madziakato Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Czy znajdzie się tymczas dla małego kudłaczka(bardzo mały) z O.? Chłopiec, wygląda troszkę jak shi tzu??? Quote
Ada-jeje Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 [quote name='madziakato']Czy znajdzie się tymczas dla małego kudłaczka(bardzo mały) z O.? Chłopiec, wygląda troszkę jak shi tzu???[/QUOTE] my mozemy zagwarantowac weta i ewentualnie karme Quote
madziakato Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 [quote name='Ada-jeje']my mozemy zagwarantowac weta i ewentualnie karme[/QUOTE]Dziękuję:-) Quote
madziakato Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Szukałam wyłapanych psów z Łaz blisko Zawiercia, dotarłam do forum mieszkańców łaz, na którym jedna Pani porusza temat błąkających się psów i co widzę???!!! Taki wpis- cytat- [COLOR=#000000]"Witam. Jestem z inspektoratu sanitarnego, dostałem 2 telefony od kobiet z powyższą informacją o bez pańskich zwierzętach. W dniu wczorajszym tj. wtorek 15-10 zostały wyłapane zwierzęta w następujących ilościach: 2 jamniki, 1 wilczur niemiecki, 2 kundle. Powyższe psy zostały uśpione. Jeżeli pojawią się kolejne zwierzęta to proszę o kontakt pod: [/COLOR] [COLOR=#000000]Sosnowiecka 16[/COLOR] [COLOR=#000000]41-400 Mysłowice[/COLOR] [COLOR=#000000]32 316 08 85[/COLOR]" Link do forum- [URL]http://forum.lazowianie.pl/archive/index.php?thread-854.html[/URL] Zaznaczam, ze owego wpisu Pan dokonał 16.10.13,a psy wg jego info zostały wyłapane 15.10.13- k....! Quote
Ada-jeje Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 [quote name='madziakato']Szukałam wyłapanych psów z Łaz blisko Zawiercia, dotarłam do forum mieszkańców łaz, na którym jedna Pani porusza temat błąkających się psów i co widzę???!!! Taki wpis- cytat- [COLOR=#000000]"Witam. Jestem z inspektoratu sanitarnego, dostałem 2 telefony od kobiet z powyższą informacją o bez pańskich zwierzętach. W dniu wczorajszym tj. wtorek 15-10 zostały wyłapane zwierzęta w następujących ilościach: 2 jamniki, 1 wilczur niemiecki, 2 kundle. Powyższe psy zostały uśpione. Jeżeli pojawią się kolejne zwierzęta to proszę o kontakt pod: [/COLOR] [COLOR=#000000]Sosnowiecka 16[/COLOR] [COLOR=#000000]41-400 Mysłowice[/COLOR] [COLOR=#000000]32 316 08 85[/COLOR]" Link do forum- [URL]http://forum.lazowianie.pl/archive/index.php?thread-854.html[/URL] Zaznaczam, ze owego wpisu Pan dokonał 16.10.13,a psy wg jego info zostały wyłapane 15.10.13- k....![/QUOTE] tu masz odp. a ja jak tylko znaje wolna chwile to wysylam pismo, mamy sajgon z odpowiedziami, wija sie jak piskorze w odpowiedziach PIWy tez. drukarka sie gotuje. [url]http://www.boz.org.pl/sl/12/12_sl.pdf[/url] Quote
Doda_ Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 jejku . . z Łaz usypiane? [B]Madziakato[/B], to chyba złapali tego psa któremu załozylam wątek na dogo :( z Łaz :( jeśli chodzi o Olkusz, to ja w tym tygodniu powinnam mieć naprawiony samochód i możemy pojechać razem lub jeszcze z kimś innym. Np w następną sobotę po świętach, jestem wolna. Quote
Ada-jeje Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 [quote name='Doda_']jejku . . z Łaz usypiane? [B]Madziakato[/B], to chyba złapali tego psa któremu załozylam wątek na dogo :( z Łaz :( jeśli chodzi o Olkusz, to ja w tym tygodniu powinnam mieć naprawiony samochód i możemy pojechać razem lub jeszcze z kimś innym. Np w następną sobotę po świętach, jestem wolna.[/QUOTE] podaj nam prosze link do watku Quote
