Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ach , jaki cudowny Dinuś , ale taki chudzieńki :shake: , mam nadzieję , że to się szybko zmieni . Jak tam biegunka , przeszła mu już? Bea, cudowna i błyskawiczna akcja:lol: :klacz:
Ponawiam pytanie: komu wpłacić pieniążki ? podajcie jakieś konto;) !

Posted

Dinuś czuje się dużo lepiej;) jest bardzo wybredny:D najlepiej byłoby gdyby dostawał tylko mięsko...ryżyk jest be!..malutki uwielbia mężczyzn...do kobiet podchodzi bardzo ostrożnie.. na 100% był bity :shake:
strasznie się boi gwałtownych ruchów..ogólnie ma się świetnie Cioteczki kochane:loveu:

Posted

Słuchajcie , dajcie zdjęcia tych jamniorów , bo ja się już chyba pogubiłam:shake: . Nie wiem , który pojechał , a który został . Napiszcie jeszcze raz i dajcie tych zdjęcia, które są aktualnie w schronie. I robię allegro.

Posted

anula wiec tak, rudy jamnik poszedl do niemiec wczoraj (swoja droga dziwne bo przeciez jeszcze niedawno nie byl do adopcji a tu nagle od razu niemcy!!), Figa jest pani zainteresowana ale narazie nic nie wiadomo, jest jeszcze jeden jamniorek okrooopni chudy ale nie mam zdjec :( porobie nastepnym razem bo teraz jeszcze nie bedzie do adopcji.

Posted

No własnie o tego czarnego najbardziej się boje. On jest tak chudy jak kiedys Ogi
[*] tyle że jego nie udało się uratować...

Jutro zapytam czy mozna by go wciąc na tymczas.

Posted

A tak swoją drogą, do Niemiec powinni brac psiaki ktore mają mniejsze szanse na adopcje...:roll:

Postaram sie jutro porobic jakieś fotki.

Posted

[quote name='justine.']no to super!!! :multi: a jak z jego zdrowkiem?

Dostał kroplówke, zastrzyki, mam się jeszcze z nim stawić jutro.
Jamniś jest wychudzony i od czasu do czasu pociąga nosem i kaszle (katar?). Apetyt ma ale jest dość wybredny, z jedzenia sprytnie wyciąga tylko kawałki mięsa, ryż i makaron sa be :razz: ... Pić na razie nie chce w ogóle, moze to po wczorajszej kroplówce?

Generalnie w domu zachowuje sie spokojnie, wczoraj tylko troche popiskiwał, lubi lezeć na kanapach i poduszkach, sporo śpi.

Mozna sie rozglądać za domkiem dla niego ale póki jest leczony to chyba zostanie u mnie.
Jego wiek ocenili na 2,3 lata .
A oto Reksio:

Posted

AnkaG napisał(a):
Inez to może być kaszel kenelowy - Nuka też takie objawy po zabraniu ze schronu miała.

Hm ...ja sie nie znam wiec nie wykluczam. A jak leczyłas ten kaszel?

Posted

Nuka dostawała antybiotyk i kazali mi podawać ludzki rutinoskorbin i syrop na kaszel (Kupiłam prawoślazowy).

To, że najprawdopodobniej jest to kaszel kenelowy powiedziała mi wetka w schronie.
Nie jest to groźna choroba dla psa ale ciągnie się ok. 2 tygodni.

Nuka najpierw kichała a później przeszło jej to w taki kaszel - miała odruchy wymiotne ale nie zwracała. I apetyt też miała wtedy słabiutki.

PS A jak tam matura?

Posted

AMIŚKA napisał(a):
Inez a jaki jest dla ludzi?/ i dla dzieci?? i sprawa wychodzenia???

Załatwia sie normalnie na dworze, ale nie zabardzo chce spacerować, robi to co chce zrobic i stoji w miejscu albo chce do domu.
Do ludzi w porzątku, nie wykazuje agresji, jest moze troche nieśmialy ale tez nie jakos przesadnie lękliwy. Dzieci traktuje tak jak dorosłych, spokojnie móglby pójść do domu z dziecmi.

PS. dobrze, przedwczoraj mialam ostatni egzamin :)

Justyna a jak Figa? jedzie do Wrocławia?

Posted

Inez , podaj mi na priw nr telefonu, lub jakiś komunikator. Jest u mnie osoba króra jest chetna na Reksia i chciałaby o nim porozmawiać.
PILNE!!!

Posted

Niestety , koleżanka chce koniecznie pieska, więc Figi nie weźmie :-( .
Jestem po wstepnej rozmowie z Inez w sprawie Reksia. Jeśli Inez się zgodzi, to Reksiu po leczeniu pojedzie do naszej koleżanki w Krośnie Odrzańskim. Czekamy na decyzję.