Nutusia Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Do DT oczywiście. :) Wolałam się upewnić ;) Quote
Poker Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Ojej, ale szkoda.Tak się cieszyliśmy,Ludzie często nie umieją się dostosować do potrzeb psa w pierwszym okresie pobytu w domu. Ale to widocznie jednak nie był TEN domek. Quote
Mela Jakimiuk Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Zeczywiście szkoda...taka slodka psinka Quote
Bonsai Posted December 20, 2014 Author Posted December 20, 2014 Mam wieści od psiaków z DS. Pamiętacie jeszcze Kawę? I Lolka? and last but not least... Norek! Tak, chłopak dziś pojechał, mam już pierwsze wieści, że bardzo grzecznie jechał, a potem zwiedzał kąty mieszkania. :) Quote
Poker Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 3 szczęśliwe psiaki. Muszę zadzwonić do Najki, Dziuni i Neski coby się dowiedzieć jak się mają. Quote
Bejotka Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 and last but not least... Norek! No nareszcie! :) Super :) Quote
Bonsai Posted December 21, 2014 Author Posted December 21, 2014 No nareszcie! :) Super :) Warto było czekać. To chyba najlepszy domek ze wszystkich, jakie były zainteresowane Norkiem. Po prostu przeznaczenie! :) No i można śmaiło powiedzieć, że to Twoja kolejna adopcja, bo z Twojego ogłoszenia Bejotko. :) masz złotą rękę! Quote
Bejotka Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Co ja bym sama na taką odległość mogła?! Twoja zasługa w głównej mierze i Wojtka - jesteście blisko tych biedaków. Bardzo się cieszę :) Quote
Bonsai Posted December 21, 2014 Author Posted December 21, 2014 Jesteś najlepszym dowodem na to, że i na odległość można nieść bardzo skuteczną pomoc. :) Każdy na tym wątku ma swoją małą rolę - bo w grupie siła, nikt z nas jako jednostka tyle by nie zrobił, co robimy wspólnie. :) 1 Quote
Bonsai Posted December 21, 2014 Author Posted December 21, 2014 Przedstawiam Wam kolejnego słodziaka z przytuliska. Tradycyjnie trzeba wybrać mu imię. Jakieś pomysły? :) To jeszcze szczeniak, nie ma jeszcze roku. Jak to szczeniakowi, w głowie mu tylko zabawy - przy czym do szczęścia nie potrzebuje wiele, może być nawet zwykła rękawiczka, którą może aportować. :) Do innych psów przyjazny, zachęca do zabawy, przy czym jak to szczeniak bywa nachalny, ale jak inny pies warknie to odskakuje zdziwiony i wtedy przerzuca chęć zabawy na człowieka. ;) Taki mały, uroczy głuptas. Jest nieduży, sięga łydki, waży około 8 kg w chwili obecnej i jeszcze trochę urośnie, ale już nie dużo - będzie małym/średnim pieskiem (maksymalnie 15 kg, ale raczej mniej). Quote
gluchypies Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Nie wiem czemu ale pasuje mi imię Marcel :-) ładny z niego psiak! Quote
Bonsai Posted December 21, 2014 Author Posted December 21, 2014 Tylko, że Marcel to ludzkie imię, a takie nie zawsze spotykają się z akceptacją. Może Gizmo? No i kolejny bezimienny psiak Chłopak ma około 1,5 roku - 2 lata. Jest raczej spokojnym psem - jest wesoły i lubi się bawić, ale bez szaleństw. Dobrze dogaduje się z innymi psami. Quote
gluchypies Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Ja chyba nie umiem nadawać psom imion :) nawet mojej Czarze zostawiłam imię ze schroniska, choć jej to raczej nie robi różnicy;) W takim razie fajny Gizmo :-) A ten drugi nie wiem niestety :( Quote
Bonsai Posted December 21, 2014 Author Posted December 21, 2014 Drugiemu pasuje mi imię Dolar... Ale tu chyba musimy poprosić Poker o zgodę na takie imię. :) Quote
Wojtek7 Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Dziewczyny, a bardziej nie pasuje białemu psiakowi Dolar, a szorściakowi Gizmo, ze względu na wygląd?:) Quote
Bejotka Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Prawda Wojtku - białemu fajnie pasuje Dolar :) A imię Gizmo nigdy mi się nie podobało. Ja bym kudłaczka nazwała Rasti :) Jak zdecydujecie - dajcie znać to je ogłoszę :) Quote
Poker Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Nie mam patentu na imię, dla mnie może być Dolar.Gizmo nie podoba mi się.Białemu w łaty bym dała Karmel ,a kudłatemu Dolar albo Idol jak nieraz mówię na naszego Dolarka Quote
Bonsai Posted December 21, 2014 Author Posted December 21, 2014 Haha, no to teraz mamy imieninowe zamieszanie ;) Dolar pasuje mi do kudłacza, bo kojarzy mi się trochę z psiakiem Poker (zerknijcie na jej banerek Rodzina zastępcza u Pokerów), który ma tak na imię. I z tego samego powodu imię to nie pasuje mi do białego szczeniaka. :) Ale nie upieram się! :) A Rasti jakoś ciężko się wymawia. Może Reksio dla szczeniaka białego? Quote
Bejotka Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Reksiów jest jak psów! :) To może kudłaty - Dolarek, a biały Cent? :) Quote
Poker Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Właśnie myślałam o Dolarze dla kudłatka. a dla białego w plamy Karmelek. Może być jak nie Reksio to Pucek ? Quote
Bejotka Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Szukałabym jednak z myślą o ogłoszeniach... pospolite imię nie zainteresuje tak, jak jakieś ciekawe i rzadsze od Azorów, Reksiów, Pucków itp Quote
Bonsai Posted December 21, 2014 Author Posted December 21, 2014 Reksiów jest jak psów! :) To może kudłaty - Dolarek, a biały Cent? :) Haha, w sumie fajnie! :) Jeszcze Fido i Jogi to fajne imiona, ale nie wiem czy do któregoś z tych pasują? Quote
Poker Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Dolar i Cent podoba mi się albo Dolar i Euro Quote
Bonsai Posted December 21, 2014 Author Posted December 21, 2014 Czyli rozumiem, że kudłaty zostaje Dolarem? Euro łatwiej wymawia się niż Cent, ale jest trochę bezpłciowe. Quote
Poker Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 To może TORO? Też mało płciowe :megagrin: Quote
Recommended Posts