Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z moją znajomą, która wczoraj była w Nowym Dworze.
Powiedziałam mi, że widziała na przystanku autobusowym, niedaleko stacji PKP, koło przychodni zdrowia (idąc w stronę centrum) psa.

Pies podobno leży tam cały czas od kilku dni.
Na nic nie reaguje, nie je, nie pije (ludzie zostawiają mu jeddzenie ale on go podobno nie rusza)
Wczoraj lał deszcz a on nie ruszył się z miejsca.
Wygląda na zupełnie obojętnego, tak jakby czekał na kogoś kto go tu zostawił (albo jest chory).

Czy ktoś jest z Nowego Dworu i mógłby zobaczyć co sie z tym psem dzieje, zrobić jakieś zdjęcie?

POMOCY!

Posted

Kurcze ,ja wychodze do pracy .Wiem ,ze jest w Gdansku fajna babka ,ktora wzięła ze schronu onka na ktorego zalatwialy sie inne psy. Onek na wiosne odszedl za TM.Nie mam czasu aby poszukac na necie.

Kto ma czas i zawiadomi dogomaniakow z Trójmiasta. Ratujcie !!!

Posted

Muszę teraz na 2 godziny wyjść z domu, więc nie będę miała wieści o suni.
Jednak wetka ją dobrze zna bo dokarmia ją na tym przystanku. Sunia daje się pogłaskać, ale na widok obroży dostaje szału, panicznie się boi. NIe oddala się od przystanku więc może na sedalin da się złapać.

Posted

Ta sunia koczuje przy przystanku 3 tygodnie. Jakas pani zgodziła się ją wziąć na swoją działkę, ale przecież stamtąd ona zwieje!

Wetka była u niej dzisiaj, po moim alarmującym telefonie, sunia dała się pogłaskać, nakarmić, ale już na widok obroży reagowała paniką. Musi mieć jakieś złe wspomnienia. Weci z mastiffa mieli dzisiaj młyn w lecznicy, nie mogli wyjść na kilka godzin żeby jej podać na przykład sedalin.

Nie wiem co robić. Ja tam będę we wtorek kastrowac moje psiaki i kota, jedyny pomysł jaki mam to ten żeby jej PRZED OPERACJAMI podać sedalin i zostawić kogoś żeby ją śledził, a po operacjach wsadzić w auto. TO jedyne co mogę, bo nie mam własnego autam, to na wtorek jest wynajęte.

Posted

iwop napisał(a):
jej dobrze, że sie zajęliście... przez tyle dni nikt nie zwracał uwagi... straszne:-(

Podobno było kilka prób odłowienia! Ale ona jest spanikowana. A jak pod wpływem sedalinu pójdzie między bloki albo do jakiejś piwnicy - będzie słabo.

Posted

Z tego co mi mówiła Neris to jakaś Pani chce ją do siebie wziąć. Gdyby sunia była bardziej chętna do współpracy i nie uciekała to pewnie byłaby już w domku.
A swoja drogą jak ona musiała kochat tego człowieka skoro tak długo na niego czeka:placz::placz::placz:

Posted

Jakiś tydzień temu panowie z bazy autobusowej zobowiązali się zaopiekować sunią, straż miejska ją jakimś cudem odłowiła i zawiozła do bazy tylko po to, żeby następnego dnia rano zastać ją na przystanku.

W środę pani która ją dokarmia od samego początku zwabiła ją na swoje podwórko, ale sunia zwiała. W czwartek pani zbudowała dla niej budkę i weterynarze mieli sunię do pani zaprowadzić.

Ona jest ufna, wesoła, daje się głaskać, ale panicznie się boi smyczy, obroży, próby złapania. Łapanie na smakołyki nie wchodzi w grę, bo ona na tym przystanku ma 3 miski i one są ciągle pełne. Jest sucha karma, ostatnio w drugiej była jakaś gotowana wątróbka a w trzeciej woda.

NIe miałam możliwości skontaktowania się z wetami bo wyjechali na 3 dni, mam nadzieję że sunia już od czwartku jest w nowym domu.

Wieści będę miała jutro.

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Pani, która sunię dokarmiała kilka razy zwiabiała ją na swoje podwórko. Jednak sunia uparcie uciekała, pani ją zwabiała, sunia uciekała i tak w kółko... aż któregoś razu nie uciekła i już sobie mieszka z panią. Taką informację mam od lekarzy z lecznicy Mastif.

Posted

Mądra sunia i mądra kobieta. Jak fajnie poczytac takie wieści z rana w niedziele !! Ja dokarmiam bezdomnego kota dzukusa.O miesiąca czeka u mnie przed moim sklepem.Byl nędzny i chory. Teraz jest cudowny,wielki i miękki.
Mam już swoje 2 koty + 3 psy. Maniusia wzielabym do domu ale moja durnowata Malinka /jamniczka/ wzięta ze schroniska w Ostrowii ,żyje po to aby gnębić koty.Moje koty potrafią sobie radzić ale Maniek panicznie boi sie psów.