Jump to content
Dogomania

"PRZYTULISKO" G"- skrajne zaniedbanie i potworna potrzeba miłości! UŚPILI RUDIEGO !!

Recommended Posts

Posted

Wiem, że lubicie rozmowy, najlepiej długie;) chciałbym napisać więcej, ale sytuacja w przytulisku się nie zmienia, miałem jakiś czas temu tel. ws. Miki i Kopernika, ale później te osoby już się nie odezwały. Wizyta u Syriusza jak najbardziej możliwa:)

Posted

Wojtku, koniecznie napisz mi coś o spanielku. Mam osoby, które chcą pomóc, ale muszę wiedzieć coś więcej, niż to że to pies;) Ile ma orientacyjnie lat, w jakim jest stanie, jak znosi pobyt w schronie. Foty zawsze mile widziane. Brak takich info uniemożliwia mi działanie, a psu wyjście z klitki 1,5x2 do domku...
I jeszcze jedno, Wojtku na wątku jest za mało info o psach w schronie. Jak czuje się Kama, ile razy bywa wet u Was, czy doprowadzono wodę?????? Czy psy wychodzą na spacery, czy podlokałeś tego psiaka obok, który był adoptowany, jakie ma warunki????? Jeśli napiszesz, że nic się nie dzieje to ten wątek wkrótce umrze. Wiem, że czasu mało, każdy coś ma, ale jesteś naszym jedynym źródłem info.
BONSAI nie widzę na pierwszej stronie wpłaty od Anny A. - 40zł, czy kasiorka dotarła już????? I błagam uaktualnij psiaki na pierwsze stronie, dzięki:)

Posted (edited)

[quote name='Marycha35']
I jeszcze jedno, Wojtku na wątku jest za mało info o psach w schronie.
Jeśli napiszesz, że nic się nie dzieje to ten wątek wkrótce umrze. Wiem, że czasu mało, każdy coś ma, ale jesteś naszym jedynym źródłem info.
...[/QUOTE]
Dokładnie tak.
Ja mam jeszcze prośbę o info co w sprawie odrobaczenia? Dużo wcześniej wysłałam kasę na tabletki dla Syriusza, ale zwlekano z tym bo wet miał to zrobić, bo nie było z wetem kontaktu itd itd. Martwię się i czy Syriusz poszedł do DS zarobaczony? Ja wiem jak często ludzie o to nie zadbają i na wsi i też wogóle...I czy Syriusz miał założoną obrożę p.pchłową?

Edited by bea100
Posted

[quote name='Wojtek7']Wiem, że lubicie rozmowy, najlepiej długie;) [/QUOTE]
Oj tam, oj tam.My właśnie lubimy konkrety ,a nie męskie zdawkowe wypowiedzi.
Jesteś jedynym łącznikiem psów ze światem zewnętrznym do tego takim , który chce pomóc.
Jak się czuje Kama? przytyła? co z jej skórą? Czy jej buda żyje?
Czy gmina ma zamiar doprowadzić wodę.Idzie lato, psy nie będą miały co pić.
Jaki jest nowy wet? da się z nim cokolwiek załatwić?

Posted

zaglądam i bardzo mnie cieszy adopcja Syriusza ale też bardzo chciałabym znać troszkę więcej szczegółów. Mam nadzieję,że nie trafił na łańcuch ?

Bardzo proszę cioteczki zajrzyjcie chociaż na chwilkę [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251189-Cejlon-bida-z-nędzą?p=21935895#post21935895[/URL]

Posted

Odpowiem na to, co wiem:
[quote name='Marycha35']Wojtku, koniecznie napisz mi coś o spanielku. Mam osoby, które chcą pomóc, ale muszę wiedzieć coś więcej, niż to że to pies;) Ile ma orientacyjnie lat, w jakim jest stanie, jak znosi pobyt w schronie. Foty zawsze mile widziane. Brak takich info uniemożliwia mi działanie, a psu wyjście z klitki 1,5x2 do domku...
[/QUOTE]
Rozmawiałam jakiś czas temu z Wojtkiem, który stwierdził, że spaniel wygląda na domowego. Jest bardzo przyjazny (do ludzi - nie wiem jak z psami), miał zadbaną sierść. Jest to młody pies, ok. 1,5 roku - 2 lata.

