Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej!:multi:
Długo nas nie było, ale u Ciebie wszystko już nadrobione :D
Przepraszamy za nieobecność :oops:

dadiii napisał(a):
w domu takze na mnie nie zwreaca uwagi czasem cos do niej mowie a ta sie na mnie popatrzy i zaraz potem sie odwraca i idzie tam gdzie ona chce :(
niewiem chyba pojde do nomi kupie 10 m cieniutkiej liny i dokupie jakis nieduzy karabinczyk i bedzie spokoj przynajmniej nie ucieknie mi i nie bede musiala jej ganiac caly czas xD
i moze wkocu sie nauczy
mam nadzieje ze ona poprostu z tego wyrosnie i jak bedzie starsza to bedzie mnie sie interesowac innymi psami i ludzmi czyt. niebedzie do kazdego leciala na odleglosc nawet 30 m :/ i bedzie zwracala uwage na mnie jesli nie to bedzie poprostu skazana na dozywotnie chodzenie na smyczy na dworze :(

Miałam... i nadal po części mam ten problem z Pandą. Na spacerze byle iść do każdego człowieka, każdego psa, tylko nie do mnie. Nigdy nie spuszczałam jej ze smyczy pod blokiem, wiadomo, że 3 sekundy i pies by zniknął. Ćwiczyłyśmy przybieganie na osiedlowym wybiegu psów, który tak nawiasem mówiąc jest w opłakanym, stanie i na każdym kroku są psie odchody, ale najważniejszy było, że jest dość odosobniony i ogrodzony. Panda nauczyła się przybiegać do mnie, ale tylko kiedy kucałam. No i jak obok przechodzili jacyś ludzie, to różnie bywało, czasem wolała jednak polecieć pod bramkę do obcego... Tym bardziej, że ludzie widząc ją gwizdali i wołali ją. To już po prostu straszne... Prubujesz czegoś psa nauczyć, a dookoła wszyscy go rozprqaszają! :shake:

Cóż, życzę powodzenie w nauce Ti ;)

Posted

dadiii napisał(a):
no rozwazam ta opcje :D

Super! :lol::multi: To mam nadzieje, ze sie poznamy na jakiejs z wystaw :multi: Hm pół roku skończyła kulka, to już można w klasie szczeniąt zacząć z nią jeździć :lol: żeby się oswoiła i nie bała, jak zacznie w klasie mlodziezy startowac-gdzie wyniki są ważne :lol: bo klasa szczeniat to zabawa.. zeby sie oswoiła z wystawami :lol:

Posted

no dobra :roll: juz sie tlumacze :cool3:
przez caly ten czas mialam kartkowki i sprawdziany a jak nie to to musialam sie uczyc :/ masakra teraz mam jeszcze 2 dni wolnego bo tyle mi dal lekarz :cool3::lol: moglby mi dac wiecej :shake: :evil_lol: no ale i teraz moze sie uda mi sie cosik nadrobic u was w galeriach i tu u mnie :D

za chwilke dam fotki te z wyjazdu do swieradowa :)
tzn. moze to troche potrwac bo Imageshack strasznie muli ale fotki beda napewno :D :diabloti:

Posted

zaraz normalnie nie wyrobie :/ tak mi muli net ze te zdjecia nie chca sie wogole u mnie zaladowac :/ udalo mi sie 3 i wiecej juz nie mam cierpliwosci wiec dam narazie tylko te trzy :p

tak wyglada moja Ti gdy ma dosyc zabawy z Pongiem (beagel mojej cioci xD jest bez rodo i jest gigantyczny xD ma tyle pary w lapach ze jak schodzilam z nim z nieduzj gureczki tam to musialam sie lapac mijaych plotow drzewek i slupow telegraficznych taki jest nie usluchamy ale maja z nim na szkolenie isc :D tak ciagnal ze niemoglam wyrobic xD az sie spocilam chociaz bylo od -4 czy 5 stopni na terometrze xD )

a teraz fotka czyli zebole i pazurki na swoim miejscu xD

a jezeli to nie skutkuje (na przykladzie ponga nie zawsze te sposoby sa pomocne :D:D ) watro wykorzystac jego wielkosc i showac sie pod szafke pod ktora on poprostu nie wejdzie :D:D

i tu bylo glosne wycie p.t. No tila wylaz stad!!!!!!!!! :)

na zywo pongo jest o wiele ladniejszy xD