Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

enia napisał(a):
no same zobaczcie jakie cuda w tych Siedlcach ....i znowu u hycla..:-(

Zostało 3-miesięczne maleństwo...:(
Ta sunia adoptowana czy wróciła do właścicieli?

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny Figiel juz ze mna, fotki beda wieczorem bo teraz z telefonu pisze.
Psiak jest wiekszy niz myslalysmy wszystkie, do kontenerka sie nie zmiescil, ale uwiązalam go smyczą Najpierw skakal jak glupek ale potem juzgrzecznie lezal w aucie.
Smycz jest mu obca, ciagnie jak parowoz ale mysle wypracujemy to. Generalnie ma mnostwo energii, skacze, biega, lize po twarzy. Zapowiada sie fajny psiak ale na pewno potrzebuje nauki ogłady.
Zdaniem moim i moich rodzicow jest duzo ładniejszy niz na fotce.

Posted

\Nowe spostrzeżenia: Figiel to straszny żebrak, w nosie ma swoje żarcie a tylko stoi przy człowieku jak coś je i czeka aż coś spadnie.
No i spadło mojemu synowi kawałek placka ziemniaczanego i kawałek boczniaka ( grzyba) Figiel zażarł wszystko zanim się ktokolwiek zorientował.Jest ciągle w ruchu, w ciągu 4 godzin które z nim spędziłam ani razu się nie położył, ciągle biega, niucha, skacze, zaczepia.
Jedyny moment kiedy jest spokojny to machania mu żarciem ( ludzkim) przy stole i wtedy tez robiłam fotki.
Za mną to ciągle biegał, nawet do łazienki się pchał za mną.
No i mój tata starsznie go polubił ( póki co). Trochę mnie to dziwi, bo owszem mój tata psy lubi, toleruje, traktuje dobrze ale nie pamiętam już kiedy się tak psem podniecał.

No i mam pytanie odnośnie kontenerka, jak pisałam mi będzie pewnie potrzebny na wyjazd żeby Figiel jechał z nami, ten od Eni odpada czy może ten drugi który masz ( z popsutym zamkiem) jest sporo większy? Figiel by tam się zmieścił?

Kilka fotek Figla, jak widać prezentuje sie dużo fajniej niż na tej siedleckiej fotce.

Posted

Atomówko to może jakoś w przyszłym tyg. Ci podam ten większy kontener ale musisz na zamek uważać bo pogryziony.....
jak ta psina sobie radziła w schronie......
a szelki pasują?
wybacz nie widzę fot (blokada w pracy) może ma na sobie a ja pytam?

Posted

Enia szelki pasują ale musiałam je na maxa powiększyć.
Co do tego kontenerka, my jedziemy we wtorek jakoś popołudniu, więc mogę jakoś poniedziałek czy wtorek rano podjechać.

Posted (edited)

Dziś byliśmy z Figlem na spacerku, zachowywał się bardzo kulturalnie i o dziwo nie ciągnął.
Szedł sobie wyluzowany, nawet smycz nie była napięta, wydaje mi się że wczoraj tak ciągnął,że może ze stresu, zaciekawienia?
Generalnie widać, że czuje sie tu dobrze, siedzi sobie cały dzień na ogródku, w nocy nie hałasował. Grzecznie położył się na kocyku i poszedł spać.
Super z niego piesek, ale jest naprawdę taki hymm ciężko mi znaleźć słowo, nakręcony? raptowny?
No i ściąga ze stołu żarcie
Szczerze? wydaje mi się, że spokojnie można zacząć go ogłaszać.

P.S wrzuciłam go na
gumtree.pl
tablica.pl
doadopcji.pl
morusek.pl
przygarnijzwierzaka.pl
adopcjapsa.pl

Edited by Atomowka
Posted

Fajne te zdjęcia, myślisz, że on już zna mieszkanie i był u kogoś? jak do innych psów, kotów? pewnie potrzeba parę dni......
taki sporawy się wydaje, myślałam, że szelki za duże kupiłam :)
Dzięki Atomówko za DT i wielkie ukłony dla RODZICÓW :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:po prostu uratowali Figusia od wegetacji w podłym schronie........

Posted (edited)

Wiesz co trudno powiedzieć czy on mieszkał w domu kiedyś, niby nie szaleje jakoś zbytnio tzn wchodzi do bloku normalnie, wskakuje na łóżko ale też robi kupę na dywan i łazi po stole jak mu się podoba.
Wrzuciłam go już na kilka portali bo i tak na domek na pewno trzeba będzie poczekać, a on oprócz paru poprawek może śmiało iść do domu, tylko do takiego który ma jakieś pojęcie nt psów.

Edited by Atomowka
Posted

Nikt nie zajrzy do Figla?