[quote]Jak czuje się Kama, ile razy bywa wet u Was, czy doprowadzono wodę?????? [/quote]
Kama z humorem bez zmian, nie wiem jak z jej stanem skóry. Wody nie ma i nie wiadomo czy w ogóle będzie - ten temat był już poruszany wielokrotnie w gminie, ale to ciężka rozmowa. Zbywają nas i teoretycznie mają do tego pełne prawo. W praktyce, jak nie drzwiami, to oknem wejdziemy... Ale to trwa.

[quote]Czy psy wychodzą na spacery, czy podlokałeś tego psiaka obok, który był adoptowany, jakie ma warunki????? [/quote]
Psy wychodzą na spacery z Wojtkiem, przynajmniej raz w tygodniu, wszystkie psy. Warunków u Fiodora Wojtek jeszcze nie sprawdził, chciałby tam pójść ze mną. Tyle, że ja nie wiem czy w ten weekend będę miała na to czas... Może być ciężko, bo przyjeżdżam tylko na dwa dni, a przy okazji musimy jechać na chrzciny oraz odwiedzić moją siostrę i jej drugiego nowonarodzonego synka. ;)

[quote]BONSAI nie widzę na pierwszej stronie wpłaty od Anny A. - 40zł, czy kasiorka dotarła już????? I błagam uaktualnij psiaki na pierwsze stronie, dzięki:)[/quote]
Nie sprawdzałam konta przez ostatnie dni, wieczorkiem to zrobię. I pierwszy post też uaktualnię. ;)

[quote name='bea100']Dokładnie tak.
Ja mam jeszcze prośbę o info co w sprawie odrobaczenia? Dużo wcześniej wysłałam kasę na tabletki dla Syriusza, ale zwlekano z tym bo wet miał to zrobić, bo nie było z wetem kontaktu itd itd. Martwię się i czy Syriusz poszedł do DS zarobaczony? Ja wiem jak często ludzie o to nie zadbają i na wsi i też wogóle...I czy Syriusz miał założoną obrożę p.pchłową?[/QUOTE]
Wojtek nie zdążył założyć mu obróżki, bo w weekend, kiedy miał to zrobić, okazało się, że Syriusza nie ma. Zwrócić Ci pieniądze przeznaczone na ten cel? Wieczorem mogę zrobić przelew.

[quote name='Poker']
Jak się czuje Kama? przytyła? co z jej skórą? Czy jej buda żyje?[/quote]
Kama ma dobry humor, reszty nie wiem.

[quote]Czy gmina ma zamiar doprowadzić wodę.Idzie lato, psy nie będą miały co pić.[/quote]
Pić będą co miały, bo wodę w wiadrach codziennie zanoszą pracownicy oczyszczalni. Problem polega na umyciu boksów i misek - przy dwóch wiadrach wody to niewykonalne.

[quote]Jaki jest nowy wet? da się z nim cokolwiek załatwić?[/QUOTE]
Wojtek widział się z nim tylko raz, a potem kontakt się urwał. Wet nie odpowiada na maila, który podał Wojtkowi, a telefony w internecie są nieaktualne... Wojtek miał dowiedzieć się w gminie numer telefonu do niego.

Posted

[quote name='Nutusia']Twierdzenie urzędniczki trochę marnym poręczeniem jest... Nie chcę uogólniać, ale podejście urzędnicze do bezdomności i "dobrych warunków" dla psów jest ogólnie znane :([/QUOTE]

[quote name='bea100']No właśnie, martwię się tym.
Wojtek: czy będzie możliwość sprawdzenia warunków w jakie trafił Syriusz?[/QUOTE]

Też mnie to martwi... A Syriusza polubiłam bardzo, bardzo. :( On lubi skakać na ludzi, obawiam się, że dla człowieka ze wsi (nie obrażając nikogo) to wystarczający powód, by zapiąć psa na łańcuch... A w dodatku umowa, jaką podpisali nie zakazuje trzymania psa na łańcuchu (ustawa teoretycznie zakazuje, przynajmniej częściowo, ale to tylko teoria).

