asiuniab Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 [quote name='rutta']Spanielka już po fryzjerze :) Była bardzo zestresowana całym zabiegiem. Miała okropne kołtuny na uszach i dwa kleszcze. Może dzisiaj uda się wrzucić zdjęcia "po". Ponoć jest urocza i czarująca. Czy mogłabym nieśmiało zaproponować dla niej imię - Czarka? :) Pani, która się zajęła będzie rozpytywać wśród znajomych o dom dla niej, możemy też zostawić u niej ogłoszenie suni :)[/QUOTE] mnie martwią owe kleszcze, teraz prawie każdy przenosi jakieś paskudztwo, bolerie, albo babeszje:( Quote
Bonsai Posted June 18, 2014 Author Posted June 18, 2014 Pod tym względem Wielkopolska to raj. Kleszcza tam nie zarażają. Miejscowi weci nawet nie trzymają leków na babeszje, bo by im się cały czas przeterminowywały - nie ma potrzeby ich użycia. Niestety przekonałam się o tym z moim Piegusem, który zaraził się od kleszcza warszawskiego, a objawy choroby pojawiły się dopiero w Kaliszu i miałam problem ze znalezieniem leku... Quote
LILUtosi Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Jestem i podczytuje w ramach możliwości. Jak same wiecie okres wakacyjny to dla hotelu komercyjnego jedyna szansa na zarobienie paru złotówek więcej a nie tylko na koszty i jedzenie. Musimy chwile poczekać. Ale przez ten czas dobrze jest zbierać deklarację bo z tego co wiem większość osób z Zibiego przeniosła na Diego. A ten z kolei może długo poczekać na dom. Quote
monika083 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Lilu, ja pisalam, ze jesli wyciagniemy do Ciebie, to biore na siebie koszta hotelu, ale jasne, fajnie byloby chociaz polowe deklaracji dozbierac.Tylko trzeba zdecydowac ktora bide wyciagamy, wtedy zaloze watek. Quote
Bonsai Posted June 19, 2014 Author Posted June 19, 2014 Marycha, a jak tam sprawa z Miką? Udało się znaleźć jakiś domowy DT/hotelik? Ja też poszukuje czegoś przez fb. Lilu, a jak już zwolni się miejsce - to czy dałabyś radę ogarnąć Shaggy'ego, który przejdzie KAŻDE ogrodzenie? Nawet z boksu by wyszedł, tylko w G. pozakrywali wszystkie dziury. Natomiast z Guciem może być problem ze znaczeniem terenu - ale może kastracja by rozwiązała ten problem. Quote
Bonsai Posted June 19, 2014 Author Posted June 19, 2014 (edited) Gucio: [video=youtube;Xh2mBLwH-bQ]https://www.youtube.com/watch?v=Xh2mBLwH-bQ[/video] Delikatny Nodi [video=youtube;HtqMnlZPEsA]https://www.youtube.com/watch?v=HtqMnlZPEsA[/video] Nowy pies, "podhalan" - trzeba mu nadać imię [video=youtube;hxQXUvOajjQ]https://www.youtube.com/watch?v=hxQXUvOajjQ[/video] Edited June 19, 2014 by Bonsai Quote
Marycha35 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [quote name='Bonsai']Marycha, a jak tam sprawa z Miką? Udało się znaleźć jakiś domowy DT/hotelik? Ja też poszukuje czegoś przez fb. Lilu, a jak już zwolni się miejsce - to czy dałabyś radę ogarnąć Shaggy'ego, który przejdzie KAŻDE ogrodzenie? Nawet z boksu by wyszedł, tylko w G. pozakrywali wszystkie dziury. Natomiast z Guciem może być problem ze znaczeniem terenu - ale może kastracja by rozwiązała ten problem.[/QUOTE] Olu już zakładam wątek Mice, co do BDT to szukam, pytam i cholera nic:(:(:( Fajnie, że dla innych psiaków też jakaś konkretna pomoc nadchodzi, trzeba bidulców zabrać od morderców! Gucio przesłodki, nic tylko jakiś debil z gminy dopatrzy się w tym przytulaniu przejawów agresji:angryy: Quote
Marycha35 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [quote name='Sara2011']Jeśli nikt się nie zgłosi chętny, to ja mogę użyczyć swoje konto na potrzeby Miki.[/QUOTE] Dzięki ogromne za pomoc, to już problem konta mamy rozwiązany:) Quote
LILUtosi Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [quote name='Bonsai'] Lilu, a jak już zwolni się miejsce - to czy dałabyś radę ogarnąć Shaggy'ego, który przejdzie KAŻDE ogrodzenie? Nawet z boksu by wyszedł, tylko w G. pozakrywali wszystkie dziury. Natomiast z Guciem może być problem ze znaczeniem terenu - ale może kastracja by rozwiązała ten problem.[/QUOTE] Shaggy'ego wolałabym nie. Co prawda mogę dostosować kojec do potrzeb ale będzie miał prawie jak w schronie. Ja stawiałam od początku u mnie na duże wybiegi po to żeby psy nie siedziały w kojcach cały boży dzień z ewentualnie dwoma spacerami. A on na ogród nie bo przeskoczy na drogę, na wybiegach to samo. Szkoda płacić za psa a mieć nie wiele więcej. Lepiej wyciągnąć psa który skorzysta z wszystkich dobrodziejstw hotelu. Quote
Marycha35 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [quote name='Bonsai']Wrzuciłam jeszcze dwa inne filmiki. :)[/QUOTE] A jakiś może z Miką w roli głównej się ostał????:cool3: Quote
