LittleMy Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 ale ma zabawek, ale szczesliwy :cool3: dobrze mu sie trafilo :) Quote
beam6 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 [quote name='Magdarynka'] Magdarynka - Chwalipięta :diabloti: Quote
Magdarynka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 beam6 napisał(a):Magdarynka - Chwalipięta :diabloti: A pewnie! Przecież to grzech gościć takie piękne futro i się nim nie chwalić :evil_lol: Quote
Magdarynka Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Taki piękny pies i nikt tu nawet nie zagląda...:shake: :placz: Quote
ronja Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 a ja dziś myślałam rano o Was (przejeżdzając pod Waszym domkiem) Quote
LittleMy Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 on tak fajnie wyglada na tych zdjeciach, jakby chcial sie wszystkim naraz bawic :) Quote
reksio50 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Ja mam kilka pytań dotyczących Bajo(Baja :)) Jak on reaguje na koty no i tak mniej więcej dokąd sięga przeciętnemu człowiekowi?? Mam własny post na forum bo po śmierci naszego słoneczka poszukujemy piesia, nie dużego, kochającego koty. Tu więcej informacji o nas: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5760481#post5760481 Quote
Magdarynka Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Bajo na podwórkowe koty reaguje jak mój Chester, czyli goni.... W domu kota nie mam, więc nie wiem. Jest duża szansa, że się zaprzyjaźni. Mój futrzak goni wszystko, co się rusza i jego pierwsze spotkanie z moim królikiem nie było miłe dla królika. Jednak nauczył się, że to nasze zwierzątko i jego się nie gania. W dość krótkim czasie i pies i królik mogły przebywać bez problemu w jednym pokoju. Sądzę, ze podobnie byłoby z Bajo. Co do wielkości - w kłębie ma mniej więcej 40 cm (ciężko go zmierzyć, bo szaleje), więc jest wielkości spaniela, może troszkę mniejszy. Waży 10 kg. Quote
KingaW Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Muszę się wtrącić; oprócz bardzo nielicznych psów kocich-killerów praktycznie nie ma psów, które nie mają dobrych relacji z własnymi kotami. Tak się jakoś dzieje, że zwierzęta przeważnei są mądrzejsze od ludzi, przynajmniej w tej kwestii. Quote
KingaW Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 A Bajo odwiedzi stoisko Stow. NICZYJE w Powsinie, w tę niedzielę? Quote
esperanza Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Dołączam się do pytania. Magdarynko będziesz w niedzielę? Możesz wspomóc swoja osobą nasze stoisko? Quote
Magdarynka Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Nie mam pojęcia, czy będę w niedzielę... Cienko to widzę, bo nie mam czym dojechać (komunikacją niebardzo mogę, bo jeszcze go nie zaszczepiłam), poza tym nie wiem, czy będę miała komu "sprzedać" Czesława w niedzielę... Quote
esperanza Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 :placz: postaraj się proszę, bo jak na razie z chętnych do obsługi stoiska jest tylko beam6, lika i ja, ale dopiero po 15. Brakiem szczepienia bym się nie przejmowała, wystarczy kaganiec w autobusie. Quote
Magdarynka Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Dziś zaszczepiłam ślicznotę przeciwko wściekliźnie. Za dwa tygodnie wirusówki. Musze mu też zrobić EKG, bo wetce nie podoba się psie serduszko w badaniu osłuchowym... :shake: Nie ma szmerów w sercu, ale jakby serce nierówno uderzało... Ponieważ do dokładnego osłuchania psiego serducha paszcza powinna być zamknięta, a dziś było dość gorąco i mały się wyrywał, gdy mu zamykała paszczę, więc może jest wszystko w porządku... Zobaczymy, jaki będzie wynik EKG. Stwierdziła, że na choroby serca on jest jeszcze za młody, ale może to być też wada wrodzona... Oceniła go na 2 lata :p Quote
Magdarynka Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Dziękujemy :) Wyściskałam go od Ciebie ;) Quote
KingaW Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Co ci weci z tymi sercami nagle...(Magdarynko, nie wiem czy wiesz jakie były jazdy z Falą przed imprezą na SGGW - że niby serce jej źle biło - jakiś wet z SGGW się przyczepił, kazał zrobić EKG, którego ozcywiścei nie można było zrobić na miejscu na SGGW (!) i Dziewczyny musiały po całym Ursynowie jeździć i szukać EKG 'od ręki' robionego, no i się okazało, że Fala zdrowa jak tur).Podobno w badaniu osłuchowym żaden pies nie ma równego rytmu. Czego to panikę sieją. Żesz.... Quote
reksio50 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Wiecie ja z doświadczenia wiem, że lepiej żeby się czepiali serducha, niż nie! Mój Maniuń jeszcze by żył gdy wet w odpowiednim czasie osłuchał go i na badania skierował! Maniek w wieku 11lat zmarł z powodu wody w płucach którą wywołała poważna wada serca! No i trzymam mocno kciuki za Bajo, u nas swoje miejsce znalazł Tofik z wątku: http://www2.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68502 Ale jestem pewna że i Bajo będzie miał mnóstwo szczęścia :) Pozdrowienia Kinga Quote
Magdarynka Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu zrobimy mu EKG i zobaczymy... Chester też ma coś nie tak z sercem i jakby czasem jego serce "zapomniało" uderzyć. To właśnie wyszło i podczas badania osłuchowego i podczas EKG. Nie jest to jednak nic groźnego i nie daje to żadnych objawów w życiu codziennym. Najprawdopodobniej "ten typ tak ma". Może Bajo (strasznie dziwaczne to imię, więc mówię do niego po prostu Feluś :) ) ma podobnie, a może nic mu nie dolega. Zobaczymy, co wykaże EKG... Quote
ronja Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Feluś - to bardzo piękne imię!!!!! (Nasz Karmelek też jest od czasu do czasu Elusiem - Felusiem - Melusiem) Quote
Recommended Posts