Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jako, że nie wszyscy siedzą na forach labkowych, postanowiłam założyć galerię również tutaj :)

Imię: Tośka
Rasa: Labrador retriver
Urodzona: 27.03.2013r.

Labradora chciałam mieć od zawsze, ale mieliśmy już "małe zoo" w domu, więc ten pies był tylko w mojej głowie. Tak na poważnie zaczęłam o tym myśleć dwa lata temu, przeglądanie hodowli, artykuły, fora. W lutym po prawie 12 latach bycia z nami odeszła Bronka- suczka w typie boksera, ciepła klucha. Zrobiło się strasznie cicho i wtedy mama zgodziła się na nowego psa. Po poważnej rozmowie z nią na temat pseudohodowli i dlaczego rodowód jest tak ważny, zaczęły się poszukiwania hodowli, a raczej czekoladowego miotu :) Teraz już nie taka mała Tośka jest moim cieniem :)
Będę starała się wrzucać zdjęcia na bieżąco.
6 tyg:

Już w nowym domu :)

Posted

Ale śliczna czekoladka < 3 strasznie podobają mi się laby z tym umaszczeniem < 3

Macie w planach wystawiać kluchę ?
Podpinam temat !! na pewno będę tu zaglądać !!

• 2 weeks later...
Posted

Także odwiedzamy Tośkę! Pamiętam, jak odliczałaś dni do jej odbioru, a teraz jest już u Ciebie. Teraz odkryłam, że jest niewiele starsza od Nicolasa. A wydawało mi się, że młodsza. :crazyeye: Z resztą nieważne. Śliczna z niej panienka, na zdjęciach wygląda tak poważnie. W przeciwieństwie do mego kudłacza...
http://images35.fotosik.pl/1960/4caa839b685f53e5gen.jpg
Widzę, że i Tobie koneser wiśni/czereśni się trafił. Nico odkąd zrozumiał, że na ziemi leży kilkadziesiąt wiśni to wpiernicza ile wlezie. A drzewek w sumie mamy pięć, plus gruszki, śliwki i papierówki. Orzechów nie liczę, bo mam nadzieję, że mój pies będzie na tyle inteligenty, aby ich nie jeść. :evil_lol:

Posted

[quote name='Kasia0912']Beardedo, Tosia jest z hodowli Z Grodu Hrabiego Malmesbury - http://www.malmesbury.pl/. W miocie było 8 szczeniąt :)
Dzisiaj postaram się zrobić nowe zdjęcia to wrzucę.

Aaa haha ! Jak chcialam czekoladke to tez z Malmesbury ! U nich wyjatkowo te czekolady sa cudne !

• 3 weeks later...
Posted

Matko jaka ona już ogromna! :-o Śliczna pannica Ci rośnie. Na zajęcia do psiej szkoły uczęszczamy razem z czekoladową suczką laba, świetne "maleństwo". Gdy Nico się ogarnął wręcz go taranowała w zabawie. :lol:

• 2 months later...
Posted

[quote name='Dioranne']Zdefiniuj mi w tym momencie słowo "trochę". :evil_lol: Śliczna Tosia, ma piękny kolorek.

Tylko troszeczkę jej się urosło :D Teraz waży 25kg, ale i tak jest drobna :) Kolor ma świetny, z tym się zgadzam :D
Wspomnienie o wakacjach, bo pańcia nie ma nowych zdjęć :(