Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia pomniejszone, także wrzucam ;)
ikgl117islq2.jpg
Piękna dama :)

e3argi27yl7c.jpg
Taka duża jestem :)

ybcqv7e51y5e.jpg

Wraz z Enzo ;)

mxzr65lxtjzm.jpg

Księżniczka ♥ Kocham to zdjęcie ♥♥♥

Mamy nadzieję, że niedługo wpadniemy do Klaudii i Diany, albo Klaudia do nas :)

Miłego wieczoru!

Natalia i Xena

~~~~~~~~

Zdjęcia by Klaudia Bilska ♥

Posted

A teraz kilka zdjęcia robionych moim zacnym kompaktem :P

nfzviqcf2k1u.jpg

Mrozek swoje zrobił :D

kv7jaj7njpyp.jpg

Z dzisiejszego spacerku z Julką i Boni ;)

2c80bx02lww9.jpgTóż to jesień, wiosna, czy zima?

5g0rlxkltru2.jpgKONG utonął w jeziorku, to trzeba było jakąś inną zabawkę sobie znaleźć :( :D

iv52s2pagxgm.jpgAchh... Te widoki i ten mój super aparat! :D

Natalia & Xena

Posted

phase, wielce ci dziękujemy, że nas odwiedzasz, bo to daje motywacje, do odświeżania i ogólnie prowadzenia galerii ;)

Zdjęcia będą fajniejsze mam nadzieję od czerwca ;)

Wrzucam kilka fotek z porannego spacerku na łąkę ;)

wi6ppesd2u92.jpg

3yoiib9jybnx.jpgNa szczycie wielkiej góry :D

if39epnbdwv0.jpg79najpsatjvb.jpgBo nie ma spacerku bez biegania! :P

Miłego dnia!

Posted

U nas pogoda bardzo ładna :) Dziś także byłyśmy na spacerze z Julką i Boni, dziewczyny się wyhasały, a później padły jak zabite :D

Wrzucam kilka zdjęć z dziś ;)

4s5b3orndyzg.jpg

yhk6916nydou.jpgn2q3t9waf5fo.jpg

t866223fgdsr.jpg5tlblj0uc8kg.jpg

5 zdjęć na post, cdn.

Posted

phase, tak, planuję kupić Canona Eosa 1200D + 18-55mm, a że dużo kilka okazji to troche kasy mam nadzieję wpadnie ;)

Nie mam zdjęć nowy zdjęć, pogoda do niczego ;-;

Rano poszłam na dwór, Xena mnie olewała, ale szczęśliwie doszłyśmy na łąkę i wróciłyśmy do domu, ale nie dziwie się jej, dziś rano było zimno, mokro, później padał ( i pada teraz) deszcz, że nic się robić nie chce, tylko spać :D

Jutro mam nadzieję, że pogoda troszkę się poprawi, i może z Boni się spotkamy? Czas pokaże :D

Posted

Skąd wybór akurat tego aparatu?

Ja ubolewam, że taka brzydka pogoda u nas, Żabol w ogóle nie chce chodzić na dwór, a mnie to drażni, bo czasem od nauki chce odpocząć to zabieram ją i chociaż te 5-10 minut łażę po świeżym powietrzu a ona tylko patrzy jak na idiotkę, ze chce mi się chodzić w taką chlapę. A jak jest chociaż słoneczko to już jest inaczej. Mam nadzieję, że jeszcze prawdziwa zima dotrze i się utrzyma na dłuższy czas.

Posted

Skąd wybór akurat tego aparatu?

Kierowałam się głównie ceną, żeby nie był zbyt drogi, ale żeby spełniał moje wymagania. Zależało mi na cichym aparacie, który, podczas wyostrzania nie będzie trzeszczał (a z filmików na YT, no i z tego co widziałam) Canony nie trzeszczą. Robiłam zdjęcia aparatem Sony, mojej koleżanki, ale to zdecydowanie za głośny aparat dla mnie.. Z racji, że występuje, a nie stać mnie, żeby kupować i aparat i kamerę, to postawiłam na coś co będzie i dobrze nagrywało i robiło dobre zdjęcia i nie będzie miało ceny z kosmosu. Moja znajoma (z fb) ma ten aparat i robi naprawdę dobre zdjęcia swoim psom, więc i to mnie przekonało akurat do tego modelu.. No i teraz są, i zapewne będą promocje, więc mam nadzieję, że w tym roku wreszcie kupie nowy aparat :D :P

