Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Uru']Witajcie

sprawa jest bardzo poważna i nie nalezy jej lekceważyć. przedstawimy wszystkie zebrane podczas 3 dniowej kontroli materialy. w tym film i zdjecia.

kordian przez wiele miesiecy pisal do nas maile i wysylal wspaniale filmy.

coś jednak nie grało. pojechalismy. to co zastalismy przerosło wszelkie nasze mylenie o tym człowieku. widok był wrecz mrożący krew w zyłach.

owczarek niemicki przypiety do drzewa na krowim łancuchu, nie mogacy sie polozyc , bed wody... czy taki zapis mieliscie w umowie zostawiajac tam Psa?

2 dni z rzedu bylismy, nikogo nie bylo na poseji. psy w kojcach na sloncu jak na patelni. zero wody.
podczas oficjalnej interwencji kordian zaprzeczal jakoby psy byly w kojcach dluzej niz 15 minut... tymczasem mamy dwudniowy material. Nasz pies ma otarcia na ciele wskazujace na dlugotrwałe przebywanie w kojcu.

kordian nie wydal nam lekow oraz ksiazeczek zdrowia.

ten czlowiek nie jest w porzadku, mowiac bardzo delikatnie.
nie mozna wierzyc mu na słowo absolutnie.
w tej sprawie prosze o oficjalny kontakt pod nr tel 694 795 026/osoba w Fundacji prowadzaca sprawe./dzwonic po godz. 16(praca)[/QUOTE]

za tak traktowanie zwierzat to nalezy zakaz tym osobom trzymanie dozywotniego zwierzat tam jest ewidentne lamanie ustawy o ochronie zwierzat,tam dzialaja osoby majace ratowac zwierzeta?
Co sie dzieje afera goni afere

Posted

[quote name='diuna_wro']przekopiowane z innego wątku Kordiana Świniarskiego, fundacji Przystań:

[I]"[FONT=arial][COLOR=#000000]Nasza oferta pomocy to przyjęcie psiaków do domku tymczasowego a nie na hotelik.[/COLOR][COLOR=#000000]Nie ma mowy o opłatach za dzień pobytu tzw. „pobytowe”, albowiem statutowo jesteśmy fundacją NON-PROFIT. Liczymy jedynie na zwrot pieniążków za karmę i ewentualne leki ( to oczywiście w przypadku piesków wymagających leczenia), [/COLOR][/FONT]"

[/I]nam kazano płacić "hotelowe" 150 - 200 zł plus osobno karma, leki, akcesoria....
jak Wam?[/QUOTE]

Podnoszę, bo ważne...

Czy to nie Borys jest na tym zdjęciu:

[URL]http://img809.imageshack.us/img809/5749/38d8.jpg[/URL]

Posted

[quote name='Marinka']Podnoszę, bo ważne...

Czy to nie Borys jest na tym zdjęciu:

[URL]http://img809.imageshack.us/img809/5749/38d8.jpg[/URL][/QUOTE]

nie, to nasz pies. Snaki. Powierzony Przystani na czas terapii lęku separacyjnego ... i tak go potraktowano. Kolejne dwie kontrole zastały małego, drobnego Snakiego na łańcuchu.

Posted (edited)

a Borys to taki średniej wielkości czarny podpalany?

jeśli tak, to był w kojcu. Jeśli była zgoda na kojec dla Borysa - to nie ma tematu. Kojec bez budy i bez legowiska - zaznaczam
Borys ma się dobrze. Tylko nie miał wody, jak pozostałe

Edited by diuna_wro
Posted

myślę, że z mojej strony to wyczerpujące info. Zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia i filmy na potwierdzenie tych słów. Sami oceńcie czy są to standardy placówki mianującej się fundacją ...

wątek będziemy śledzić. Trzymamy kciuki za Wasze psiaki. Nasze są już znów z nami

Posted

[quote name='xxxx52']za tak traktowanie zwierzat to nalezy zakaz tym osobom trzymanie dozywotniego zwierzat tam jest ewidentne lamanie ustawy o ochronie zwierzat,tam dzialaja osoby majace ratowac zwierzeta?
Co sie dzieje afera goni afere[/QUOTE]

A Ty znowu przyszłaś się mądralować?

Posted

[quote name='diuna_wro']a Borys to taki średniej wielkości czarny podpalany?

jeśli tak, to był w kojcu. Jeśli była zgoda na kojec dla Borysa - to nie ma tematu. Kojec bez budy i bez legowiska - zaznaczam
Borys ma się dobrze. Tylko nie miał wody, jak pozostałe[/QUOTE]

Tak Borys to średniej wielkości psiak.
Jak wspominałam w rozmowie telefonicznej wyraziłam zgodę na kojce.

Posted

Przypadkowo weszłam na wątek.
Z takich warunków zabiera się psiaki a nie oddaje na hotelowanie.Ten łańcuch uczepiony do drzewa i dziury pokopane przez psa wystarczy aby tym przybytkiem zainteresowała się Policja.Nie wspomnę klatka w klatce i te biedne maluszki w klatkach.
Po co zabierać psy ze Schronisk i płacić za te same warunki albo i gorsze.W schronie nie spotkałam psa przykutego do drzewa łańcuchem.

