madziakato Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Przepraszam, ale rozłożyła mnie choroba i mogę pomóc dopiero po Nowym Roku, może uda się zrobić jakiś bazarek:-) Quote
ajw Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='madziakato']Tego psa już tam nie ma....[/QUOTE] Dzięki za info :( miałam ogromną nadzieję, że doczeka pomocy :-( madziakato wracaj do zdrowia ;) Quote
Ada-jeje Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='ania68']Jest, wyłapany w Kluczach, post 71, zdjęcie 6.[/QUOTE] no to maja totalny burdel, bo nad zdjeciem pisze suczka mala podpalana a tu sie okazuje ze to piesek maly czarny. podejrzewam ze to znow celowe dzialania wylapujacych, no bo gmina podaje nam to co te debile im napisza. Till, gdzie jest ta psina, jesli nie chcesz pisac tu na watku to napisz mi mailem. Quote
madziakato Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='Ada-jeje']no to maja totalny burdel, bo nad zdjeciem pisze suczka mala podpalana a tu sie okazuje ze to piesek maly czarny. podejrzewam ze to znow celowe dzialania wylapujacych, no bo gmina podaje nam to co te debile im napisza. Till, gdzie jest ta psina, jesli nie chcesz pisac tu na watku to napisz mi mailem.[/QUOTE]Ja mam lepsze rewelacje, ale tylko na PW Quote
ania68 Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='madziakato']Ja mam lepsze rewelacje, ale tylko na PW[/QUOTE] Ja też chcę :) Quote
Ada-jeje Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='ania68']Ja też chcę :)[/QUOTE] jak konkrety to ja tez chce, bo za chwile bede miec jeszcze wiekszy purdel w glowie niz ta patologia. Quote
Doda_ Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='Alojzyna']dostałam taką wiadomość na fb: [I]Witam, ostrzegam przed hotelikiem dla zwierząt w Rokitnie Szlacheckim kolo Zawiercia w razie pytań mozna kontaktować się ze mna ewentualnie z Fundacja Jamniki Niczyje niestety była tam nasze psy.Dzwonia po fundacjach i proponuja hotelik dla psow prosze uważać na tych ludzi jakiś czas temu chodziło po fb ostrzeżenie co do tych ludzi[/I][/QUOTE] Ja tez ich znam, tzn tylko z widzenia i opowieści. Niestety to prawda, uwazac trzeba i omijac szerokim lukiem. Wiecej Ci napiszę na pw. MADZIAKATO- wysylam ci priva. Quote
Till Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='ajw']Super, że udało się go wyciągnąć :) Jak będzie gotowy do ogłoszeń, dajcie mi znać, pomogę w ogłaszaniu ;) Till a widziałaś tego dużego czarnego podobnego do Radzia, o którym kiedyś pisałaś??[/QUOTE] od Madzikato wiem, ze tego podobnego do Radzia nie ma, a on miał być kolejny do wyciagniecia. Tak się łudze, ze moze siedzi skryty w budzie, niestety nie radził sobie na wybiegu dużych samców, mogło dojść do najgorszego, ale te gnoje mu pomogły. Jeśli chodzi o kudłaczka to mozna już ruszać z ogłoszeniami. Imię podoba mi się Vigo, pasuje do niego, a do tego chłopak mi wigor;). Mam więcej jego zdjęć więc jeśli się zdecydujesz zrobić ogłoszenia to mogę przesłać na maila. Potrzeby jeszcze tekst, spróbuję coś wymyslić, jak macie jakieś pomysły to wpisujcie Quote
Till Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='Ada-jeje']no to maja totalny burdel, bo nad zdjeciem pisze suczka mala podpalana a tu sie okazuje ze to piesek maly czarny. podejrzewam ze to znow celowe dzialania wylapujacych, no bo gmina podaje nam to co te debile im napisza. Till, gdzie jest ta psina, jesli nie chcesz pisac tu na watku to napisz mi mailem.[/QUOTE] kudłacz jest na hoteliku, ale to tylko przejściowe bo nie mamy na niego pieniędzy. jak wszystko pójdzie dobrze to od 06.01.14 będzie miał tymczas, trzeba go tylko zaszczepić Quote
ajw Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='Till']od Madzikato wiem, ze tego podobnego do Radzia nie ma, a on miał być kolejny do wyciagniecia. Tak się łudze, ze moze siedzi skryty w budzie, niestety nie radził sobie na wybiegu dużych samców, mogło dojść do najgorszego, ale te gnoje mu pomogły. Jeśli chodzi o kudłaczka to mozna już ruszać z ogłoszeniami. Imię podoba mi się Vigo, pasuje do niego, a do tego chłopak mi wigor;). Mam więcej jego zdjęć więc jeśli się zdecydujesz zrobić ogłoszenia to mogę przesłać na maila. Potrzeby jeszcze tekst, spróbuję coś wymyslić, jak macie jakieś pomysły to wpisujcie[/QUOTE] Cieszę się naprawdę, że kudłacz już bezpieczny, ale ten podobny do Radzia nie daje mi spokoju...:( biedaczysko :( gdybyś czegoś się dowiedziała o nim napisz proszę na wątku... chociaż po wpisie madziakato straciłam nadzieję... Kudłacza ogłoszę, poproszę o zdjęcia i tekst tutaj lub na maila [email][email protected][/email] z namiarem na osobę kontaktową i miasto do ogłoszeń. Quote