Figiel dziś się super bawił z moim synkiem, ganiali się obaj aż miło było patrzeć.
Jednak jak trzeba Figiel umie warknąć pokazać żeby i poinformować,że ma już dość zabawy. Mój syn oczywiście jeszcze nie rozumie,że piesek ma już dość więc zostali rozdzieleni, każdy w inny kąt ogrodu.
Figiel bardzo się słucha tzn na spacerach wraca na zawołanie, nie oddala się za bardzo.
Nie wiem tylko czemu jest jednak bojaźliwy, tak normalnie absolutnie nie, jest wesoły i radosny. Ale jak dziś pracowaliśmy na smaczkach i uczyłam go komend to był wystraszony, kulił sie, ogon zawijał. Nie wiem czy może ktoś go kiedyś próbował czegoś uczyć a jak ten nie wykonywał to dostawał lanie? Bo mi na to wygląda.
Aha no i skoczny jest niesamowicie, jak mnie wita to skacze aż do buzi żeby buziaka dać

Posted

Atomowka napisał(a):
Nikt nie zajrzy do Figla?

Figiel dziś się super bawił z moim synkiem, ganiali się obaj aż miło było patrzeć.
Jednak jak trzeba Figiel umie warknąć pokazać żeby i poinformować,że ma już dość zabawy. Mój syn oczywiście jeszcze nie rozumie,że piesek ma już dość więc zostali rozdzieleni, każdy w inny kąt ogrodu.
Figiel bardzo się słucha tzn na spacerach wraca na zawołanie, nie oddala się za bardzo.
Nie wiem tylko czemu jest jednak bojaźliwy, tak normalnie absolutnie nie, jest wesoły i radosny. Ale jak dziś pracowaliśmy na smaczkach i uczyłam go komend to był wystraszony, kulił sie, ogon zawijał. Nie wiem czy może ktoś go kiedyś próbował czegoś uczyć a jak ten nie wykonywał to dostawał lanie? Bo mi na to wygląda.
Aha no i skoczny jest niesamowicie, jak mnie wita to skacze aż do buzi żeby buziaka dać

Może faktycznie ma złe skojarzenia.
Jak nie zajrzy , cały dzień o Was myślę. Jestem u córki więc doskakuję na dogo:)

Posted

Ta ja mówię Figiel, moja mama też ( choć czasami jeszcze zapomina) a mój tata woła jak akurat ma ochotę. Czasami zawoła po prostu pies, czasami azor, czasami Tekila( nasz poprzednie suczka) czasami fredek ( nasz jeden z pierwszych psów) i tak jakoś leci:)

Posted (edited)

Filgiel wczoraj dziabnął w rączkę mojego synka, widać miał już dość malucha która za nim lata i rzuca ciągle zabawkę żeby sobie piesek pobiegał.
Przypominam,że we wtorek Figiel jedzie z Nami na wakacje na wieś, nie będę miała dostępu do netu więc info raczej nie będzie ( chyba,że uda mi się na telefonie zalogować na chwilę)

Figiel niestety ma w nosie żarcie psowe i nie chętnie je ( a w zasadzie wcale nie je) tej karmy od eni.
Coś mu kombinujemy innego ale sucha mu nie leży niestety.

EDIT: zamówiłam Figlowi pakiet ogłoszeń na bazarku, czy może któraś zapłacić? Tu jest link do bazarku a na nim dane do zapłaty ( w tytule wpłaty wpiszcie mój nick żeby dziewczyna widziała,że to dla mnie i Figla pakiet) Cena 8 zł.

Edited by Atomowka
Posted

Po raz drugi proszę o opłacenie Figlowi pakietu ogłoszeniowe, wstawiłam go już na wątek ogłoszeniowy, dziewczyna póki co się nie odzywa, ale mam nadzieję,że się odezwie. Proszę o zapłacenie tych 8 zł
No chyba,że dziewczyna od ogłoszeń nie odezwie się do jutra bo proszę aby ktoś inny poszukał innego bazarku ogłoszeniowego i zapłacił/
Przypominam mnie nie będzie do końca tygodnia
http://www.dogomania.pl/forum/threads/244797-40-og%C5%82osze%C5%84-za-8-z%C5%82-na-op%C5%82acenie-sterylizacji-znajdki-Sonii-do-08-07!-ZAPRASZAM!

Posted

Dziękuje Enia rozmawiałam dziś z Twoim TŻ powiedziałam,ze damy sobie radę bez kontenerka. Figiel nauczył się już jeździć autem i sobie grzecznie leży.

Posted

Atomówka ten piesek to nie jest ten o którego prosiłam. Porównajcie.

To jest nasz bohater pinczerkowaty
pies mix czarny-podpalany. ok 8 m-cy / SM
Miejsce znalezienia: ul. Jaśminowa
Znaleziono dnia: 2013-05-29

A oto następne pieski odłowione później

i ten, który miał szczęście trafić do Atomówki
suka mix czarna-podpalana ok. 6 miesięcy / SM
Miejsce znalezienia: ul. Graniczna
Znaleziono dnia: 2013-07-01

No cóż reklamacji chyba składać nie będziemy.
Ciekawe co z tymi pozostałymi.
Może Oliva na któregoś by się zdecydowała. Kiedy z nią rozmawiałam to mówiła, że dalej będzie z nami i DT