uxmal Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Kenia na allegro [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=289162414[/url] Quote
zdrojka Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Justyś, ja daję tartą, Mała nie ma jak wybierać, albo wcina albo głodówka :evil_lol: Quote
yewcia1 Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 [quote name='uxmal']Kenia na allegro [URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=289162414[/URL][/quote] ux dziękujemy za wznowienie allegro:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
uxmal Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Ciotki, dostałam zapytanie w spr Kenii Cytuje: [I] Witam Serdecznie, chciałam spytać czy sunia jest jeszcze do adopcji. Czy toleruje inne pieski i jaka jest w zachowaniu wobec dzieci (jest to dla mnie ważne gdyż mam córke i od mojej jak i męża strony w rodzinach są dzieci a czasem ich odwiedzamy). Jestem zdania, że pies jest czlokiem rodziny więc chętnie bralibyśmy psa ze sobą. Czy sa jakieś wymogi względem adopcji tzn czy piesek musi trafić do domu z ogrodem? Chciałabym spytać rownież o stan fizyczny psa czy przechodziła jakieś choroby itd. Oczywiście rozumiem, że obowiązuje umowa adopcyjna. Pozdrawiam Marzena. [/I] co odpisać? Quote
justynavege Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 o super wieści :) ciezko mi cokolwiek powiedzieć z tych zapytań bo widziałam sie z kenią tylko ze dwie godziny Gajowa przybywaj wg mnie o chorobach ciezko zokolwiek powiedziec skoro byla bezdomna....... a dom z ogrodem niekonieczny chyba ;) jak myslicie ? Quote
*Gajowa* Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Do mnie dzieci raczej nie przychodzą więc trudno sprawdzić ale Kenia jest ogólnie bardzo łagodną sunią i stawiam, że z podrośniętymi dziećmi byłoby ok. Kenia w mieszkaniu zachowuje sie wprost idealnie tylko nie może sama zostawać /chce się wydostać i niszczy drzwi/ - moze mieszkać w bloku o ile zawsze ktoś będzie w domu. Dom z ogrodem potrzebny głównie do zostawiania Kenii na czas pobytu w pracy, szkole, supermarkecie itp. Jest zdrowa / tylko ta kurzajka do usunięcia/. Quote
zdrojka Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Jej, mam nadzieję, że to ten dom! Trzymam kciuki! Niech dadzą jakiś kontakt do siebie, albo zadzwonią do Gajowej i pogadają... Quote
uxmal Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 tak odpisałam. Kochane przepraszam ale zmykam do Gacusia.:( Quote
yewcia1 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Ciekawe co u Keniuchy? Teraz w skarpeci powinno się powiększyć, jutro wystawiam bazary Quote
*Gajowa* Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 [quote name='yewcia1']Ciekawe co u Keniuchy? Teraz w skarpeci powinno się powiększyć, jutro wystawiam bazary[/quote] Keniucha ma się doskonale... właśnie mi przeszkadza kładąc łeb na kolanach do drapania. Obiecałam jej jutro dłuższy spacerek. Ostatnio telefony zamilkły :placz:. Quote
yewcia1 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Poproszę ciocię UX aby podesłała Kenie do Mój Pies:lol: Quote
justynavege Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 dobry pomysl a moze jeszcze gdzieś .. Quote
yewcia1 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 [quote name='justynavege']dobry pomysl a moze jeszcze gdzieś ..[/quote] Kto ma pomysły? A warszawskie wydanie gazety wyborczej? Quote
uxmal Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 na ale.gratka chyba też nie była ? mogę ją Tam ogłosić. A do M. P text jest napisany. Jeszcze tylko którą fotkę wysłać, może tę z pileczką? [COLOR=Blue][B]Kenia - piękna dama, o lśniącej czarnej sierści. To dostojna sunia o nienagannym zachowaniu. Los jej nie oszczędzał. Często chodziła głodna i zrezygnowana. Błąkała się, szukając schronienia i opieki. Była wychudzona i zmęczona. Ale ten sam los odkrył jej rąbek swojego uśmiechu. Na swojej drodze spotkała dobrych ludzi. Aktualnie mieszka w Tymczasowym Domu. Tu jest pielęgnowana i uwielbiana. Ale niestety nie może w nim zamieszkać na stałe. Kenia - ma ok 3 lat. [COLOR=Red]Jest żywiołową i wesołą sunią.[/COLOR] Uwielbia spacerki po okolicy, aportować i zabawy ze swoimi psimi przyjaciółmi. Jej ulubioną zabawką jest żółta piłeczka. [/B][/COLOR] [IMG]http://images27.fotosik.pl/63/6458d9cd31712bcamed.jpg[/IMG] Quote
