Ania z Bytomia Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 zostały mi 3 dni na uzbieranie kasy za szczepienie Karusi :shake: :-( Quote
halbina Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 50 złoty... jak ja nienawidzę przesyłać pieniędzy... ani ich przelewać... ale pomoc Ani potrzebna... :placz: Quote
Ania z Bytomia Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 mam super wiadomość, ale sie jeszcze nie ciesze bo za wcześnie i nie wiadomo co z tego wyjdzie ! Kara w weekend będzie miała spodkanie z rodziną która jest zainteresowana jej adopcją :eviltong: rodzina mieszka w Katowicach - Ligocie Quote
Ania z Bytomia Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 natomiast włascicieli kotka Szarusia poprosiłam o troche więcej czasu :p no i udało sie :multi: Szaruś dziś załatwił sie w kuwecie a nie poza :multi: ten problem był chyba związany ze zmianą otoczenia (przeprowadzką) ;) jutro do niego jade to porobie jakieś foteczki z nowego domku Quote
Hakita Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Wspaniałe wiadomości!!! :loveu: Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko pozytywnie się zakończyło!!! Quote
Ania z Bytomia Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 wiedziałam że nie powinnam sie zbyt wczesnie cieszyć :p ludziska prowadzili rozmowe na sms-y i do tego wogóle nie mieli pytań co do zachowania upodobań i przezwyczajeń Karusi, pisali o niej "pies" chcieli po nią wysłać swojego syna ( niepełnoletni ), myśleli że odrazu ją im oddam bez zbędnych formalności :angryy: nawet sie pofatygowac nie chcieli aby ją poznać ! a na pytanie kiedy by chcieli sie z nią zapoznać i zobaczyć powiedzieli że widzieli ja już na fotkach z allegro :stop: :look3: :smhair2: od początku zrobili na sobie niezbyt dobre wrażenie :shake: nawet nie chcieli zadzwonić aby porozmawiać na jej temat, a jak kazałam im zadzwonić to tylko ucinali krutko rozmowe słowami "TAK, NIE", ludzie wogóle niesympatyczni i nieodpowiedzialni :oops: :shake: ale sie ciesze że że mam prawo wyboru domku dla Karusi :multi: Quote
Hakita Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Tak to już bywa...:shake: Znajdziemy, znajdziemy cudowny domek dla Karusi!!! Quote
Ania z Bytomia Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 dziękuje halbinko :) :calus: spróbuje sie ugadać z wetką na przyszły piątek :roll: mam nadzieje że sie zgodzi :cool1: jeśli nie to wezme łopate i pójde skarbów szukać Quote
BasiaD Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Kara do góry na 1 hop ( dobrze że to nie ten domek :lol: ) Ona naprawdę zasługuje na lepszy! Quote
Ania z Bytomia Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 [quote name='grazyna9915']Aniu wystawiłam Sunię na allegro: [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=199615773"][COLOR=blue]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=199615773[/COLOR][/URL] Jeżeli wymyślisz już treść ogłoszenia to napisz ją na dogo, a ja zmienię allegro.[/quote] Grażynko czy mogłabyś poprawić allegro po tym incydencie z tymi LUDŹMI ? zalezało by mi na tym abyś dodała że [B][COLOR=red]nie odpowiadam na smsy[/COLOR][/B] (ale to chyba logiczne że jak komuś zalezy powinien zadzwonić), bardzo ciężko mi cokolwiek odczytać, a tymbardziej napisać bo mam zepsuty wyświetlacz i wogóle nic nie widać chyba że mocno świeci słońce lub stoje pod halogenem :diabloti: (maluch mi wrzucił tel do muszli :angryy: ) no i jak możesz dodaj[COLOR=black] że [[/COLOR][COLOR=red] osoba która chce adoptować Kare musi być pełnoletnia[/COLOR], mieć [COLOR=red]własną smycz[/COLOR] i [COLOR=red]przy przewozie autobusem/tramwajem kaganiec[/COLOR] (parciany rozm. 3 lub 4 ) no i [COLOR=red]prosze o składanie tylko i wyłącznie przemyślanych ofert, zastrzregam sobie prawo do wyboru przyszłych właścicieli oraz warunków w jakich sunia będzie mieszkała, istnieje możliwość zakończenia aukcji przed czasem jeśli Kara znajdzie odpowiedzialny dom i warunki bytowe. Suńka musi być poddana sterylizacji po 1 cieczce ( warunek adopcji[/COLOR][COLOR=red])[/COLOR][COLOR=black] ][/COLOR] Quote
