miudzioszka Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 (edited) [FONT=arial black][SIZE=5]Leon to pies średniej wielkości (ok. 3 lat). Waży 22 kg, a w kłębie ma 53 cm. Jest pięknym, bardzo wesołym, psiakiem. Niestety Leoś kuluje na tylną lewą łapkę. Miał operację. Jednak to mu wcale nie przeszkadza. Uwielbia biegać, skakać, bawić się zabawkami. Na smyczy lekko ciągnie, ale po czasie się uspokaja. Jest przyjaźnie nastawiony do wielu psów, zdarzają się jednak psy, których nie lubi. Uwielbia kontakt z człowiekiem, lubi się tulić i być głaskany. Powinien trafić do domu, który zapewni mu odpowiednią dawkę ruchu, miłości i cierpliwości.[/FONT][FONT=lucida grande] [/FONT][FONT=lucida grande] [/FONT][FONT=arial black][SIZE=5] Kontakt: [email protected] 660-899-968[/FONT][FONT=lucida grande] [/FONT] [FONT=arial black][SIZE=5] Pies obecnie przebywa w już w swoim domku. Jest zaszczepiony i odrobaczony.[/FONT] Edited October 13, 2013 by Malina98 Quote
maciaszek Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Leon powędrował na katowicki wątek i na stronę fundacji. Ma też nową kartę na stronie schroniska. Quote
miudzioszka Posted June 20, 2013 Author Posted June 20, 2013 Dzisiejszy spacer z Leosiem, wyjście z boksu - wielka radość! Było bardzo ciepło, większość psów już ze zmęczenie kładło się i odpoczywało, ale Leonik nie :D gdy tylko na chwilę usiadłam to on od razu zaczynał piszczeć i ciągnąć. Mimo kulawej łapki ma tyle energii, ciągle by biegał, spacerował. Dopiero na sam koniec się na chwile położył, lecz po chwili znowu ciągnął aby gdzieś iść. Na spacerze to pójdzie wszędzie, ale do boksu mu się nie chce wchodzić, stoi i czeka aż się go włoży :D Dzisiaj Leoś był też zważony i zmierzony. Waży 22 kg a w kłębie ma 53 cm co dopisałam do opisu ;> Niestety nie mam zdjęć, bo zapomniałam, ale w sobotę na pewno jakieś porobię! Quote
miudzioszka Posted June 22, 2013 Author Posted June 22, 2013 (edited) Leosiowooooooo. A więc poszłam po Leonka a ten mały akrobata skakał po wszystkich ścianach, kręcił się a jego uśmiech był bardzo szeroki :D Z mega energią poszliśmy na spacer. Leoś nie lubi przerywać swojego "marszu". Mógłby długo iść bez żadnego przystanku, dlatego widać, że nie pasuje do naszej fundacji i musi jak najszybciej znaleźć dom. Ten przystanek nie jest dla niego. Leoś jest bardzo mądrym psiakiem, ale niestety nie potrafi jeszcze żadnej komendy. Na pierwszym spacerze nie reagował na ani jedno słowo do niego powiedziane, a teraz już coraz częściej słucha ;) Próbowaliśmy się nauczyć komendy "siad", ale jest ciężko. Sam od siebie usiadł tylko raz a potem ani razu. Na szczęście Leoś wygląda na ambitnego psa i damy rade, nauczy się! I rozkraczony Leoś :) Edited June 22, 2013 by Malina98 Quote
miudzioszka Posted June 22, 2013 Author Posted June 22, 2013 Odpoczywaaaamy kochany pyszczek Leosława :D i błyszczące oczka! Quote
ania91sc Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 Na tych ostatnich zdjęciach wygląda jak beczułka :D Quote
madzia.uje93 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Nie wiem co Leon robił podczas robienia tego zdj(:evil_lol:), ale zdjęcie mega!:D https://lh3.googleusercontent.com/-f0gJHLAssco/UcWYV0S-1gI/AAAAAAADCNA/F_8tUAJkGmQ/s800/SAM_5974.JPG Quote
miudzioszka Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 tak sobie jadem autkiem na akcję :D Ojjj w tamtą stronę było ciężko, piszczenie i wiercenie! Z powrotem było całkiem dobrze, połozył się i był grzeczny. I Leoś powoli opanowuje komendę: "siad". Czasami zrobi a czasami nie :D Ale jestem z niego przeraźliwie dumna! Zdolny Leonek! Quote
miudzioszka Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Dzisiejszy spacer (27 czerwca) A więc na początku wybieg. Później spacerek i przeszczęśliwy Leonik :) Ciągle wesoły łaził i za każdym razem gdy wołałam jego imię odwracał się z szerokim uśmieszkiem! Później chwilę biegaliśmy gdyż Leon to uwielbia! Wtedy jak taka łania biegnie, wcale nie ciągnie :D Gdy skończyliśmy to szczekał i ciągnął aby biec dalej. I Leoooooonik juz perfekcyjne potrafi komendę "siad" :) Ostatnio robił ją od czasu do czasu a dziś szło mu za każdym razem! Z każdym spacerem Leoś coraz bardziej się stara, łapie lepszy kontakt i jestem ogromnie z niego dumna! :) Quote
Recommended Posts