ala56 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Wszystkie dobrowolne wpłaty wpłacamy na konto Fundacji Dr Lucy a Fundacja reguluje oplaty na podstawie faktur z hotelu lub weta. Quote
xxxx52 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='Uru']Witajcie sprawa jest bardzo poważna i nie nalezy jej lekceważyć. przedstawimy wszystkie zebrane podczas 3 dniowej kontroli materialy. w tym film i zdjecia. kordian przez wiele miesiecy pisal do nas maile i wysylal wspaniale filmy. coś jednak nie grało. pojechalismy. to co zastalismy przerosło wszelkie nasze mylenie o tym człowieku. widok był wrecz mrożący krew w zyłach. owczarek niemicki przypiety do drzewa na krowim łancuchu, nie mogacy sie polozyc , bed wody... czy taki zapis mieliscie w umowie zostawiajac tam Psa? 2 dni z rzedu bylismy, nikogo nie bylo na poseji. psy w kojcach na sloncu jak na patelni. zero wody. podczas oficjalnej interwencji kordian zaprzeczal jakoby psy byly w kojcach dluzej niz 15 minut... tymczasem mamy dwudniowy material. Nasz pies ma otarcia na ciele wskazujace na dlugotrwałe przebywanie w kojcu. kordian nie wydal nam lekow oraz ksiazeczek zdrowia. ten czlowiek nie jest w porzadku, mowiac bardzo delikatnie. nie mozna wierzyc mu na słowo absolutnie. w tej sprawie prosze o oficjalny kontakt pod nr tel 694 795 026/osoba w Fundacji prowadzaca sprawe./dzwonic po godz. 16(praca)[/QUOTE] za tak traktowanie zwierzat to nalezy zakaz tym osobom trzymanie dozywotniego zwierzat tam jest ewidentne lamanie ustawy o ochronie zwierzat,tam dzialaja osoby majace ratowac zwierzeta? Co sie dzieje afera goni afere Quote
Marinka Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='diuna_wro']przekopiowane z innego wątku Kordiana Świniarskiego, fundacji Przystań: [I]"[FONT=arial][COLOR=#000000]Nasza oferta pomocy to przyjęcie psiaków do domku tymczasowego a nie na hotelik.[/COLOR][COLOR=#000000]Nie ma mowy o opłatach za dzień pobytu tzw. „pobytowe”, albowiem statutowo jesteśmy fundacją NON-PROFIT. Liczymy jedynie na zwrot pieniążków za karmę i ewentualne leki ( to oczywiście w przypadku piesków wymagających leczenia), [/COLOR][/FONT]" [/I]nam kazano płacić "hotelowe" 150 - 200 zł plus osobno karma, leki, akcesoria.... jak Wam?[/QUOTE] Podnoszę, bo ważne... Czy to nie Borys jest na tym zdjęciu: [URL]http://img809.imageshack.us/img809/5749/38d8.jpg[/URL] Quote
diuna_wro Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='Marinka']Podnoszę, bo ważne... Czy to nie Borys jest na tym zdjęciu: [URL]http://img809.imageshack.us/img809/5749/38d8.jpg[/URL][/QUOTE] nie, to nasz pies. Snaki. Powierzony Przystani na czas terapii lęku separacyjnego ... i tak go potraktowano. Kolejne dwie kontrole zastały małego, drobnego Snakiego na łańcuchu. Quote
diuna_wro Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 (edited) a Borys to taki średniej wielkości czarny podpalany? jeśli tak, to był w kojcu. Jeśli była zgoda na kojec dla Borysa - to nie ma tematu. Kojec bez budy i bez legowiska - zaznaczam Borys ma się dobrze. Tylko nie miał wody, jak pozostałe Edited August 7, 2013 by diuna_wro Quote
diuna_wro Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 tam żaden kojec budy nie ma, ani materaca, czy legowiska Quote
diuna_wro Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 myślę, że z mojej strony to wyczerpujące info. Zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia i filmy na potwierdzenie tych słów. Sami oceńcie czy są to standardy placówki mianującej się fundacją ... wątek będziemy śledzić. Trzymamy kciuki za Wasze psiaki. Nasze są już znów z nami Quote
