Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mrowka a może mogłabyś gdzieś zawiesić plakat z naszej akcji "KOCHAM, TĘSKNIĘ POTRZEBUJĘ DOMU"?

Zobacz tutaj:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9087191&postcount=706[/URL]

Ps. Bidna Mrowka, dopiero się pojawiła na naszym wątku a ja chcę ją już wykorzystać.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Grazynko, dziewczyny wyslaly mnie do Ciebie bo podobno jakis goldenowaty w schronisku potrzebuje tymczasu - dobrze trafiłam?:) (przepraszam nie mam czasu przegladac calego watku)

P.S.do zobaczenia na imprezie u Wandy :multi:

Posted

[quote name='Kluska4']Grażynko, pozwolę sobie mieć oko na boksię ;), ok?[/quote]

Cieszę się bardzo :loveu:.

Miej na nią oko jak najbardziej. Nie wiem jeszcze co jej jest, ale jest bardzo, bardzo chuda, ma biegunkę i wymioty.
Potrzebuje leczenia, jak pojadę po następna partię zdjęć to się dowiem więcej.

Mam nadzieję, że ona znajdzie szybko domek, tylko żeby wyzdrowiała, leczenie tylko niepotrzebnie wydłuża jej pobyt w schronisku.

Posted

Aniu nie wiem czy chodzi o goldena czy goldenopodobnego?

Jeżeli chodzi o goldena to jeżeli tylko skończy się okres kwarantanny to na pewno znajdzie dom. SZCZĘŚCIARZ. Chętni już czekają.

Mniej szczęścia ma ten piesek:

[COLOR=#0000ff]trafił do schroniska [/COLOR][B][COLOR=red]22.01.2008r.[/B][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Jest bardzo dużym i łagodnym psem.
Nie raguje na zaczepki inny psiaków i jest bardzo smutny.
Do schroniska trafił w stanie skrajnego wyczerpania.
Jest tak wychudzony, że skóra wygląda tak, jakby była tylko przewieszona przez kręgosłup.
W tej chwili ten piękny pies wymaga stałego dokarmiania.[/COLOR]
[LEFT][COLOR=#0000ff]W schronisku został zaszczepiony i odrobaczony.[/COLOR]
[COLOR=red][B]Jego nr ewidencyjny to 2588[/B][/COLOR]
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=#0000ff][URL="http://www.fotosik.pl]"][IMG]http://images6.fotosik.pl/119/63ad054b25c84357.jpg[/IMG][/URL]

Dzisiaj postaram się założyć mu wątek.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/LEFT]

Posted

[quote name='halbina']Też chętnie poczytam ten wątek... i chętnie przyjadę do Wandul... ;)[/quote]

[B][COLOR=red]Halibna nie tylko czytaj, ale i pisz czasami.:loveu:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Dzięki temu tyskie psiaki częściej będą u góry.[/COLOR][/B] :cool3:

Na zlot u Wandzi szykuje się spora ekipa.

Posted

[quote name='malawaszka']

MRÓWKA!!!! :mdleje: :lol:[/quote]
Waszkomała, taak tak to ja :evil_lol: Nie rozumiem dlaczego się śmiejesz.. Zamiast mnie powitać z transparentami to mi tu mdlejesz. Twoje zachowanie jest karygodne! :evil_lol: :lol:

[quote name='grazyna9915']Mrowka a może mogłabyś gdzieś zawiesić plakat z naszej akcji "KOCHAM, TĘSKNIĘ POTRZEBUJĘ DOMU"?

Zobacz tutaj:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9087191&postcount=706[/URL]

Ps. Bidna Mrowka, dopiero się pojawiła na naszym wątku a ja chcę ją już wykorzystać.[/quote]

Dziękuję wszystkim za bardzo miłe przywitanie :multi: Obiecuje, że bedę częśćiej tutaj zaglądać. Muszę przyznać, że ostatnio mam takiego lenia, że nic mi się nie chce :mad::oops:

Co do tych plakatów, to skąd je wziąć? Wydrukować? Bardzo chcetnie pochodzę po mieśćie i pompytam, może ktoś pozwoli zawiesić.

Pozdrawiam wszystkich!

Posted

[B]EDI[/B] co to ma znaczyć miłego zlotu?:mad:
Przyjeżdżaj i już!
W dobie aut i pociągów na pewno dasz radę dotrzeć na zlot.:lol:

[B]Mrowka[/B] plaktaty są wydrukowane i mam je u siebie w domu (możemy się umówić). Próbujemy rozwieszać je po różnych instytucjach, szkołach itp.
Może gdzieś koło Ciebi (szkoła, praca) można by powiesić taki plakat?

[B]Aniu [/B]rudzielec był bardzo grzeczny w schronisku, mimo swoich gabarytów widziałam jak odchodził kiedy inne psy szczekały. Myślę, że jest to bardzo łagodny pies, ale na wszelki wypadek się jeszcze dopytam (w sobotę jadę do schroniska).
Niestety jeżeli chodzi o koty to w schronisku kocie towarzystwo podniosło bunt i powiedział, że nie będzie robić za testery.:cool3:
Ale tak na poważnie psiak jest z interwencji więc nie mamy o nim żadnych wiadomości.
Myślę jednak że nie było by z nim problemu, to wielki pieszczoch i naprawdę spokojny psiak.

[B]Jagienko[/B] bardzo dziękuję za zainteresowanie losami bokserki. Niestety sunia w tej chwili nie może opuścić schroniska, jest na dwutygodniowej kwarantannie. Jeżeli właściciel do tego czasu się nie znajdzie to sunię czeka szczepinie i sterylizacja. Dopiero po tym czasie będzie można ją zabrać ze schroniska. Dzisiaj jest wizyta weterynarza w schronisku, później będę wiedziała więcej na temat stanu zdrowia i wieku suni.

Posted

Nie wytrzymałam i musiałam zadzownić do schroniska w sprawie [B]RUDZIELCA[/B].
Okazało się, że psiak (mimo młodego wyglądu) ma ok. 10-u lat.
Badania nie wykazały żadnej choroby.
Jego chudość może być spowodowana wyniszczeniem organizmu lub też - co zasugerowano mi w schronisku - może mieć coś z domieszki harta.
W każdym razie psiak jest cały czas dożywiany.

Dodatkowo pracownicy oceniają go jako bardzo spokojnego psiaka. Ja również.
W tej chwili jest na "przejściówce" i sam siedzi w boksie, ale nie sądzę by był agresywny.
Tak jak pisałam wcześniej widziałam sytuację kiedy psy z boksów obok strasznie na siebie szczekały, a on na to wogóle nie reagował, starał się usunąć w cień.

Posted

Edi jest jeszcze dużo czasu na to by sobie wygospodarować wolne na zjazd.

Nowe wiadomości w sprawie RUDZIELCA!
Dzwoniła do mnie pani kierownik po tym jak chcieli dzisiaj przetransportować ALFA do boksu z innymi i to mniejszymi gabarytowo psami.
Okazało się, że RUDZIELEC był w stosunku do psów agresywny (nie do ludzi).
Jeszcze nie wiem czy to efekt stresu, ale trzeba czasu by dokładniej poznać tego staruszka.

Posted

Dzwoniłam dziś do schroniska, żeby zapytać o zdrowie boksi. Ponoć jest już lepiej. Przypuszczają, że wszystkiemu winny jest stres i zmiana pożywienia. Wet póki co nic nie zalecił bo sytuacja powoli się normuje. Zobaczymy co będzie dalej ....

Posted

[quote name='grazyna9915'][B]EDI[/B] co to ma znaczyć miłego zlotu?:mad:
Przyjeżdżaj i już!
W dobie aut i pociągów na pewno dasz radę dotrzeć na zlot.:lol:

[B]Mrowka[/B] plaktaty są wydrukowane i mam je u siebie w domu (możemy się umówić). Próbujemy rozwieszać je po różnych instytucjach, szkołach itp.
Może gdzieś koło Ciebi (szkoła, praca) można by powiesić taki plakat?
[/quote]
Oczywiście, przeglądałam właśnie liste gdzie plakaty zostały już powieszone i chyb wkradł się mały błąd :
[COLOR=#000080][B]Sp. nr 37[/B] i [B]Gimnazjum nr 8[/B] ul. Jedności 51 [/COLOR][COLOR=#add8e6]..[/COLOR][COLOR=red]3+3 szt.[/COLOR][COLOR=#000080][COLOR=lightblue]..[/COLOR]grazyna9915[/COLOR]

W szkole sp nr 37 jest gimnazjum nr 4 i znajduje się przy ul.Konecznego.
Już mam na oku kilka miejsc gdzie mogłabym je powiesić, jeżeli będzie zgoda.
Możemy się jakoś umówić na dniach po odbiór tych plakatów?

PS. Jaki zlot? Czy mowa jest o zlocie ogolnopolskim, który jest w wakacje? ;)

Posted

[B]Mrowka[/B] dziękuję za wyłapanie błędu, zaraz poprawiam.:oops:

Jeżeli chodzi o plakaty to do po godzinie 14.00 jestem w pełnej gotowości do spotkań.
Tylko sygnała proszę.

Jeżeli chodzi o zlot to ten o którym teraz pieszemy odbywa się w Bytomiu u Wandy i polecam, warto zobaczyć jak wyglądają gębule dogomaniaków.
Tutaj jest link:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73993[/URL]

Na zlocie ogólnopolskim też będzie niezła reprezentacja.
Jedziesz? :cool3:

Posted

[quote name='Kluska4']Wszystkie psiaki nasze są, ale niestety .... boksie kocham najbardziej na świecie ;)[/quote]

To tak jak ja z tą różnicą, że ja preferuję kundelkowe, małe staruszki.
Uwielbiam takie psiaczki.:lol:

Posted

[B]halbina - ogromne dzięki :loveu:. Dożkowy psiak - Bruno ma wątek ;):[/B]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9531088#post9531088"][B]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9531088#post9531088[/B][/URL]