Odnośnie spacerów - Xenie to obojętne, czy pada śnieg, czy deszcz, ona najchętniej by wskoczyła do wody, ostanio chciała popływać, ale na szczęście się odwołała, bo przecież bym chyba zawału dostała, jakby wskoczyła do tej wody, a jest tam dość głęboko :(

Xena to pies, który kocha wodę, i dlatego szukam obroży, która wytrzyma pływanko i nie wypłowieje, bo w szelkach jej do wody nie wpuszczę, a chcę, żeby miała obróżkę na wszelki wypadek :D Dobrze, że do lata daleko :D

U nas słoneczko świeci codziennie, co prawda nie zawsze jest tak intensywne, ale zawsze coś.. Ja też mam nadzieję, że zima wpadnie na dłużej, bo  czarnucha ma radochę, jak jej coś skrzypi pod łapami, albo to białe coś się rozpuszcza.. Xena czasem nawet zjada śnieg :O

10380714_396890130476473_749378726162566

Ale za to jak pięknie kontrastuje z białym :D :P

Lecim spać, dobranoc!

Posted

A nie przypadkiem HD zwykłe? :P :O

Bo gdzieś ostatnio czytałam, że 1200D jest z 2014, a 1100D został wyprodukowany 3 lata wcześniej, a wtedy jeszcze FullHD jeszcze nie było w tanich aparatach? :D

Posted

Myślę, że akurat jak poczytasz sobie o tych aparatach to będziesz wiedzieć.
Nie wiem czy ja bym opierała swoją decyzję na efektach apratu, czyli zdjęciach, bo każdy świadomy użytkownik, wgłębiony w tajniki fotografii z najgorszego aparatu umie wyciągnąć dużo. Owszem, dobry sprzęt też jest ważny, ale świadomość fotografującego przede wszystkim, bo na nic najdroższy sprzęt się nie zda, jak ktoś jedzie na auto ^_^ A tak w ogóle to sama stoję przed wyborem aparatu, więc wiem jakie to trudne - trzymam kciuki za odpowiedni wybór.

Posted

TyŚka, każdy na początku leci na auto, po jakimś czasie z pewnością przejdę na półmanual, i na pełen manual, ale czas pokaże ;)

Najpierw muszę uzbierać trochę kasy, żeby mieć na pierwszą wpłatę, bo nikt nie klaśnie i nie wytrzaśnie mi 1500 zł..

Chcę Canona głównie ze względu na ciche ostrzenie, a praktycznie brak dźwięku przy ostrzeniu, a jak chcę wstawiać swoje nagrania na forum publiczne, to dobrze by było, gdyby było dobrej jakości, a ten aparat wydaje mi się dobry i niezbyt drogi. Każdy uczy się na własnym doświadczeniu, mam dopiero 16 lat, więc kiedyś pewnie kupię inny aparat, ale na razie chcę ten aparat ;)

A tak poza tematem fotografii.. DZIŚ PADAŁ ŚNIEG!! :D

Mam kilka fotek nawet :D

sfn1bc8ria1k.jpgrqoxzzaifs20.jpgcxkcivhejymo.jpgMy :D

9wj0pgo1v1ji.jpgNie wiem czemu, ale strasznie podoba mi się to zdjęcie :D

b3wyfnmf564d.jpgDla Xeniaczki śnieg to same och i ach! :D