Sara2011 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [quote name='Marycha35']Dzięki ogromne za pomoc, to już problem konta mamy rozwiązany:)[/QUOTE] Marycha, moze najpierw spróbujemy zebrać deklaracje dla Miki a potem rozejrzymy się za hotelem. Nie wiadomo ile czasu nam zajmie zbieranie deklaracji i nawet jeśli teraz znajdziemy hotelik to niekoniecznie ktoś będzie chciał czekać z miejscem na zebranie deklaracji. Bo chyba o BDT nie ma co marzyć. Rewelacją byłby domowy DT ale nawet kojec lepszy od przytuliska, bo z możliwością codziennego wybiegania się. I dowiedzielibyśmy się jaka Mika naprawdę jest a to ważne przy szukaniu domu. Quote
Marycha35 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Jestem za:) Już założyłam suni osobny wątek, zaraz link podaję:) Proszę o sugestie, co dołożyć, zmienić i takie tam: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253798-MIKA-sunia-w-potwornym-przytulisku-szukamy-BDT-DT[/url]!!! ZAPRASZAM DO MIKI!!! Quote
Sara2011 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Marycha, a dlaczego założyłaś w "przygarnę psa" a nie "psy do adopcji"? Quote
Marycha35 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Acha, ups, bom ciołek i tyle!!! [B]Jak to zmienić teraz????[/B] A może to pomyła z półki Zygmusia Freuda...;) Quote
rutta Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Zamieszczam obiecane zdjęcia spanielki, nikt nie protestuje, więc nazywam ją Czarka :) Przed: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-xBfjx5Dwg08/U6Lr5psLS_I/AAAAAAAAEPs/HmDLDv-0TLA/w786-h524-no/czarka4.jpg[/IMG] Zwróćcie uwagę na kołtuny na uszach. K. mówił, że były tak grube, że nie dało się ich obciąć nożyczkami. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-ka-MuEBIGl0/U6Lr5xL9cEI/AAAAAAAAEPg/0x7wvCwqKDY/w349-h524-no/czarka5.jpg[/IMG] Po: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-9kjkQEajALo/U6Lr4-fjT-I/AAAAAAAAEPo/YtQbSTJKGrI/w349-h524-no/czarka2.jpg[/IMG] golas :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-9ijcUxBALrU/U6Lr41DlrmI/AAAAAAAAEPc/VJ6ihFgF-UU/w786-h524-no/czarka3.jpg[/IMG] Quote
Marycha35 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Golas śliczny, tylko to miejsce, do którego wróciła, TFU!!!! Quote
Bonsai Posted June 19, 2014 Author Posted June 19, 2014 [quote name='LILUtosi']Shaggy'ego wolałabym nie. Co prawda mogę dostosować kojec do potrzeb ale będzie miał prawie jak w schronie. Ja stawiałam od początku u mnie na duże wybiegi po to żeby psy nie siedziały w kojcach cały boży dzień z ewentualnie dwoma spacerami. A on na ogród nie bo przeskoczy na drogę, na wybiegach to samo. Szkoda płacić za psa a mieć nie wiele więcej. Lepiej wyciągnąć psa który skorzysta z wszystkich dobrodziejstw hotelu.[/QUOTE] Jasne. Dla Shaggy'ego faktycznie chyba lepiej byłoby, by trafił do mieszkania, wtedy problem umiejętności wspinaczkowych znika. No to nam ułatwia trochę wybór. Quote
Bonsai Posted June 19, 2014 Author Posted June 19, 2014 Haha, Czarka wygląda teraz jak szczeniaczek! :) :) Marycha, niestety filmiku z Miką nie mam, bo skończyło mi się wolne miejsce na telefonie, zanim do niej dotarłam, ale będę w weekend raz jeszcze u niej, to będzie pierwsza w kolejce! Quote
Sara2011 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Trudno mi sobie wyobrazić spanielątko w takim miejscu, bidulka. Sama mam spanielkę która tylko na podusiach się układa, musi być jej miękko:-). Dobrze że niunia obcięta, na pewno jej ulżyło. Quote
Bonsai Posted June 19, 2014 Author Posted June 19, 2014 Na pewno jest jej dużo lżej. Na zdjęciach tego nie widać, ale uszy to naprawdę były masakra. To były takie ciężkie, jednolite płaty, że do ucha tak naprawdę nie szło się dostać. Quote
Sara2011 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [quote name='Marycha35']Acha, ups, bom ciołek i tyle!!! [B]Jak to zmienić teraz????[/B] A może to pomyła z półki Zygmusia Freuda...;)[/QUOTE] Marycha, zarezerwuj ze kolejne dwa posty na rozliczenia. Jeśli ja miałabym być skarbnikiem to ja mogę zarezerwować. Ale zawsze mod moze przepisać na inną osobę taki post. I ja bym zmieniała tytul ze zbieramy deklaracje oraz szukamy DT/hotelu. Quote
Marycha35 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Teraz jest już chiiiba ok: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253800-MIKA-w-potwornym-przytulisku-szukamy-deklaracji%21%21%21[/url] Quote
Ewanka Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 [quote name='Marycha35']Acha, ups, bom ciołek i tyle!!! [B]Jak to zmienić teraz????[/B] A może to pomyła z półki Zygmusia Freuda...;)[/QUOTE] Marychno, słowem Mika Twoja, tako rzecze Z.F. .................. :eviltong: Quote
Recommended Posts