Posted

[quote name='Anula']Przypadkowo weszłam na wątek.
Z takich warunków zabiera się psiaki a nie oddaje na hotelowanie.Ten łańcuch uczepiony do drzewa i dziury pokopane przez psa wystarczy aby tym przybytkiem zainteresowała się Policja.Nie wspomnę klatka w klatce i te biedne maluszki w klatkach.
Po co zabierać psy ze Schronisk i płacić za te same warunki albo i gorsze.W schronie nie spotkałam psa przykutego do drzewa łańcuchem.[/QUOTE]
zgadzam się w 100% z tamtąd trzeba zabierać zwierzęta, załatwić przez sąd zakaz trzymania żywych zwierząt i ostrzegać na stronach zwierzolubnych, a nie płacić....

Posted

[quote name='Poprawna']A Ty znowu przyszłaś się mądralować?[/QUOTE]
a ty co sie mnie czepiasz szukasz zadymy?co ty masz madrego w tej psiej tragedi do powiedzenia? pomoz lepiej psom zamaist szukac zaczepek z ludzmi
to co jedynego pozytecznego mozesz uczynic

Posted

[quote name='Ladymonia0610']Kochana czy mogę skorzystać z Twojej propozycji?
Mam suczkę do pilnej adopcji Balbina z Lubawki. Siedzi od lutego w hotelu kwota olbrzymia ponad 500zł miesięcznie.[/QUOTE]
cioteczko, napisz jeszcze neti, na jakie woj. ogłaszać sunię:)

Posted

[quote name='Ladymonia0610']Tak Borys to średniej wielkości psiak.
Jak wspominałam w rozmowie telefonicznej wyraziłam zgodę na kojce.[/QUOTE]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000] Wszystkich czytających kłamstwa, manipulacje, pomówienia, oszczerstwa Pani Agnieszki Szui w stosunku do Fundacji Przystań, uprzejmie informuję, że w dniu dzisiejszym zostało zgłoszone i zarejestrowane postępowanie karne przeciwko Prezesowi Ireneuszowi Czerniejewskiemu i Agnieszce Szui, reprezentujących Fundację 2plus4.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] Sprawa karna dotyczy znęcania się nad zwierzętami, wymuszenia rozbójniczego, naruszania dóbr osobistych i gróźb karalnych. [/FONT][/COLOR][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Chciałbym przedstawić wszystkie szczegóły i pomysły Fundacji 2plus4 na formy i metody zbierania środków finansowych „na zwierzęta” i znęcania się nad nimi. [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Jednak z powodu postępowania karnego na chwilę obecną nie mogę ich upublicznić. [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] W związku z toczącym się postępowaniem karnym przeciwko wymienionym zwracam się do administratora strony Dogomania o zawieszenie wątków dot. Fundacji Przystań do czasu wyjaśnienia sprawy karnej. [/FONT][/COLOR][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Jeżeli będzie taka potrzeba to podam nr rejestru i jednostkę prowadzącą postępowanie.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Z poważaniem:[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Kordian Świniarski. [/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='PRZYSTAŃ'][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000] Wszystkich czytających kłamstwa, manipulacje, pomówienia, oszczerstwa Pani Agnieszki Szui w stosunku do Fundacji Przystań, uprzejmie informuję, że w dniu dzisiejszym zostało zgłoszone i zarejestrowane postępowanie karne przeciwko Prezesowi Ireneuszowi Czerniejewskiemu i Agnieszce Szui, reprezentujących Fundację 2plus4.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] Sprawa karna dotyczy znęcania się nad zwierzętami, wymuszenia rozbójniczego, naruszania dóbr osobistych i gróźb karalnych. [/FONT][/COLOR][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Chciałbym przedstawić wszystkie szczegóły i pomysły Fundacji 2plus4 na formy i metody zbierania środków finansowych „na zwierzęta” i znęcania się nad nimi. [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Jednak z powodu postępowania karnego na chwilę obecną nie mogę ich upublicznić. [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] W związku z toczącym się postępowaniem karnym przeciwko wymienionym zwracam się do administratora strony Dogomania o zawieszenie wątków dot. Fundacji Przystań do czasu wyjaśnienia sprawy karnej. [/FONT][/COLOR][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Jeżeli będzie taka potrzeba to podam nr rejestru i jednostkę prowadzącą postępowanie.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Z poważaniem:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Kordian Świniarski. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]

chętnie podejmę się przed niezależnym organem ścigania tematu znęcania się nad zwierzętami.
środków finansowych nikt nie wymusza, nawet nie zostały Ci naliczone kary umowne

Proszę o przesłanie na nasz adres email nr rejestru i jednostkę prowadzącą postępowanie, przekażę to kancelarii prawnej fundacji

Posted

[quote name='ala56']Wszystkie dobrowolne wpłaty wpłacamy na konto Fundacji Dr Lucy a Fundacja reguluje oplaty na podstawie faktur z hotelu lub weta.[/QUOTE]

Co fundacja Dr.Lucy ma wspolnego z tym wszystkim ?

Posted

[quote name='wellington']Co fundacja Dr.Lucy ma wspolnego z tym wszystkim ?[/QUOTE]

nic. Też to wyjaśniałam na PW.
Przedstawiono tylko praktykę, jaka odbywa się u Dr. Lucy w odniesieniu do faktur i rachunków