Pogadam z Wojtkiem na spokojnie o tym i zobaczymy co da się załatwić. Pamiętajcie, że my nie jesteśmy nijak stronami umowy i w zasadzie nie mamy prawnych podstaw, by kontrolować tych ludzi. Można podejść, i zerknąć, spróbować zagadać, ale nikt nie ma obowiązku pokazania nam psa. :/

Posted

Uzupełniłam pierwszą stronę.

Marycha, Twoja wpłata dotarła 27-02, wielkie dzięki. :)

Zaproponujcie jeszcze imiona dla bezimiennych psiaków. Marycha zaproponowała Tusia dla tej suni: [url]http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2014/057/c/c/sunia3_by_frecklydog-d783hlj.jpg[/url] i Tusiek dla jakiegoś psa. Boję się trochę, że imiona zaczną się mylić. Bo niestety o to łatwo - ostatnio tak mieliśmy. Dzwonił do mnie pan zainteresowany - jak myślałam, Ozim, a chodziło mu o Odiego. ;) Więc musimy wystrzegać się podobnych imion dla psów. Tymczasem mamy już Isię, Tusia brzmi podobnie, a jak dodamy do tego jeszcze Tuśka to już w ogóle masakra. :)

Czekam więc na imiona dla:

A. tego chłopca
[img]http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2014/057/6/7/pies_by_frecklydog-d783hn0.jpg[/img]

B. tego Afroamerykanina ;)
[img]http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2014/057/5/6/spaniel_by_frecklydog-d783hma.jpg[/img]

C. tej kopii Neski
[img]http://fc07.deviantart.net/fs70/f/2014/057/c/7/maa_sunia2_by_frecklydog-d783hnf.jpg[/img]

D. dla tej suni
[img]http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2014/057/c/c/sunia3_by_frecklydog-d783hlj.jpg[/img]

Posted

[quote name='mdk8']może Ptyś , Tara , Lolek ? Tak wymyślone na szybko. A może dla spanielka Timi ?[/QUOTE]

Lolka już jednego mamy ;)

[img]http://fc01.deviantart.net/fs70/f/2014/038/6/4/facebook_js7h5568_by_frecklydog-d75ia4j.jpg[/img]

Reszta imion wydaje się ok, ale dajmy jeszcze się wypowiedzieć pozostałym :)

Posted

[quote name='Bonsai']Odpowiem na to, co wiem:

...
Wojtek nie zdążył założyć mu obróżki, bo w weekend, kiedy miał to zrobić, okazało się, że Syriusza nie ma. Zwrócić Ci pieniądze przeznaczone na ten cel? Wieczorem mogę zrobić przelew
...[/QUOTE]
Mam żal. Nie o zwrot kasy przecież chodzi. Dawno wysłałam na tabletki dla Syriusza pieniądze, tak podpisałam przelew, byłam spokojna. Wysłałam 50zł na zakup tabletek i wystarczyłoby je kupić w byle gabinecie wet i podać. Co i rusz się upominałam na wątku i przypominałam, że mi zależy. Ja wiem, że w G jest wiele psów, ale to naprawdę nie był żaden problem chyba a czasu było aż za. Zaufałam i byłam pewna, że zostanie odrobaczony.
Teraz jak pomyślę, że zarobaczony i zapchlony mógł trafić byle gdzie (na co jest wielka szansa) to mi się słabo zrobiło przyznam :shake:.

A kasę wrzuć do wspólnego worka, nie chcę żadnych zwrotów.
Znikam.

