Jump to content
Dogomania

Z Żyrardowa do Krakowa, czyli Makumba zmienila adres! ...MUCHOMOREK [']

Recommended Posts

Posted

a dawałaś ich do adopcji na miau? U mnie Felicjan w ten sposób znalazł dom. Psotka i Rosi ogłoszenie się jeszcze nie ukazało, bo tam czeka się do 5 dni. Pani, która wzięła Felicjana mówiła, że większość z tych kociaków z adopcji juz znalazła domy, bo gdzie nie dzwoniła to już nieaktualne

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fona']Na miau byly jako piecioraczki, musze dac nwe, dzieki, a jak Twoja dzieciarnia? - dawno nie zagladalam...

nikt nie dzwonil... ;([/quote]

daj do adopcji, tam spory ruch w interesie mimo wakacji (to wiem od kogoś kto szukała kota i znalazł w końcu mojego Felicjana). Poza Felkiem, wszystkie nadal u mnie:shake:

Posted

Piękne te koty. aż dziw że jeszcze nie w nowym domu.
Ja niestety sama mam teraz na głowie kilka kociaków- [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76041[/URL]

Posted

Już piszę.
Panstwo wlasnie wyszli. Byli z córeczką mniej wiecej 5-letnią. Bardzo mili, spokojni ludzie. Wrazenie bardzo pozytywne.
Najmniej przekonana byla pani (do dzisiaj mysleli, ze adoptujaj ednego kotka, jak powiedzialam, ze nie rozdziele chlopakow, pani oddzwonila, ze maz ja przekonal, ze moga mieć dwa :)).
Troche tez dla pani byli urośnięci na poczatku, potem sie zastanawiali nad drzwiami balkonowymi, bo sa ciagle otwarte. Zdecydowli sie na zalozenie moskitiery, do kastracji koty nie wychodzilyby na dwór.

Zostawilam ich, zeby sobie poszeptali. Powiedzialm, ze jest jeszcze 9 innych malutkich kotkow, wiec jesli nie czuja, ze chca na pewno dwa albo ze wlasnie te koty, to ja im pokaze inne, ale stanowczo zaprzeczyli, powiedzieli, ze sa zdecydowani na dwa.

Nie dalam im od razu, bo nie. Poprosilam siostre estime i pojedziemy z chlopakami, bo to az pod Bloniem. MUSZE zobaczyc, gdzie moje aniołki beda mieszkac.

Umowilismy sie na czwartek, ale na koniec zapytalam o drugie dziecko. Okazalo sie, ze jest wczesniakiem. Powiedzialam, zeby lepiej skonsultowali to z lekarzami, bo moze sie okazac, ze takie niewyksztalcone płuca u dziecka sa przeciwwskazaniem do adopcji kota (pamietam, ze z tego powodu Mruczce szukalysmy z Mirką domu).

No i teraz sie obawiam, ze lekarze odradza wziecie kotow. A czulam, ze to dobry domek.

Posted

moze nie odradza.. nie znam sie na tym, ale mam nadzieje, ze nie i ze moze wlasnie maluchom sie poszczescilo !
a kiedys czytalam nawet, ze dzeci wychowywane z kotem od poczatku duzo rzadziej maja astme na przyklad. no ale nie wiem jak to z wczesniakami..

Posted

Z tego co wiem to mój brat był wcześniakiem, a u nas w domu zawsze było pełno psów i kotów, więc może i w tym wypadku koty nie zaszkodzą? Oby...

Posted

[SIZE=4][COLOR=orange][B]domek nie weźmie chlopaków :placz: [/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ffa500]ja znowu nie pojade na weekend[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ffa500]w sierpniu nie pojade na urlop[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ffa500]jak oni u mnie zostana, nie wezme juz zadnego kota na tymczas nigdy :([/COLOR][/SIZE]

Posted

Fona a moze warto przemyslec inne warianty, byc mniej wymagajacym dla domkow. W koncu wiele osob kocha ktoy ale nop. nie stac ich na roala canin albo nie moga dwoch kotow przygarnac?? Wiem ze chcesz dla nich jak najlepiej ale trzeba sie zastanowic co jest wazniejsze. one sa coraz wieksze, coraz trudniej bedzie z domkiem

Posted

fonajuz wyjasnilysmy to na gg. ale ja naprawde zaczynam martwic sie sytuacja kotow. twoje zero odzewu u mnie tylko jedna wariatka a coraz gorzej jest. Nikt nawet bialego nie chce. oj oj

Posted

[quote name='LittleMy']a jak to jest z ogloszeniami w kocich gazetach, kocie sprawy albo kot? Fona, masz dojscia ?[/quote]

nie mam zadnych...