uxmal Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Kenia na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=289162414 Quote
zdrojka Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Justyś, ja daję tartą, Mała nie ma jak wybierać, albo wcina albo głodówka :evil_lol: Quote
yewcia1 Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 [quote name='uxmal']Kenia na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=289162414 ux dziękujemy za wznowienie allegro:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
uxmal Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Ciotki, dostałam zapytanie w spr Kenii Cytuje: Witam Serdecznie, chciałam spytać czy sunia jest jeszcze do adopcji. Czy toleruje inne pieski i jaka jest w zachowaniu wobec dzieci (jest to dla mnie ważne gdyż mam córke i od mojej jak i męża strony w rodzinach są dzieci a czasem ich odwiedzamy). Jestem zdania, że pies jest czlokiem rodziny więc chętnie bralibyśmy psa ze sobą. Czy sa jakieś wymogi względem adopcji tzn czy piesek musi trafić do domu z ogrodem? Chciałabym spytać rownież o stan fizyczny psa czy przechodziła jakieś choroby itd. Oczywiście rozumiem, że obowiązuje umowa adopcyjna. Pozdrawiam Marzena. co odpisać? Quote
justynavege Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 o super wieści :) ciezko mi cokolwiek powiedzieć z tych zapytań bo widziałam sie z kenią tylko ze dwie godziny Gajowa przybywaj wg mnie o chorobach ciezko zokolwiek powiedziec skoro byla bezdomna....... a dom z ogrodem niekonieczny chyba ;) jak myslicie ? Quote
*Gajowa* Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Do mnie dzieci raczej nie przychodzą więc trudno sprawdzić ale Kenia jest ogólnie bardzo łagodną sunią i stawiam, że z podrośniętymi dziećmi byłoby ok. Kenia w mieszkaniu zachowuje sie wprost idealnie tylko nie może sama zostawać /chce się wydostać i niszczy drzwi/ - moze mieszkać w bloku o ile zawsze ktoś będzie w domu. Dom z ogrodem potrzebny głównie do zostawiania Kenii na czas pobytu w pracy, szkole, supermarkecie itp. Jest zdrowa / tylko ta kurzajka do usunięcia/. Quote
zdrojka Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Jej, mam nadzieję, że to ten dom! Trzymam kciuki! Niech dadzą jakiś kontakt do siebie, albo zadzwonią do Gajowej i pogadają... Quote
uxmal Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 tak odpisałam. Kochane przepraszam ale zmykam do Gacusia.:( Quote
yewcia1 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Ciekawe co u Keniuchy? Teraz w skarpeci powinno się powiększyć, jutro wystawiam bazary Quote
*Gajowa* Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 yewcia1 napisał(a):Ciekawe co u Keniuchy? Teraz w skarpeci powinno się powiększyć, jutro wystawiam bazary Keniucha ma się doskonale... właśnie mi przeszkadza kładąc łeb na kolanach do drapania. Obiecałam jej jutro dłuższy spacerek. Ostatnio telefony zamilkły :placz:. Quote
yewcia1 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Poproszę ciocię UX aby podesłała Kenie do Mój Pies:lol: Quote
justynavege Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 dobry pomysl a moze jeszcze gdzieś .. Quote
yewcia1 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 justynavege napisał(a):dobry pomysl a moze jeszcze gdzieś .. Kto ma pomysły? A warszawskie wydanie gazety wyborczej? Quote
uxmal Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 na ale.gratka chyba też nie była ? mogę ją Tam ogłosić. A do M. P text jest napisany. Jeszcze tylko którą fotkę wysłać, może tę z pileczką? Kenia - piękna dama, o lśniącej czarnej sierści. To dostojna sunia o nienagannym zachowaniu. Los jej nie oszczędzał. Często chodziła głodna i zrezygnowana. Błąkała się, szukając schronienia i opieki. Była wychudzona i zmęczona. Ale ten sam los odkrył jej rąbek swojego uśmiechu. Na swojej drodze spotkała dobrych ludzi. Aktualnie mieszka w Tymczasowym Domu. Tu jest pielęgnowana i uwielbiana. Ale niestety nie może w nim zamieszkać na stałe. Kenia - ma ok 3 lat. Jest żywiołową i wesołą sunią. Uwielbia spacerki po okolicy, aportować i zabawy ze swoimi psimi przyjaciółmi. Jej ulubioną zabawką jest żółta piłeczka. Quote