Ada-jeje Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='Till']kudłacz jest na hoteliku, ale to tylko przejściowe bo nie mamy na niego pieniędzy. jak wszystko pójdzie dobrze to od 06.01.14 będzie miał tymczas, trzeba go tylko zaszczepić[/QUOTE] ok, ale fa musi byc na nasza Fundacje. Quote
Ada-jeje Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 z ostatniej chwili [h=2]wniosek do Trybunału Konstytucyjnego[/h] [INDENT] Aktualnie obowiązujące w Polsce prawo humanitarnej ochrony zwierząt jest złe. Jego niedostateczna określoność jest główną przyczyną powstania nowej branży - hyclostwa, zajmującej się usuwaniem bezdomnych zwierząt pod pozorami kosztownej opieki nad nimi. Mechanizm ten przyczynia się do narastania problemu - zwiększa liczbę bezdomnych zwierząt, kreuje ich nieznany w większości los, a ponadto winduje nieracjonalne wydatki gmin. Nasza diagnoza patologicznej realizacji przez gminy zadań wobec bezdomnych zwierząt znalazła potwierdzenie w opublikowanym w 2013 r. wyniku kontroli NIK (P/12/193). Ogólna ocena wynikająca z kontroli była negatywna. W naszym przekonaniu, systemowe rozwiązanie problemu wymaga przede wszystkim uchylenia głównych, dotyczących go przepisów ustawowych i skonstruowania prawa w tym zakresie od nowa. Bowiem nawarstwiane przez ostatnich kilkanaście lat cząstkowe zmiany przepisów były wadliwe i nie otworzyły dotąd żadnej perspektywy uporania się z coraz bardziej dotkliwym problemem. Dlatego kilka organizacji pozarządowych, zajmujących się humanitarną ochroną zwierząt (w tym nasze Stowarzyszenie), dnia 27.12.2013 r. złożyło [B]projekt wniosku do Trybunału Konstytucyjnego o stwierdzenie niezgodności z Konstytucją przepisów dotyczących problemu bezdomnych zwierząt[/B]. Dokument zawiera szczegółowy opis tego, jak kwestionowane przepisy, w ich łącznym działaniu, ukształtowały patologiczny mechanizm, który czyni problem nierozwiązywalnym. Projekt podsumowuje wnioski z prowadzonego od dziesięciu lat monitoringu realizacji zadań gmin, śledzenia statystyk działalności schronisk oraz dziesiątków postępowań administracyjnych, cywilnych i karnych, które inicjowaliśmy lub w których uczestniczyliśmy. dlaczego jest źle? [IMG]http://www.obrona-zwierzat.pl/images/M_images/pdf.gif[/IMG] [URL="http://www.obrona-zwierzat.pl/images/stories/prawo/hyclostwo.pdf"]pdf[/URL] projekt wniosku do Trybunału Konstytucyjnego [IMG]http://www.obrona-zwierzat.pl/images/M_images/pdf.gif[/IMG] [URL="http://www.obrona-zwierzat.pl/images/stories/prawo/wn_tk.pdf"]pdf[/URL] projekt przesłany został do Prezydenta Rzeczypospolitej, Marszałka Sejmu RP, Prezesa Rady Ministrów, Marszałka Senatu, Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego, Prezesa Naczelnego Sądu Administracyjnego, Prokuratora Generalnego, Prezesa Najwyższej Izby Kontroli oraz Rzecznika Praw Obywatelskich, tj. podmiotów uprawnionych do kierowania wniosków do TK zobaczymy, kto z tego szacownego grona ile jest wart [/INDENT] [INDENT] Ostatnio edytowane przez Potter ; Dzisiaj o 19:44 [/INDENT] [INDENT][URL="http://www.obrona-zwierzat.pl/"] [/URL][CENTER][URL="http://www.obrona-zwierzat.pl/"][IMG]http://img819.imageshack.us/img819/8176/1500x100zwww.jpg[/IMG][/URL] [/CENTER] [/INDENT] Quote
dusje Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Zapytam: czy wszyscy chetni do prowadzenia schronisk utrzymywanych z kasy gmin byliby nadal chetni do ich prowadzenia,[SIZE=3][B]gdyby nie otrzymywali kasy do lapy [/B][/SIZE]na utrzymywanie psow i kotow? Jak sie czuje zapis lancuchowy? Kto to sprawdza? Kahoona z poslem Suskim? Zatesknilam za caloroczna zlocistobrazowa twarza z przeciwslonecznymi okularami na czarnowlosej czuprynie,zatesknilam bardzo .......................................... Quote
