uxmal Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 yewcia1 napisał(a):Bo admini na alegro znają się jak wili na gwiazdach - pewnie jakbyś napisała, ze za 300 plnów i to basnji z new mexyko to było by oki - bo tak mało kto mało czym ma pojęcie Właśnie o tym myśłąłam. Ehhh. Napisałam inny tytuł "Dżina- o jej przeszłości mówi czerwona obroża. Trochę enigmatycznie to brzmi, ale suczek wyrzuconych na ulicę jest dużo :( niestety. A ta czerwona obroża to taka resztka jej przeszłości. A żeby dowiedzieć się więcej trzeba wejśc i przeczytać.:) Quote
justynavege Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 ux zeby tak allegro wzielo sie za te psy wystawiane jako rasowe za 300 zl :mad: Quote
uxmal Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Nie weżmie się :( A widziałam na zoomarkecie w weekend posłankę do której zamierzam napisać coś w spr pseudohodowli. Szła w stronę pałacu kultury. To chyba jedyna posłanka, którą coś innego interesuje niż bleblanie do mikrofonu. Quote
justynavege Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 ktorą ux? ja napisalam jakies dwa tyg temu do P Piekarskiej brak odzewu :placz: Quote
uxmal Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 justynavege napisał(a):ktorą ux? ja napisalam jakies dwa tyg temu do P Piekarskiej brak odzewu :placz: Do niej właśnie. Dwa tyg. to jeszcze czas. Quote
justynavege Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 ych jak czas to czekam nawet fajne pomysły zapodałam Quote
uxmal Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 justynavege napisał(a):ych jak czas to czekam nawet fajne pomysły zapodałam A możesz mi je przesłać? Bo ja myśle podatkowo. Ale narazie kicha :evil_lol: Quote
justynavege Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Wróć do Wysłane pomoc << poprzedni następny >> dodaj adres do książki | dodaj adres do reguł Od: [email protected] Data: 2007-08-23 21:46 Do: [email protected] Temat: Zwierzęta rozwiń nagłówek Dzień Dobry Zwracam się do Pani z problemem bezdomności zwierząt ktory jest ogromny.Gminy , na których spoczywa obowiazek( wynikający z ustawy) zajęcia sie tym problemem odmawiają pomocy. Przykładem moze być Gmina dzierzoniów gdzie telefonicznie zgłosiłam potrzebę interwencji w sprawie dwoch bezdomnych psów do Referat Mienia Komunalnego Rolnictwa i Ochrony Środowiska Kierownik p.o. kierownik Kamila Kaczmarczyk Telefon (074) 832 16 53 ; otrzymałąm odpowiedź ze mogę sobie te psy wziąść do domu , dopiero moje monity do Powiatowego Lek Weterynarii i na policję odniosły skutek. Kolejny raz odmówiono zajęcia sie bezdomnym duzym psem w centrum miasta dzierzoniowa, pies do tej pory biega tam głodny , oczywiście o zagrozeniu epizootycznym nie wspomnę . Kolejny problem to brak ( wg mnie ) stosownych uregulowań prawnych ktore beda mialy na celu zmniejszenie bezdomności zwierzat. czy jest szansa na zakaz rozmnazania psów bez rodowodu ( pseudohodowle przyczyniają sie do powiekszania bezdomnych zwierzat ) , nakaz sterylizacji i kastracji zwierzat nierodowodowych ; nakaz czipowania kazdego psa i kota ; zwiększenie kar za znęcanie się nad zwierzętami ; utworzenie w ramach Policji Oddzialu Policji dla Zwierzat . Liczę , że nie pozostanie Pani obojętna wobec tych problemów. Quote
uxmal Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 jakby to "weszło w życie" "nakaz czipowania kazdego psa i kota" to by się zastanowili przed przywiązaniem psa do drzewa lub wyrzuceniem na ulicę. :) A mnie jeszcze chodzi po głowie, że jak ktoś ma więcej niż ileś psów lub suk i je rozmnaża to musi się chyba zarejestrować jako hodowca. A gdyby przy każdej sprzedaży wymagane było chipowanie a na chipie hodowca to już mamy zarejestrowanie. Ale nie mam jeszcze tego doprecyzowanego. Quote
justynavege Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 ux te moje wypociny to szczyt moich marzen a ile pseudohodowli nawet do skarbowki nic nie placi ale dopiki nie ma uregulowan prawnych to ijak ic nie zrobimy :placz: Quote
uxmal Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Są tylko z egzekwowaniem ich jest kicha:( i Edukacja jest do bani. Quote
justynavege Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Dzinie dokwaterowaliśmy szczeniaka ktorego watek bede zaraz zakłądać rotek ciachnęła foty ich boksu link do szczeniaka pojawi sie na uciechowskim za czas jakis Quote
justynavege Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 raczej nie dzis Robert zglosil w Gminie ale co z tego skoro nikt nie chce go wziąc ?? ni emozemy go przeciez wyrzucic :placz: Quote
yewcia1 Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Dzinka mam nadzieję, ze bedzie grzeczna w stosunku do szczylka? Quote
rotek_ Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 szczenior ma bardzo podobny charakterek do dziny:loveu: Quote
justynavege Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 o tak to dwa wariaty :evil_lol: Quote
justynavege Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Dzina nie za bardzo Adasiem zainteresowana zreszta oboje zyja i zachowuja sie tak jakby tego drugiego w boksie nei bylo :evil_lol: Quote
uxmal Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Nie wiem co napisać :) hihihihhi Dziwne :) Quote
justynavege Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 ux wiesz to jest bardzo śmieszny widok dwa zwariowane psy spragnione człowieka i zabawy w jednym boksie i zupełnie nie zwracają na siebie uwagi tak jakby byli dla siebie niewidzailni :evil_lol: Quote
uxmal Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Mój pies tak sie zachowuje jak widzi piłkę w mojej ręce. Pies, suczka-blondynka, mogą wokół niego tańczyć a on NIC. Gapi się na piłkę. Może Dzina i Adaś maja to samo: piłka piłka piłka. Obsesja totalna. Quote
justynavege Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Dzina i Adaśto dwa wyjątkowe psiaki ja upodobalam sobie Dzinę a rotek_ Adasia :evil_lol: Quote
yewcia1 Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 Nie ma sporów w boksie o żarełko i zabawki? Quote
justynavege Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 :evil_lol: niewidzialni ale widzialni :evil_lol: dostali po kości i Dzina sprytnie mlodemu podprowadzila jego kostke ale przekonałam ja zeby mu oddała :eviltong: o zabawki nie walczą ale maly zdemolował juz jednego pluszaka :diabloti: Quote
Recommended Posts