wciąż kropla w morzu potrzeb...

Posted

nanetta napisał(a):
Wiem, ze nie na temat, ale ja juz kilka mies szukam kota.. ale mam dla niego bardzo okreslone warunki - moze jakis sie zmiesci.. cos zawezi..
Ok Jeleniej..
Powyzej 6 lat
Bez chorob ZAKAZNYCH i przewleklych (bez np padaczki - moge miec wyjazd na 2 dni)

Przekazałam Twoją prośbę do osoby, która się takimi kotami zajmuje. Obecnie ma 2 niewidome, ale młode. Ma także starsze po urazach. Rzadko bywa na dogo, więc nie wiem kiedy się do Ciebie odezwie. :)

Posted

nanetta napisał(a):
Ok Jeleniej..
Powyzej 6 lat

Też posłałam dalej

Posted

Ciociu Rubik dziekuje za zaproszenie:bye:przecudna sunia i te oczy niezwykle:buzi::iloveyou:trzymam mocno mocno kciuki! Wysle choć pare zlociszkow , ale dopiero koncem miesiąca kochani.

Posted

Rubik napisał(a):
Też posłałam dalej

Rubik napisał(a):
Też posłałam dalej

Szukam i szukam - a nie chce mlodziakow bo na takie sie amatorzy znajda. Kot (najlepiej pan kot, bo dziewczynke juz mam) najlepiej jakby byl bury - ale to nie warunek. Ponad 6 lat. Nie musi byc nakolankowy - byle nie zwiewal na moj widok..
Oferuje domek niewychodzacy..

Karmie purina wildem i z mokrych animoda bozita sheba miamor a[FONT=Verdana]pplaws
tunczyk z puszki
wolowina/ryby/watrobka

Weta mam - tzn nr- bo bylam odwiedzic w Kowarach, zeby sie wszystkiego dowiedziec..

Jak masz strone i nr do Jeleniej bym poprosila..

A..i nowy domownik ma nowy pokoj :) - bedzie odseparowany ze mna w salonie..

Nie wiem co jeszcze..

A..nie dysponuje autem, ale sie do transportu doloze
Z Jeleniej rzut beretem - sama moge przywiezc..

Mieszkanie tez moje - wiec nie ma problemow z zamieszkaniem zwierzakow w wynajetym - akt prawny na wizycie pokaze..

Swoja Mala leczylam we Wroclawiu na Wejherowskiej (boczna Legnickiej)

Nie wiem co jeszcze?[/FONT]

Posted

nanetta napisał(a):
Szukam i szukam - a nie chce mlodziakow bo na takie sie amatorzy znajda. Kot (najlepiej pan kot, bo dziewczynke juz mam) najlepiej jakby byl bury - ale to nie warunek. Ponad 6 lat. Nie musi byc nakolankowy - byle nie zwiewal na moj widok..
Oferuje domek niewychodzacy..

Karmie purina wildem i z mokrych animoda bozita sheba miamor a[FONT=Verdana]pplaws
tunczyk z puszki
wolowina/ryby/watrobka

Weta mam - tzn nr- bo bylam odwiedzic w Kowarach, zeby sie wszystkiego dowiedziec..

Jak masz strone i nr do Jeleniej bym poprosila..

A..i nowy domownik ma nowy pokoj :) - bedzie odseparowany ze mna w salonie..

Nie wiem co jeszcze..

A..nie dysponuje autem, ale sie do transportu doloze
Z Jeleniej rzut beretem - sama moge przywiezc..

Mieszkanie tez moje - wiec nie ma problemow z zamieszkaniem zwierzakow w wynajetym - akt prawny na wizycie pokaze..

Swoja Mala leczylam we Wroclawiu na Wejherowskiej (boczna Legnickiej)

Nie wiem co jeszcze?[/FONT]
A młodszy, ale bez oczu? Taki kociak sobie nie poradzi na wolości.

Posted

nanetta napisał(a):
A.. i Lunie umieszcze min 25 ogloszen :) na dolnoslaskie - wrocław?

Super! Będziemy wdzięczni za wszelką pomoc :)

Już wiem, ze w Jeleniej pod opieką Mondo nie ma teraz takiej kociej "bidy" . Ale widzę, że Gosiapk ma.

Posted

Gosiapk napisał(a):
A młodszy, ale bez oczu? Taki kociak sobie nie poradzi na wolości.

Tylko ja moge wyjechac na 2-3 dni - moze byc brzydki na swoj sposob, ale musi sobie dac rade.
I na maluchy jest wziecie.. a starego przypalonego slepego, brzydkiego ma swoj sposob bez ogona/lapki kto wezmie?

Nie moge wziac wszystkich, a chce najbardziej potrzebujacego..

Posted

nanetta napisał(a):
Tylko ja moge wyjechac na 2-3 dni - moze byc brzydki na swoj sposob, ale musi sobie dac rade.
I na maluchy jest wziecie.. a starego przypalonego slepego, brzydkiego ma swoj sposob bez ogona/lapki kto wezmie?

Nie moge wziac wszystkich, a chce najbardziej potrzebujacego..
To zrozumiałe i wspaniałe, że tak postanowiłaś. Ja mogę w tym momencie zaproponować kociaka bez oczu (oczy usunięte z powodu wrzodów) albo kociaka z urwaną łapką. W tej chwili dorosłych biedaczków nie ma... ale niestety na pewno będą.

Posted (edited)

Jakie fajne zwierzę. Szkoda że nie mogę przygarnąć takiej piękności. Mam już 3 psy, a w bloku to nie jest mile widziane, a nie chcę się narażać sąsiadom, ponieważ i tak już nadużywam ich wyrozumiałości. Życzę Lunie żeby znalazła właścicieli, którzy zajmą się nią jak należy. Pozdrawiam.

Edited by Aerian
Posted

anett napisał(a):
zapisuję Lunę,
mogę pomóc w ogłoszeniach za kilka dni, jak trochę się uporam ze swoimi
Czy można liczyć na więcej zdjęć?

Baaardzo dziękuję w imieniu Luny :) Na zdjęcia właśnie czekam, powinny dotrzeć lada moment, to na pewno je zamieszczę :)