Poprawna Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='xxxx52']za tak traktowanie zwierzat to nalezy zakaz tym osobom trzymanie dozywotniego zwierzat tam jest ewidentne lamanie ustawy o ochronie zwierzat,tam dzialaja osoby majace ratowac zwierzeta? Co sie dzieje afera goni afere[/QUOTE] A Ty znowu przyszłaś się mądralować? Quote
Ladymonia0610 Posted August 7, 2013 Author Posted August 7, 2013 [quote name='diuna_wro']a Borys to taki średniej wielkości czarny podpalany? jeśli tak, to był w kojcu. Jeśli była zgoda na kojec dla Borysa - to nie ma tematu. Kojec bez budy i bez legowiska - zaznaczam Borys ma się dobrze. Tylko nie miał wody, jak pozostałe[/QUOTE] Tak Borys to średniej wielkości psiak. Jak wspominałam w rozmowie telefonicznej wyraziłam zgodę na kojce. Quote
Anula Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Przypadkowo weszłam na wątek. Z takich warunków zabiera się psiaki a nie oddaje na hotelowanie.Ten łańcuch uczepiony do drzewa i dziury pokopane przez psa wystarczy aby tym przybytkiem zainteresowała się Policja.Nie wspomnę klatka w klatce i te biedne maluszki w klatkach. Po co zabierać psy ze Schronisk i płacić za te same warunki albo i gorsze.W schronie nie spotkałam psa przykutego do drzewa łańcuchem. Quote
asiuniab Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='Anula']Przypadkowo weszłam na wątek. Z takich warunków zabiera się psiaki a nie oddaje na hotelowanie.Ten łańcuch uczepiony do drzewa i dziury pokopane przez psa wystarczy aby tym przybytkiem zainteresowała się Policja.Nie wspomnę klatka w klatce i te biedne maluszki w klatkach. Po co zabierać psy ze Schronisk i płacić za te same warunki albo i gorsze.W schronie nie spotkałam psa przykutego do drzewa łańcuchem.[/QUOTE] zgadzam się w 100% z tamtąd trzeba zabierać zwierzęta, załatwić przez sąd zakaz trzymania żywych zwierząt i ostrzegać na stronach zwierzolubnych, a nie płacić.... Quote
xxxx52 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='Poprawna']A Ty znowu przyszłaś się mądralować?[/QUOTE] a ty co sie mnie czepiasz szukasz zadymy?co ty masz madrego w tej psiej tragedi do powiedzenia? pomoz lepiej psom zamaist szukac zaczepek z ludzmi to co jedynego pozytecznego mozesz uczynic Quote
xxxx52 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 czy ktoras org.prozwierzeta psom pomogla i je zabrala do siebie? Quote
asiuniab Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='Ladymonia0610']Kochana czy mogę skorzystać z Twojej propozycji? Mam suczkę do pilnej adopcji Balbina z Lubawki. Siedzi od lutego w hotelu kwota olbrzymia ponad 500zł miesięcznie.[/QUOTE] cioteczko, napisz jeszcze neti, na jakie woj. ogłaszać sunię:) Quote
PRZYSTAŃ Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='Ladymonia0610']Tak Borys to średniej wielkości psiak. Jak wspominałam w rozmowie telefonicznej wyraziłam zgodę na kojce.[/QUOTE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000] Wszystkich czytających kłamstwa, manipulacje, pomówienia, oszczerstwa Pani Agnieszki Szui w stosunku do Fundacji Przystań, uprzejmie informuję, że w dniu dzisiejszym zostało zgłoszone i zarejestrowane postępowanie karne przeciwko Prezesowi Ireneuszowi Czerniejewskiemu i Agnieszce Szui, reprezentujących Fundację 2plus4.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] Sprawa karna dotyczy znęcania się nad zwierzętami, wymuszenia rozbójniczego, naruszania dóbr osobistych i gróźb karalnych. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Chciałbym przedstawić wszystkie szczegóły i pomysły Fundacji 2plus4 na formy i metody zbierania środków finansowych „na zwierzęta” i znęcania się nad nimi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Jednak z powodu postępowania karnego na chwilę obecną nie mogę ich upublicznić. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] W związku z toczącym się postępowaniem karnym przeciwko wymienionym zwracam się do administratora strony Dogomania o zawieszenie wątków dot. Fundacji Przystań do czasu wyjaśnienia sprawy karnej. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Jeżeli będzie taka potrzeba to podam nr rejestru i jednostkę prowadzącą postępowanie.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Z poważaniem:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Kordian Świniarski. [/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