Doda_ Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Oto link do wątku [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248939-%C5%81azy-k-Zawiercia-potrzebne-osoby-do-szukania-b%C5%82%C4%85kaj%C4%85cego-si%C4%99-psa[/url]!!! wyzej jest napisane o uspieniu w polowie pazdziernika, a ja tego psa widzialam w listopadzie . . . tylko ze juz nikt go wiecej nie widzial . . i niestety w Lazach sporo psow biega samopas . . Quote
madziakato Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 [quote name='madziakato']Szukałam wyłapanych psów z Łaz blisko Zawiercia, dotarłam do forum mieszkańców łaz, na którym jedna Pani porusza temat błąkających się psów i co widzę???!!! Taki wpis- cytat- [COLOR=#000000]"Witam. Jestem z inspektoratu sanitarnego, dostałem 2 telefony od kobiet z powyższą informacją o bez pańskich zwierzętach. W dniu wczorajszym tj. wtorek 15-10 zostały wyłapane zwierzęta w następujących ilościach: 2 jamniki, 1 wilczur niemiecki, 2 kundle. Powyższe psy zostały uśpione. Jeżeli pojawią się kolejne zwierzęta to proszę o kontakt pod: [/COLOR] [COLOR=#000000]Sosnowiecka 16[/COLOR] [COLOR=#000000]41-400 Mysłowice[/COLOR] [COLOR=#000000]32 316 08 85[/COLOR]" Link do forum- [URL]http://forum.lazowianie.pl/archive/index.php?thread-854.html[/URL] Zaznaczam, ze owego wpisu Pan dokonał 16.10.13,a psy wg jego info zostały wyłapane 15.10.13- k....![/QUOTE]Trzeba sprawdzić, czy to nie jest jaki głupi żart, bo aż wierzyć się nie chce... Quote
madziakato Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Kochani! Mam chętny ds dla jednego małego psiaka z O. DS w Katowicach, prosze pomóżcie mi zorganizować wizytę i błagam o pomoc w kastracji, ja już nie wyrabiam finansowo a od stycznia zostaję bez roboty:-( Błagam!!!!błagam Was o pomoc Quote
Doda_ Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Mnie też nie chce się w to wierzyć. . . :( madziakato - dorzucę parę grosików na kastrację , przelać na jakie konto? albo jak będę w Rokitnie w przyszłym tygodniu to podjadę do Ciebie ? i moze zrobimy bazarek, ja mogę np. w sobotę . . tylko potrzebne mi zdjęcia rzeczy jesli ktos oprocz mnie tez bedzie chcial dorzucic rzeczy i zrobimy jeden duzy bazarek . . Quote
Ada-jeje Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 [quote name='madziakato']Kochani! Mam chętny ds dla jednego małego psiaka z O. DS w Katowicach, prosze pomóżcie mi zorganizować wizytę i błagam o pomoc w kastracji, ja już nie wyrabiam finansowo a od stycznia zostaję bez roboty:-( Błagam!!!!błagam Was o pomoc[/QUOTE] mozesz nam tu pokazac tego pieska i napisac gdzie jest w DT. Quote
madziakato Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Uwaga!!! Sa miejsca dla kilku małych psów, nie ma kierowcy- za zwrot kosztów paliwa, czy jest ktoś(trasa ok. 100 km) Quote
Doda_ Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 no szkoda, że ja jeszcze nie mam gotowe auto .. . :( tak mi przykro, że nie mogę pomóc w transporcie. Quote
Zofija Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Przepraszam za offa, ale pilnie szukam osoby do wizyty pa w Kętach, dla oneczka z cieszyńkiego schroniska. Czy ktoś moze mi pomóc? Bardzo proszę o kontakt na pw, maila: [email][email protected][/email] lub telefon: 508-063-271 [url]http://schronisko.ustronet.com/?450,logan[/url] Quote