Ada-jeje Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='dusje']Zapytam: czy wszyscy chetni do prowadzenia schronisk utrzymywanych z kasy gmin byliby nadal chetni do ich prowadzenia,[SIZE=3][B]gdyby nie otrzymywali kasy do lapy [/B][/SIZE]na utrzymywanie psow i kotow? Jak sie czuje zapis lancuchowy? Kto to sprawdza? [B]Kahoona z poslem Suskim?[/B] Zatesknilam za caloroczna zlocistobrazowa twarza z przeciwslonecznymi okularami na czarnowlosej czuprynie,zatesknilam bardzo ..........................................[/QUOTE] na ich miejscu schowala bym sie pod ziemie a ta zlocisto brazowa twarz bez charakteru, ma czelnosc jeszcze sie tym chwalic, nie jest to jedyny idiotyczny zapis tego bubla, hyclostwo pobilo rekordy po 2012r. Quote
stzw Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='Alojzyna']dostałam taką wiadomość na fb: [I]Witam, ostrzegam przed hotelikiem dla zwierząt w Rokitnie Szlacheckim kolo Zawiercia w razie pytań mozna kontaktować się ze mna ewentualnie z Fundacja Jamniki Niczyje niestety była tam nasze psy.Dzwonia po fundacjach i proponuja hotelik dla psow prosze uważać na tych ludzi jakiś czas temu chodziło po fb ostrzeżenie co do tych ludzi[/I][/QUOTE] Egradska dała ich na czarne kwiatki pół roku temu. Na dogo to nick basiura a na fb Olka Szwed albo Barbara Montak. Dobrze, że FJN się uaktywniła ale dlaczego dopiero teraz? Quote
ania68 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [IMG]http://s24.postimg.org/b9ta1u1z9/Reksio3.jpg[/IMG] Reksiu wczoraj pojechał do DS :) Oby wszystko było ok. Quote
Ada-jeje Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='ania68'][IMG]http://s24.postimg.org/b9ta1u1z9/Reksio3.jpg[/IMG] Reksiu wczoraj pojechał do DS :) Oby wszystko było ok.[/QUOTE] mamy go gdzies na zdjeciu, na watku podwojnych psow? Quote
madziakato Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='Ada-jeje']mamy go gdzies na zdjeciu, na watku podwojnych psow?[/QUOTE] Raczej nie Quote
ania68 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='Ada-jeje']mamy go gdzies na zdjeciu, na watku podwojnych psow?[/QUOTE] On w Ol. nie był długo, może nie masz jeszcze jego zdjęcia? Nie wiem do kiedy masz dane. Jak go zabierałam z O. miał na szyi czerwoną obrożę, szczeniak-Fredzio także. Niektórzy mówią. że tak są oznaczane psy, które mają jechać do Szczytów ale słyszałam też, że któryś z hycli tak znakuje swoje psy..... Quote
Doda_ Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 madziakato dostalas mego priva ? ? ? ? ? Quote
missiaa Posted December 28, 2013 Author Posted December 28, 2013 [quote name='ania68']On w Ol. nie był długo, może nie masz jeszcze jego zdjęcia? Nie wiem do kiedy masz dane. Jak go zabierałam z O. miał na szyi czerwoną obrożę, szczeniak-Fredzio także. Niektórzy mówią. że tak są oznaczane psy, które mają jechać do Szczytów ale słyszałam też, że któryś z hycli tak znakuje swoje psy.....[/QUOTE] on był jakiś czas w Olk... (nie był bardzo krótko) te z obrożami i numerkami oznaczają że są hycla(czyli prędzej czy później pojadą do Szczytów lub innego miejsca)...te bez że są wyłapane przez P. tak się mnie wydaje. Ale czipowanie przez gminy ułatwiłoby sprawę w identyfikacji psiaków.Eh... ale jeszcze w Polsce jest ciemnota Quote
ania68 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='missiaa']on był jakiś czas w Olk... (nie był bardzo krótko)[/QUOTE] Pewnie masz rację. W takim razie musiałam go przegapić. Quote
Ada-jeje Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='missiaa']on był jakiś czas w Olk... (nie był bardzo krótko) te z obrożami i numerkami oznaczają że są hycla(czyli prędzej czy później pojadą do Szczytów lub innego miejsca)...te bez że są wyłapane przez P. tak się mnie wydaje. Ale czipowanie przez gminy ułatwiłoby sprawę w identyfikacji psiaków.Eh... ale jeszcze w Polsce jest ciemnota[/QUOTE] z tych dwoch gmin, psy w tym roku jada Szczytow, innego schroniska ta dwojka nie ma a na odp. z Zawiercia UM za rok 2012 wylapujacym byl J.czekamy, zas za 2013 juz jest ZGK Zawiercie a nie UM, wylapujacym jest Ż. nie liczac o wiele wiecej gmin slaskich gdzie ta cholota wylapuje psy. Quote
Recommended Posts