BeataSabra Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='Ania z Bytomia']Grażynko czy mogłabyś poprawić allegro po tym incydencie z tymi LUDŹMI ? zalezało by mi na tym abyś dodała że [B][COLOR=red]nie odpowiadam na smsy[/COLOR][/B] (ale to chyba logiczne że jak komuś zalezy powinien zadzwonić), bardzo ciężko mi cokolwiek odczytać, a tymbardziej napisać bo mam zepsuty wyświetlacz i wogóle nic nie widać chyba że mocno świeci słońce lub stoje pod halogenem :diabloti: (maluch mi wrzucił tel do muszli :angryy: ) no i jak możesz dodaj[COLOR=black] że [[/COLOR][COLOR=red] osoba która chce adoptować Kare musi być pełnoletnia[/COLOR], mieć [COLOR=red]własną smycz[/COLOR] i [COLOR=red]przy przewozie autobusem/tramwajem kaganiec[/COLOR] (parciany rozm. 3 lub 4 ) no i [COLOR=red]prosze o składanie tylko i wyłącznie przemyślanych ofert, zastrzregam sobie prawo do wyboru przyszłych właścicieli oraz warunków w jakich sunia będzie mieszkała, istnieje możliwość zakończenia aukcji przed czasem jeśli Kara znajdzie odpowiedzialny dom i warunki bytowe. Suńka musi być poddana sterylizacji po 1 cieczce ( warunek adopcji[/COLOR][COLOR=red])[/COLOR][COLOR=black] ][/COLOR][/quote] Parciany w lecie to morderstwo ............. Quote
halbina Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='BeataSabra']Parciany w lecie to morderstwo .............[/quote] Zgoda, ale jest wiosna... i na razie się ochłodziło... :eviltong: A liczymy na szybkie znalezienie domku! Quote
BeataSabra Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='halbina']Zgoda, ale jest wiosna... i na razie się ochłodziło... :eviltong: A liczymy na szybkie znalezienie domku![/quote] oczywiscie kara w lecie będzie w domku kara sio do nowego domu. Quote
asiak Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [SIZE=3][COLOR=red][B]domek dla ślicznej Karusi pilnie potrzebny...[/B][/COLOR][/SIZE] Quote
Ania z Bytomia Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 [quote name='BeataSabra']Parciany w lecie to morderstwo .............[/quote] Kara ma zakładany kaganiec tylko pod moją nieobecność w domu, poza tym jest dla niej luźny tak że może swobodnie otworzyć mordke do ziajania ;) nic złego jej sie nie stanie a i wody nawet swobodnie może sie napić bo sprawdzałam :eviltong: choć nie zostawiam jej miski z wodą bo wchodzi do niej z łapami - napije sie tyle ile chce i reszte wylewam ( bez obaw - dostaje kilka razy dzennie ) Quote
asiak Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='Ania z Bytomia']Kara ma zakładany kaganiec tylko pod moją nieobecność w domu, poza tym jest dla niej luźny tak że może swobodnie otworzyć mordke do ziajania ;) nic złego jej sie nie stanie a i wody nawet swobodnie może sie napić bo sprawdzałam :eviltong: choć nie zostawiam jej miski z wodą bo wchodzi do niej z łapami - napije sie tyle ile chce i reszte wylewam ( bez obaw - dostaje kilka razy dzennie )[/quote] moja Norcia (ta z avatarka) też zostaje w domku w takim kagancu z materiału i siateczki, wode w nim pije, psie chrupki je, zabawkami się bawi, oddycha ze spokojem i przynajmniej mebli mi nie zjada, a już zaczęła...:angryy: Quote
halbina Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Platon też... niestety... ale na szczęście w wakacje mam wolne, więc w największe upały jakoś uda się opanować sytuację swoją obecnością tak, by nie męczyć psa. Quote
Hakita Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Kara nadal czeka na swój wymarzony domek... Do góry Psinko, do góry!!! :multi: Quote
fizia Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Dodałam Karę na owczarek.pl - ktoś szuka młodego owczarka [URL]http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=10894&PN=1&TPN=1[/URL] Quote
Ania z Bytomia Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 potrzebuje tymczasu dla Karusi na 1 dzień a dokładnie 13 czerwca, mój maluch obchodzi urodzinki i cały dzień od rana do wieczora nie będzie nas w domu, 2 suńka bez problemu wytrzymie jak z nią wyjde rano i po powrocie, Karunia niestety nie, poza tym boje sie ją na tyle godzin zostawić w kagańcu ! :shake: czy ktoś może przyjąć Kare na 1 dzień pod swój dach ? Quote
Ania z Bytomia Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 nikt nie chce pomóc ? to tylko 1 dzień... :-( Quote
Recommended Posts