diuna_wro Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='PRZYSTAŃ'][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000] Wszystkich czytających kłamstwa, manipulacje, pomówienia, oszczerstwa Pani Agnieszki Szui w stosunku do Fundacji Przystań, uprzejmie informuję, że w dniu dzisiejszym zostało zgłoszone i zarejestrowane postępowanie karne przeciwko Prezesowi Ireneuszowi Czerniejewskiemu i Agnieszce Szui, reprezentujących Fundację 2plus4.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] Sprawa karna dotyczy znęcania się nad zwierzętami, wymuszenia rozbójniczego, naruszania dóbr osobistych i gróźb karalnych. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Chciałbym przedstawić wszystkie szczegóły i pomysły Fundacji 2plus4 na formy i metody zbierania środków finansowych „na zwierzęta” i znęcania się nad nimi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Jednak z powodu postępowania karnego na chwilę obecną nie mogę ich upublicznić. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] W związku z toczącym się postępowaniem karnym przeciwko wymienionym zwracam się do administratora strony Dogomania o zawieszenie wątków dot. Fundacji Przystań do czasu wyjaśnienia sprawy karnej. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Jeżeli będzie taka potrzeba to podam nr rejestru i jednostkę prowadzącą postępowanie.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Z poważaniem:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Kordian Świniarski. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE] chętnie podejmę się przed niezależnym organem ścigania tematu znęcania się nad zwierzętami. środków finansowych nikt nie wymusza, nawet nie zostały Ci naliczone kary umowne Proszę o przesłanie na nasz adres email nr rejestru i jednostkę prowadzącą postępowanie, przekażę to kancelarii prawnej fundacji Quote
LILUtosi Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Panie Kordianie a czy może Pan odpowiedzieć czy zdjęcia przedstawiają stan faktyczny? Czy to Pana kojce? I czy w ten sposób przebywają tam psy? Quote
diuna_wro Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 wymuszenie rozbójnicze? buahahahahaha nawet nie zajrzałeś do slownika zanim napisałeś ten bezsensowny post Quote
diuna_wro Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 na szczęście są dyktafony, kamery, aparaty :) to my byliśmy przygotowani, nie Wy, zatem .... do zobaczenia w Sądzie ! :) Quote
stzw Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Tu jest więcej zdjęc z tego miejsca: [url]http://www.youtube.com/watch?v=LI3ZtB3GOdM[/url] Quote
wellington Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 [quote name='ala56']Wszystkie dobrowolne wpłaty wpłacamy na konto Fundacji Dr Lucy a Fundacja reguluje oplaty na podstawie faktur z hotelu lub weta.[/QUOTE] Co fundacja Dr.Lucy ma wspolnego z tym wszystkim ? Quote
diuna_wro Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 [quote name='wellington']Co fundacja Dr.Lucy ma wspolnego z tym wszystkim ?[/QUOTE] nic. Też to wyjaśniałam na PW. Przedstawiono tylko praktykę, jaka odbywa się u Dr. Lucy w odniesieniu do faktur i rachunków Quote
Recommended Posts