Jump to content
Dogomania

"PRZYTULISKO" G"- skrajne zaniedbanie i potworna potrzeba miłości! UŚPILI RUDIEGO !!

Recommended Posts

Posted

Ojej, ale szkoda.Tak się cieszyliśmy,Ludzie często nie umieją się dostosować do potrzeb psa w pierwszym okresie pobytu w domu.

Ale to widocznie jednak nie był TEN domek.

Posted

Mam wieści od psiaków z DS. Pamiętacie jeszcze Kawę? 

SAM_0982.jpg

SAM_0962.jpg

DSC_1838.jpg

DSC_1830.jpg

I Lolka?

20141129_124558.jpeg

20141123_103117.jpeg

and last but not least... Norek!

20141220_200831.jpg

Tak, chłopak dziś pojechał, mam już pierwsze wieści, że bardzo grzecznie jechał, a potem zwiedzał kąty mieszkania. :) 

Posted

No nareszcie! :) Super :)

Warto było czekać. To chyba najlepszy domek ze wszystkich, jakie były zainteresowane Norkiem. Po prostu przeznaczenie! :)

No i można śmaiło powiedzieć, że to Twoja kolejna adopcja, bo z Twojego ogłoszenia Bejotko. :) masz złotą rękę!
Posted

Jesteś najlepszym dowodem na to, że i na odległość można nieść bardzo skuteczną pomoc. :) Każdy na tym wątku ma swoją małą rolę - bo w grupie siła, nikt z nas jako jednostka tyle by nie zrobił, co robimy wspólnie. :)

• Upvote 1
Posted

Przedstawiam Wam kolejnego słodziaka z przytuliska. Tradycyjnie trzeba wybrać mu imię. Jakieś pomysły? :)

facebook_js7h0579_by_mofftarkin-d8an3bg.

facebook_js7h0535_by_mofftarkin-d8an3bj.

facebook_js7h0602_by_mofftarkin-d8an3be.

facebook_js7h0606_by_mofftarkin-d8an3bb.

facebook_js7h0620_by_mofftarkin-d8an3b8.

facebook_js7h0636_by_mofftarkin-d8an3b6.

facebook_js7h0643_by_mofftarkin-d8an3b4.

To jeszcze szczeniak, nie ma jeszcze roku. Jak to szczeniakowi, w głowie mu tylko zabawy - przy czym do szczęścia nie potrzebuje wiele, może być nawet zwykła rękawiczka, którą może aportować. :) Do innych psów przyjazny, zachęca do zabawy, przy czym jak to szczeniak bywa nachalny, ale jak inny pies warknie to odskakuje zdziwiony i wtedy przerzuca chęć zabawy na człowieka. ;) Taki mały, uroczy głuptas. Jest nieduży, sięga łydki, waży około 8 kg w chwili obecnej i jeszcze trochę urośnie, ale już nie dużo - będzie małym/średnim pieskiem (maksymalnie 15 kg, ale raczej mniej).

Posted

Tylko, że Marcel to ludzkie imię, a takie nie zawsze spotykają się z akceptacją. Może Gizmo?

No i kolejny bezimienny psiak

facebook_js7h0587_by_mofftarkin-d8anqdo.

facebook_js7h0541_by_mofftarkin-d8anqe9.

facebook_js7h0551_by_mofftarkin-d8anqe1.

facebook_js7h0553_by_mofftarkin-d8anqdv.

facebook_js7h0554_by_mofftarkin-d8anqdr.

facebook_js7h0611_by_mofftarkin-d8anqdl.

facebook_js7h0624_by_mofftarkin-d8anqdg.

facebook_js7h0630_by_mofftarkin-d8anqd8.

Chłopak ma około 1,5 roku - 2 lata. Jest raczej spokojnym psem - jest wesoły i lubi się bawić, ale bez szaleństw. Dobrze dogaduje się z innymi psami. 

Posted

Ja chyba nie umiem nadawać psom imion :) nawet mojej Czarze zostawiłam imię ze schroniska, choć jej to raczej nie robi różnicy;)

W takim razie fajny Gizmo :-)

A ten drugi nie wiem niestety :(

Posted

Prawda Wojtku - białemu fajnie pasuje Dolar :) A imię Gizmo nigdy mi się nie podobało. Ja bym kudłaczka nazwała Rasti :)

Jak zdecydujecie - dajcie znać to je ogłoszę :)

Posted

Nie mam patentu na imię, dla mnie może być Dolar.Gizmo nie podoba mi się.Białemu w łaty bym dała Karmel ,a kudłatemu Dolar albo Idol jak nieraz mówię na naszego Dolarka

Posted

Haha, no to teraz mamy imieninowe zamieszanie ;) Dolar pasuje mi do kudłacza, bo kojarzy mi się trochę z psiakiem Poker (zerknijcie na jej banerek Rodzina zastępcza u Pokerów), który ma tak na imię. I z tego samego powodu imię to nie pasuje mi do białego szczeniaka. :) Ale nie upieram się! :)

A Rasti jakoś ciężko się wymawia.

Może Reksio dla szczeniaka białego?

Posted

Reksiów jest jak psów! :)

To może kudłaty - Dolarek, a biały Cent?  :)

Haha, w sumie fajnie! :) 

Jeszcze Fido i Jogi to fajne imiona, ale nie wiem czy do któregoś z tych pasują?