*Gajowa* Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 To zdjecie jest bardzo fajne. Żółta piłeczka juz została zgubiona i teraz Keniucha ma pomarańczową. Kenia nie nadaje się do domu z małymi dziećmi :shake: później napiszę więcej... Quote
zdrojka Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Marta, jak Ty stoisz z karmą? Mam teraz wolne do czwartku, może w końcu uda mi się wpaść do Ciebie na jakąś sesję zdjęciową Kenii, to jeśli z karmą krucho, to może coś kupić? Quote
yewcia1 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Gajowa zmieniły się zasady na AFN-ie ja sama nie wiem jeszcze o co biega ale przeklejam info Przeklejam z AFN: ten wątek też będzie zaraz zamknięty. Wszystkie rozliczenia jak i również wszelkie zapytania od tej pory będą odbywały się na forum fundacji (link do strony w moim podpisie). Od okresu świątecznego występuję (zresztą bardzo rzadko) na dogo tylko jako po prostu Tweety a nie przedstawiciel AFN-u. Więc jeżeli ktoś ma zapytania do mnie jako do przedstawiciela zarządu fundacji to bardzo proszę te pytania kierować na forum AFN. I dalej: Witam, najnowsze rozliczenie jest i bedzie dotepne tutaj : [URL]http://www.esza.pl/forum/viewforum.php?f=44[/URL] przenosiny sa podyktowane: a) nasza wygoda - mamy mozliwosc moderowania i utrzymania watkow w czystosci. b) faktem iz za wiele osob interesuje sie nie swoimi skarpetami (to chyba najbardziej) c) faktem, iz z racji bycia wlascicielem forum bedzie nam prosciej rozsylac powiadomienia do opiekunow skarpet. d) faktem iz docelowo opiekun bedzie mial pelniejsze info ale jednoczesnie dostep tylko do swojej skarpety. [SIZE=4][COLOR=darkgreen] opiekunow skarpet prosimy o rejestracje i powiadomienie pw o tym, ktora skarpeta zarzadzaja!!![/COLOR][/SIZE] dziekujemy i prosze moda o zamkniecie watku. pzdr GreenEvil Quote
*Gajowa* Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='zdrojka']Marta, jak Ty stoisz z karmą? Mam teraz wolne do czwartku, może w końcu uda mi się wpaść do Ciebie na jakąś sesję zdjęciową Kenii, to jeśli z karmą krucho, to może coś kupić?[/quote] Zdrojka zapraszam Cię serdecznie a karma by sie przydała... A Keniucha wczoraj na spacerku w lesie miała incydent z dzieckiem. Spotkałam w lesie znajomych z chłopcem ok. 4 lat - wszystko było w porządku staliśmy, rozmawialiśmy, znajomi rzucali Kenii patyk. Chłpoczyk też rzucał Kenbia prznosiła wszystko ok. Później chłopczyk zaczął biergać z sankami, krzyczeć /jak to dzieciak/ i biegł w kierunku Kenii. Ona się chyba przestraszyła obszczekała go i złapała za kurtkę - to były sekundy nie zdążyliśmy zareagować. Chłopiec się wystraszył . Oglądaliśmy nic sie nie stało nawet kurtka cała . Quote
uxmal Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Ojeju:( To dopisać do ogłoszenia, że Kenia nie może mieszkać z dziećmi? Quote
zdrojka Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 A tam, od razu nie może... Wyobrażam sobie to z perspektywy Keniuchy: leci rozwrzeszczane coś z czymś na sznurku w moją stronę, nie chce się zatrzymać jak szczekam, no to ze strachu ostrzegawczo haps! Nawet kurtki nie rozerwałam... :p To nie tylko ona się musi uczyć, dzieci w nowym domu też, jak się obchodzić z psem. To był obcy chłopiec, jak to będzie JEJ chłopiec, to już nie będzie się czego bać :evil_lol: Gajowa, a jaka karma? Quote
*Gajowa* Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Według mnie dzieciak sprowokował całe zajście ... ale lepiej żeby nie trafiła do maluchów tylko bardziej podrośniętych /mądrzejszych/ dzieci. Kenia jest na niemieckiej karmie BEWI DOG Basic ale może być całkiem inna. Keniucha się trochę drapie i właśnie miałam spróbować coś z jagnieciną i ryżem. Quote
Recommended Posts