Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gdyby nawet jutro [SIZE=3][COLOR=magenta][B]Kenia [/B][/COLOR][/SIZE]się znalazla to ja nie mogę się ruszyć z Wrocka:-( , w czwartek chyba też nie. W dalsze dni tygodnia jeszcze napiszę. Sorki, że tak wyszło, ale są zdarzenia losowe, nad którymi nie jestem w stanie zapanować...

Posted

A może uda Ci się ją złapać w niedzielę, poniedziałek lub we wtorek?? Wiem, że zadaję głupie pytania, bo [B][SIZE=3][COLOR=magenta]Kenia[/COLOR][/SIZE][/B] przychodzi, kiedy chce, ale takie mam marzenie, żeby wreszcie trafiła w ręce jakiegoś weta- bo cholernie mi jej szkoda- w dodatku z takimi chorobami dermatologicznymi...:-( :-( :-(
Mam wtedy auto- może trafiłabym jakoś sama po suńcię...

Posted

moze udałoby sie zorganizowac troche kasy na leczenie i przetrzymanie ja w lecznicy. A między czasie bedziecie szukały adopcji-pisze bedzieccie bo ja juz nie mam czasu nawet na swój dom.
Dzisiaj bede rozmawiała o tym, w gre wchodzą kliniki AR i sunia byłaby tam na stacjonarce , lub klinika u Niedzielskich na Energetycznej- mysle o jakis 10-14 dniach leczenia.
tylko ja ja nie dam rady dowiez, trzeba bedzie zorganizowac jakis transport

ona wyglada jak moja Libra z Ligoty oddana do adopcji.....zaraz bede dzwonic co u niej słychac

Posted

nie wiem? wszystko zależy od zaawansowania choroby. Sam dzien pobytu to około 20 zł , przypuszczalnie dwa tyg. leczenia i hospitalizacja to moze byc jakies 800zł?

Posted

Jest pewna Pani Doktor która wsród znajomych nazbierała pewna sume na ratowanie psów z Ligoty, rozmawiałam z nia w czwartek i powiedziała ze jak bedzie jakis nagły przypadek to ta kasa moze isc na niego, wiec nie musi byc to koniecznie pies z Ligoty.
Zadzwonie do niej dzisiaj i opowiem o wszystkim, jutro pewnie bedziemy wiedzie czy sunia mogłaby isc na Ar czy do Niedzielskich-chodzi o miejsca bo nie zawsze są.
Musze tez pogadać z naszymi ludzmi ze strazy nie moge takich decyzji podejmowac sama, ale znajac zycie wszyscy na to sie zgodza.

A moze Wy macie blizej zaufanego weta , ktory podjaby sie leczenia suni, a my tylko damy kase?

Posted

Teraz najważniejsze jest złapanie Kenii i zabranie do weta - gdyby manikita zorganizowała środki na leczenie byłoby super. Mój wkład finansowy może być tylko symboliczny natomiast mogę Kenii dać DT
pod pewnymi jednak warunkami :
-nie może zarażać; mam u siebie stale 4 psy i nie mogę ich narażać
-nie może mieć szczeniaków /tak ktoś tutaj podejrzewał/
-musielibyście pomóc w znalezieniu jej domu
-nie dałabym rady sama pokryć kosztów leczenia

Posted

Niedzielscy biorą 20 zł za dobę + jedzenie +leki + badania,chyba,ze macie chody i policzą taniej.Dowiedzcie sie jeszcze na Januszowickiej.

Posted

W niedziele wyjezdzam na trzy tygodnie. Jezeli sunia przyjdzie i złapiecie ja to zawiezcie do kliniki Niedzielskich, o całej akcji poinformuje Dziube, jak cos to z pytaniami do niej. Uprzedze w klinice ze taka sunia przyjedzie , a jak ja przyjade to sie rozliczymy .
Powodzenia, sunia jest piekna i zdobyła moje serce, zreszta juz zawsze bede miała sentyment do gronków:loveu: :placz:

Posted

Keni nie było :(
jutro o 5 wyjeżdżam, wracam pojutrze po południu...
Jeśli pod moją nieobecność Kenia przyjdzie to niestety nie zostanie złapana bo sąsiadka nie ma jak zadzwonić po kogoś,kto by jej pomógł a sama ledwo chodzi ;(
Idę spać, dobranoc :)