*Gajowa* Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 To zdjecie jest bardzo fajne. Żółta piłeczka juz została zgubiona i teraz Keniucha ma pomarańczową. Kenia nie nadaje się do domu z małymi dziećmi :shake: później napiszę więcej... Quote
zdrojka Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Marta, jak Ty stoisz z karmą? Mam teraz wolne do czwartku, może w końcu uda mi się wpaść do Ciebie na jakąś sesję zdjęciową Kenii, to jeśli z karmą krucho, to może coś kupić? Quote
yewcia1 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Gajowa zmieniły się zasady na AFN-ie ja sama nie wiem jeszcze o co biega ale przeklejam info Przeklejam z AFN: ten wątek też będzie zaraz zamknięty. Wszystkie rozliczenia jak i również wszelkie zapytania od tej pory będą odbywały się na forum fundacji (link do strony w moim podpisie). Od okresu świątecznego występuję (zresztą bardzo rzadko) na dogo tylko jako po prostu Tweety a nie przedstawiciel AFN-u. Więc jeżeli ktoś ma zapytania do mnie jako do przedstawiciela zarządu fundacji to bardzo proszę te pytania kierować na forum AFN. I dalej: Witam, najnowsze rozliczenie jest i bedzie dotepne tutaj : http://www.esza.pl/forum/viewforum.php?f=44 przenosiny sa podyktowane: a) nasza wygoda - mamy mozliwosc moderowania i utrzymania watkow w czystosci. b) faktem iz za wiele osob interesuje sie nie swoimi skarpetami (to chyba najbardziej) c) faktem, iz z racji bycia wlascicielem forum bedzie nam prosciej rozsylac powiadomienia do opiekunow skarpet. d) faktem iz docelowo opiekun bedzie mial pelniejsze info ale jednoczesnie dostep tylko do swojej skarpety. opiekunow skarpet prosimy o rejestracje i powiadomienie pw o tym, ktora skarpeta zarzadzaja!!! dziekujemy i prosze moda o zamkniecie watku. pzdr GreenEvil Quote
*Gajowa* Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 zdrojka napisał(a):Marta, jak Ty stoisz z karmą? Mam teraz wolne do czwartku, może w końcu uda mi się wpaść do Ciebie na jakąś sesję zdjęciową Kenii, to jeśli z karmą krucho, to może coś kupić? Zdrojka zapraszam Cię serdecznie a karma by sie przydała... A Keniucha wczoraj na spacerku w lesie miała incydent z dzieckiem. Spotkałam w lesie znajomych z chłopcem ok. 4 lat - wszystko było w porządku staliśmy, rozmawialiśmy, znajomi rzucali Kenii patyk. Chłpoczyk też rzucał Kenbia prznosiła wszystko ok. Później chłopczyk zaczął biergać z sankami, krzyczeć /jak to dzieciak/ i biegł w kierunku Kenii. Ona się chyba przestraszyła obszczekała go i złapała za kurtkę - to były sekundy nie zdążyliśmy zareagować. Chłopiec się wystraszył . Oglądaliśmy nic sie nie stało nawet kurtka cała . Quote
uxmal Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Ojeju:( To dopisać do ogłoszenia, że Kenia nie może mieszkać z dziećmi? Quote
zdrojka Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 A tam, od razu nie może... Wyobrażam sobie to z perspektywy Keniuchy: leci rozwrzeszczane coś z czymś na sznurku w moją stronę, nie chce się zatrzymać jak szczekam, no to ze strachu ostrzegawczo haps! Nawet kurtki nie rozerwałam... :p To nie tylko ona się musi uczyć, dzieci w nowym domu też, jak się obchodzić z psem. To był obcy chłopiec, jak to będzie JEJ chłopiec, to już nie będzie się czego bać :evil_lol: Gajowa, a jaka karma? Quote
*Gajowa* Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Według mnie dzieciak sprowokował całe zajście ... ale lepiej żeby nie trafiła do maluchów tylko bardziej podrośniętych /mądrzejszych/ dzieci. Kenia jest na niemieckiej karmie BEWI DOG Basic ale może być całkiem inna. Keniucha się trochę drapie i właśnie miałam spróbować coś z jagnieciną i ryżem. Quote
Recommended Posts