Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj w schronisku "wpadł mi w oko" przepiękny psiak...
Nie mogłam go tam zostawić, więc wzięłam pod pachę i jest u mnie...
W schronisku był chyba miesiąc. Ma książeczkę zdrowia. 18 kwietnia został odrobaczony i odpchlony. Wczoraj odpchliłyśmy go ponownie. Dziś go wykapałam i wyczesałam.
Ma mniej więcej 3 lata, jest bardzo spokojny. W kojcu mieszkał z 3 czy 4 psami i nie wykazywał najmniejszych oznak agresji. Z moim psem świetnie się dogaduje. Uwielbia być czesany, co przy jego futrze jest niebywałą zaletą :)
Jest niesamowitym pieszczochem. Waży "na oko" mniej więcej 10 kg.
Nieźle chodzi na smyczy. Na razie się nie odezwał, więc raczej nie jest hałaśliwy :)

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Futro jest rzeczywiście urocze :loveu:
Czasem zachowuje się jak kocur, np. podczas głupawki wali łapą Chestera po głowie :evil_lol:
A dziś w nocy było mi ciepło... Po prawej jedno futro, po lewej drugie futro... :p

Posted

Ojej, ojej... futro przepiękne i czy mi się wydaje, czy faktycznie jest mniejszy od Chestera? Ma taki sam ogonek? :crazyeye:
A tak nawiasem mówiąc... musisz im delikatnie powiedzieć, że zima się skończyła i futra nie potrzebujesz :evil_lol:
Jeden z jednej, drugi z drugiej? Wspaniale się dograli :razz:

Posted

Jest mniejszy od Cześka, waży dokładnie 10kg (Czesław prawie 14 kg).
Właśnie wróciliśmy z lecznicy. Postanowiłam mu zrobić "przegląd techniczny".
Wszystko w najlepszym porządku, psiak zdrowy jak dąb!

Posted

Jeszcze trochę za wcześnie... W sobotę dotarliśmy do domu po 18-tej, wiec praktycznie jest u mnie 2 i pół dnia...
Zaczął ciągnąć na smyczy... Dusi się ale prze dalej do przodu... Temperuję go, ale trochę czasu potrzeba... Jest spokojniejszy od mojego wariata - Chestera. Na spacerach nie goni wszystkiego co się rusza, ale za kotem wczoraj wieczorem chciał pognać... Kupiłam mu dziś inną obrożę, bo na łańcuszku zaciskowym by się chyba udusił.
Bawi sie zabawkami, ale jeszcze sporadycznie. Na razie sie oswajamy.
Daje wszystko ze sobą zrobić. Nie podobało mu się mierzenie temperatury, ale ani nie warknął, ani nie pokazał zębów.
I uwielbia (!) drapanie nad ogonkiem :evil_lol:

Posted

Magdarynka napisał(a):

Zaczął ciągnąć na smyczy... Dusi się ale prze dalej do przodu... Temperuję go, ale trochę czasu potrzeba...

Może szelki byłyby lepsze dla niego?
Filutek z niego... jakieś nowe fotki? Sceny łóżkowe :razz: :diabloti:

Posted

Obawiam się, że na szelkach będzie ciągnął jeszcze bardziej...
Fakt, nie będzie się dusił, ale urwie mi rękę :evil_lol:
On by sobie chętnie pobiegał, poszalał na trawce, ale nie mogę go puścić... :shake:
Na razie jedyne szaleństwo, na jakie mogę mu pozwolić, to głupawka z Cześkiem w domu. Kilka takich głupawek i jest szansa, że będę miała większe mieszkanie :evil_lol:

Posted

Magdarynka napisał(a):
Obawiam się, że na szelkach będzie ciągnął jeszcze bardziej...
Fakt, nie będzie się dusił, ale urwie mi rękę :evil_lol:

Może być i tak, ale po swoim doświadczeniu wiem, że łatwiej zapanować (jak moje obydwa miały obróżki to za nic nie dawałam rady z nimi, a jeden się bardzo podduszał, natomiast teraz w szelkach to jednak bez porównania lepiej. Ale to trzeba po prostu samemu zobaczyć :)

On by sobie chętnie pobiegał, poszalał na trawce, ale nie mogę go puścić... :shake:
Na razie jedyne szaleństwo, na jakie mogę mu pozwolić, to głupawka z Cześkiem w domu. Kilka takich głupawek i jest szansa, że będę miała większe mieszkanie :evil_lol:

To super psy... Pożycz mi je, przydałoby się większe mieszkanie :roll:

Posted

beam6 napisał(a):
Magdarynko a dałoby się zrobić zdjęcie "od przodu" :evil_lol: ? Mordki Twojego Futra ciekawam :evil_lol: :loveu:

Na specjalne życzenie - moja tymczasowa, zaspana przeokrutnie mordka :loveu:

Posted

Dziękuję bardzo :loveu: . Mordka cudności ale osobiście najbardziej mi się podobają: ogon i te pióropusze na przednich łapach :evil_lol: . Bajo jest tak podobny do Cześka, że nadaję mu uroczyście przydomek "KLON CZESTERA"