Posted

Bonsai i gdybyś mogła zmień proszę na pierwszej stronie osobę od wpłaty 40 zł;) Dostałam na bazarrro buty (szt.4) dla psiaka od osoby, która kupiła je dla swojego psa, ale były za duże. Sprzedałam osobie, Andziołka ściskam serdecznie, która wpłaciła kasiorkę do Ciebie:) Więc jest to wpłata od Anny A. któa wiedziała, że kasiorka pójdzie na smoki z G. dziękóweczka Olu ZA ZMIANĘ;):)

Posted

[quote name='Nutusia']Też mnie niepokoi brak rozpędu na tym wątku :(
[B]Z mojego bazarku będzie dla Was 71,75 zł - poproszę o nr konta...[/B][/QUOTE]

Przypominam się...

Posted

[quote name='bea100']Mam żal. Nie o zwrot kasy przecież chodzi. Dawno wysłałam na tabletki dla Syriusza pieniądze, tak podpisałam przelew, byłam spokojna. Wysłałam 50zł na zakup tabletek i wystarczyłoby je kupić w byle gabinecie wet i podać. Co i rusz się upominałam na wątku i przypominałam, że mi zależy. Ja wiem, że w G jest wiele psów, ale to naprawdę nie był żaden problem chyba a czasu było aż za. Zaufałam i byłam pewna, że zostanie odrobaczony.
Teraz jak pomyślę, że zarobaczony i zapchlony mógł trafić byle gdzie (na co jest wielka szansa) to mi się słabo zrobiło przyznam :shake:.

A kasę wrzuć do wspólnego worka, nie chcę żadnych zwrotów.
Znikam.[/QUOTE]

Bardzo mi przykro, że wyszło jak wyszło i że czujesz do nas żal. Nie taki był zamierzony efekt. Chcieliśmy dobrze. Nie chciałam wydawać Waszych pieniędzy nieefektywnie, np. na odrobaczenie, skoro weterynarz zarzekał się, że to zrobi w najbliższym czasie. Z poczucia odpowiedzialności nie chciałam tych pieniędzy wydać w ciemno. Próbowaliśmy się z nim kontaktować, ale to naprawdę nie jest takie proste zadanie, jakby mogło się wydawać.
A jeżeli trafił źle, to jednorazowe odrobaczenie i odpchlenie niewiele mu pomoże - to jest smutna prawda. Dziś wieczorem spróbuję się dodzwonić do Wojtka. Wypytam go co do tego, w jakie ręce trafił Syriusz. Jeśli Wojtek zna adres, to podejrzymy go. Jeśli będzie miał naprawdę fatalne warunki, to może uda się coś zdziałać. A może na darmo się martwimy i trafił w dobre ręce. No i tak jak pisze mela Jakimiuk - możemy przecież dać obróżkę i tabletki nowym właścicielom. I przy okazji pouczyć ich, by robili to regularnie.

Posted

Wczoraj poszedł przelew na kwotę 71,75 zł z bazarku książkowego (Drugi Regał) - uprzejma prośba o potwierdzenie wpływu tu oraz na wątku bazarku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250996-Rozliczam-DRUGI-rega%C5%82-z-ksi%C4%85%C5%BCkami-na-3-cele-do-22-lutego[/url]

Posted

Przyda się???

[quote name='sleepingbyday'][B][COLOR=#000000]Hej uwaga! znów mam możliwość załatwienia darmowych usg narządów wewnętrznych dla psów i kotów w ramach warsztatów specjalistycznych dla weterynarzy. odbędą się w tę niedzielę - 9 marca w w Hotelu Groman, Al. Krakowska 76 w Starym Sękocinie (Warszawa). Chętnych proszę o PW.[/COLOR][/B][/QUOTE]

Posted

Nie pojadę na weekend do Kalisza. :( Mój Piegus ma ZNOWU babeszjozę. Ja się, kur..a, załamię... :( Nie wiem czy istnieje możliwość ochronienia go od tej choroby... Zakładam obroże, kropię, przeglądam czy nie ma kleszczy... i dupa!!!! Nie wiem jak to możliwe, że tylko on z moich psów ma babeszjozę - zawsze tylko on. Czwarty raz...
:(