Zofija Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Przepraszam za offa, ale pilnie szukam osoby do wizyty pa w Kętach, dla oneczka z cieszyńkiego schroniska. Czy ktoś moze mi pomóc? Bardzo proszę o kontakt na pw, maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub telefon: 508-063-271 [URL]http://schronisko.ustronet.com/?450,logan[/URL] Quote
Till Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 a ja tak tylko chciałam zapytać czy ktoś z osób tu pojawiających się mieszka moze w okolicach Skoczowa? i jeszcze jedno pytanie, czy ktoś mógłby za tydzień pomóc w transporcie pieska zabranego przed wczoraj z O. ? będzie potrzebny transport na trasie Gołcza-Skoczów lub Chrzanów- Skoczów Quote
Doda_ Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 madziakato zapomniałaś już co Ci pisałam . . :( ja mogę przetransportować psa, jeśli nic mi nie wypadnie w następną sobotę. Do zrobienia miałabym około 330 km . . Quote
yolanovi Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 [quote name='madziakato']Czy nikt nie pomoże?[/QUOTE] napisz mi na pw o jaka pomoc chodzi, o jakiego pieska , skąd dokąd, bo szczerze nie bardzo to wynika z wpiasów na wątku Quote
ajw Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Ja z transportem też na razie nie pomogę... cały czas czekam na auto :( ciągle muszę pożyczać od innych... Od razu napiszę, że z tego bazarku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249355-Dziś-koniec!!-Wirtualne-bombki-dla-Kudelki-i-Reksia!-ZAPRASZAMY-22-12-godz-20-00[/URL] dla Reksia z O. wyciągniętego przez ania68 oraz potrąconej Kudelki, która jest u missieek uzbierało się 223 zł:multi:, na pół to będzie po 111,5 zł dla każdego psiaka. Bardzo proszę Anię i missię o informacje z numerami kont, na które mam przesłać pieniążki. Quote
ania68 Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 [quote name='ajw']Ja z transportem też na razie nie pomogę... cały czas czekam na auto :( ciągle muszę pożyczać od innych... Od razu napiszę, że z tego bazarku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249355-Dziś-koniec!!-Wirtualne-bombki-dla-Kudelki-i-Reksia!-ZAPRASZAMY-22-12-godz-20-00[/URL] dla Reksia z O. wyciągniętego przez ania68 oraz potrąconej Kudelki, która jest u missieek uzbierało się 223 zł:multi:, na pół to będzie po 111,5 zł dla każdego psiaka. Bardzo proszę Anię i missię o informacje z numerami kont, na które mam przesłać pieniążki.[/QUOTE] Już wyślę pw. Nr konta będzie bezpośrednio do hotelu :) Bardzo, bardzo dziękuję Ci za ten bazarek :loveu: Jak zwykle zawsze mogę na Ciebie liczyć i to bardzo miłe wiedzieć, że jest ktoś, kto zawsze pomoże :loveu: Dziękuję :loveu: Quote
madziakato Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Kochane, od kilku dni cały czas myślę... Dochodzę do jednego wniosku- musimy zacząć współpracować ze sobą, inaczej nic nie zrobimy dla psów z tego miejsca...Proponuje zorganizować jakieś spotkanie dla nas- część z Was się zna, ja często nawet nie wiem o kim piszę, mylą mi się nicki, oprócz tego parę osób do mnie dzwoni, namawiając do innych działań niż było pierwotne założenie, to nie pomaga ani nam ani psom...Kochani, spróbujmy zaangażować w pomoc dla psów z O. jeszcze inne zaufane osoby, poza tym potrzebujemy kogoś kto to wszystko ogarnie- będzie czuwał na całością. Zażegnajmy jakiś