Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='justynavege']czyli Kenia probuje wywalczyć pozyje Alfa....
Gajowa nie daj się ;)[/quote]

Staram się... Kenia w mojej obecności w domu zachowuje jak anioł, jest spokojniutka, grzeczna leży na swoich posłaniach, jest miła dla Gajki.
W momencie przekroczenia progu domu wstępuje w nią daibełek, biegnie
jak szalona w "swój róg" działki aby pogonić ptaki głośno je obszczekuje.
Lata jakby miała motorek w pupie, zaczepia Gajkę do zabawy po drodze taranuje Cyganka. Wydaję komendę szukaj piłki lub przynieś piłkę żeby ją trochę uspokoić i zająć. Tak zaczyna się nasz dzień...

Posted

przecież Kenia jest piękna, młoda, mądra, (prawie) bezproblemowa i z domu tymczasowego a nie ze schroniska - to czemu taki problem z domem.? Gajowa, w ogłoszeniach dawać Twój tel? Postaram się jutro zebrać do jej poogłaszania. Żeby takie cudeńko 3 miesiące czekało...

Posted

[quote name='justynavege']Gajowa :razz:

a moze Keniusia zostanie przez zasiedzenie ;)[/quote]

Niestety nie mogę jej zatrzymać. Moja Gaja jest psem po przejściach i
delikatnie mówiąc jest psiakiem trudnym. Kenia jest zbyt żywiołowa dla mnie nie jestem w stanie sprostać jej wymaganiom i Gajki jendocześnie
- to zbyt trudne.

Posted

[quote name='morisowa']przecież Kenia jest piękna, młoda, mądra, (prawie) bezproblemowa i z domu tymczasowego a nie ze schroniska - to czemu taki problem z domem.? Gajowa, w ogłoszeniach dawać Twój tel? Postaram się jutro zebrać do jej poogłaszania. Żeby takie cudeńko 3 miesiące czekało...[/quote]

Dzięki morisowa... tak podawaj mój telefon.
Ja też się nie mogę nadziwić, że taka piękna i mądra sunia czeka 3 miesiące na dom...

Posted

[B]Piękna!!! :loveu:[/B]
[IMG]http://img248.imageshack.us/img248/3097/img8100uk2.jpg[/IMG]

[B]"Co jeszcze mogę dla Ciebie zrobić, mój Człowieku?"[/B]
[IMG]http://img248.imageshack.us/img248/8854/img8108xl9.jpg[/IMG]

[B]"Pozuję, by każdy zobaczył, jaka jestem cudna. Każdy, ale przede wszystkim Ten właściwy człowiek."[/B]
[IMG]http://img512.imageshack.us/img512/1254/img8112ms3.jpg[/IMG]

Posted

dałam ogłoszenia na kilku stronach (4lapy.pl, ojej.pl, tresura.pl, petworld.pl, gumtree.pl, kupsprzedaj.pl, ale.gratka.pl, psy.warszawa.pl, ogloszenia.aleokazja.pl) oraz na piątek do gazety Oferta z takim (lub skróconym) tekstem:

Kenia to wyjątkowo piękna, młoda suczka o lśniącej czarnej sierści. Ma około 3 lata. Duża, ale drobnej budowy, szczupła i zgrabna panienka ;) Przyjacielska do ludzi, łagodna, towarzyska. Kenia to pies wesoły, żywy. Uwielbia biegać, bawić się, aportować. Ale jest pojętna i nastawiona na współpracę z człowiekiem. Obecnie sunia ma "dach nad głową" (została znaleziona i przygarnięta na czas szukania domu stałego), ale opiekunka nie ma czasu, by ją szkolić. Widać jednak, że Kenia ma duży potencjał :) Powinna zamieszkać z ludźmi aktywnymi, którzy lubią długie spacery oraz "zabawę w szkolenie". Kenia będzie szczęśliwa mogąc wykonywać polecenia swego Pana. Nadaje się też do agiliti, a to wspaniała rozrywka dla obu stron. Dobrze dogaduje się z psami oraz z innymi sukami. Najlepiej czułaby się w domu z ogrodem. Nie zostanie wydana do kojca czy na łańcuch.

Posted

Morisowa Kenia dziękuje za dzisiejsze piękne foty i za ogłoszenia - tekst bardzo dobry.
Szczególnie podoba mi sie trzecie zdjęcie pokazuje zgrabna sylwetkę Keniusi. Mam nadzieję, że rozdzwonią się telefony i będzie mozna wybrać ten jedyny idealny...:lol: