Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Golden trafił do schroniska 15.02.2008 r., ale już wcześniej był trzymany w domu przez osoby które go znalazły. Próbowali znaleźć właściciela, w schronisku wywywiesili ogłoszenie i nic. Ponieważ w domu mieli drugiego psa i co jakiś czas wybuchały awantury po tygodniu musieli go oddać do schroniska.
Pies może być z poza Tych, np. z Mikołowa i okolicznych miejscowości.
Nie ma chipa, ale tyski czytnik nie czyta wszystkich chipów, nie ma tatułażu w uchy.

Madzia dzięki za ogłoszenie psiaka na forum, bo ja próbowałam na jakimś forum go ogłosić i okazało się, że oprócz rejestracji są jeszcze inne obwarowania i niestety nie udało mi się poinformować nikogo o goldenie.

Posted

Przedstawiam kolejną sunię:
Diana zawsze mieszkała w mieszkaniu.
Niestety jej pani zmarła i po kilku dniach psa odebrała policja i przywiozła do schroniska.
Sunia jest trochę bojaźliwa, nie potrafi się odnaleźć w schroniskowych warunkach.
Sunia jest niewielka, taka średniej wielkości w schronisku została zaszczepiona i wysterylizowana.
Jego nr ewidencyjny to 2473

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Golden trafił do schroniska 15.02.2008 r., ale już wcześniej był trzymany w domu przez osoby które go znalazły. Próbowali znaleźć właściciela, w schronisku wywywiesili ogłoszenie i nic. Ponieważ w domu mieli drugiego psa i co jakiś czas wybuchały awantury po tygodniu musieli go oddać do schroniska.
Pies może być z poza Tych, np. z Mikołowa i okolicznych miejscowości.
Nie ma chipa, ale tyski czytnik nie czyta wszystkich chipów, nie ma tatułażu w uchy.

Madzia dzięki za ogłoszenie psiaka na forum, bo ja próbowałam na jakimś forum go ogłosić i okazało się, że oprócz rejestracji są jeszcze inne obwarowania i niestety nie udało mi się poinformować nikogo o goldenie.

Grażynko dzieki za info już skopiowałam na forum Szansy;) wydaje mi się ze on komuś uciekł trzeba przeglądać neta i ogłoszenia moze akurat:roll:

Posted

Przeglądam, przeglądam na razie wysłałam info do osoby z Sosnowca i Olsztyna, chociaż to kawał drogi od Tych, ale różnie to bywa.
Jutro mają pracwonicy sprawdzić czy czasem nie ma tatułażu pod pachą.

A teraz kolejną sunię przedstawiam do ogłoszeń:
Sunia trafiła do schroniska 15.06.2005r.
Została znaleziona w Tychach na oś. "F"
Od tego czasu z nadzieją czeka na kogoś kto ją zabierze.
Jest przecież niewielka i tak bardzo chce mieć dom.
Sunia w schronisku została zaszczepiona i wysterylizowana.
Jej nr ewidencyjny to 1438
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue]

Posted

I jeszcze jeden psiak uśmiecha się o ogłoszenia.

Pies maok. 9-u lat.
W dniu 26.04.2006r Straż Miejska wypatrzyła błąkającego się po Tychach psa, który wyglądał na bardzo zagubionego.
Psiak jest mieszańcem z owczarkiem, ma swój charakter, jednak jest bardzo łagodny w stosunku do ludzi.
W schroniksu został zaszczepiony i odrobaczony.
Jego nr ewidencyjny to 1859

Posted

Kolejna bieda się uśmiecha i prosi o pomoc.

Piesek ma ok. 5-u lat
Do schroniska trafił 02.08.2006r. po tym jak błąkał się w Tychach po osiedlu "W".
Jest niewielkim, łagodnym psem, o którym pracowncy schroniska mówią, że bardzo chce mieć dom.
Piesek w schronisku został zaszczepiony i odrobaczony.
Jego nr ewidencyjny to 1955

Posted

Kolejny psiak prosi o szansę:
Pies ma ok. 5-u lat.
W dniu 29.11.2007r do schroniska oddał go jego właściciel, który ciężko zachorwał i idąc do szpitala nie mógł się już nim zajmować.
Pies był bardzo związany ze swoim opiekunem więc tym gorzej znosi pobyt w schronisku.
Ten duży psiak jest zaszczepiony i odrobaczony.
Jego nr ewidencyjny to 2518

Posted

Przy tej suni poproszę kogoś z doświadczeniem w adopcji takich psiaków o pomoc.
Gdzie ją umieścić, co zrobić by trafiła na normalnych ludzi.
Amstafka ma ok. 1-ego roku.
Do schroniska trafiła 16.12.2007r.
Nie toleruje innych zwierząt, dla ludzi łagodna, lubi zabawy.
Należy jednak pamiętać, że jest to silny pies z charakterem.
Sunia w schronisku została zaszczepiona, wysterylizowana i odrobaczona.
Jej nr. ewidencyjny to 2538

Posted

Mada pracuje na akord.

Kolejny psiak:

Piesek ma ok. dwóch lat.
Do schroniska trafił 16.03.2006r., kiedy to został znaleziony w Tychach przy sklepie TESCO.
Piesek jest nieduży, średniej wielkości, jest bardzo ufny w stosunku do ludzi i innych zwierząt.
W schronisku został zaszczepiony i odrobaczony.
Jego nr ewidencyjny to 1809.

Posted

Myślałam, że to jest młody pies, a on ma już 13 lat...

BRUNO ma już 13 lat
Do schroniska trafił 06.01.2007r. do tego dnia żył bezstrosko u boku swego Pana. Niestety opiekun z powodu ciężkiej choroby trafił do szpitala.
Teraz Bruno czeka na swoją drugą szansę.
Czy psiak w takim wieku może liczyć jeszcze na przychylność losu?
Bruno jest wspaniałym, kochanym psem średniej wielkości jest niekonfliktowy i bez problemu dogaduje się z innymi psami.
Nie wygląda na swój wiek.
Jego nr ewidencyjny 2566