konflikty, przełknijmy nasze różnice zdań na pewne sprawy- przecież mamy jeden cel. Nie mogę przestać myśleć o każdym psie, który tam tkwi, ale pamiętajmy też, że na dobre akcje nie tylko to się składa- trzeba zbierać dowody, być ze sobą w kontakcie, katalogować zdjęcia, opisy psów, robić bazarki(kasa), organizować transport, mieć na weta i dt- proponuję, by każdy z nas przemyślał sprawę i zaproponował jedno zadanie dla siebie, którego się podejmie, razem możemy więcej, przemyślcie. WESOŁYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT!!! Quote
Ada-jeje Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='madziakato']Kochane, od kilku dni cały czas myślę... Dochodzę do jednego wniosku- musimy zacząć współpracować ze sobą, inaczej nic nie zrobimy dla psów z tego miejsca...Proponuje zorganizować jakieś spotkanie dla nas- część z Was się zna, ja często nawet nie wiem o kim piszę, mylą mi się nicki, oprócz tego parę osób do mnie dzwoni, namawiając do innych działań niż było pierwotne założenie, to nie pomaga ani nam ani psom...Kochani, spróbujmy zaangażować w pomoc dla psów z O. jeszcze inne zaufane osoby, poza tym potrzebujemy kogoś kto to wszystko ogarnie- będzie czuwał na całością. Zażegnajmy jakiś konflikty, przełknijmy nasze różnice zdań na pewne sprawy- przecież mamy jeden cel. Nie mogę przestać myśleć o każdym psie, który tam tkwi, ale pamiętajmy też, że na dobre akcje nie tylko to się składa- trzeba zbierać dowody, być ze sobą w kontakcie, katalogować zdjęcia, opisy psów, robić bazarki(kasa), organizować transport, mieć na weta i dt- proponuję, by każdy z nas przemyślał sprawę i zaproponował jedno zadanie dla siebie, którego się podejmie, razem możemy więcej, przemyślcie. WESOŁYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT!!![/QUOTE] To bardzo dobry pomysl, tez o tym myslalam, jesli chcemy cos osiagnac nie mozna skakac z kwiatka na kwiatek. To musi byc zorganizowana grupa, zorganizowane dzialanie. Ja osobiscie proponuje Magde z corkami, Till, i dziewczny do pomocy w oglaszaniu, moze zgodzi sie ajw i ania68, moze wy macie jeszcze inne osoby do wskazania. Angela naprawde potrzebuje pomocy, ma ponad 50 zwierzat co wynika z jej strony. Ja w tej chwili z Fundacja Argos przygotowuje nastepne doniesienie, w miedzy czasie gnebie gmine Klucze, Proszowice, zdobylam mase dokumentow, ktore pozwola powolac gminy przed sad. Pogon, za hyclami nie przyniesie pozadanego skutku, co nie znaczy ze mamy patrzec jak zwierzeta gina w nieznanych okolicznosciach. Gminy ktore nie maja podpisanej umowy z schroniskiem, a wiemy ze jest blakajacy pies wystarczy zglosic ze na ul........w miejscowosci.... jest bezdomny pies ktorego Fundacja, Stowarzyszenie, zabiera pod opieke a kosztami obciazy gmine do wys. 2000 zl. tyle co dostaja hycle. Musimy jednak pamietac, zeby zglosic psa w gminie ze bedzie zabrany, trzeba miec najpierw dla niego miejsce. Mysle ze Angela zapewne nie bedzie mogla zbierac psow z woj. malopolskiego i slaskiego. Moze missieek wejdzie na watek i sie sama wypowie, kazda z wymienionych tu osob musi sama zadecydowac czy wyraza zgode na wspolne dzialania. Pieniadze ktore udalo by sie wydebic z gmin, ulatwia dzialania, gdzy wtedy potrzebne bedzie zbiorka na koszty paliwa i na dalsze koszty hotelowania psa, jesli pies nie znajdzie domu a kwota 2000 zl. sie wyczerpie. Quote
Recommended Posts